Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبستان»
2024-04-30@22:58:03 GMT

حق مولف در دنیای اینترنت به خطر افتاده است

تاریخ انتشار: ۲۵ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۸۱۳۷۳۶

حق مولف در دنیای اینترنت به خطر افتاده است

آهنی با بیان این که کتابخانه های دیجیتال مجرای اصلی برای دست یابی به اطلاعات الکترونیکی هستند، گفت: حق مولف دشوارترین مانع برای توسعه این کتابخانه هاست.

 

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، «بتول آهنی» صبح امروز 25 آبان در دومین همایش ملی حقوق نشر که در پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات برگزار شد، گفت: صنعت چاپ که ایجاد شد با خود حق مولف را آورد، تا قبل آن آثار ادبی جنبه روایی داشتند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با افزایش تولید کتاب لازم شد از صاحبان کتاب حمایت شود. اولین قانون کپی رایت در 1662 در انگلستان تصویب شد. موافقت نامه برن در 1886 نوشته شد. حق نشر حمایت قانونی از ناشر از طریق ممانعت از تهیه نسخه غیر قانونی و غیر مجاز از آثار اوست.

 

معاون آموزش و تحقیقات معاونت حقوقی ریاست جمهوری ادامه داد: سابقه حمایت از حق مولف به حقوق جزا در سال 1310 بر می گردد. قانون حمایت از مولفان 1348 تصویب شد. قانون ترجمه و تکثیر کتب، نشریات و آثار صوتی 1352 تصویب شد. این قوانین کاستی هایی داشتند که عبارتند از ابهامات و خلاهای قانونی و عدم توسعه فرهنگی در حمایت از حق نشر.

 

وی خاطرنشان کرد: بعد از پیدایش اینترنت قانون حمایت از نرم افزارهای رایانه ای در سال 1379 تصویب شد. قانون تجارت الکترونیک در 1382 به تصویب رسید. دشواری های حق نشر پس از پیدایش اینترنت عبارتند از سهولت و سرعت تکثیر و انتقال، عدم امکان کنترل، جهانی بودن اینترنت، شکل پذیری و قابلیت تغییر شکل آثار دیجیتال و عدم قابلیت تمیز بین نسخه اصلی و نسخه کپی؛ در حقیقت حق مولف در دنیای اینترنت به خطر افتاد.

 

آهنی تصریح کرد: حمایت ضعیف از مولف در محیط الکترونیکی منجر به کاهش تمایل مولفان به نشر آثار خود در این محیط می شود زیرا نگرانی از تکثیر غیر مجاز وجود دارد. اگر اثری در محیط اینترنت می گذارم، خطر سوء استفاده است و باید از روش های فناورانه همچون برچسب گذاری، به هم ریزی و رمزگذاری استفاده کنم.

 

معاون آموزش و تحقیقات معاونت حقوقی ریاست جمهوری با بیان اینکه کتابخانه دیجیتال مجرای اصلی برای دست یابی به اطلاعات الکترونیکی هستند، اظهار داشت: حق مولف دشوارترین مانع برای توسعه این کتابخانه ها است. کتابخانه های دیجیتال معمولا اثر را خریداری نمی کنند بلکه جواز دسترسی را می گیرند.

 

وی تصریح کرد: بازتولید حق مولف است. در محیط الکترونیک این ابهام هست که تکثیر یعنی چه. کار ما در ریاست جمهوری این است که اگر پروژه ای در نهادی انجام می شود در مورد آن نظر می دهیم و با هماهنگی نهاد مربوطه که آن را تهیه کرده، اصلاح اش می کنیم.

پایان پیام/31

منبع: شبستان

کلیدواژه: مسجد مسجد مسجد هفته وحدت هفته وحدت کانون های فرهنگی هنری مساجد کنفرانس وحدت اسلامی هفته وحدت مسجد وحدت معاونت حقوقی ریاست جمهوری پژوهشگاه فرهنگ و هنر و ارتباطات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۸۱۳۷۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نمایندگان پارلمان عراق خواستار اخراج سفیر آمریکا شدند

تعداد زیادی از نمایندگان پارلمان عراق در واکنش به انتقاد آمریکا و غرب از تصویب قانون جرم‌انگاری همجنسگرایی، خواستار طرد سفیر آمریکا در بغداد شدند.

به گزارش مشرق، تعدادی از نمایندگان پارلمان عراق در واکنش به دخالت‌های آمریکا و غرب در مساله تصویب قانون جرم‌انگاری همجنسگرایی در عراق خواستار اخراج سفیر آمریکا از این کشور شدند.

پارلمان عراق با وجود مخالفت‌ها از سوی آمریکا و برخی کشورهای اروپایی، امروز یکشنبه قانون جرم‌انگاری همجنس‌گرایی را با یک اصلاحیه که در آن مجازات تعیین شده برای این جرائم را از اعدام به ۱۵ سال حبس تغییر می‌دهد، به تصویب رساند.

طبق گزارش العهد، نمایندگان عراقی که تعداد آن‌ها بیش از ۶۱ نفر است در یادداشتی به وزارت خارجه کشورشان خواستار تغییر سفیر آمریکا در بغداد به دلیل دخالت های آشکارش در امور داخلی این کشور شدند.

آن‌ها تاکید کردند: دخالت‌های آمریکا و برخی نهاد ها و سفارت‌های غربی در امور داخلی عراق را نمی‌پذیریم. از دستگاه قضایی عراق می‌خواهیم که قانون جرم‌انگاری همجنسگرایی که به تازگی تصویب شد را اجرایی کند و تسلیم فشارها نشود.

این نمایندگان عراقی افزودند: تصویب قانون مبارزه با فحشا و همجنسگرایی موضعی شجاعانه از سوی پارلمان است. به محض اینکه این قانون تصویب شد صدای غربی ها در مخالفت با آن بلند شد.برخی سازمان‌های جامعه مدنی در عراق وابسته به آمریکا و غرب هستند و همجنسگرایی را تایید می کنند.

پیش از این «محمد جعفر الصدر» سفیر عراق در لندن در واکنش به اظهارات «دیوید کامرون» وزیر خارجه انگلیس که از تصویب قانون جرم‌انگاری هم‌جنسگرایی در عراق انتقاد کرده است، در صفحه کاربری خود در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: جناب وزیر شما بهتر است که نگران نسل‌کشی و نقض قوانین انسانی در غزه و خطر واقعی در شیوع چیزی باشید که با ماهیت انسانی و تمام ادیان در تضاد است.

وی نوشت: لطفا نصیحت‌هایتان را برای خودتان نگه دارید؛ ما مردمانی هستیم با هزاران سال تمدن و انسانیت.

دیگر خبرها

  • ۱۱۲۹ اثر به دبیرخانه «طنز پهلو» ارسال شد/ استان تهران بیشترین آثار طنز را ارسال کرد
  • اینترنت کوانتومی و فناوری دسترسی رادیویی باز در کشور توسعه می‌یابد
  • اینترنت کوانتومی و فناوری دسترسی رادیویی باز در کشور توسعه خواهد یافت
  • اینترنت کوانتومی و دسترسی رادیویی در دستور کار معاونت علمی
  • قانون حمایت از صنایع پایین‌دستی نفت خام و میعانات گازی به تولید و اشتغال منجر می‌شود
  • رونمایی از آثار ۱۳ معلم مولف در مراسم تکریم مقام معلم
  • رده‌بندی مناطق حفاظتی محیط‌زیست 
  • نمایندگان پارلمان عراق خواستار اخراج سفیر آمریکا شدند
  • عراق قانون جرم‌انگاری همجنس‌گرایی را تصویب کرد
  • عراق قانون مجازات همجنس‌گرایی را تصویب کرد