Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسکانیوز»
2024-05-03@00:20:37 GMT

بسیج نهادی اجتماعی با مأموریت های متنوع

تاریخ انتشار: ۴ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۸۸۵۳۲۱

بسیج نهادی اجتماعی با مأموریت های متنوع

به گزارش گروه دانشگاه ایسکانیوز، حسینعلی اسدی رییس کانون بسیج اساتید دانشگاه آزاد اسلامی و عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان(خوراسگان) گفت: بسیج نهادی وسیع و پاسخگوی تمام نیازهای اساسی و حیاتی جامعه است و نه صرفا نهادی نظامی که فقط در زمان جنگ و برای مقابله با دشمن به کار آید، بلکه این سازمان مردم نهاد چنان در تار و پود جامعه تنیده شده است که امکان انفصال آن قابل تصور نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اسدی ضمن بیان تاریخچه‌ای مختصر از پیدایش بسیج اظهار کرد: در عصر حاضر، حرکتی مردمی همانند جریان تحریم تنباکو و مبارزه با استعمار دولت انگلستان که با فتوای جهادی مرجعیت عالیقدر شیعه صورت گرفت و استمرار این حرکت تا براندازی رژیم منحوس پهلوی و سرنگونی حکومت شاهنشاهی در بهمن 1357 را می‌توان از اثرات و ثمرات تفکر بسیجی دانست.

وی افزود: در دوران انقلاب اسلامی با برملا شدن ماهیت تجاوزکارانه آمریکا و فراهم آمدن تسخیر لانه جاسوسی و احتمال مداخله نظامی آمریکا، درایت و هوشیاری بی‌نظیر امام خمینی(ره) موجب صدور فرمان بسیج مستضعفین و انسجام این مولود انقلاب در پنجم آذرماه 1358 شد.

اسدی بیان کرد: بنا به فرموده امام خمینی(ره) مبنی بر ضرورت آموزش دفاعی همه اعضای جامعه و تشکیل بسیج مردمی مبتنی بر آموزه‌های دینی که بر تجهیز و آمادگی جامعه اسلامی برای جهاد با مال و جان در راه خدا تأکید می‌کند، می‌توان هدف از تشکیل بسیج را سازماندهی، آموزش، تجهیز و بکارگیری نیروهای مردمی در ماموریت‌های محوله با توجه به شرایط سنی چه در زمان جنگ و چه در زمان صلح و بالاخص در زمان بروز شرایط بحرانی دانست.

عضو هیأت علمی واحد اصفهان(خوراسگان) گفت: نگرش جدیدی در جامعه در خصوص بسیج شکل گرفته است این است که بسیج صرفاً یک حرکت نظامی و آمادگی دفاعی برأی زمان جنگ و اضطرار نیست، بلکه در شرایط صلح می‌توان کارکردهای فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی برای آن تصور کرد و بسیج در جمهوری اسلامی ایران این تصور را به واقعیت تبدیل کرد که از جمله این مصادیق همکاری با دولت و وزارتخانه‌ها در سازندگی، همکاری بسیج خواهران نیروی مقاومت با وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، حمایت و پشتیبانی از نخبگان و طرح‌ها و ایده‌ها و اختراعات آن‌ها در همه علوم اعم از پزشکی، نظامی، نانو و ... را می‌توان نام برد.

اسدی تصریح کرد: مهم‌ترین انتظارات و ماموریت‌های بسیج در طول تاریخ چهل ساله آن را باید در مواردی همچون آمادگی مقابله با استکبار و متجاوزین به میهن اسلامی، قیام و مقابله با انواع انحرافات در جامعه، جهاد علمی و مبارزه عملی در همه عرصه‌های مورد نیاز در کشور و همچنین تعلیم و تربیت جوانان در جهت پاسداری از اصول و اهداف انقلاب و نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران بیان کرد.

انتهای پیام /

167 / 167

منبع: ایسکانیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۸۸۵۳۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

با گذشت دو سال از ابلاغ سیاست‌های تأمین اجتماعی خبری از اجرایی شدنشان نیست

انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه علامه طباطبایی(ره) ضمن گوشزد کردن شرایط نامطلوب کشور به مسئولین حوزه‌ی رفاه اجتماعی در معنای عام و تأمین اجتماعی در معنای خاص، از نهاد‌های مربوطه مطالبه‌ی پیگیری سریع‌تر و جدی‌تر این سیاست‌ها را دارد.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، در رابطه با سیاست‌های تأمین اجتماعی، انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه علامه طباطبائی (ره) نامه‌ای خطاب به سید صولت مرتضوی، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی نوشت.

متن این نامه به شرح زیر است:

بسمه تعالی

«سیاست‌های کلی تأمین اجتماعی که شامل کارگر و غیر کارگر می‌شود، مدت‌ها پیش ابلاغ شده است، رئیس جمهور محترم هم دستور داده که آئین‌نامه‌هایش تهیه بشود؛ منتها آنطور که به بنده گزارش کرده‌اند، تا حالا کار‌هایی که باید انجام می‌گرفت، درست و کامل انجام نشده».
بیانات دیدار با کارگران ۰۵ /۰۲/۱۴۰۳
وزیر محترم تعاون، کار و رفاه اجتماعی
و نمایندگان مجلس شورای اسلامی.
احتراماً سلام علیکم

متن سیاست‌های کلی تأمین اجتماعی در فروردین ۱۴۰۱ به شرح زیر منتشر شد:
بر اساس دستور رهبر انقلاب اسلامی و در اجرای بند (ج_۱) الزامات تحقق سیاست‌های کلی نظام، قوه‌ی مجریه موظف است با کمک مجلس شورای اسلامی و قوه‌ی قضائیه و با بسیج دستگاه‌های مسئول، برنامه‌ی جامع تحقق این سیاست‌ها را شامل تقدیم لوایح، تصویب مقررات و اقدامات اجرایی لازم، در مدت شش ماه ارائه کند. ابلاغیه سیاست‌های کلی تأمین اجتماعی ۲۱/۰۱/۱۴۰۱

باتوجه به گذشت بیشتر از دوسال از ابلاغ سیاست‌های کلی تأمین اجتماعی توسط مقام معظم رهبری و ارائه نشدن لایحه‌ای از طرف نهاد‌های ذی‌ربط، در ادامه به ذکر برخی نکات جهت ضروری بودن اصلاحات در بدنه جامعه، می‌پردازیم:

ناظر به اهمیت مؤلفه‌هایی به رفاه اجتماعی و تأمین اجتماعی در هر جامعه‌ای، سالم و کارامد بودن آن‌ها برای امنیت، سلامت و وضعیت رفاهی آن جامعه ضروری و مبرهن است.
حال آنکه با نگاهی به شرایط فعلیِ رفاهی کشور، وضعیت نامطلوب آن بیشتر از هر زمانی به چشم می‌خورد.
نابسامانی و ناترازی در صندوق‌های بازنسشتگی، آن‌ها را مجبور به استقراض از بانک‌ها کرده که به موجب آن افزایش نقدینگی را به همراه داشته و باعث افزایش تورم در جامعه شده و می‌شود. این خود باعث کوچک‌تر شدن سفره‌ی مردم است. مشکلاتی از این دست نه‌تن‌ها نارضایتی افراد بیمه پرداز و مستمری بگیر را در پی دارد بلکه گریبان اکثر مردم جامعه را نیز گرفته است.


افزایش تورم و در پی آن افزایش فقر در جامعه که قسمتی از آن به سیاست‌های کهنه و مریض در همین حوزه‌ی تأمین اجتماعی بر می‌گردد، باعث شده که چرخه‌ی فلج کننده‌ی نقدینگی، تورم و فقر تکرار شود و توان قشر ضعیف جامعه روز به روز زیر بار مشکلات اقتصادی کمتر شود. این خود تهدیدی برای نسل‌های بعدی است و آینده جامعه را با خطراتی از جمله پیری جمعیت و ... مواجهه می‌کند.
این چرخه‌ی معیوب کلیدش در دست دستگاه‌های دولتی از این جیب به آن جیب می‌شود در حالی که با استقرار یک نظام تأمین اجتماعی جامع، کارآمد، فراگیر و چند لایه احتمال بهبود یافتنش بسیار بالا است.
اکنون با وجود گذشت دو سال از ابلاغ سیاست‌های تأمین اجتماعی و اتمام مهلت شش ماهه‌ی آن‌ها، خبری از اجرایی شدنشان نیست و در همان مراحل اولیه‌ی ارائه‌ی لایحه معطل مانده‌اند.


انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه علامه‌طباطبایی (ره) باتوجه به تأکیدمجدد مقام معظم رهبری بر به نتیجه نرسیدن این سیاست‌ها، ضمن گوشزد کردن شرایط نامطلوب کشور به مسئولین حوزه‌ی رفاه اجتماعی در معنای عام و تأمین اجتماعی در معنای خاص، از نهاد‌های مربوطه مطالبه‌ی پیگیری سریع‌تر و جدی‌تر این سیاست‌ها را دارد.

دیگر خبرها

  • ایثارگران میدان‌داران واقعی حکمرانی جمهوری اسلامی ایران هستند
  • با گذشت دو سال از ابلاغ سیاست‌های تأمین اجتماعی خبری از اجرایی شدنشان نیست
  • دنیا از توان نظامی ایران متحیر شده است
  • «بی حجابی» گره‌ای که با دست باز می‌شود
  • فرمانده کل سپاه پاسداران یک پیام صادر کرد +جزئیات
  • سرلشکر سلامی: سپاه و بسیج همواره مدافع حقوق کارگران خواهند بود
  • آیا می توان گیاهان را به صورت خودکار آبیاری کرد؟
  • سردار سلامی: سپاه و بسیج همواره مدافع حقوق کارگران خواهند بود
  • سپاه و بسیج همواره مدافع حقوق کارگران خواهند بود
  • با سفارش نمی‌توان مأموریت مبارزه با فساد را دنبال کرد