Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش جام جم آنلاین ، یکی از آن دو جوان فیلم می گرفت و یکی دیگر هم ابتدای پای کودک زباله گرد را گرفت و سپس او را داخل مخزن زباله انداخت. بعد از این اتفاق هم خنده ای هیستریک سر دادند و حتی به آن کودک متعجب و ناراحت از داخل زسطل زباله به آنها زل زده بود نگاه نکردند.

انتشار این فیلم در فضای مجازی با واکنش های بسیار زیادی روبرو شد تا جایی که دستگاه قضایی ورود و هر دو جوان خاطی را بازداشت کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بسیاری باور نمی کردند که دو جوان فقط به صرف خنده و شوخی بخواهند با یک کودک فقیر و مستاصل چنین کاری بکنند. واکنش ها نسبت به این موضوع شدید بود و احساسات بسیاری را جریحه دار کرد.

مژده غفوری جامعه شناس ارشد در رابطه با آسیب شناسی این موضوع در گفت و گو با جام جم آنلاین عنوان کرد: جامعه بسیاری از اتفاقات را برنمی تابد اما این عدم پذیرش یک اتفاق از سوی افراد جامعه در بسیاری از موارد منحصر به یک مقطع زمانی خاص است و پس از آن موضوع اهمیت خود را از دست می دهد.

این جامعه شناس ارشد با بیان اینکه ماجرای انداختن یک کودک به سطل زباله از این دست از اتفاقات است گفت: جامعه به این ماجرای تامل برانگیز واکنشی سریعی نشان داد. اما این واکنش ها مدت زمان دارد و بعد از مدتی فروکش می کند. ما باید زمینه ای فراهم آوریم که از این دست رفتارها و ناهنجاری ها دیگر در جامعه دیده نشود. اگر زمینه سازی کنیم و رفتارشناسی دقیقی انجام دهیم و البته در راستای ترویج اخلاق مداری بکوشیم دیگر شاهد این اتفاقات نخواهیم بود.

وی افزود: ما در این رخداد با سه فرد روبرو هستیم، یک کودک و دو جوان. اکنون همذات پنداری جامعه به سمت کودکی است که داخل زباله انداخته شده است. این کودک زیر ذره بین قرار دارد. چرا داخل سطل زباله را جستجو می کرده و چرا باید در این سن به جای مدرسه رفتن در معرض انواع آسیب های اجتماعی قرار داشته باشد؟

غفوری تصریح کرد: او یک قربانی است. اما موضوع بسیار مهم و غیرقابل انکاری وجود دارد. در ویدئوی کوتاهی که ما دیدیم نه یک قربانی که سه قربانی حضور داشتند، یکی آن کودک، یکی جوانی که او را به سطل زباله انداخت و یکی هم کسی که فیلم می گرفت.

این جامعه شناس بیان داشت: آن دو جوان از این لحاظ قربانی محسوب می شوند که باید بررسی کنیم ببینیم فشار روانی چه بر سر آنها آورده که چنین کاری انجام داده اند. قطعا یک فرد عادی نمی تواند به صرف خنده و شوخی یک کودک بی پناه را داخل زباله ها بیندازد.

وی گفت: باید این دو جوان از لحاظ روانی مورد معاینه قرار بگیرند تا مشخص شود مشکلات و نیازهای آنها چیست و چرا خنده و خوشی این دو در گرو آزار و اذیت دیگران است؟ به راحتی می توانیم به این نتیجه برسیم که آن دو خود قربانی شرایط جامعه و ناهنجاری های متعددی هستند.

غفوری تاکید کرد: موضوع بسیار مهم دیگر این است که واکنش به این موضوع بیش از اندازه شدید بود. وقتی آن دو جوان دیگر خود قربانی محسوب می شوند چرا باید همچنان به آنها هجمه سنگینی وارد شود؟ آنها گناه چندانی ندارد و خود قربانی این جامعه محسوب می شوند.

این جامعه شناس ارشد در پایان گفت: ناهنجاری های متعددی که در جامعه رخ می دهد نباید نادیده گرفته شوند. آسیب شناسی این ناهنجاری ها و کار کردن روی زوایای مختلف آن از بروز آنها جلوگیری می کند.

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: جامعه شناس جام جم آنلاین جامعه اجتماعی ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۹۹۳۰۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مسئولان نسبت به ایمنی راه‌ها توجه بیشتری داشته باشند

امام جمعه شهرستان میاندوآب گفت: از مسئولان درخواست داریم تا نسبت به ایمنی راه‌ها توجه بسزایی داشته و مردم نیز توصیه‌ها و هشدارها را جدی بگیرند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از آذربایجان‌غربی، حجت‌الاسلام حمید حسن‌زاده ظهر امروز _جمعه هفتم اردیبهشت_ در خطبه‌های آئین عبادی سیاسی نماز جمعه شهرستان میاندوآب با اشاره به سالروز فتح اندلس، اظهار کرد: مسلمانان ۸ قرن در اندلس حکومت کردند ولی برخی عوامل سبب شکست مسلمانان آندلس شد.

وی با بیان اینکه ثبات و امنیت و پیشرفت هر جامعه با اتحاد و همدلی است، افزود: نخستین عامل پیروزی مسلمانان در اندلس اتحاد و همدلی بود و عامل دوم اخلاق، دین و ایمان بود؛ اندلس کشوری مسلمان بود که دشمنان اسلام منیت، خودبرتربینی و اختلاف و ابتذال فرهنگی و فساد را در آن ترویج کرده و سبب نابودی آن شدند.

امام جمعه شهرستان میاندوآب با بیان اینکه فساد و فرهنگ غربی در جامعه اندلس ترویج شد، تصریح کرد: در هر جامعه‌ای فساد و اختلاف باشد آن جامعه به سمت انحطاط و نابودی کشانده می‌شود.

وی با تأکید بر اینکه نباید در جامعه اسلامی بی‌تفاوت باشیم، عنوان کرد: نباید دچار روزمرگی شده و برنامه‌ای نداشت، بلکه باید حواس خود را جمع کرد و هوشیار بود و این را در نظر داشت که دشمن هیچگاه دست از تلاش برنمی‌دارد و همواره به دنبال دستیابی به اهدافش است.

حجت‌الاسلام حسن‌زاده با بیان اینکه دشمنان این را بدانند که ایران، اندلس نیست و ویژگی‌های متفاوت از اندلس دارد، گفت: حکومت ایران اسلامی مبتنی بر مردم بوده و مردم پا به کار با رهبری صالح همواره توطئه‌های دشمنان را نابود کرده‌اند.

وی تصریح کرد: باورهای دینی و اعتقادات راسخ درونی مردم ایران اسلامی، سبب حفظ این جامعه و حکومت اسلامی می‌شود و روزبه‌روز این باورها را تقویت می‌کنیم تا به بلای اندلس دچار نشویم.

امام جمعه شهرستان میاندوآب با تأکید بر اینکه علم از مؤلفه‌های قدرت است، اظهار کرد: «العلم سلطان» محور درس‌های تاریخ اندلس است و اگر بخواهیم به قدرت دست یابیم و دشمنان را مأیوس کنیم باید قله‌های علم و دانش را فتح کرد.

حجت‌الاسلام حسن‌زاده در بخش دیگری از خطبه‌های نمازجمعه این هفته میاندوآب با اشاره به فرارسیدن سالروز شهادت شهید مطهری و آغاز هفته معلم و تبریک این هفته به معلمان، افزود: شهید مطهری یک اسلام‌شناس کامل و الگوی جهاد تبیین بود.

وی افزود: باید مانند شهید مطهری، جهاد تبیین راه انداخت و حق و حقیقت را گفت و در جامعه بصیرت‌افزایی کرد؛ اسلام‌شناسی، زمان‌شناسی، جریان‌شناسی، دشمن‌شناسی و دشمنی شناسی از ویژگی‌های بارز شهید مطهری بود.

امام‌جمعه میاندوآب با اشاره به‌روز ایمنی و حمل‌ونقل جاده‌ای، گفت: از مسئولان درخواست داریم تا نسبت به ایمنی راه‌ها توجه بسزایی داشته و مردم نیز توصیه‌ها و هشدارها را جدی بگیرند.

وی در پایان روز کار و کارگر را به‌تمامی کارگران و روز فرهنگ پهلوانی را نیز به ورزشکاران و باستانی‌کاران تبریک گفت.

کد خبر 748101

دیگر خبرها

  • مسئولان نسبت به ایمنی راه‌ها توجه بیشتری داشته باشند
  • آسیب ریزسیارک ها به آزمایشگاه فضایی چین در مدار زمین
  • سنجش بینایی بیش از ۱۶۲ هزار کودک سال گذشته در آذربایجان‌غربی
  • جامعه‌شناسی محیط‌زیست
  • سنجش بینایی بیش از ۱۶۲ هزار کودک در آذربایجان‌غربی
  • برخورد با قصور دستگاه‌ها در صورت بی توجهی به آسیب‌های اجتماعی
  • برخورد با قصور دستگاه‌ها در صورت بی توجه به آسیب‌های اجتماعی
  • جلد دوم کتاب «تاریخ تحلیلی جامعه شناسی دیوان سالاری در ایران» چاپ و رونمایی شد
  • ماجرای مرگ دانشجوی دندانپزشکی دانشگاه رفسنجان چه بود؟
  • ماجرای قتل دانشجوی دانشگاه دندانپزشکی رفسنجان