Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-04-29@00:31:41 GMT

اولین نقشه جهانی از قمر تایتان زحل منتشر شد

تاریخ انتشار: ۴ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۸۹۲۳۹۳

به گزارش انگجت، دانشمندان ناسا بعد از بررسی ها و تلاش های فراوان موفق به تهیه نقشه جامع قمر تایتان زحل شده اند که بزرگترین قمر سیاره مذکور محسوب می شود.

برای تهیه نقشه یادشده از اطلاعات جمع آوری شده توسط فضاپیمای کاسینی استفاده شده است. کاسینی با بیش از صد بار پرواز به دور تایتان و برآورد شرایط این قمر زحل در نهایت توانست تصاویری را از سطح آن تهیه کند که با کنار هم قرار دادن آنها یک نقشه کامل از تایتان به دست آمده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نقشه مذکور نشان می دهد که بیش از دو سوم سطح تایتان را دشت های مسطح تشکیل می دهد.

اما ۱۷ درصد از آن را هم تپه ها پوشانده اند. حدود۱۴ درصد از تایتان نیز کوهستانی است و ۱.۵ درصد باقیمانده سطوح پرپیچ و خمی هستند که به علت فرسایش و بارش باران وضعیت خاصی پیدا کرده اند.

همچنین تنها ۱.۵ درصد از سطح تایتان را دریاچه ها پوشانده اند که البته ماده اصلی تشکیل دهنده این دریاچه ها متان و نه آب است. محققان عمر دریاچه های مذکور را اندک می دانند. ستاره شناسان قصد دارند با استفاده از این نقشه ها تغییرات فصلی تایتان و ویژگی های جغرافیایی و آب و هوایی آن را به طور دقیق بررسی کنند.

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۸۹۲۳۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کلید اولیه کنکور ۱۴۰۳ سه شنبه منتشر می شود

کلید اولیه آزمون سراسری سال ۱۴۰۳ (نوبت اول) از سه شنبه ۱۱ اریبهشت جاری بر روی سایت سازمان سنجش آموزش کشور قرار می گیرد و داوطلبان می توانند از تاریخ مذکور حداکثر تا روز یکشنبه، ۱۶ این ماه هر گونه مطلبی در خصوص سوالات و کلید آزمون دارند، منحصرا" از طریق سیستم پاسخگویی الکترونیکی به این سازمان اعلام کنند.

 نوبت اول آزمون سراسری ۱۴۰۳ برای داوطلبان چهار گروه‌ آزمایشی علوم ریاضی، فنی و علوم انسانی، زبان های خارجی و هنر روز گذشته پنجشنبه ۶ اردیبهشت در دو نوبت صبح و عصر برگزار شد.

دومین و آخرین روز نوبت دوم کنکور نیز با شرکت بیش از نیم میلیون (۵۰۱ هزار) داوطلب در گروه آزمایشی علوم تجربی امروز، جمعه ۷ اردیبهشت در ۴۱۲ شهر، ۶۲۴ حوزه اصلی و ۱۹۹۳ حوزه فرعی آغاز شد.

در این آزمون در مجموع یک میلیون و ۱۵۲ هزار و ۵۱۸ داوطلب ثبت‌نام کرده‌اند که ۶۳ درصد آن ها زن و ۳۷ درصد مرد هستند. در آزمون اختصاصی پذیرش دانشجو- معلم نیز ۶۶۰ هزار و ۳۹۳ نفر ثبت‌نام کرده‌اند که از این تعداد ۶۶ درصد زن و ۳۴ درصد مرد هستند.

گروه علوم تجربی با بیش از ۵۰۱ هزار داوطلب و گروه علوم ریاضی با بیش از ۱۲۸ هزار داوطلب بیشترین و کمترین تعداد داوطلبین در میان گروه‌های آزمایشی اصلی را به خود اختصاص داده‌اند.

نوبت دوم آزمون سراسری تیر برگزار می شود و نمرات کنکور سال گذشته همچنان معتبر است؛ یعنی دو آزمونی که سال گذشته برگزار شد، همچنان نمراتشان معتبر است و در مقطعی که قرار است انتخاب رشته صورت بگیرد، داوطلبان می توانند خودشان نسبت به انتخاب رشته خود اقدام کنند یا به سازمان سنجش اجازه بدهند نمره بالاتری را برای آن ها لحاظ کند.

 کارنامه اولیه داوطلبان نوبت اول نیمه مرداد اعلام و همزمان چند روز بعد انتخاب رشته داوطلبان آغاز می شود.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • تصویربرداری ۹۵ درصد از اراضی کل کشور توسط ماهواره پارس
  • لازمه ساماندهی اصولی آبشوران تهیه نقشه دیجیتالی شهر کرمانشاه است
  • گمرک لیست دریافت‌کننده‌های ارز را منتشر کرد
  • زریبار؛ بزرگترین دریاچه آب شیرین جهان، پذیرای گردشگران + فیلم
  • اتمام طرح تحقیقاتی تهیه و تدوین نقشه راه صنعت استان کرمانشاه
  • گل‌به‌خودی مانع‌ اولین کلیت شیت آرشا!
  • سبک زندگی اسلامی-ایرانی اولین مسئله‌ در برش استانی نقشه مهندسی کشور است
  • کلید اولیه کنکور ۱۴۰۳ سه شنبه منتشر می شود
  • ۸۹ درصد فقرا از شاغلین سابق و امروز هستند
  • آیا کیفیت داروهای ایرانی با خارجی یکسان است؟/ چرایی مشکلات تهیه داروی خارجی برای برخی از بیماران