Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبستان»
2024-04-29@03:38:10 GMT

اجرای طرح «شنبه‌های با کتاب» در ۱۵۰۳ مسجد کشور

تاریخ انتشار: ۱۲ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۹۵۱۳۲۶

اجرای طرح «شنبه‌های با کتاب» در ۱۵۰۳ مسجد کشور

ارزانی از فعالیت ۱۳ هزار و ۸۱۱ کتابخانه در مساجد کشور خبر داد و گفت: در راستای ترویج کتاب و کتاب‌خوانی طرح «شنبه‌های با کتاب» توسط کانون‌ها در ۱۵۰۳ مسجد کشور اجرا می‌شود.

به گزارش خبرگزاری شبستان: حجت‌الاسلام «حبیب‌رضا ارزانی» در گفت‌وگویی اظهارداشت: در گذشته نسبت به کتابخانه‌های مساجد بر توسعه زیرساختی و تجهیز فیزیکی متمرکز بودیم اما با تغییر رویکرد هم‌اکنون به دنبال ارتقای نیروی انسانی در حوزه کتابخوانی هستیم که در این راستا، طرح «شنبه‌های با کتاب» با بخش‌های متنوع همچون نذر کتاب، قلّک کتاب و .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. در دست اجرا قرار گرفته است تا در نسل امروز، برای عضویت در کتابخانه های مسجدی و افزایش سرانه مطالعه انگیزه، لازم ایجاد شود.

 

اهداف برگزاری طرح «شنبه‌های با کتاب» در مساجد

رئیس ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد کشور تصریح کرد: ترویج فرهنگ مطالعه، رونق بخشیدن به کتابخانه‌های مساجد، احیای نقش کتابخانه‌های مساجد در اعتلای فرهنگ عمومی، تعیین روش صحیح کتابخوانی متناسب با نیازها و خلاءهای فکری و اندیشه‌ای جامعه و ... از اهداف پیش بینی شده در اجرای طرح «شنبه‌های با کتاب» است.

 

ارزانی گفت: می‌کوشیم در این طرح کتابخوان حرفه‌ای در کشور تربیت کنیم که در این راستا، اجرای پویش مردمی «شنبه‌های با کتاب» از یکم شهریور ماه سال جاری آغاز شده و تا اول شهریور ماه سال ۹۹ ادامه می‌یابد.

 

اجرای طرح طرح «شنبه‌های با کتاب» در ۱۵۰۳ مسجد​

 

رئیس ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد کشور تصریح کرد: هم‌اکنون ۱۵۰۳ کانون فرهنگی هنری مساجد کشور فعالیت خود رد قالب ترویج کتاب و کتاب‌خوانی را با اجرای طرح «شنبه‌های با کتاب» در سامانه بچه‌های مسجد به ثبت رساندند و اجرای آن را آغاز کرده‌اند. البته باید بدانیم که هر کانون فرهنگی موظف است هر هفته با ورود به این سامانه برای شرکت در رویداد ملی فهما در راستای انتخاب پایتخت فرهنگی و هنری مساجد کشور فعالیت‌های خود را به ثبت رساند و ممکن است این مجریان در هفته آتی بیش از این شود.

 

فعالیت  ۱۳ هزار و ۸۱۱ کتابخانه در مساجد کشور

 

وی اضافه کرد: به طور کلی ۷ هزار و ۱۷۷ کتابخانه مخزن‌دار مسجدی شامل ۴ هزار و ۳۸۴ کتابخانه شهری و ۲ هزار و ۷۹۳ کتابخانه روستایی فعالیت دارند که ظرفیت اجرای این طرح را دارا هستند. کتابخانه مخزن‌دار قابلیت امانت دادن کتاب به اعضای خود را داراست. همچنین ۶ هزار و ۶۳۴ کتابخانه باز شامل ۳ هزار و ۵۱۷ کتابخانه شهری و ۳ هزار و ۱۱۷ کتابخانه روستایی در این دسته هستند.

 

۳ مرحله اجرایی طرح  «شنبه‌های با کتاب»

 

ارزانی با اشاره به مراحل اجرای طرح «شنبه‌های با کتاب» افزود: اول انتخاب کتاب بر اساس نیازها و اولویت‌های مسجد و کتابخانه مسجدی که از طریق نخبگان و فعالان کتاب و کتابخوانی و یا امام جماعت انجام می‌شود. مرحله دوم معرفی کتاب است که هر هفته شنبه‌ها بعد از نماز مغرب و عشاء یا بین دو نماز صورت می گیرد، بدین طریق که گزیده‌ای از کتاب منتخب توسط امام جماعت یا یکی از اعضای کتابخانه مسجد قرائت و در معرفی، نام کتاب، نام مولف، نام ناشر، موضوع کتاب و ... بیان می شود. مرحله سوم انس با کتاب است که با تشکیل حلقه‌های مطالعاتی دنبال می‌شود. در این حلقه‌ها نقد کتاب، تبادل کتاب، نذر کتاب و اجرای طرح قلّک کتاب انجام می‌شود، بدین صورت که هزینه‌های خرید کتاب تامین می‌شود.

 

رئیس ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد با اشاره به شیوه انتخاب کتاب‌ها در این طرح گفت: کتاب‌ها بر اساس نیاز محلات و مساجد انتخاب می‌شوند و در گزینش و معرفی مختار هستند، به عبارت بهتر محدودیتی در این باره اعمال نشده و با توجه به نیاز محله و ذائقه مخاطب که بیشتر بر گروه سنی کودک، نوجوان و جوان متمرکز است، کتاب‌ها انتخاب و معرفی می‌شوند.

 

معرفی پایتخت فرهنگی و هنری مساجد کشور در روز میلاد حضرت زهرا(س)

 

وی در پایان با اشاره به رویداد ملی فهما در راستای انتخاب پایتخت فرهنگی و هنری مساجد کشور خاطرنشان کرد: در این طرح کانون‌های مساجد باید فعالیت‌های خود در ۶ عرصه شامل؛ حوزه‌های قرآن و عترت، هنری، اجتماعی، فضای مجازی، کتاب و کتابخوانی، آموزش و توانمندی را در سامانه بچه‌های مسجد ثبت کنند تا در نهایت ارزیابی صورت گیرد و استان برتر در روز میلاد حضرت زهرا(س) انتخاب و معرفی شود.

 

منبع: فارس

پایان پیام/500

منبع: شبستان

کلیدواژه: مسجد مسجد انتخابات مجلس کانون های فرهنگی هنری مساجد انتخابات کانون های مساجد مجلس شورای اسلامی شیراز انتخابات خبرگان رهبری و مجلس اردبیل مسجد طراز اسلامی فعالیت های مسجدی مسجد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۹۵۱۳۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزارت ارشاد وظیفه نظارت و تسهیل گری را به عهده دارد نه تصدی گری

به گزارش خبرگزاری مهر، محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی پنج‌شنبه ۶ فروردین به منظور دیدار مردمی با فعالان فرهنگی و اهالی دارالشهدای تهران در مسجد چهارده معصوم (ع) واقع در خیابان امامزاده حسن (ع) حضور یافت.

اسماعیلی در این برنامه گفت: خیلی خوشحال هستم در شب زیارتی حضرت اباعبدالله امام حسین (ع) در این مسجد که مزین به نام شهداست در جمع شما نمازگزاران و مردم همیشه در صحنه این محله حضور دارم.

وی افزود: از ابتکار آقای رییس‌جمهور به دلیل این سفر درون پایتختی باید یاد کنیم، به همراه رئیس جمهور به دورترین نقاط ایران می‌رویم و از نزدیک با مردم و اهالی عزیز شهرهای مختلف صحبت می‌کنیم و امشب در کنار مجموعه‌های دولتی و حاکمیتی در شهر تهران محضر شما عزیزان هستیم؛ انشاالله مصداق این ضرب‌المثل که می‌گوید "دور شمع تاریک است" نشویم.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: اذان صبح با آقای رئیس جمهور از سفر به سریلانکا برگشتیم و بلافاصله برنامه‌های امروز که از قبل تدارک دیده شده بود عملی شد؛ انشاالله این حضور منشأ برکات بسیاری برای مردم باشد.

وی با بیان اینکه این منطقه خصوصیات ویژه‌ای دارد، افزود: تعداد شهدای این منطقه حدود چهار هزار نفر است. کوچه به کوچه منطقه ۱۷ مشحون از شهدا است؛ سال ۱۳۷۴ نماینده شورای نگهبان در صندوق‌های رأی بودم و در اکثر محل‌های اخذ رأی به عنوان ناظر حضور داشتم. میزان حضور مردم این منطقه در پای صندوق‌های رأی برتری چشمگیری نسبت به سایر مناطق داشت، ما به این مسأله ایمان داریم که هسته سخت انقلاب اسلامی در مساجد است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: وظیفه مهم دولت اسلامی این است که در حلقه اول به مطالبات اهالی مسجد رسیدگی ویژه کند چون این عزیزان در صف اول حرکت‌های تأثیرگذار در نهضت امام بودند.

اسماعیلی ادامه داد: نهضت امام راحل وارد شصت و دومین سال حیات خود شد، این نهضت با مسجد و نام حضرت زهرا (س) آغاز شده است؛ انقلاب اسلامی فاطمی حدوث است و در طول همه سال‌های بعد با نام حضرت اباعبدالله (ع) مانا شده است و حسینی بقاست.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: این حرکت در مساجد و حوزه‌های علمیه تفسیر عملی می‌شود. در دولت مردمی این حرکت به نام نهضت بازگشت به مساجد نام گذاری شده است.

وی افزود: توفیق دارم به لطف خداوند و عنایات اهل بیت (ع) در مساجد مختلف حاضر می‌شوم و با نمازگزاران صحبت می‌کنم.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه فضای کاری در دولت مردمی این است که دولت و حاکمیت را به جامعه بازگردانیم، گفت: در حوزه فرهنگ قرار نیست تصدی‌گری کنیم در دولت وظیفه نظارت و تسهیل‌گری را بر عهده داریم. گروه‌ها و جریانات مردمی باید پای کار بایستند و بنده نیز به عنوان وزیر فرهنگ موظف هستم ساختارها را در خدمت این شعار قرار دهم و این رویکرد را با قوت ادامه دهم.

اسماعیلی گفت: اگر امروز در منطقه ۱۷ تهران استعدادهایی در حوزه فعالیت‌های قرآنی وجود دارد. از استعدادهای هنری در سایر عرصه‌ها نیز (در این منطقه) برخورداریم، ما نیز آمادگی داریم در نقاط مختلف همین منطقه مجالس ویژه ای را برای تعظیم مفاخر و شهدا به تعداد مساجد و هیأت برگزار و آمادگی داریم از همه مؤسسات ثبت شده حمایت کنیم؛ از ما پشتیبانی از شما حرکت.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: فرزند مسجد هستم و تمام دوران کودکی ام در مسجد بوده است در مسجد تئاتر و سرود اجرا کردیم، قرائت قرآن را آموختیم و با احکام آشنا شدیم.

وی افزود: هیچ فعالیت فرهنگی هنری و رسانه‌ای به مسجد گره نمی‌خورد مگر اینکه مخاطبانش را به سمت فلاح و رستگاری هدایت کند.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: برای آموزش هنر آمادگی داریم در مساجد منطقه اقداماتی را انجام دهیم در مناطق محروم کشور در دو سال اخیر بیش از صد هزار نفر را تحت تعلیم آموزش هنری قرار دادیم و آنها را توانمند کردیم.

وی افزود: آقای هاشمی جانشین وزیر فرهنگ، حجت‌الاسلام خداداده، آقای سالاری معاون حوزه هنری و دیگر مسئولان وزارت فرهنگ در این جلسه حضور دارند و با همه دوستان خدمت شما رسیده‌ایم تا اعلام کنیم در همه بخش‌ها آماده خدمتگزاری هستیم‌.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: در سفر اخیر به پاکستان موج استقبال مردمی را شاهد بودیم مردم مسلمان چنان از انتقام سخت فرزندان امام به وجد آمده بودند که همه مسیرها پر از ابراز عشق و علاقه به امام، رهبری و رئیس جمهور بود.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: افرادی که بر طبل ناامیدی می‌کوبند و می‌خواهند مردم را از آینده با شکوه ملت ایران ناامید کنند این صحنه‌ها را ببینند، دنیا به فرزندان ایران افتخار می‌کند همه مؤمنان، عدالت طلبان و آزادگان به انقلاب، شهدای ایران و فرزندان این مرز و بوم افتخار می‌کنند.

در ادامه این دیدار تعدادی از فعالان اجتماعی این منطقه مشکلاتشان را به وزیر فرهنگ در میان گذاشتند، پس از آن نیز اسماعیلی پشت میز خدمت قرار گرفت و مردم مشکلات‌شان را بی واسطه با وزیر فرهنگ به عنوان نماینده دولت مردمی با وی در میان گذاشتند.

کد خبر 6088886 زینب رازدشت تازکند

دیگر خبرها

  • راه اندازی پایگاه هوشمند سرای بازی کودک در مساجد
  • دبیرکل کتابخانه‌ها‌‌: مردم ایران کتاب‌نخوان نیستند + فیلم
  • رشد ۱۵۳ درصدی امانت کتاب در آذربایجان شرقی
  • تعامل بهزیستی با مساجد برای رفع مشکلات معلولان و زنان سرپرست خانوار
  • مسجد پایگاه دین وکانون تقویت اندیشه ناب فرهنگ اسلامی
  • نهاد کتابخانه‌های عمومی زمینه‌ساز ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی
  • تجربه زیستی از فضای کار اشتراکی مادران و کودکان در مساجد/ بستری برای رشد و تعالی خانواده
  • نهضت بازگشت به مساجد، به عنوان مهمترین پایگاه رسیدگی به مشکلات مردم
  • کتابخانه‌های سیار نیاز کتابخوانی عشایر را برطرف می‌کند
  • وزارت ارشاد وظیفه نظارت و تسهیل گری را به عهده دارد نه تصدی گری