Web Analytics Made Easy - Statcounter

معضلی که بخشی از آن ریشه در ضعف خیابان‌بندی شهرهای مازندران دارد و بخشی دیگر هم ناشی از کمبود پارکینگ در این شهرهاست. ناکافی بودن فضای پارک خودروها از یک سو و افزایش تعداد خودرو طی سال‌های اخیر از سوی دیگر، سبب شده‌اند که نیاز به پارکینگ در شهرها و به ویژه شهرهای ساحلی مازندران هر سال بیشتر از گذشته شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در هر شهر زمین‌هایی به عنوان پارکینگ در نظر گرفته شده‌اند، اما کمبود زمین و افزایش روزافزون ساخت‌وساز در این شهرها و همچنین تراکم بالای جمعیت امکان این که پارکینگ‌های متعددی در چنین شهرهایی ایجاد شود را نمی‌دهد.

از سوی دیگر در این شهرهای گردشگرپذیر می‌توان از چنین زمین‌هایی استفاده اقتصادی مناسب‌تری کرد. با این حساب ساخت پارکینگ‌های طبقاتی بهترین گزینه برای شهرهای مسافرخیز مازندران و به ویژه شهرهای گردشگرپذیر است تا از یک قطعه زمین بتوان چند برابر ظرفیت مساحت آن برای پارک خودروها استفاده کرد.

احساس نیاز به پارکینگ‌های طبقاتی

ساخت پارکینگ‌های طبقاتی از حدود یک دهه پیش در شهرهای مازندران جدی گرفته شد، اما هنوز در بسیاری از شهرهای مسافرخیز و پرترافیک مازندران پارکینگ طبقاتی وجود ندارد. حتی در بسیاری از شهرهای بزرگ استان مانند ساری که با مشکل شدید کمبود فضای پارک خودرو مواجه است، هنوز پارکینگ طبقاتی به بهره‌برداری نرسیده است. یکی از شهرهای مسافرخیز که در سال‌های اخیر از ساخت پارکینگ طبقاتی در آن سخن گفته شده و نیاز مبرمی به اجرای این پروژه دارد فریدونکنار است.

این شهر ساحلی تقریبا در طول سال محل رفت‌وآمد مسافران است و به همین دلیل ترافیک زیادی در آن وجود دارد. فریدونکنار در نیمه نخست سال میزبان مسافرانی از سراسر کشور است و در نیمه دوم سال به دلیل شهرت بازار ماهی، پذیرای افراد زیادی می‌شود که قصد خرید ماهی دارند. البته فروش مرغ و اردک و حتی پرنده‌های شکار شده نیز در حضور پرتعداد مسافران طی ماه‌های نیمه دوم سال بی‌تاثیر نیست. این رفت‌وآمدها سبب می‌شود که فریدونکنار یکی از پرترافیک‌ترین شهرهای مازندران باشد.

مرهم درد ترافیک فریدونکنار

به بهره‌برداری نرسیدن کمربندی جنوبی فریدونکنار پس از ۱۸ سال نیز، حجم خودروهای ورودی به شهر را افزایش می‌دهد. این کمربندی چند سال است که به دلیل ساخته نشدن تقاطع غیرهمسطح قسمت انتهایی آن تکمیل نشده و همچنان آن را به پروژه‌ای نیمه‌کاره تبدیل کرده است. البته اخیرا به گفته «محمدرضا کدخدازاده» معاون ساخت و توسعه راه‌های وزارت راه و شهرسازی، ۱۴ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان برای تکمیل و نهایی شدن این پروژه اختصاص یافته است که امیدواری برای کاهش بار ترافیکی فریدونکنار را بیشتر می‌کند.

اما شهروندان این شهر پرترافیک حتی با بهره‌برداری از کمربندی جنوبی، باز هم با مشکل کمبود فضای پارک خودرو مواجه هستند و چاره این مشکل را افزایش فضای پارک خودروها و ایجاد پارکینگ‌های طبقاتی می‌دانند. یک شهروند ساکن فریدونکنار در این باره به همشهری گفت: پیدا کردن جای پارک در خیابان‌های مرکزی فریدونکنار به ویژه در ساعات پیک ترافیک بسیار سخت است. به همین دلیل بسیاری از رانندگان خودروهای خود را دوبل پارک می‌کنند و همین موضوع نیز باعث تشدید ترافیک در این شهر می‌شود.

وعده‌ ۸ ساله

«رضا نوایی» با بیان این که مسئولان فریدونکنار سال‌هاست که وعده ساخت پارکینگ طبقاتی را داده‌اند، اظهار کرد: متاسفانه این وعده نیز مانند وعده تکمیل کمربندی جنوبی فریدونکنار روی زمین مانده و هنوز به نتیجه نرسیده است. این در حالی است که هر سال هم بر تعداد خودروهای شهروندان افزوده می‌شود و هم تعداد مسافران فریدونکنار افزایش می‌یابد. بخش زیادی از ترافیک در خیابان‌های شهید بهشتی و امام(ره) به خاطر نبود فضای پارک برای خودروهاست. وی خاطرنشان کرد: فریدونکنار چند سال است که زمستان‌ها نیز میزبان مسافران برای پرنده‌نگری است. وقتی شهری با این ویژگی‌ها به صورت چهارفصل پذیرای مسافران است، باید برای گسترش زیرساخت‌های آن نیز برنامه‌ریزی شود که راه و پارکینگ هم یکی از اولین این زیرساخت‌ها هستند.

اشاره این شهروند فریدونکناری به ساخت پارکینگ طبقاتی مربوط به وعده‌ای است که حدود ۸ سال پیش از سوی شهردار وقت این شهر مطرح شده بود و در دستور کار مدیریت شهری فریدونکنار قرار گرفت. آذر ۱۳۹۰ «سید حسن رضوی نوا» شهردار وقت فریدونکنار با اشاره به این که یکی از معضلات فریدونکناری‌ها نداشتن جای پارک و کمبود پارکینگ عمومی در این شهر است اعلام کرده بود که برای حل این مشکل ساخت پارکینگ طبقاتی در مرکز شهر فریدونکنار به عنوان پرترافیک‌ترین نقطه این شهر ساحلی در دستور کار قرار گرفته است. شهردار اسبق فریدونکنار حتی از تخصیص اعتبار یک میلیارد تومانی در قالب تسهیلات با پیگیری شورا و شهرداری برای آغاز این پروژه خبر داده بود. اما پس از آن هیچ اتفاقی برای تحقق این وعده دیده نشد و مشخص هم نشد که تسهیلاتی که رضوی نوا به آن اشاره کرد، برای چه بخشی هزینه شد.

دهه فجر پارسال نیز «حمید بخشی» شهردار سابق فریدونکنار اعلام کرده بود که یک مجتمع تجاری-اداری در مرکز شهر قرار است در ۶ طبقه و با ۱۳۰۰ متر مساحت ساخته شود که علاوه بر فضاهای تجاری، تفریحی و فرهنگی، ظرفیت ۱۰۰ خودرو را نیز دارد. بخشی اعلام کرده بود که برای آغاز عملیات اجرایی این پروژه ۳ میلیارد تومان در اختیار شهرداری قرار دارد و کار ساخت نیز از میانه‌های اردیبهشت ۱۳۹۸ آغاز می‌شود. اما دقیقا در میانه‌های اردیبهشت امسال به جای این که بخشی کلنگ ساخت این مجموعه را به زمین بزند، در کش و قوس‌ حاشیه‌های مدیریت شهری فریدونکنار ناچار به استعفا شد و از شهرداری فریدونکنار رفت تا وعده او هم بی‌نتیجه بماند.

آغاز ساخت پارکینگ طبقاتی فریدونکنار

اما به گفته مسئولان فریدونکنار این پروژه در روزهای اخیر وارد فاز اجرایی شده و پیمانکار فعالیت خود را آغاز کرده است. مجموعه‌ای با ۳ طبقه پارکینگ، ۲۵ واحد تجاری در ۲ طبقه، ۲۸ واحد اداری در ۲ طبقه و یک طبقه با کاربری فرهنگی و ساخت سالن سینما و تئاتر که برای فریدونکناری‌ها بخش پارکینگ آن اهمیت بیشتری نسبت به سایر قسمت‌ها دارد. چرا که قرار است بخشی از نیاز مرکز شهر فریدونکنار به پارکینگ را برطرف کند. «محمدعلی آزادی کناری» شهردار فریدونکنار درباره اجرای این پروژه گفت: با پیگیری‌های فراوان و همراهی اعضای شورای شهر بالاخره توانستیم ساخت این پروژه را که نقش مهمی در رفع بخشی از نیاز مرکز شهر به پارکینگ دارد آغاز کنیم. امیدواریم بتوانیم فاز نخست اجرای این مجموعه تجاری-اداری و پارکینگ طبقاتی را طبق برنامه زمان‌بندی در موعد مقرر به سرانجام برسانیم.

منبع درآمد پایدار

«نازبانو عزیزی» رئیس شورای اسلامی فریدونکنار نیز با بیان این که آغاز عملیات اجرایی پروژه مهم ساختمان اداری-تجاری و پارکینگ طبقاتی شهرداری فریدونکنار حاصل پیگیری‌ها و تلاش ادوار گذشته شورا و شهرداری فریدونکنار است، گفت: محقق شدن ساخت پارکینگ طبقاتی از مطالبات ویژه شهروندان و به ویژه بازاریان بود که اکنون فاز نخست اجرای آن آغاز شده است. آنچه اجرای این پروژه را برای شهرداری بسیار مهم می‌کند تلاش برای ایجاد منبع درآمد پایدار در کنار تامین نیاز اساسی شهروندان است. امیدواریم که این پروژه در زمان مقرر به بهره‌برداری برسد تا هم شهروندان از خدمات آن بهره‌مند شوند و هم منبع درآمد پایدار برای شهرداری ایجاد شود.

استقلال مالی شهرداری

فرماندار فریدونکنار نیز این پروژه را اقدام مفید شهرداری فریدونکنار برای استقلال مالی و تحقق بخشی از هدف رسیدن به درآمد پایدار دانست و گفت: مهم‌ترین مشکلی که شهرداری‌های کشور با آن دست به گریبان هستند ناپایداری اقتصاد شهری و به ویژه اقتصاد مربوط به درآمد شهرداری است. به همین دلیل در سال‌های اخیر باب شده که از محل ماده ۱۰۰ و صدور پروانه‌ها بخشی از درآمدها تامین شود. اجرای این پروژه گام بلندی است که شهرداری بتواند بخشی از درآمدش را از مایملک خود استحصال کند و روی پای خودش بایستد تا اقتصاد مدیریت شهر به سمت پایداری پیش برود.

«محمدمهدی نصیری» ضمن قدردانی از شهردار پیشین فریدونکنار بابت پیگیری‌ برای اجرای این پروژه، اظهار کرد: امیدواریم این پروژه در اسرع وقت به بهره‌برداری برسد تا شهروندان و مسافران از مزایای آن بهره‌مند شوند. همچنین انتظار می‌رود شهرداری برای سایر مایملک خود نیز برنامه‌هایی در نظر بگیرد تا درآمد پایدار این نهاد افزایش یابد و خدمات بیشتری به شهروندان ارائه شود.

کد خبر 459749 برچسب‌ها استان مازندران

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: استان مازندران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۶۵۹۳۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

احتمال کاهش محدوده طرح ترافیک

مدیر عامل سازمان حمل و نقل ترافیک شهر تهران با اشاره به اینکه بازنگری در نحوه اجرای طرح ترافیک قطعی است، گفت: بازنگری در نحوه اجرای طرح ترافیک شامل زمان و محدوده اجرا است.

به گزارش مشرق، شهریار افندی‌زاده مدیر عامل سازمان حمل و نقل ترافیک شهر تهران درباره تغییر در اجرای طرح ترافیک در تهران اظهارداشت: در حال دریافت پیشنهادات و اطلاعات از سوی جامعه دانشگاهی درباره بازنگری در طرح ترافیک هستیم و پس از بررسی این مرحله، موضوع در کمیته‌ای ویژه بررسی نهایی خواهد شد.

وی افزود: حذف حلقه دوم طرح ترافیک یا محدوده زوج و فرد یکی از این مسائل است که بررسی خواهد شد.

مدیر عامل سازمان حمل و نقل ترافیک شهر تهران با اشاره به اینکه بازنگری در نحوه اجرای طرح ترافیک قطعی خواهد بود و امسال تغییر می‌کند، گفت: تغییر در نرخ طرح ترافیک جدای این موضوع است و تصمیم در این زمینه بر عهده شورای شهر تهران است.

افندی‌زاده گفت: بازنگری در نحوه اجرای طرح ترافیک شامل زمان اجرا و مکان اجرا است که محدوده طرح ترافیک هم احتمال کاهش دارد.

گفتنی است؛ محسن هرمزی معاون حمل و نقل شهرداری تهران نیز در این زمینه گفت: در طرح ترافیک جدید مسأله‌ای به نام طرح «زوج و فرد» نخواهیم داشت طرح جدید ترافیکی را به نحوی مدیریت خواهیم کرد که از شب مردگی خیابان‌ها کم کنیم

منبع: مهر

دیگر خبرها

  • افتتاح فاز اول آزادراه شوشتری تا پایان سال
  • افتتاح یک بزرگراه جدید در تهران تا پایان امسال | گره کور بزرگراه بسیج باز می شود
  • افتتاح یک بزرگراه جدید در تهران تا پایان امسال | ویژگی های این معبر جدید پایتخت
  • افتتاح یک بزرگراه جدید در تهران تا پایان امسال | این بزرگراه شرق تهران را از دست کامیون های سنگین خلاص می کند
  • نیاز ۱۵۷ میلیارد تومانی اعتبار برای ۳۷ پروژه نیمه‌کاره حوزه بهداشت
  • سایبان خودرو بدون پایه
  • بازدید مدیرعامل سازمان عمرانی شهرداری تهران از سه پروژه
  • زمین احداث پارکینگ وسایل نقلیه سنگین در کرمانشاه تامین شد
  • احتمال کاهش محدوده طرح ترافیک
  • ترافیک پرحجم ولی در حال حرکت و بدون مشکل در تهران