Web Analytics Made Easy - Statcounter

وحید پورمردان مدیر کل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان به بهانه روز جهانی خاک پنجم دسامبر برابر با چهاردهم آذر که امسال با شعار توقف فرسایش خاک، حفظ آینده ما مزین شده در گفت وگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از زاهدان ،گفت: استان سیستان و بلوچستان دارای اقلیم گرم و خشک است که میزان نزولات جوی در آن کم بوده و در طی چندین سال گذشته بیشتر مناطق استان با خشکسالی درگیر بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پورمردان افزود: عدم بارندگی در استان، تخریب پوشش گیاهی، برداشت غیر مجاز شن و ماسه و خاک از مناطق استان سبب افزایش میزان گرد وغبار در منطقه شده است. برداشت‌های غیر اصولی و غیر مجاز شن و ماسه از حاشیه شهر و بستر رودخانه‌ها توسط پیمانکاران بخش‌های دولتی و فروشندگان مصالح در سطح شهر‌ها منجر به تخریب محیط زیست و افزایش آلودگی هوای شهر‌ها می‌شود و گرد و غبار را مهمان ریه‌های هم استانی‌ها و هم شهری‌های مان می‌کند. درصورت عدم توقف فرسایش خاک شاهد مشکلات و معضلات بسیاری در حوزه محیط زیست و سلامت مردم استان خواهیم بود. از این رو گشت‌های شبانه روزی یگان حفاظت محیط زیست استان به منظور برخورد قانونی با متخلفین با شدت بیشتری انجام می‌شود.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان ادامه داد: به منظور افزایش آگاهی شهروندان در مورد اثرات سوء ناشی از فرسایش خاک، اداره کل حفاظت محیط زیست استان اقدام به برگزاری کارگاه‌های آموزشی متنوعی در خصوص اهمیت و جایگاه محیط زیست در زندگی، لزوم جلوگیری از فرسایش خاک و آلودگی آن و خطر‌های زیست محیطی فرسایش خاک در استان برای دانش آموزان کرده است. همچنین با پایش و نظارت بر فعالیت‌های مرتبط با فرسایش خاک در اطراف شهر‌ها نیز یگان حفاظت این اداره کل به صورت مداوم نظارت داشته به همین منظور پرونده‌های متعدد قضایی نیز تشکیل و از طریق مراجع قضایی به نتایجی همچون رفع تصرف، توقیف خودروها، تعطیلی برخی فعالیت‌های مخرب و بدون مجوز و... رسیده است.

انتهای پیام/گ

کاهش طوفان‌های گرد و غبار در سیستان و بلوچستان

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: هواشناسی طوفان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۹۷۵۲۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حفاظت از خاک را باید جدی بگیریم/ معضلات از دست دادن اکوسیستم خاک

به گزارش خبرگزاری مهر، حلیا سادات حسینی، در چهارمین روز از هفته زمین پاک و در مراسم پیاده روی خانوادگی و پاکسازی، در تفرجگاه نرجس خاتون در منطقه ۱۵ در جمع فعالین محیط زیست به اهمیت و مشارکت مردم در قبال کاهش پلاستیک و نجات زمین و حفظ آن برای نسل‌های آینده اشاره کرد.

وی به معضلات محیط زیستی که منجر به عدم داشتن زمینی پاک می‌شود اشاره کرد و افزود: عواملی چون توسعه شهرها، افزایش جمعیت، توسعه نامتقارن و عدم رعایت عدالت محوری در توسعه شهرها، منجر به بروز معضلات متفاوت و گریبان گیر زمین می‌شود.

حسینی در ادامه گفت: آمارها حاکی از آن است که وقتی فرسایش خاک داریم معضلات بسیار زیاد را با از دست دادن اکوسیستم خاک به دست می‌آوریم. لذا می‌بایست حفاظت از خاک را به معنای واقعی جدی بگیریم و به مواردی چون نقاط انفصال فاضلاب‌ها، استفاده از گیاهان بومی، مصرف آب‌های زیرزمینی، کاشت گیاهان همسو و هم جهت با شرایط اقلیمی توجه ویژه‌ای داشته باشیم تا بتوانیم خاک حاصلخیز و پویا را حفظ کنیم.

مدیرکل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران در ادامه به پاکسازی طبیعت اشاره کرد و گفت: در هفته زمین پاک و با همکاری سازمان حفاظت محیط زیست، قصد داریم با انجام کارهای نمادین این هفته را مهم جلوه بدهیم و حساسیت را در بدنه شهروندان ایجاد کنیم تا نسبت به محیط زیست پیرامون خود و حفظ زمین پاک، دغدغه مند شوند.

وی در پایان به موضوع فرهنگ سازی و توانمند سازی شهروندان اشاره کرد و افزود: آمارها نشان می‌دهد که ۶ درصد از آلایندگی کره زمین مربوط به استفاده از صنایع شیمیایی و پلیمری است که منجر به تولید پلاستیک می‌شود.امیدواریم در آینده با فرهنگ سازی و دغدغه مند کردن شهروندان نسبت به کاهش مصرف پلاستیک و حفظ محیط زیست، شاهد هیچ نوع آلایندگی که حیات خاک را به خطر می‌اندازد نباشیم.

کد خبر 6089248

دیگر خبرها

  • آخرین وضعیت «ارس» تنها پلنگ ایرانی باغ‌وحش مشهد
  • دستگیری متخلفان شکار و صید در مازندران
  • زمستان به ۹ استان برمی‌گردد ؛ بارش‌ سیل‌آسای باران و تگرگ | طوفان گرد و خاک ۵ استان را در می‌نوردد
  • تاثیر هنر در حفاظت از محیط زیست
  • حفاظت از لاک‌پشت‌های دریایی در بوشهر/برداشت بارناکل غیرقانونی است
  • فصل زاد و ولد حیات وحش از راه رسید؛ زنده‌گیری نوزادان پیگرد قانونی دارد
  • معضلات از دست دادن اکوسیستم خاک/ حفاظت از خاک را باید جدی بگیریم
  • فصل زاد و ولد حیات وحش؛ به محیط زیست آنها نزدیک نشوید
  • حفاظت از خاک را باید جدی بگیریم
  • حفاظت از خاک را باید جدی بگیریم/ معضلات از دست دادن اکوسیستم خاک