Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-26@01:02:09 GMT

جشنواره منطقه‌ای «تخت سلیمان» تکاب گشایش یافت

تاریخ انتشار: ۱۴ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۹۷۴۶۵۹

جشنواره منطقه‌ای «تخت سلیمان» تکاب گشایش یافت

فرماندار تکاب در آیین افتتاح این جشنواره ۲ روزه با اشاره به آثار تاریخی و جاذبه‌های طبیعی این شهرستان گفت: در حال حاضر بستر حمایتی از فعالان و سرمایه‌گذاران حوزه گردشگری فراهم شده و مجموعه مدیریتی تکاب آماده پذیرش فعالان بخش خصوصی و همکاری جهت رونق صنعت گردشگردی منطقه است.

محمود زمانی با بیان اینکه میزبانی تکاب در رویداد منطقه‌ای گردشگری شمال غرب کشور فرصت و ظرفیت مناسبی برای توسعه این شهرستان است، اظهار داشت: تکاب تلفیقی از حماسه طبیعت، تمدن، فرهنگ مادی و معنوی است که ده‌ها اثر تاریخی و طبیعی خاص و منحصر بفرد و چشم‌نواز را در کنار هم جای داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی بیان کرد: مجموعه میراث جهانی تخت سلیمان در زمان رونق خود نقش تعیین کننده‌ای در حیات سیاسی و اجتماعی کشور داشته و به مدت هفت قرن نماد اقتدار و عامل وحدت ایران بوده است از این رو باید تلاش کنیم این مجموعه عظیم میراث فرهنگی به نحو مطلوب بازشناسی شود.

وی ادامه داد: برگزاری جشنواره منطقه‌ای تخت سلیمان می‌تواند نقطه اتصال توانمندی‌ها و ظرفیت‌های گردشگری استان‌های آذربایجان‌شرقی، آذربایجان‌غربی، اردبیل، زنجان و گیلان شده و ارتباط گردشگری بین آثار تاریخی این استان‌ها ایجاد کند.

وی اضافه کرد: تکاب قابلیت تبدیل شدن به محور گردشگری شمال غرب کشور را دارد و رونق این صنعت می‌تواند به توسعه اشتغال و رونق اقتصادی منطقه منجر شود از این رو با تمام توان از فعالان و سرمایه‌گذاران این بخش حمایت می‌کنیم.

فرماندار تکاب با برشمردن سایر ظرفیت های مختلف گردشگری این شهرستان از جمله کوهستان های بکر و چشمه های آبگرم گفت: تکاب آماده پذیرش تمام سلایق گردشگری از جمله گردشگری علمی، سلامت، طبیعی و تاریخی و ورزشی است.

در این جشنواره ۲ روزه که با حضور گروه‌های هنری و گردشگری و مسوولان پنج استان آذربایجان‌شرقی، آذربایجان‌غربی، اردبیل، زنجان و گیلان برگزار می‌شود، توانمندی‌ها و قابلیت‌های گردشگری تکاب معرفی خواهد شد.

در آیین افتتاح جشنواره منطقه‌ای تخت سلیمان فیلم کوتاهی از معرفی آثار تاریخی و جاذبه‌های طبیعی تکاب برای حاضران در جشنواره پخش شد و گروه های موسیقی محلی از تکاب و تبریز به ارایه برنامه پرداختند.

در این جشنواره منطقه‌ای که یکی از هفت رویداد ملی گردشگری در کشور به شمار می‌رود، فیلم مستند اسرار دریاچه تخت سلیمان نیز اکران و نمایشگاه صنایع دستی پنج استان شمال غرب کشور گشایش خواهد یافت.

مجموعه میراث فرهنگی تخت سلیمان تکاب در جنوب آذربایجان‌غربی واقع شده و در سال ۱۳۸۲ به عنوان چهارمین اثر ملی کشور در فهرست جهانی سازمان یونسکو به ثبت رسیده است و هم‌اکنون آثار و بقایای دوره‌های تاریخی ساسانی و ایلخانی از جمله برج‌ها و باروها و بقایای آتشکده آذرگشنسب، یکی از سه آتشکده مهم ایرانیان باستان، در اطراف دریاچه‌ای اسرارآمیز این مجموعه خودنمایی می‌کند.

به عقیده باستان شناسان محوطه تاریخی تخت سلیمان قبل از اسلام آتشکده زرتشتیان و یکی از سه آتشکده مهم ساسانیان بوده و در دوره پس از اسلام به عنوان تفرجگاه و کاخ تابستانی ایلخانان مورد استفاده قرار گرفته است؛ هم‌اکنون نمونه آثار و بقایای کاخ‌های ایلخانی تنها در مجموعه تخت سلیمان تکاب به چشم می‌خورد.

تکاب با ۸۱ هزار نفر جمعیت در جنوب آذربایجان‌غربی واقع است و بیش از ۱۷۰ اثر میراث فرهنگی و گردشگری تاریخی و طبیعی ثبت شده ملی دارد؛ آثار این مجموعه یکی از مهمترین مقصدهای گردشگران خارجی در سفر به ایران است.

چمن متحرک «چملی‌گل»، آبشار دوقلوی «قینرجه»، زندان سلیمان، مجموعه چشمه‌های آبگرم احمدآباد و قینرجه، کاخ‌ها و خانه‌های اربابی از سایر آثار طبیعی و تاریخی شهرستان تکاب است در این شهرستان ۲ باب هتل و ۶ واحد بوم‌گردی در مجموع به ظرفیت بیش از ۶۰۰ تخت وجود دارد.

برچسب‌ها تکاب گردشگری جشنواره میراث فرهنگی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: تکاب گردشگری جشنواره میراث فرهنگی تکاب گردشگری جشنواره میراث فرهنگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۹۷۴۶۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رسیدگی به بحث فرونشست از برنامه‌های اصلی وزارت میراث فرهنگی است

مدیرکل حفظ و احیاء بناها، محوطه‌ها و بافت‌های تاریخی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گفت: رسیدگی به بحث فرونشست‌ها در آثار و ابنیه تاریخی از برنامه‌های اصلی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از میراث آریا، فاطمه داوری در سمینار بین‌المللی تأثیر بحران‌های طبیعی بر بناهای تاریخی با رویکرد کاربرد فناوری‌های نوین اظهار کرد: شرایط آثار و ابنیه تاریخی در دوره معاصر با توجه به تغییرات اقلیمی نسبت به دوره‌های تاریخی گذشته دچار بحران‌های گوناگونی شده، اما در راستای وظیفه ذاتی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی سمینار بین‌المللی تأثیر بحران‌های طبیعی بر بناهای تاریخی با رویکرد کاربرد فناوری‌های نوین یکی از برنامه‌هایی است که وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در سال ۱۴۰۳ برای رسیدگی به موضوع فرونشست‌ها برگزار کرده است.

وی افزود: سمینار بین‌المللی تأثیر بحران‌های طبیعی بر بناهای تاریخی با رویکرد کاربرد فناوری‌های نوین با بررسی بنای آرامگاه شیخ علاءالدوله سمنانی به‌عنوان نمونه مطالعه در استان سمنان، پروژه‌ای است که با همکاری میان معاونت میراث فرهنگی وزارت و اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان سمنان، پارک علم و فناوری دانشگاه سمنان، دانشگاه اصفهان، مؤسسه بین‌المللی ایسکارسا است که آخرین نتایج و دستاوردهای متخصصان داخلی و خارجی در زمینه فرونشست در ابنیه تاریخی عرضه می‌شود.

مدیرکل حفظ و احیا بناها، محوطه‌ها و بافت‌های تاریخی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گفت: این سمینار نشان داد تغییرات اقلیمی و بحران‌های طبیعی فرونشست‌ها ما را با موضوعی تخریب‌کننده‌ای مواجه کرده بنابراین عزمی راسخ، جدی لازم است تا از بناها با افزایش تاب‌آوری و استحکام‌بخشی، در برابر تهدیدهای طبیعی محافظت کنیم.

داوری عنوان کرد: بررسی بنای آرامگاه شیخ علاءالدوله سمنانی به‌عنوان نمونه مطالعه در استان سمنان یک نمونه و الگو فرایندی است که استاندارد نحوه مواجه با یک اثر تاریخی را با فرونشست در مطالعه و شناخت شناسایی کرد و اطلاعاتی جدید و به روز را در این حوزه اعلام کرده است.

وی خاطرنشان کرد: امیدواریم تا این الگو را کامل کنیم تا بتوانیم از آن به‌عنوان یک الگو اجرایی حفاظت و مرمت اثر به سایر آثار و ابنیه تاریخی تعمیم دهیم.

کد خبر 747823

دیگر خبرها

  • گشایش نمایشگاه و جشنواره سلامت در بندرعباس+عکس
  • گشایش نمایشگاه و جشنواره سلامت در بندرعباس
  • بافت تاریخی بوشهر یکی از ظرفیت‌های مهم گردشگری ایران است
  • رسیدگی به بحث فرونشست از برنامه‌های اصلی وزارت میراث فرهنگی است
  • اعتبار ۴۰ میلیارد تومانی برای احیای مقبرةالشعرای تبریز
  • اعتبار ۴۰ میلیارد تومانی برای احیای مقبره‌الشعرای تبریز
  • گشایش دو پایگاه سلامت در کیش
  • برگزاری جشنواره سماق درآینده نزدیک باحضور گردشگران داخلی وخارجی
  • ایلیا سلیمان کارگردان فلسطینی قلب جشنواره فیلم سارایوو را می‌گیرد
  • اجرای طرح احیا باغات و بافت تاریخی شهر شاهدیه