Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-29@01:33:11 GMT

مهاجرت معکوس در دولت دوازدهم محقق شده است

تاریخ انتشار: ۱۹ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۷۴۶۵۳۲

مهاجرت معکوس در دولت دوازدهم محقق شده است

محمد امید روز یکشنبه در حاشیه بازدید از طرح‌های ورزشی روستایی شهرستان ری در حسن آباد فشافویه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: شکل غالب مهاجرت ایران در گذشته‌های نه چندان دور حرکت یک‌سویه و بدون بازگشت روستاییان به شهرها بوده، اما طی دولت دوازذهم و اجرای طرح‌های توسعه روستایی الگوی دیگری تحت عنوان مهاجرت معکوس به نواحی روستایی کشور شکل گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به اینکه قبل از دولت تدبیر و امید فقط ۱۴۰ روستای بوم گردی در کشور وجود داشتند، افزود: امروز ۲ هزار و ۵۰۰ روستای هدف گردشگری و بوم گردی در کشور وجود دارد که موجب احیای دوباره روستاها و بازگشت ساکنان آن از نواحی شهری به این محل‌ها شده است.

معاون توسعه روستایی ریاست جمهوری برگشت روستاییان از شهرها به محل زندگیشان را پدیده نوظهور و مبارکی دانست و افزود: پرداخت تسهیلات اشتغال روستایی که دولت روحانی آن را از سال‌های آغازین دولت شروع کرد، یکی از عوامل بسیار خوبی بود که روستاییان را به زادگاه اصلیشان هدایت کرد.

امید ادامه داد: پدید مهاجرت معکوس توسط معاونت توسعه روستایی در حال رصد است و در این راستا دولت تسهیلات کم بهره و بلند مدتی را برای ایجاد طرح‌های ورزشی و فرهنگی در روستاها در نظر گرفته است، در روستاها باید امکانات ورزشی مانند زمین سالن، استخر و زمین چمن احداث شود.

 وی یادآور شد: اجرای طرح‌های زیربنایی مانند توسعه اماکن ورزشی، فرهنگی و بوم گردی در روستا موجب احیای دوباره روستاها می‌شود و موجب افزایش جمعیت روستایی کشور می‌شود.

 محمد امید معاون توسعه روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری عصر یکشنبه از طرح‌های ورزشی بخش فشافویه شهرستان ری با حضور رضا گل محمدی مدیر کل ورزش و جوانان استان تهران، احمد اسماعیلی راد سرپرست فرمانداری ویژه شهرستان ری و جمعی از مسئولان بازدید کرد.

برچسب‌ها شهرستان ری معاونت توسعه روستایی ریاست جمهوری توسعه روستایی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: شهرستان ری معاونت توسعه روستایی ریاست جمهوری توسعه روستایی شهرستان ری معاونت توسعه روستایی ریاست جمهوری توسعه روستایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۴۶۵۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زمین‌های بی‌آب و علف البرز هم از شر ویلاسازی مصون نیست!

ایسنا/البرز یک مدرس و پژوهشگر معماری گفت: ویلاسازی در استان البرز به نحوی سرعت گرفته که حتی در نقاطی که از نظر معماری و آب و هوا سنخیتی برای ساخت ویلا ندارد، شاهد رشد ساخت و ساز هستیم. نمونه این موضوع در مناطقی از ماهدشت کرج است که درخت و رودخانه‌ای ندارد ولی با ایجاد فضای سبز مصنوعی، شهرک‌سازی ویلایی را شاهد هستیم.

علی شجاعی در گفت‌وگو با ایسنا با تاکید بر مطلب فوق ادامه داد: اگرچه این ساخت و سازها باعث رونق شده و زمین‌هایی که کاربری خاصی نداشتند برای سکونت استفاده شده‌اند اما جنبه‌های منفی که در آینده تاثیرگذار است را هم به دنبال خواهد داشت. این رشد در ساخت و ساز موضوعات محیط زیستی و تبدیل اراضی باغی و زراعی به مسکونی را علی‌رغم موانع قانونی سختی که وجود دارد به دنبال داشته و در طولانی مدت به کشاورزی و محیط زیست صدمه می‌زند.

این مدرس دانشگاه درباره چگونگی حفظ بافت روستایی اظهار کرد: خوشبختانه غالب روستاها شامل طرح هادی هستند و توسط بنیاد مسکن در قالب طرح هادی الزاماتی برای رعایت نوع ساخت و ساز و بازسازی به سبک روستایی وجود دارد. ممکن است در تمام روستاها این ضوابط رعایت نشود اما در بیشتر روستاها این معیارها را داریم.

وی افزود: به عنوان مثال در روستاهای نمونه گردشگری که در مرکز توجه هستند، در حفظ بافت بومی و روستایی بهتر عمل شده است. ولی جاهایی که از تمرکز خارج بوده و نظارت کمتر بوده موارد نقض دیده می‌شود و توجه به مصالح بومی و فرم ساخت که منطبق با معماری بومی منطقه باشد وجود ندارد. نمونه این امر هم می‌توان به منطقه ماهدشت و یا در کردان که عیناً مشخص است، اشاره کرد.

شجاعی ادامه داد: اما در روستاهایی که به عنوان نمونه گردشگری انتخاب شده‌اند، قوانین بهتر اجرا شده و می‌بینیم که پایبندی به بافت روستا و نگهداری بافت روستایی بهتر رعایت شده است. اگر روی روستاها تمرکز داشته باشیم و پایبند به طرح‌های هادی باشیم، بیشتر می‌توانیم از بافت‌های بومی و با اصالت روستایی محافظت کنیم.

این پژوهشگر با اشاره به ساخت‌وساز در مناطقی که درخت و رودخانه‌ ندارد، ادامه داد: اگرچه این ساخت و سازها باعث رونق شده و زمین‌هایی که کاربری خاصی نداشتند برای سکونت استفاده شده‌اند اما جنبه‌های منفی که در آینده تاثیرگذار است را هم به دنبال خواهد داشت. این رشد در ساخت و ساز موضوعات محیط زیستی و تبدیل اراضی باغی و زراعی به مسکونی را علی‌رغم موانع قانونی سختی که وجود دارد به دنبال داشته و در طولانی مدت به کشاورزی و محیط زیست صدمه می‌زند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • روستاها آغازگر جهش تولید با مشارکت مردم هستند
  • بیمه و حقوق شوراهای اسلامی ازطرح‌های پیشنهادی به مجلس دوازدهم است
  • مهاجرت معکوس در ۲۰۰ روستای کردستان از دستاوردهای دولت سیزدهم است
  • وقوع مهاجرت معکوس در ۲۰۰ روستای کردستان
  • حمایت از طرح‌های اشتغال‌زایی روستایی در همدان
  • آموزش مهارت روستائیان باعث تقویت و پایداری توسعه روستا است
  • باهنر: مجلس باید حداقل دو فراکسیون اقلیت و اکثریت داشته باشد /ضرورت ندارد تمام تصمیمات مجلس جناحی باشد
  • شهرام عظیمی خبر داد: بدنبال سهم بیشتر تولیدات داخلی با استفاده از توان بالای هموطنان در مناطق روستایی و عشایری هستیم
  • زمین‌های بی‌آب و علف البرز هم از شر ویلاسازی مصون نیست!
  • پاشنه آشیل مجلس دوازدهم از نگاه سخنگوی حزب اعتدال و توسعه /جریان رائفی پور به دنبال هدایت و مدیریت مجلس است