Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش حوزه رادیو تلویزیون گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، اجلاس رادیو آسیا ۲۰۱۹ این روز‌ها در بنگلادش در حال برگزاری است و پنج شنبه شب نهم آبان به پایان می‌رسد.

حمید شاه‌آبادی معاون صدای رسانه ملی سه شنبه هفتم آبان ماه در بخشی از این اجلاس به ایراد سخنرانی پرداخت و با اشاره به ویژگی‌های رادیو اظهار کرد: رادیو در طول حیات خود توانسته علیرغم فراز و نشیب‌های فراوان جای خود را در بین رسانه‌های جهان حفظ کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این مجال، به پنج ویژگی در حال تحولی که رادیو داشته و به نظر می‌رسد خواهد داشت، اشاره خواهیم کرد. پنج خصوصیتی که به نظر می‌رسد، درست مثل رادیو، توانسته با تغییرات فن آورانه، پوست اندازی کند و به حیات خود ادامه دهد.

وی در این سخنرانی بر عنصر مشارکت پذیری تاکید و بیان کرد: رادیو از زمان تولد با مخاطبانش زندگی کرده، با آن‌ها نفس کشیده، نوشیده و رویا دیده تا هر آنچه برای درک افکار و احساسات مخاطبان این رسانه نیاز است را بیابد و از این راه بتواند رسانۀ رویایی و رویاساز شنودگانش باشد.

شاه آبادی اضافه کرد: این ویژگی از برنامه‌های تلفن‌های درخواستی در رادیو جان گرفته و با قدرت گرفتن اینترنت و برنامه‌های تعاملی اوج گرفته و حال با توسعه اینترنت و چندبستری شدن، ساخت برنامه‌هایی با محتوای تولید شده توسط کاربر را در پیش گرفته است. برنامه‌های با محتوای تولید شده توسط کاربر هم توانسته به اعتبار محتوایی رادیو بیفزاید و هم بتواند از محتوای به روز شده‌ای بهره ببرد که برآمده از قلب جامعه است. این شیوۀ محتواسازی از لحاظ مالی نیز یک محتوای ارزان قیمت محسوب می‌شود و نباید فراموش کرد که رادیو خود رسانه‌ای کم هزینه است.

معاون صدا با اشاره به پانزدهمین جشنواره رادیو که اردیبهشت سال ۹۹ برگزار می‌شود، تصریح کرد: پانزدهمین جشنواره بین المللی رادیو، یکی از بخش‌های خود را به این ساختار نو رسانه‌ای اختصاص داده و مدیران و فعالان رادیو در اجلاس رادیو آسیا ۲۰۱۹ را به این جشنواره در تهران دعوت کرد.

وی ادامه داد: نمونه دیگری از مشارکت پذیری رادیو، هم افزایی با رویداد‌های فرهنگی است. راه اندازی رادیویی مختص راه پیمایی بزرگ اربعین در رادیوی جمهوری اسلامی ایران، توانست سهم زیادی از محتوای تولید شده خود را با حضور مشارکت کنندگان این رویداد فرهنگی-مذهبی تولید کند.

رادیو از ابتدا، رسانه‌ای چابک بوده است

شاه آبادی در بخش دیگر این سخنرانی به چابکی رادیو اشاره و عنوان کرد: رادیو از ابتدا، رسانه‌ای چابک بوده است، رسانه‌ای که بسیار چالاک و به دور از تشریفات و کاغذبازی‌های رسانه ای، توانسته سریع‌ترین واکنش‌ها را به اتفاقات، رویداد‌های جهانی و مسائل مهم بشر داشته باشد.

رادیو رسانه‌ای محتوا مدار است و تمرکز روی محتوا باعث شده بدون هیچ گونه تجمل گرایی به ماموریت خود بپردازد. به عنوان نمونه، رادیو به سرعت می‌تواند در بحران‌های ملی و جهانی به اطلاع رسانی لحظه به لحظه و مستمر بپردازد.

وی با اشاره به سیل اخیر در بهار امسال که بسیاری از مناطق غرب و جنوب ایران را ویران ساخت، گفت: این سیل زیرساخت‌های ارتباطی نظیر اینترنت را نیز مختل کرد که حضور رادیو بلافاصله توانست نقش مهمی در اطلاع رسانی ایفا کند. تمامی روستا‌ها و شهر‌های سیل زده از طریق رادیو توانستند اخبار و اطلاع رسانی‌های امدادی را دریافت کنند و گزارشگران نیز با حضور در این مناطق توانستند پل ارتباطی سیل زدگان با مسئولان و نهاد‌های ذیربط باشند.

معاون صدا همچنین به قصه گویی به‌عنوان ویژگی دیگر اشاره و اظهار کرد: قصه گویی تجربه مشترک همه انسان‌هاست. اگر قصه گویی را قدیمی ترین، ماندگارترین و گسترده‌ترین هنر انسانی بدانیم، پیشرفت علم نه تنها از رونق آن نکاسته بلکه به ظرافت‌ها و ارزش‌های آن افزوده است. رادیو، از ابتدا رسانۀ قصه گوی صمیمی انسان‌ها بوده است؛ از نمایش‌های رادیویی، سریال‌های نمایشی و نمایش‌های کوتاه گرفته تا برنامه‌های زندگینامه‌ای که روایتگر قصه‌های انسان‌ها بوده است. رادیو با کلام، موسیقی و افکت‌های صوتی کوشش کرده پنجره روح و ذهن و شخصیت خود را به روی مخاطب خود باز کند.

وی اضافه کرد: رادیو، روایتگر تاریخ و فرهنگ ملل جهان، جریان‌های اجتماعی-سیاسی و هنر و اندیشه بومی هر سرزمینی بوده و هست. در عصر جدید، رادیو همین ویژگی خود را در عصر دیجیتال به مقوله «ذهن روایتمند» بخشیده است.

شاه‌آبادی تصریح کرد: هایمز (۱۹۸۰) می‌گوید انسان برای قصه گویی زاده شده است و شافر و فولک بر این باور هستند که مغز انسان به طور طبیعی ساختاری روایی دارد. لانگاکر (۱۹۶۰) انسان را تکثیردهندۀ نماد‌ها می‌داند و بر این باور است که زنجیره‌ای از نماد‌ها هستند که ذهن انسان را تشکیل می‌دهند. پس رادیو می‌تواند از ظرفیت برنامه سازی خود در جهت تولید نمایش‌های رادیویی، فیچر و حتی مستند‌های روایی استفاده کند و بر اساس همین الگو بتواند این ذهن روایتمند را بر اساس الگو‌های معنا شناختی فعال کند.

رادیو از رسانه های اخلاق مدار است

معاون صدا در ادامه بیان کرد: مسئولیت اجتماعی رسانه، مجموعه وظایف و تعهداتی است که رسانه باید در جهت حفظ، مراقبت و کمک به جامعه‌ای که در آن فعالیت می‌کند، انجام دهد. رادیو از دیرباز توانسته یکی از رسانه‌های اخلاق مدار باشد و از سردمداران اخلاق کسب و کار باشد. رادیو، توانسته به بسیاری از مسائل و همینطور معضلات اجتماعی بپردازد و به حل این مسائل کمک کند. به عنوان نمونه، مسئله سفر، تصادفات جاده‌ای و فرهنگ گردشگری در ایران با راه اندازی یک رادیو مستقل همزمان با شروع تعطیلات در امسال توانست در کاهش تصادفات جاده‌ای و معضلات محیط زیستی سهم بسزایی داشته باشد.

شاه‌آبادی همچنین به ویژگی انطباق پذیری اشاره و بیان کرد: رسانه‌ها باید خود را با شرایط فرهنگی، علمی و زمانی خود منطبق کنند. رادیو نیز در طول حیات خود، از برودکستینگ تا برودبندینگ خود را منطبق ساخته است. اکنون رادیو با کمک اپلیکیشن‌های مبتنی بر تلفن همراه و اینترنت اشیاء، مانند اسپیکر‌های هوشمند، به سوی رادیو بر اساس تقاضا و رادیو هوشمند، راه خود را هموار ساخته است. علاوه بر انطباق پذیری فناورانه، رادیو باید با جریان‌های اجتماعی-فرهنگی نیز خود را منطبق سازد. با افزایش خوانندگان کتاب‌های الکترونیکی و همینطور شنوندگان کتاب‌های صوتی، صدای جهموری اسلامی ایران بر آن شد تا بیش از هزار کتاب صوتی را تولید و آن‌ها را در اپلیکیشن «ایرانصدا» قرار دهد.

در حاشیه این اجلاس از شاه آبادی معاون صدای رسانه ملی تجلیل شد.

معاون صدا همچنین با خانم اولیا بویار رئیس بخش رادیو abu در مورد «جشنواره پانزدهم رادیو و هفتمین اجلاس جهانی صدا» که در سال آینده برگزار می‌شود، گفت و گو‌هایی انجام داد.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: رادیو صدا و سیما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۶۲۶۸۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازتاب سیزدهمین قهرمانی تیم ملی فوتسال ایران در رسانه‌های جهان

به گزارش خبرنگار مهر، تیم‌های ملی فوتسال ایران و تایلند در دیدار نهایی مسابقات جام ملت‌های ۲۰۲۴ آسیا روز یکشنبه از ساعت ۱۴:۳۰ به مصاف هم رفتند که این دیدار با برتری ۴ بر یک به سود ملی پوشان کشورمان به پایان رسید تا ایران برای بار سیزدهم قهرمان آسیا شود.

قهرمانی ملی پوشان فوتسال ایران در بسیاری از رسانه‌های جهان بازتاب داشت و این رسانه‌ها به پوشش قهرمانی ایران پرداختند.

پایگاه خبری «thevocket» در خصوص قهرمانی ایران نوشت: ایران برای سیزدهمین بار عنوان قهرمانی آسیا را به دست آورد و به یک موفقیت شیرین رسید. شاگردان شمسایی با گلی که در دقیقه اول به ثمر رساندند هزاران هوادار تایلند را در همان ابتدای بازی ساکت کردند.

رسانه «24h» نوشت: تایلند در لحظات پایانی بازی شانسی برای به تساوی کشاندن بازی نداشت و بازی را به ایران واگذار کرد.

«okezone» نوشت: ایران با برتری برابر تایلند سیزدهمین عنوان قهرمانی خود را به دست آورد. تایلند با این شکست برای سومین بار دستش از جام قهرمانی آسیا کوتاه ماند.

رسانه «tribunnews» نوشت: ایران با برتری برتری برابر تایلند، این تیم را نابود کرد و سیزدهمین جام را به دست آورد.

«thanhnien» نوشت: تیم تایلند در فینال شکست سختی متحمل شد و ایران بر بام فوتسال آسیا ایستاد.

پایگاه خبری «Extra Time» اندونزی هم به سیزدهمین قهرمانی ایران اشاره کرد.

رسانه ویتنامی «soha» نوشت: تایلند در خانه شاهد قهرمانی حریف خود در بازی‌های جام ملت‌های آسیا بود. تیم فوتسال تایلند با وجود تلاش تا ثانیه‌های پایانی باز هم نتوانست از باخت سنگین مقابل ایران در فینال مسابقات آسیایی فرار کند.

«ithethao»نوشت: تیم فوتسال تایلند در برابر قدرت ویرانگر ایران درمانده شد و برای سومین بار جام قهرمانی را از دست داد.

رسانه «sports442» هم به سیزدهمین قهرمانی ایران در آسیا اشاره کرد.

صفحه «Futsal Profissional» هم ضمن انتشار ویدئویی از لحظه بالا بردن جام قهرمانی توسط علی اصغر حسن زاده کاپیتان تیم ملی ایران نوشت: ایران قهرمان جام ملت‌های فوتسال ۲۰۲۴ آسیا شد.

صفحه «فدراسیون فوتبال جنوب شرق آسیا» هم با انتشار پستی قهرمانی ایران در جام ملت‌های آسیا را تبریک گفت.

کد خبر 6091301

دیگر خبرها

  • بازتاب سیزدهمین قهرمانی تیم ملی فوتسال ایران در رسانه‌های جهان
  • ضرورت روشنگری و تبیین دانشجویان در فضای رسانه‌ای
  • مخبر: ایران به دنبال روابط برد برد با کشورهاست
  • توسعه فعالیت‌‌های فرهنگی حوزه عفاف و حجاب در مرکزی
  • شلوار عجیب و غریب کیم جونگ اون سوژه رسانه‌های جهان شد + تصاویر
  • رادیو یعنی گرما صمیمیت و درک هستی
  • تشریح اهداف و برنامه درآمدی سال ۱۴۰۳ مناطق ۲۲ گانه
  • حضور بیش از ۳۳ کشور آسیایی در اجلاس آسیا(ACD) به میزبانی اصفهان
  • پیام تقدیر دبیرکل دومین کنگره ملی شهدای استان کهگیلویه و بویراحمد از رسانه ها
  • سن مناسب برای فرزندآوری؛ از تصویر تا واقعیت