Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-28@22:52:19 GMT

جزئیات اشتغال در کارگاه‌های بازرگانی و خدمات

تاریخ انتشار: ۱۵ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۷۰۱۸۲۷

جزئیات اشتغال در کارگاه‌های بازرگانی و خدمات

ساعت کار به مدت زمانی گفته می‌شود که فرد مشغول کار است و در ازای آن حقوق می‌گیرد. هرچه میزان کار مفید افزایش یابد، بهره‌وری مجموعه و نیروی کار به همان نسبت بالا می‌رود.

در ماده ۵۱ قانون کار میزان مجاز ساعت کار روزانه افراد در بنگاه‌ها و واحدهای مشمول قانون کار کشور هشت ساعت اعلام شده است که البته کارگر و کارفرما می‌توانند با توافق ساعات کار برخی روزها را کمتر و برخی دیگر را بیشتر درنظر بگیرند اما به صورت کلی نمی تواند از ۴۴ ساعت بیشتر باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مرکز آمار طرح بررسی کارگاه‌های بازرگانی و خدماتی را با هدف تهیه اطلاعات مناسب از ویژگی‌های این کارگاه‌ها برای استفاده در برنامه‌ریزی‌های اقتصادی شروع کرده است. این طرح ۳۰ کد فعالیت اقتصادی همچون کارگاه‌های خرده فروشی، عمده فروشی، فروش و تعمیر وسایل نقلیه موتوری، محل‌های تهیه و صرف غذا و نوشیدنی، فعالیت های معماری و مهندسی، تحلیل وآزمایش فنی، فعالیت های حقوقی و حسابداری، فعالیت های بیمه،تعمیر رایانه و کالاهای شخصی و خانگی را در بر می‌گیرد.

یکی از نتایج قابل تامل در این آمار، ساعت کار کارکنان است. براساس نتایج به دست‌ آمده از طرح مرکز آمار در سال ۱۳۹۳ هر فرد ۵۲ ساعت در هفته فعالیت می‌کرد که این میزان در سال بعد (۱۳۹۴) رشد یافت و به ۵۶ ساعت کار در روز رسید. اگرچه آماری از سال ۱۳۹۵ به دست نیامد، اما پیش‌بینی این است که این رقم سیر نزولی داشته است و سرانجام براساس آخرین نتایج در سال ۱۳۹۶ به ۴۹ ساعت در روز رسیده است.

مقایسه ساعت کاری کارکنان بخش بازرگانی و خدمات با قانون کار نشان می‌دهد که این افراد پنج ساعت بیشتر از میزان مصوب کار می‌کنند. همچنین مقایسه ساعت کار آنها با متوسط جهانی نیز حاکی از آن است که ۶ ساعت بیشتر فعالیت می‌کنند.

رشد ۳۹ درصدی بهره‌وری کارکان بخش بازرگانی و خدمات

بهره‌وری کارکنان یکی دیگر از شاخص‌های مورد توجه در طرح بررسی کارگاه‌های بازرگانی است. میزان بهره‌وری کارکنان مورد نظر در این مدت روند افزایشی داشته است؛ به این صورت که در سال ۱۳۹۳، بهره‌وری کارکنان ۲۰ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان بود و در سال بعد (۱۳۹۴) ۲۱ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان شد و در آخرین آمار منتشر شده (سال ۱۳۹۶) رشد قابل توجه ۲۸ میلیون و ۲۰۰ هزار تومانی را ثبت کرده است.

برچسب‌ها کارگر مرکز آمار ایران اشتغال زایی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: کارگر مرکز آمار ایران اشتغال زایی کارگر مرکز آمار ایران اشتغال زایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۰۱۸۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمار مرگ و میر در ایران؛ فوت مردان بیشتر از زنان

در سال ۱۴۰۲ مردان ۵۵/۶ درصد و زنان ۴۴/۴ درصد از ثبت فوت‌ها را به خود اختصاص داده‌اند.

به گزارش مهر، این میزان در مدت مشابه سال قبل برابر ۵۶/۶ درصد برای مردان و ۴۳/۴ درصد برای زنان بوده است.

همچنین آمار‌های ثبت‌شده در سازمان ثبت احوال کشور نشان می‌دهد در مقابل هر ۱۳۰ مرد فوت‌شده، ۱۰۰ زن فوت شده‌اند. به عبارتی، تعداد مردان فوت‌شده ۱۱.۲ درصد بیشتر از زنان است.

بر اساس این گزارش، سال گذشته ۴۴۲ هزار و ۲۱۳ رویداد فوت به ثبت رسیده است که این میزان نسبت به مدت مشابه سال قبل از آن با ۴۱۸ هزار و ۷۴۱ رویداد فوت ثبت‌شده ۵/۶ درصد افزایش داشته است.

دیگر خبرها

  • حیدری: کولبران در انتظار ابلاغ قانون ساماندهی اشتغال پایدار مرزنشینان هستند
  • اعلام آمار مرگ و میر؛ سال ۱۴۰۲ زنان بیشتر فوت کردند یا مردان؟
  • چرا آمار سرقت‌ها در استان کرمان زیاد است
  • آمار مرگ و میر در ایران؛ فوت مردان بیشتر از زنان
  • آمار مرگ مردان ۱۱.۲ درصد بیشتر از زنان
  • تاثیر افزایش دستمزدها در رشد تعداد بیمه‌شدگان
  • وجود بیش از ۱۹ هزار واحد کارگری و کارگاه‌های تولیدی در کردستان
  • «چرم دوزی» اشتغال کهن برای نسل نو
  • اجرای ۱۶ طرح طبقه بندی مشاغل جدید در کارگاه های گیلان
  • بیش از ۱۹۰۰۰ واحد کارگری و کارگاه‌ تولیدی در کردستان وجود دارد