Web Analytics Made Easy - Statcounter

امام‌جمعه سنندج گفت: متأسفانه قبل از انقلاب به دلیل کوتاهی‌ در حق موقوفات، ظلم زیادی به اموال وقفی شد که بعد از انقلاب سازمان اوقاف موقوفات را احیا کرده و از دست‌درازی متجاوزان و متصرفات به اموال وقفی جلوگیری کرد.

به گزارش ایسنا، ماموستا عبدالرحمن خدایی امروز، هشتم آبان ماه در دیدار با مدیرکل و معاونان اوقاف و امور خیریه استان کردستان اظهار کرد: اقدامات اوقاف امسال بین مردم بیشتر نمود عینی داشته است و این امر موجب اعتماد و اعتقاد مردم به این سنت حسنه خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی افزود: متأسفانه قبل از انقلاب به دلیل کوتاهی‌ در حق موقوفات، ظلم زیادی به اموال وقفی شد که بعد از انقلاب سازمان اوقاف موقوفات را احیا کرده و از دست‌درازی متجاوزان و متصرفات به اموال وقفی جلوگیری کرد.
ماموستا خدایی با اشاره به اینکه استان کردستان دارای موقوفات شاخص بسیاری بوده است، عنوان کرد: هرچند موقوفات اجتماعی در استان وجود دارد اما کافی نیست و این موقوفات باید روزبه‌روز در جامعه افزایش یابد چراکه ثمره آن تمام جامعه را در برمی‌گیرد.
وی تأکید کرد: امامان جمعه و جماعت و روحانیون با مشورت دهی به واقفان می‌توانند وقف‌هایی با نیات متفاوت و متناسب با نیاز روز جامعه را در استان به ثبت برسانند.
امام‌جمعه سنندج با اشاره به اهمیت و جایگاه وقف در جامعه عنوان کرد: استان کردستان دارای بیشترین تعداد مساجد در سطح کشور است که بیشتر این مساجد ثمره وقف هستند و دارای رقبات بسیاری نیز هستند.
وی یکی از کارکردهای مهم وقف را فقرزدایی از جامعه دانست و گفت: با گسترش فرهنگ وقف می‌توان میزان فقر و محرومیت را در جامعه کاهش داد چراکه وقف با توزیع مجدد درآمد، سرمایه‌های جامعه را در اختیار همگان قرار می‌دهد.

ایجاد 30 مورد فرصت سرمایه‌گذاری در موقوفات کردستان


حجت‌الاسلام محمد کاروند، مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان کردستان در ادامه این دیدار گفت: موقوفات استان کردستان دارای ظرفیت بسیار بالایی برای سرمایه‌گذاری و ارتقای بهره‌وری هستند که باید با برنامه‌ریزی لازم اقدامات مؤثر صورت گیرد.
وی با اشاره به اجرای طرح ارتقای بهره‌وری موقوفات از سه ماه گذشته عنوان کرد: در این مدت ۳۰ مورد موقوفه استان کردستان برای سرمایه‌گذاری و بهره‌وری از آن‌ها شناسایی شدند و در حال حاضر این ظرفیت‌ها خام هستند.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان کردستان به توزیع سبد کالا و اطعام بین خانواده‌های نیازمند استان کردستان از محل نیات موقوفات اشاره کرد و یادآور شد: بیش از هزار سبد کالا و لوازم‌التحریر بین خانواده‌های نیازمند توزیع‌شده است.

منبع: ایسنا

کلیدواژه: اوقاف استانی اجتماعی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۶۲۵۴۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دست درازی صهیونیست‌ها به گنجینه ایران

رئیس ادارۀ فهرست‌نگاری مرکز نسخ خطی آستان قدس رضوی به قاچاق نسخ خطی اشاره کرد و گفت: این رویه پیش از انقلاب توسط برخی از یهودی‌ها انجام می‌شد. - اخبار فرهنگی -

سیدمحمدرضا رضاپور، رئیس ادارۀ فهرست‌نگاری مرکز نسخ خطی آستان قدس رضوی، در گفت‌وگو با خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، به برنامه‌های سال جدید این مرکز اشاره کرد و گفت: در سال جدید عکس‌برداری از نسخ و اسناد خطی مجموعه‌ها و کتابخانه‌های مختلف را در نظر داریم تا نسخه پشتیبان به صورت رایگان تهیه شود؛ از این نظر در فراخوانی از مجموعه‌داران اعلام کردیم تا در صورت تمایل برای این امر به کتابخانه آستان قدس مراجعه کنند.

وی ادامه داد: خرید از نسخ خطی با در نظر گرفتن اولویت‌ها از دیگر برنامه‌های ما در سال جدید خواهد بود.

رئیس ادارۀ فهرست‌نگاری مرکز نسخ خطی آستان قدس رضوی از قاچاق نسخ خطی به خارج از کشور اشاره و اضافه کرد: متاسفانه این امر وجود دارد اما اطلاعات ما از تعداد نسخی که از این طریق از ‌کشور خارج می‌شود، کم است. به همین دلیل همیشه فراخوان داده‌ایم تا صاحبان نسخ با تهیه نسخه پشتیبان یا ارائه آنها برای خرید، از تلف شدن میراث ایرانی اسلامی پیشگیری کنند.

رضاپور یادآور شد: متاسفانه هر سال نسخه‌های خطی ارزشمند به دلایل مختلف و با دست‌های متعدد از کشور خارج می‌شود و سر از حراجی‌های دنیا در می‌آورد.

وی با تاکید بر در نظر گرفتن بودجه لازم برای خرید و نگهداری میراث ایران و اسلام در مراکز معتبر و استاندارد، گفت: همچنین نیازمند هم‌گرایی کتابخانه‌های‌ بزرگ کشور برای حفظ این نسخ خطی هستیم. متاسفانه هر از چندگاهی شاهد انتشار خبری از عرضه این نسخ خطی در حراجی‌های بزرگ دنیا هستیم که در نهایت سر از کتابخانه‌های واتیکان، آلمان، انگلیس، سرزمین‌های اشغالی و ... در می‌آورند.

قدیمی‌ترین قرآن جهان کجاست؟

وی افزود: این رویه پیش از انقلاب نیز وجود داشت. در آن زمان برخی از یهودی‌ها به تهیه این نسخ خطی و انتقال آن به کتابخانه‌‌های سرزمین‌های اشغالی می‌پرداختند. در آن زمان از بازاریان و کسبه، مردم و مالکان نسخ خطی، اقدام به خرید این منابع و انتقال آن به خارج از مرزهای کشور می‌کردند.

قاچاق نسخه‌های خطی که میراث ارزشمند فرهنگی و علمی کشور است، در سال‌های اخیر همواره از سوی اهالی فرهنگ هشدار داده شده است. هرچند این امر، پدیده جدیدی نیست اما در یک‌دهه گذشته رشد بیشتری داشته است. 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • فلاحت پیشه: نه‌تنها از منابع فروش نفت نفعی برای مردم حاصل نشد؛ بلکه دولت دست در جیب مردم کرده است
  • موقوفات زنجان صاحب درآمد پایدار می‌شوند
  • نمایشگاه دستاورد‌های سازمان اوقاف بستری برای ارائه عملکرد واقفین
  • صدور اسناد تک برگی برای همه موقوفات تا پایان سال جاری
  • سرمایه گذاری ۲ هزار میلیارد ریالی اوقاف مرکزی در طرح پرورش ماهی
  • ۱۵۰ همت از اموال مازاد بانکها واگذار شد
  • سرمایه وقف به سمت رفع نیاز مردم در حرکت است
  • دست درازی صهیونیست‌ها به گنجینه ایران
  • سرمایه‌های وقف باید علمی اداره شود
  • افزایش بهره وری موقوفات در دستور کار سازمان اوقاف قرار دارد/ از دانشمندان ایرانی حمایت می‌کنیم