Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون فرهنگی و اجتماعی شهرداری تهران گفت: امروزه ۱۸ مرکز در مناطق مختلف شهر فعال است که در فصل سرد سال به‌طور شبانه‌روزی به بیش از ۴۲۰۰ نفر در هر شب کمک‌های ۲۴ ساعته ارائه می‌دهند که بیشتر آن‌ها افرادی با اعتیاد و مشکلات روانی دست‌به‌گریبان هستند که پنج مرکز دیگر در دست احداث است تا در پایان سال آینده به ظرفیت اسکان ۷۰۰۰ نفر در هر شب دست یابیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 محمدرضا جوادی یگانه در  نشست کنگره جهانی شهرهای متحد و حکومت‌های محلی ۲۰۱۹ در دوربان آفریقای جنوبی با بیان اینکه جهان به‌ ویژه در جنوب، به‌سرعت در حال شهرنشینی است گفت: شهرنشینی شتابان هم‌زمان بسیاری از چالش‌های توسعه انسانی و همچنین امکان‌هایی برای ارتقاء بهزیستی جمعیت را به همراه داشته است. در نتیجه با وجود فرصت‌هایی که شهرنشینی به ارمغان آورده، معضلات اجتماعی نیز با رشد شهرها همگام شده است و بر این اساس تهران نیز مانند بسیاری از کلان‌شهرها در سراسر جهان امروز با مسائل زیست‌محیطی، اجتماعی و اقتصادی روبرو است. علاوه بر چاره‌جویی‌هایی که در سطح ملی برای مسائل تهران صورت می‌پذیرد، در سطح محلی نیز شهرداری تهران اقدامات متعددی با هدف رفع فقر، بهبود زیرساخت‌ها و مقابله با آلودگی انجام داده است. بگونهای که تهران در چهار مورد اسکان، امنیت زنان، رویدادهای فرهنگی و مشارکت اجتماعی بهترین تجربه‌های نوآورانه را دارد.


ساخت ۵ گرمخانه دیگر در تهران

افزایش ظرفیت گرمخانه‌ها تا ۷۰۰۰ نفر



وی با اشاره به موضوع "بی‌خانمان‌ها و سرپناه‌های شهری" با بیان اینکه شهرداری‌ها در ایران طبق ماده ۵۵ قانون شهرداری‌ها، مسئولیت تأمین مسکن ارزان‌قیمت برای خانواده‌های فقیر را بر عهده دارند گفت:  با توجه به تعهدات قانونی و افزایش بی‌خانمان‌ها از بیست سال پیش در تهران، شهرداری تهران اقدام به ساختن پناهگاه‌هایی به نام گرمخانه برای تغذیه و محافظت از بی‌خانمان‌ها در برابر سرما کرد.  این تسهیلات به‌تدریج به سرپناه­های دائمی تبدیل شد و تأمین غذا، دارو، پوشاک و مراقبت‌های پزشکی را بدون قید و شرط برای بزرگ‌سالان متقاضی کمک را بر عهده گرفت بگونه ای که  امروزه ۱۸ مرکز در مناطق مختلف شهر فعال است که در فصل سرد سال به‌طور شبانه‌روزی به بیش از ۴۲۰۰ نفر در هر شب کمک‌های ۲۴ ساعته ارائه می‌دهند که بیشتر آن‌ها افرادی با اعتیاد و مشکلات روانی دست‌به‌گریبان هستند که  پنج مرکز دیگر در دست احداث است تا در پایان سال آینده به ظرفیت اسکان ۷۰۰۰ نفر در هر شب دست یابیم.

وی افزود: علاوه بر این، استانداردسازی امکانات موجود برای بهبود کیفیت خدمات در حال انجام است. اگرچه گرمخانه‌ها در به حداقل رساندن خطر مرگ در شب‌های یخ‌زده موفق بودند، اما چالش‌های متعددی وجود دارد که باید برطرف شوند. مقاومت مردم محلی مسئله اصلی در یافتن مکان‌هایی برای ساختن پناهگاه‌های جدید بوده است. برای غلبه بر این چالش، نیاز به مشارکت بیشتر سازمان‌های مردم‌نهاد و کار داوطلبانه برای تجهیز و اداره سرپناه‌ها و افزایش کمیت و کیفیت خدمات است.


هدف اصلی شهرداری؛ تضمین حق زنان در فضاهای عمومی

شناسایی نقاط ناامن برای زنان



جوادی یگانه با اشاره به "امنیت زنان و آزار جنسی خیابانی در فضاهای عمومی" گفت: تضمین حق زنان برای برخورداری از فضاهای عمومی عاری از خشونت، هدف اصلی شهرداری تهران است. بررسی‌ها نشان می‌دهد که در برخی از محلات تهران به‌ویژه در جوامع کم‌درآمد، ترس از جرم در زنان ، نسبتاً زیاد است. برای حل این مسئله، شهرداری تهران برنامه‌ای را برای شناسایی نقاط مهم ناامن بر اساس دانش محلی ساکنان آغاز کرده است. هدف از این برنامه شناسایی ویژگی‌هایی است که باعث عدم امنیت زنان و احساس ناامنی در محلات و اماکن عمومی شهری می‌شود. با شروع در منطقه ۱۰، یک سلسله کارگاه‌های مشارکتی با افراد محلی عمدتاً زنان برای مشخص کردن انواع مختلف بی‌نظمی، تجربه جرم، حوادث آزار جنسی در خیابان محله برگزار شده است که با این روش، هر یک از شرکت‌کنندگان نگرانی‌های خود از قربانی شدن را با دیگران به اشتراک گذاشته و با همکاری سایر مشارکت‌کنندگان مکان‌های ناامن در محله را با نوع آزار و اذیت رایج در آن منطقه بر روی نقشه مشخص می‌کند.

وی افزود: در طول برگزاری کارگاه‌ها، تسهیلگران به زنان در طبقه‌بندی موضوعات شناسایی شده و راه‌حل‌های پیشنهادی کمک کرده و نقشه نهایی ناامنی در محله تکمیل شد. به غیر از ویژگی‌های کالبدی فضایی که باعث عدم امنیت می‌شود، به مشکلات اجتماعی نیز پرداخته شد. بر اساس یافته‌ها، برنامه عمل مفصلی با فهرستی از مداخلات احتمالی در هر محله در یک کمیته ویژه تهیه شده است. بر اساس نتایج مداخله کالبدی و اجتماعی در محله، برنامه این است که تا دو سال آینده این پروژه در کلیه مناطق تهران گسترش یابد.


پایین بودن حس تعلق، مانع مشارکت عمومی


جوادی یگانه در مورد لزوم  تقویت اجتماعات محلی در محلات کمتر برخوردار با بیان اینکه نابرابری اجتماعی و مکانی به دلیل رشد سریع تهران در پنج دهه گذشته یک مشکل اساسی برای این کلان‌شهر است. از همین رو سیاست‌های مختلفی برای کاهش فاصله بین محلات مرفه و فقیر در سال‌های اخیر اجرا شده است افزود: همان‌طور که تجربیات موفق و ناموفق در مداخلات سیاستی در تهران و پروژه‌های مشابه در بسیاری از نقاط دیگر جهان نشان می‌دهد، بدون مشارکت فعال جامعه، احتمال موفقیت پایین است. عوامل مختلفی بر سطح نازل مشارکت اثرگذارند اما به نظر می‌رسد پایین بودن حس تعلق یکی از موانع مشارکت عمومی در پروژه‌های توانمندسازی است. در کنار برنامه‌های مختلف برای تقویت حس تعلق محلی، شهرداری تهران در سال جاری تصمیم به برگزاری برنامه‌های فرهنگی بزرگ در فضاهای عمومی برای ساکنان محلی گرفت. این رویدادها فرصتی برای تقویت اجتماعات محلی و فرصت گفتگو و تعاملات اجتماعی در سطح محلی و آشنا شدن شهروندان با یکدیگر محسوب می‌شد.

وی ادامه داد: در تابستان گذشته، شهرداری تهران بیش از ۱۶۰ رویداد فرهنگی مختلف را در سطح شهر برنامه‌ریزی کرد. بیشتر آن‌ها رویدادهای محلی کوچک بودند اما در دو محله کم‌درآمد برنامه‌ها متفاوت بود. در این دو محله بیش از ۲۰ کنسرت بزرگ رایگان در فضای عمومی برگزار شد که هر یک بیش از ۵۰۰۰ مخاطب داشتند. این رویدادها به‌شدت مورد استقبال جامعه محلی قرار گرفت و مردم ساعت‌ها زودتر به محل برگزاری می‌آمدند. بر اساس نتایج مثبت ارزیابی‌ها، برای گسترش رویدادها به سایر محلات برنامه‌ریزی آغاز شده است.


شهر کودکان تهرانی چگونه است؟


معاون فرهنگی و اجتماعی شهرداری تهران در مورد لزوم توجه به  دانش آموزان به‌عنوان عامل تغییر به تشریح پروژه «شهردار مدرسه» پرداخت و با بیان اینکه شهرداران مدرسه پروژه‌ای است که برای اولین بار در سال ۱۹۹۴ به صورت آزمایشی به اجرا درآمد که افزایش آگاهی جوانان از اهمیت توسعه پایدار و نگرانی دانش آموزان از مدارس و مناطق اطراف خود و کلیه جوامع آن‌ها از اهداف اصلی این پروژه بوده است گفت: با توجه به طراحی این پروژه، در ابتدای هر سال تحصیلی، همه دانش آموزان مدارس از انتخابات آینده شهرداران مدارس مطلع شده و اهداف اصلی پروژه، سازمان‌دهی آن، مراحل انتخابات و سایر اطلاعات لازم به روشی ساده اطلاع‌رسانی می‌شود. سه هفته قبل از انتخابات، دانش آموزان مطلع می‌شوند که هرکسی که می‌خواهد برای شرکت در انتخابات شرکت کند، باید ثبت‌نام کند و اجازه کتبی را از والدین یا سرپرست بیاورد.

وی افزود: یک هفته قبل از روز انتخابات، دانش آموزان کارزارهای خود را آغاز می‌کنند و جزوه‌هایی را برای معرفی خود و توضیح برنامه خود و یا استفاده از هر وسیله دیگری که ترجیح می‌دهند توزیع می‌کنند. دانش‌آموزی که بیشترین آرا را کسب می‌کند ، شهردار مدرسه می‌شود. محیط مدرسه و ۵۰۰ متری اطراف آن ، حوزه عمل نمادین شهردار مدرسه است و کلیه تصمیمات مربوط به تغییر یا پیشرفت در این زمینه منوط به تصمیمات شهرداران مدرسه و معاونان آن‌ها است. بدین ترتیب شهردار و معاونان مدرسه بخشی از ساختار مدیریتی شهر می‌شوند. دانش آموزان در نوامبر امسال در سراسر شهر در بیست و یکمین انتخابات شهرداری مدرسه شرکت کردند.

وی در پایان گفت: اخیرا  پروژه‌ای به نام «تهران، شهری که من دوست دارم» برگزار شد که از کودکان چهار تا چهارده ساله خواسته شد که رویایشان درباره تهران را نقاشی کنند. نتایج نشان داد که شهر رؤیایی کودکان، شهر پر از رنگ، بدون خودرو و سرشار از شادی، گل و حیوانات است.

بیشتر بخوانید:

شورای شهر برای بهره برداری مراکز بهاران توسط بهزیستی مقاومت نکنند

/ایسنا

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۸۹۹۶۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرا رئیس‌جمهور به بازدید از تهران آمد؟

به گزارش همشهری آنلاین، عبدالمطهر محمدخانی؛ رئیس مرکز ارتباطات و امور بین‌الملل شهرداری تهران در روزنامه همشهری نوشت، روسای جمهور در ادوار مختلف، سفرهای استانی به بخش‌های مختلف کشور را در دستور کار داشتند اما کلانشهر «تهران» به‌دلیل آنکه پایتخت و محل حضور وزارتخانه‌ها و مراکز دولتی است، هرگز جایگاهی در برنامه‌ها نداشت و از این‌رو شهرداری در همه ادوار تنها هزینه حضور دولت را پرداخت می‌کرد و در مواجهه با گره‌های موجود نمی‌توانست دولت را تمام‌قد با خود همراه کند که این روند مشکلات بسیاری را به تهران تحمیل کرد.
از سوی دیگر، شهرداری در برخی پروژه‌ها نیاز به همراهی دولتمردان دارد که هرگز از سوی دولت‌های گذشته عملیاتی نشده است. حضور شهردار تهران در هیأت دولت از همان روزهای ابتدایی رهاوردهای بسیاری برای شهر داشته ‌که یکی از آنها همراهی دولت برای انعقاد قراردادهای واردات واگن و وسایل حمل‌ونقل برقی و همچنین بازدید رئیس‌جمهور از جنوب پایتخت بود. روز پنجشنبه در یک رخداد کم‌نظیر، دولت سیزدهم تصمیم گرفت تا از بخش‌های مختلف جنوب تهران بازدیدی داشته باشد و طی دیدار با مردم، گره از مشکلات شهروندان باز کند؛ بازدیدی که برای نخستین‌بار طی ادوار مختلف انجام شده بود و شهروندان توانستند دغدغه‌های خود را با رئیس‌جمهور، وزرا و مدیران شهری به‌صورت همزمان در میان بگذارند. در این میان رئیس‌جمهور، وعده افتتاح چند مرکز درمانی و بیمارستانی را به مردم منطقه۱۷ داد؛ منطقه‌ای که در این زمینه دچار کمبود سرانه است. نوسازی بافت فرسوده نیز یکی از دغدغه‌های مردم در جنوب شهر تهران است که ارائه بسته‌های تشویقی و هماهنگی با شهرداری برای نوسازی در دستور کار رئیس‌جمهور قرار گرفت. مسئله کمبود برق و خاموشی نیز دیگر دغدغه مردم تهران به‌خصوص در فصل تابستان است که رئیس‌جمهور در این خصوص عنوان کرد: «با تولید ۸۰۰۰مگاوات برق، ناترازی رفع شده است.» همچنین بحث وجود بافت مسکونی در حریم ریلی راه‌آهن دیگر مطالبه شهروندان بود که دولت برنامه‌های خود را برای رعایت حریم ریلی و حل پلاک‌های مسکونی‌ تشریح کرد. در این دیدار خبری خوش به پایتخت‌نشینان داده شد: ۱۳هزار پلاک در منطقه۱۷ تهران و در محدوده تونل ریلی وجود دارد که به‌عنوان پلاک فرسوده هستند و درصورت موافقت هیأت دولت با امکان ساخت‌وساز، بافت فرسوده منطقه نوسازی می‌شود و امکان ساخت ۳۰هزار واحد مسکونی فراهم خواهد شد. وزیر کشور نیز به همراه مدیران شهری بازدیدی از عملیات عمرانی فاز دوم پروژه بزرگراه شهید بروجردی، ابرپروژه باغ‌راه حضرت فاطمه زهرا(س) و شن‌چاله‌ها داشت که برای رفع معارضان پروژه بروجردی نیز دستوراتی از سوی وی صادر شد. همچنین بنا شد تا دولت طرحی برای انتقال بازار آهن شادآباد ارائه کند. صیانت از حریم پایتخت دیگر موردی بود که در این بازدید بر آن تأکید شده است. یکی دیگر از موضوعاتی که سال‌ها مردم منطقه۱۷ را درگیر کرده، وجود تیرهای برق معارض و فرسوده بود و حضور این تیرها باعث سختی رفت‌وآمد خودروهای امدادی می‌شد که رئیس‌جمهور دستور جمع‌آوری این تیرها را دادند. بازدید صورت‌گرفته در ششم اردیبهشت‌ماه، آورده‌های بسیاری برای پایتخت‌نشینان به‌خصوص مردم جنوب شهر داشت و به یاری خدا، گره مشکلات چندین و چندساله پایتخت ‌باز خواهد شد. به‌نظر می‌رسد طی ادوار مختلف شهرداری این هماهنگی بین مدیریت شهری و دولت در نوع خود کم‌نظیر است و پیوند دولت خدمتگزار و شهرداری تهران با یکدیگر را می‌توان به‌عنوان مسیری برای بهبود چالش‌های موجود در پایتخت دانست که به‌عنوان یک الگو برای ادوار بعدی درنظر گرفته خواهد شد.

کد خبر 847383 منبع: روزنامه همشهری برچسب‌ها علیرضا زاکانی شهرداری شهردارى تهران تهران

دیگر خبرها

  • اوضاع نظافت تهران از پاریس هم بهتر است؛ آمار هم داریم
  • مدیرعامل سازمان پسماند: شکایت تهرانی‌ها در حوزه پسماند ۶۵ درصد کاهش یافت/ تهران از پاریس تمیزتر است
  • کاهش ۶۵ درصدی شکایت تهرانی‌ها در حوزه پسماند/ تهران از پاریس تمیزتر است
  • کاهش ۶۵ درصدی شکایت تهرانی‌ها در حوزه پسماند/ تأثیر افزایش حقوق پاکبانان در نظافت پایتخت
  • ارزیابی ایمنی حدود ۱۵۰۰ بوستان در پایتخت و شناسایی بیش از ۱۵ هزار مورد ناایمن
  • سرمایه‌گذاری ۲ هزار میلیارد تومانی در حوزه تامین برق تهران
  • سرمایه گذاری دو هزار میلیارد تومانی در حوزه تامین برق شهر تهران
  • لزوم حمایت فدراسیون فوتبال از پروژه ساخت فیلم «شهدای تیم فوتبال آزادی سمنان»
  • اصالت لباس محلی عشایر ایل شاهسون
  • چرا رئیس‌جمهور به بازدید از تهران آمد؟