Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-05-03@20:39:34 GMT

۷۰۰ هزار کپسول ایرانی آنفلوآنزا توزیع شد

تاریخ انتشار: ۱۷ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۰۱۲۷۱۳

کیانوش جهانپور روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار سلامت ایرنا درباره تاخیر در تولید داروی آنفلوآنزا در کشور توضیح داد: طبق توافقی که یک شرکت تولیدکننده دارو با سازمان غذا و دارو داشت، قرار بود این شرکت به موقع و قبل از شروع اپیدمی آنفلوآنزا در کشور این دارو را تولید و روانه بازار کند اما این شرکت نتوانست به موقع این تعهد خود را انجام دهد و مدعی است که مشکلات اداری و مالیاتی مانع تولید به موقع بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی گفت: بعد از تاخیری که این شرکت در تولید داروی اسلتامیویر برای درمان آنفلوآنزا در کشور داشت، چند شرکت واردکننده و برخی نهادهای نظارتی از جمله سازمان بازرسی کل کشور شکایت کردند که چرا تعللی در تولید و توزیع دارو در کشور ایجاد شده است و با توجه به تاخیری که ایجاد شده بود، سازمان غذا و دارو اجازه واردات فوریتی این دارو را صادر کرد و چند شرکت واردکننده حدود یک میلیون و ۳۰۰ هزار کپسول اسلتامیویر خارجی (داروی آنفلوآنزا) را وارد کشور کردند که طی هفته های گذشته در بیمارستان ها و شبکه بهداشتی کشور توزیع و بخش عمده آن مصرف شد و در اختیار بیماران قرار گرفت.

سخنگوی سازمان غذا و دارو اضافه کرد: در هر صورت شرکت ایرانی برخلاف تعهدی که داشت، تاخیری در تولید این دارو داشته است. با این حال این شرکت توانست ظرف هفته های گذشته خط تولیدش را فعال کند و روز گذشته بیش از ۷۰۰ هزار کپسول از این نوع دارو وارد چرخه دارویی کشور شد و باز هم برای ادامه تولید برنامه دارد.

وی گفت: این یک روال کلی در کشور است که برای حمایت از تولید داخل در تفاهمنامه ها با سازمان غذا و دارو و وزارت بهداشت لحاظ می شود و وزارت بهداشت در جایی که تولید داخل داشته باشیم، اجازه واردات نمی دهد مگر در مورد داروهایی که تولید داخل نداشته باشد یا تولید داخل به اندازه نیاز کشور و تولید آن کافی نباشد یا اینکه در هنگام مورد نیاز دارو وارد بازار نشده باشد. در این شرایط واردات انجام می شود و در این مورد نیز از همین قاعده پیروی شده است و برای حمایت از تولید شرکت داخلی مجوز واردات داده نشده بود اما به علت تاخیر در تولید اجازه واردات داده شد.

جهانپور افزود: وقفه در تولید و تامین داروی آنفلوآنزا در اوایل زمان شیوع این بیماری در کشور بود و در زمان اوج همه گیری مشکلی در تامین دارو نداشتیم و با اقدام فوریتی سازمان غذا و دارو به موقع داروی مورد نیاز بیماران وارد شد و عملا مشکلی در درمان بیماران ایجاد نشد.

وی ادامه داد: شرکت تولیدکننده داروی آنفلوآنزا در کشور در هر صورت بدعهدی داشته است اما اینکه بدعهدی این شرکت تخلف بوده یا به علت شرایط موجود ناگزیر بوده است، موضوعی است که در سازمان غذا و دارو بررسی می شود. این شرکت مدعی است که تاخیر آن اجتناب ناپذیر بوده و به محض اینکه مشکلات برطرف شد، تولید داروی آنفلوآنزا را در کشور انجام داده است.

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۱۲۷۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشف و ضبط داروی قاچاق و تاریخ گذشته

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز اردبیل و به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی اردبیل، دکتر سبزعلیپور، مدیر داروی معاونت غذاودارو دانشگاه در حاشیه بازدید از داروخانه‌های سطح شهرستان پارس آباد گفت: در این بازدیدها، مقادیر قابل توجهی داروی قاچاق و تاریخ گذشته کشف و ضبط شد که پرونده تخلفات این داروخانه‌ها جهت رسیدگی بیشتر به مراجع قضایی ارسال می‌شود.
وی با تاکید بر حضور فعال مسئول فنی در داروخانه‌ها و اطلاع رسانی‌های مکرر نسبت به اصالت سنجی دارو‌ها و فرآورده‌های سلامت محور در سامانه TTAC اظهارداشت: در صورت مغایرت اطلاعات سامانه TTAC و موجودی فیزیکی داروخانه، ضمن قطع سهمیه، موضوع در کمیسیون قانونی ماده ۲۰ دانشگاه مطرح خواهد شد.
مدیر داروی معاونت غذاودارو دانشگاه بیان داشت: انبار دارویی داروخانه‌ها بایستی طبق آیین نامه و ضوابط به معاونت غذا و دارو معرفی و تاییدیه‌های لازم از سوی موسس اخذ شود.
رعایت اصول علمی و فنی در ساخت دارو‌های ترکیبی و همچنین ارجاع بیمار به پزشک مربوطه از دیگر موضوعات مورد تاکید مدیر داروی دانشگاه علوم پزشکی اردبیل بود.

دیگر خبرها

  • تجویز داروی خارج از این فهرست ممنوع است
  • تجویز داروی خارج از فهرست کشوری ممنوع است
  • حمایت از تولید؛ اولویت سازمان غذا و دارو
  • تپش دانش بومی در قلب خودروی ایرانی
  • کشف و ضبط داروی قاچاق و تاریخ گذشته
  • رئیس سازمان چای کشور در گفت‌وگو با قدس: چای ایرانی رنگ حمایت گرفت
  • مردم این کشورها کُشته مُرده بستنی ایرانی هستند
  • وزیر بهداشت: اولویت در تامین دارو شرکت های دانش بنیان داخلی هستند/ خدمات درمانی برای کودکان تا ۷ سالگی رایگان شد
  • یک فایده جالب داروی کاهش وزن
  • داروی کاهش وزن به تسکین علائم آپنه خواب کمک می کند