Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-05-07@03:05:54 GMT

«باورهای غلطی» که ظلم در حق معلولان است

تاریخ انتشار: ۱۷ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۰۰۹۵۴۴

«باورهای غلطی» که ظلم در حق معلولان است

گروه اجتماعی ــ نویسنده کتاب«جهان معلول‌ساز» گفت: باورهای غلط زیادی در میان مردم، فلسفه و علم پزشکی و پزشکان در نگاه به معلولان وجود دارد که ظلم در حق آنان محسوب می‌شود.

به گزارش ایکنا از قم، نعیمه پورمحمدی، نویسنده کتاب جهان معلول‎ساز، شامگاه شنبه 16 آذرماه در همایش اخلاق معلولیت در خانه اخلاق‌پژوهان قم در سخنانی گفت: معلولان باید در جمع‌هایی که قرار است در مورد آنان صحبت شود و یا تصمیمی بگیرند باید حضور داشته باشند و نقش داشته باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه بنده قبل از آنکه فرزند معلولی داشته باشم تصورات دیگری در این زمینه داشتم افزود: بعد از اینکه خداوند فرزند معلولی به من داد بینش و نگرشم نسبت به معلولان تغییر یافت و معتقدم که باید مردم را به این بینش و نگرش دعوت کنیم.

پورمحمدی با بیان اینکه علاقه من به اخلاق و الهیات معنویت و الگویی که برای ارتباط با معلولان به من کمک کند انگیزه شد تا کتاب جهان معلول ساز را بنویسم اظهار کرد: هم اکنون در زمینه سقط جنین مشغول مطالعه هستم و کتابی را با عنوان «ژن بد» در دستور کار دارم.

نویسنده کتاب جهان معلول‌ساز با اشاره به اینکه آموزش تلفیقی برای معلولان از دغدغه های دیگر بنده است تصریح کرد: من در کتاب اخلاق معلولیت که سه فصل دارد ابتدا در مورد تبارشناسی معلولیت، مطالعات جدید و اخلاق معلولیت به بحث پرداخته ام.

پورمحمدی با  بیان اینکه در بحث تبارشناسی به موضوع ظلم به معلولان اشاره شده است بیان کرد: در واقع این ظلم در حق معلولان با واژه هایی مانند عقب افتاده و منگل و ناهنجار و ... رخ می داده است؛ این ظلم توسط کلیسا با استثناسازی ادامه یافت البته این باروهای غلط مختص کلیسا هم نبود و حتی در بین مسلمین هم هست.

وی افزود: از دید کلیسا معلولان هویت ندارند؛ آنان برای شکرگزاری ما هستند، تجلی خدا، نشانه گناه و یا تقدس هستند لذا هیچ وقت هویت مستقلی برای آنان قائل نبود و یا این نگاه تاب‌آوری به معلولان القاء می‌شد که در آن دنیا پاداش می‌گیرند در حالی که باید در این دنیا هم امکانات برای آنان فراهم شود.

نویسنده کتاب جهان معلول‌ساز اظهار کرد: ترحم و دلسوزی از دیگر ضعف‌پروری‌های کلیسا در حق معلولان بود؛ فلسفه‌های جدید و مدرن هم ظلم دیگری در حق آنان داشتند و آن در ارزشگزاری‌های دوگانه اعمال شد زیرا معلول را بی ارزش می‌دانستند. ظلم دیگر در حق معلولان متوجه علم پزشکی و پزشکان است زیرا نرمال‌سازی و آی‌کیوسازی و بر این اساس، معلولان را دچار احساس بد می‌کنند.

پورمحمدی با اشاره به دوره پست مردن با بیان اینکه در این دوره وضعیت بهتری را شاه هستیم افزود: در این دوره تنوع به رسمیت شناخته می‌شود و معلولیت را بیش از آنکه ژنتیکی بداند محرومیت معلولیت را حاصل ساختارهای اجتماعی می‌داند؛ در این دوره هر وضعیت بدنی و ذهنی، نوعی سبک ذهنی و بدنی است و نمی‌توان دوربودن از برخی استانداردها را بی ارزش بدانیم؛ در این وضع مطالعات جدید معلولیت آغاز شد و از جمله در الهیات به این بحث پرداخته شده و می توان از خدای در ذهن معلولان الهیات جدیدی را تعریف کنیم.

پورمحمدی افزود: اخلاق رسمی بر این گمان است که قدرت بدنی، فضیلت و ضعف، رذیلت است در حالی که این کاملا امری ساختگی و تصنعی است. همچنین دیگری‌سازی از معلولان از ظلم‌هایی است که در حق آنان اعمال می‌شود.

وی اظهار کرد: انحراف دانش و تجربه بدنی ما به سمت بدن سالم از دیگر ظلم ها در حق آنان است زیرا هر چیزی در مورد بدن می‌دانیم درمورد بدن سالم است و در باره رنج و عذاب بدنی کم می‌دانیم و تجربه معلولان را ناچیز دانسته‌ایم و تجربه کمی در مورد رنج و درد  داریم که در هنگام حادثه و یا سالمندی به سراغ ما خواهد آمد؛ معلولان راه‌های خلاقانه برای زندگی، شادی، سرگرمی، عاقل و مودب بودن، صداقت داشتن بلد هستند که انسان‌های  سالم بلد نیستند و ما می‌توانیم بی معنایی را با الهام از آنان فرابگیریم.

پورمحمدی تصریح کرد: معلولیت از سنخ نداشتن نیست بلکه تجربه‌هایی دارند که افراد سالم ندارند؛ اینکه آنان را تحقیر و ترحم کنیم درست نیست بلکه شخص هستند و عاملیت دارند.

پورمحمدی تصریح کرد: شخص معلول می‌تواند از بدن خودش تعالی بگیرد و اعتماد به نفس خود را بالا ببرد و روحش را با بدنش یکی نداند همچنین دوستی و مذاکره با درد از دیگر تکنیک‌ها برای معلولان است.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: قرآن ایکنا قم معلول ساز جهان پورمحمدی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۰۹۵۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۸۹۰ ورزشکار معلول زنجانی در رشته‌های مختلف ورزشی فعالیت می‌کنند

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای زنجان؛ خدابنده لو گفت: امروزه افراد دارای معلولیت در فعالیت‌های اجتماعی و مسابقات زیادی شرکت و توانمندی‌های خود را به جامعه ثابت می‌کنند.

وی افزود: در این راستا اولین جشنواره ورزش‌های بومی، محلی در سه شهرستان زنجان، ابهر، خدابنده در سال گذشته برگزار شد که استقبال گروه‌های هدف را به دنبال داشت.

مدیرکل بهزیستی استان ادامه داد: فعالیت‌های ورزشی برای افراد دارای معلولیت از ۲ جنبه درمانی که هدف آن تأمین سلامتی و پیشگیری از مبتلا شدن به بیماری‌های ثانویه است حائز اهمیت می‌باشد.

خدابنده لو گفت: ورزش نه تنها اعتماد به نفس را در فرد تقویت می‌کند بلکه نگرش جامعه را نسبت به معلولین دگرگون کرده و از نظر جسمی، روحی، فردی و اجتماعی آنها اثر قطعی و تعیین کننده‌ای دارد.

مدیرکل بهزیستی استان زنجان همچنین به اجرای طرح آموزشی آگاه سازی پیشگیری از معلولیت‌ها در دوره سالمندی اشاره کرد و گفت: این طرح با موضوعات سکته مغزی، بیماری قلبی- عروقی، استئوپروز، آرتروز، دیابت، سقوط و دمانس (آلزایمر) است که در سال گذشته ۲ هزارو ۷۲۷ در سطح استان شهری و روستایی تحت پوشش قرار گرفتند.

به گفته وی، آشنایی با بیماری استئو آرتریت، سقوط- بیماری دیابت - بیماری قلبی و عروقی -پوکی استخوان - سکته مغزی و آشنایی با بیماری دمانس از جمله موضوعاتی است که برای سالمندان جامعه هدف بهزیستی و افراد محلی در ۲ گروه سنی میانسالان با رده سنی ۶۵ الی ۴۵ و گروه سالمندی با رده سنی ۸۵ الی ۶۵ برای هر ۲ جنس آموزش داده می‌شود.

دیگر خبرها

  • شهرداری قزوین اقدام عملی برای مناسب‌سازی شهر انجام نداد
  • شهرداری قزوین قدمی برای مناسب‌سازی شهر برنداشت
  • روایتی متفاوت از مصطفی رحماندوست درباره ننه سرما + فیلم
  • ۸۹۰ معلول زنجانی در حوزه ورزش فعالیت می کنند
  • ۸۹۰ ورزشکار معلول زنجانی در رشته‌های مختلف ورزشی فعالیت می‌کنند