Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگارمهر، صبح سه شنبه ابوالفضل داریوش در شورای قضایی خراسان‌جنوبی اظهارکرد: نقش‌ پررنگ دیوان عالی‌کشور در جامعه به صورت کامل شناسایی نشده است که یکی از علل آن در دسترس‌نبودن آسان دیوان عالی کشور حتی برای قضات است.

معاون قضایی رئیس کل دادگستری خراسان‌جنوبی بیان‌کرد: به نظر می‌رسد همان‌گونه که در مجموعه دادستانی کل کشور ارتباط با مجموعه همکاران دادسرا و تعامل و ارتباط نزدیک وجود دارد، در دیوان عالی کشور نیز دسترسی همکاران قضایی از طریق جلسات مشترک باید افزایش یابد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

داریوش ادامه‌داد: این موضوع از آن جهت حائز اهمیت است که قضاتی که رأی آنان در معرض قضاوت دیوان عالی کشور قرار می‌گیرد از رأی، استدلال و نظر همکاران مجموعه دیوان اطلاع می‌یابند.

وی افزود: یکی از موضوعاتی که ورود دیوان عالی کشور در آن ضروری به نظر می‌رسد بحث اختلافات در منابع طبیعی است که موضوع منابع طبیعی در خراسان‌جنوبی مورد تأکید نماینده ولی‌فقیه در استان نیز بوده است.

معاون قضایی رئیس کل دادگستری خراسان‌جنوبی افزود: یکی از چالش‌هایی که در آرای ما در حوزه منابع طبیعی  وجود دارد در زمینه سال احیاء و تشخیص آن است که خیلی‌ها سال ۴۱، برخی سال ۶۵ و برخی نیز زمان برگ تشخیص را ملاک می‌دانند.

داریوش گفت: این مسئله موجب اختلاف شده و به نظر می‌رسد ورود دیوان عالی کشور برای یک رأی وحدت رویه ضروری به نظر می‌رسد.

وی اظهارکرد: در حوزه قراردادهای بانکی و مؤسسات مالی و اعتباری در تعیین میزان خسارت، سود و جریمه نیز بین دادگاه‌ها اختلاف است که در این زمینه نیز نیاز به رأی وحدت رویه دیوان عالی کشور وجود دارد.

معاون قضایی رئیس کل دادگستری خراسان‌جنوبی بیان‌کرد: در زمینه تعیین خسارت، سود و جریمه برخی مفاد قرارداد، عده‌ای مقررات شورای پول و اعتبار و تعدادی نیز انطباق با ماده ۸۲۲ قانون آیین دادرسی را ملاک می‌دانند و اختلاف در این حوزه وجود دارد.

 داریوش با اشاره به اینکه این اختلافات موجب نگرانی بانک‌ها و اصحاب دعوا شده است، یادآور شد: رأی وحدت رویه ۷۳۳ در این زمینه نتوانست کارگشا باشد و برای رفع مشکل باید تدبیری بیندیشیم.

کد خبر 4770037

منبع: مهر

کلیدواژه: دادگستری خراسان جنوبی خراسان جنوبی بیرجند یوم الله 13 آبان بوشهر زلزله راهپيمايي 13 آبان شهرکرد ایلام تئاتر کودک و نوجوان گرگان شیراز خطبه های نماز جمعه بیرجند پدافند غیرعامل قزوین سفر استانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۶۶۹۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ملاک‌های افزایش شهریه مدارس غیردولتی اعلام شد

به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، با نزدیک شدن به پایان سال تحصیلی و بدنبال آن پیش ثبت‌نام‌ها، شهریه‌های مدارس غیردولتی دغدغه بزرگ هرساله اولیاء است، هرچند هنوز شهریه سال تحصیلی ۱۴۰۳ ـ ۱۴۰۴ رسما اعلام نشده و فعلا مقرر شده پیش‌ثبت‌نام‌ها بر اساس نرخ شهریه سال گذشته صورت گیرد، اما گفته شده کف و سقف میزان «شهریه» براساس عملکرد مدارس و بارگذاری مدارک و اطلاعات در سامانه مدارس و مرکز غیردولتی تعیین می‌شود.

بر اساس بخشنامه ابلاغی؛ «شهریه مصوب مدارس غیردولتی» براساس هزینه‌های قابل پرداخت مطابق با «الگوی تعیین شهریه» بابت ارائه برنامه هفتگی مصوب از سوی مدارس غیر دولتی منطبق بر برنامه درسی ملی و مصوبات شورای عالی آموزش و پرورش تعیین می‌شود.

«شهریه فعالیت‌های فوق برنامه» نیز بابت ارائه فعالیت‌های آموزشی و پرورشی فوق برنامه دارای مجوز از اداره آموزش و پرورش شهرستان /منطقه (ناحیه) با هدف تنوع بخشی به فرصت‌های تربیتی، تقویت روحیه علمی، ارتقای آداب و آیین زندگی متعالی و با بهره‌مندی از فناوری‌های نوین و مبتنی بر نظام اسلامی، توسط اولیای دانش آموزان پرداخت می‌شود.

هفت الگوی تعیین شهریه

حداقل و حداکثر میزان شهریه بر اساس ۶ شاخص در ماده ۱۵ و ۱۶ قانون تاسیس مدارس غیرانتفاعی مشخص می‌شود. بر اساس ماده ۱۵ قانون تاسیس و اداره مدارس و مراکز آموزشی و پرورشی غیردولتی، هفت الگوی تعیین شهریه با توجه به دوره تحصیلی، سطح آموزشی و پرورشی، برنامه سال تحصیلی، فعالیت‌های فوق برنامه، فضای فیزیکی و تجهیزات، شرایط منطقه‌ای و نرخ تورم رسمی کشور که از سوی بانک مرکزی اعلام شده، توسط شورای سیاستگذاری، برنامه ریزی و نظارت مرکزی تهیه می‌شود که این الگو پس از تأیید وزیر آموزش و پرورش قابل اجرا است.

بر اساس این شاخص‌ها فرمول گذاری شهریه هر مدرسه انجام و مدارس مدارک خود را برای تعیین میزان شهریه در سامانه بارگذاری می‌کنند. میزان دقیق افزایش شهریه بعد از فرآیند بارگذاری اعلام می‌شود و در نهایت دانش آموزان و والدین با مراجعه حضوری به مدرسه و یا سامانه مدارس غیردولتی می‌توانند از میزان شهریه سال تحصیلی دانش آموز خود با خبر شوند.

بر این اساس در حال حاضر پیش ثبت‌نام مدارس غیردولتی براساس شهریه سال گذشته انجام می‌شود و افزایش شهریه برای پیش ثبت نام تخلف است.

مزیت رتبه‌بندی مدارس غیردولتی در تعیین شهریه

رئیس سازمان مدارس و مراکزغیردولتی و توسعه مشارکت‌های مردمی وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه طبق آیین‌نامه جدید مدارس غیردولتی تکلیف رتبه‌بندی مدارس، شهریه دریافتی، ساعات تدریس معلمان، پوشش بیمه‌ای و نحوه برخورد با مدارسی که شهریه اضافی دریافت می‌کنند مشخص شده گفته است: مدارس غیردولتی بین رتبه‌های یک تا پنج متناسب با امکانات، فضا، تجهیرات، نیروی انسانی و کیفیت بخشی آموزشی و پرورشی دسته‌بندی می‌شوند که خانواده‌ها می‌توانند رتبه‌ها را در سامانه مشاهده کنند. 

به گفته محمودزاده، رتبه هر مدرسه در تعیین شهریه آن مدرسه اثرگذار است. شهریه‌های پایین این مدارس ترمیم، شهریه‌های بالا کنترل و شهریه‌های متوسط متوازن می‌شود، شهریه فوق برنامه نیز در مدارس غیردولتی نه اجباری است نه اختیاری و به تناسب شرایط درباره آن تصمیم گیری می‌شود.

همچنین مقرر شده سامانه نظارت بر وضعیت مدارس غیردولتی با هدف شفاف سازی ایجاد و مجلس و سازمان مدارس غیردولتی به عنوان ناظر، سامانه مذکور را رصد کنند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تسریع در روند رسیدگی به شکایات اتباع و مهاجرین خارجی از طریق کمیته حل اختلاف
  • ملاک‌های افزایش شهریه مدارس غیردولتی
  • نظارت ویژه بر پرونده‌های اقتصادی در دستور کار است
  • تکریم بیشتر ارباب رجوع و پیگیری برنامه‌های نظارتی بر محاکم در اولویت دیوان عالی کشور
  • منتظری: کاهش زمان رسیدگی‌های قضایی مورد توجه قرار بگیرد
  • نیاز امروز جامعه ما معنویت است
  • سازش ۲۵ درصدی در پرونده‌های طلاق خراسان رضوی
  • ملاک‌های افزایش شهریه مدارس غیردولتی اعلام شد
  • قاچاقچی سوخت ۸۸۸ میلیون تومان جریمه شد
  • رئیس دیوان عالی کشور: حجاب در ایران قانون است؛ حتی کسانی که مسلمان نیستند یا پایبندی جدی به احکام اسلام ندارند، تابع قانون باشند/ قضات در این زمینه اصل بازدارندگی از جرم را در نظر داشته باشند و احکامی صادر کنند که موجب تنبه شود