Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-06@22:09:15 GMT

رعایت حقوق مردم برای ما یک ضرورت امنیت ملی است

تاریخ انتشار: ۱۷ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۰۱۸۷۴۰

رعایت حقوق مردم برای ما یک ضرورت امنیت ملی است

به گزارش خبرنگار مهر، مراسم بیستمین سالگرد تاسیس خبرگزاری ایسنا امشب ۱۷ آذر ماه با حضور محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه در محل دانشگاه علم و فرهنگ برگزار شد.

در این مراسم ظریف با اشاره به اینکه جمهوری اسلامی یکی از ایجادکنندگان تحول تازه در جهان و در زمره بهره گیران از این تحول تازه است عنوان کرد: امروزه ما در شرایط سیالی به سر نمی بریم یعنی شرایطی که در آن کشورها مقهور نیستند و فکر نمی کنند دنیا در اختیار یک یا دو ابر قدرت خاص است بلکه شرایط تغییر کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به اینکه اگر ما در کشور بتوانیم به روی یک موضوع به اجماع ملی برسیم، وضعیت رشد و جهش کشور بسیار سریع تر خواهد بود، عنوان داشت: امام راحل ما در ما خودباوری ایجاد کرد و انقلاب اسلامی نیز در ما این باور را پروراند که قدرت های بزرگ اختیار دار ما نیستند و می توانیم در صحنه های مختلف جهانی حضور داشته باشیم. این با اهمیت ترین میراث انقلاب اسلامی و امام ماست، یعنی اینکه دیگر به صرف داشتن یک توان نظامی و یا اقتصادی و یا دارا بودن یک امپراتوری رسانه ای کسی نمی تواند مالک و اختیاردار ما باشد.

ظریف در همین زمینه با اشاره به نامه معروف امام راحل به گورباچف گفت: خیلی قبل تر از آنکه پرده های تصلب قدرت در جهان پاره شود امام ما در نامه ای به رهبر یک ابر قدرت اتمی در دنیا این پیام را داد که پایان دوره آنها فرا رسیده است. امروز هم ما در یک شرایط خاص انتقالی در جهان به سر می بریم یعنی شرایطی که در حد واسط میان حرکت از موقعیت قبلی به سمت شرایط تازه جهان است. شاید این دوران طولانی باشد و یا شاید نه اما به ویژه آمریکایی ها تلاش زیادی کردند تا این دوران را کوتاه کنند و جهان را به وادی تک قطبی بودن مدنظر خود بکشانند، خیلی زود صحبت از نظم نوین جهانی کردند اما واقعیت ثابت کرد که نه تنها این دوره انتقالی کوتاه نیست بلکه کوتاه بودنش نیز ضرر دارد.

وی در ادامه با اشاره به این سوال که اهمیت دوران انتقالی در دنیای تازه چیست، اظهار داشت: مهمترین مساله دوره انتقالی در این است که منابع قدرت در آن متنوع شده و دیگر قدرت های نظامی و اقتصادی حرف اول را نمی زند. راه دستیابی به قدرت علمی در دنیا متنوع شده و شرایط به شکلی پیش رفته که ابزارها و منابع قدرت در اختیار همه ملت هاست. دیگر غربی ها نمی توانند قدرت ما و حتی هنجارهای فکری ما را بسازند و به سمت دنیای تک قطبی و مسموم پایان تاریخ و رقابت در دنیا پیش بروند.

وزیر امور خارجه با اشاره به اینکه امروزه ما هم در شرایط ویژه در کشور به سر می بریم گفت: اگر ما یک  اجماع پیدا کنیم می توانیم از این شرایط ویژه در دنیا استفاده کنیم به خاطر داشته باشید که ما در دنیای امروز به یک ابزار قدرت تازه رسیدیم که چیزی جز خودباوری ما نیست و اینکه قدرت مان از خودمان و از درون مان ناشی می شود. علم و فناوری ما درون زاست و برای پیشرفت مان به خودمان اتکا می کنیم یعنی دیگر نیاز نداریم برای حیات به دیگران وابسته بمانیم.

ظریف در ادامه گفت: هر یک از شما صرف نظر از باور سیاسی تان چقدر می توانید تحمل کنید که یک سیاستمدار آمریکایی بگوید اگر من نبودم ایران هم نبود و یا دو هفته یا سه هفته بیشتر دوام نداشت؟ این حرف ها به خاطر این است که ما به یک منبع تازه قدرت دست پیدا کرده ایم که مردم مان هستند و به روی آنها سرمایه گذاری کرده اند و همین مساله است که تحولات اخیر کشورمان را بسیار تلخ می کند.

ظریف ادامه داد: مردم پایه اقتدار ما هستند رعایت حقوق آنها برای ما نه یک امر حکومتی که یک نیاز و ضرورت امنیت ملی است حتما این امر اخلاقی، دینی و حقوقی است اما فراتر از همه اینها موضوع هستی و نیستی ماست. فراموش نکنیم اصل وجودی ما مردم هستند و این فهم است که ما و قدرت ملی ما را می سازد.

وی افزود: اگر امروز به لطف خدا ثابت شده که برجام نه تنها توان هسته ای ما را متوقف نکرده که توسعه هم داده و اینکه دیگر کشوری نمی تواند برای ما شرط بگذارد که اگر به کمک ما برای توسعه فناوری نیاید کار ما می خوابد به خاطر همین قدرت است و  این قدرت را قبل از همه ما امام راحل شناخت و با تمرکز راه ما را مشخص کرد

وی در پایان گفت بدون شک ما ایران و اشتباه زیاد داریم اما نباید مرتکب این اشتباه شویم که چیزی جز مردم هستیم. مگر کسی جز این مردم بود که سلاح و سپاه و بسیج ما شد؟ اگر این حقیقت را باور کنیم و به این قدرتمان ایمان داشته باشیم آن وقت است که می توانیم در پیشرفت مان جهش های قابل توجه داشته باشیم. باور کنیم مردم، مسئول و  تصمیم گیرنده ما هستند و بدون آنها هیچ هستیم رضایت آنها برای هر دولتی از نان شب واجب تر است این اساس تفکری است که با باور کردنش می توانیم جهانی را بسازیم.

کد خبر 4792533 حمید نورشمسی

منبع: مهر

کلیدواژه: محمدجواد ظریف انقلاب اسلامی ایران دانشگاه علم و فرهنگ خبرگزاری ایسنا ترجمه کتاب و کتابخوانی رایزنی فرهنگی ادبیات رونمایی کتاب ادبیات جهان تجدید چاپ برنامه تلویزیونی بازار نشر گردشگری ادبیات کودک و نوجوان میراث فرهنگی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان جایزه جلال آل احمد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۱۸۷۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مدیران برای برنامه‌‌ریزی استان تهران نیازها و ضروریات را شناسایی کنند

به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، علیرضا فخاری در جلسه شورای برنامه ریزی استان تهران که با حضور مدیران ادارات تشکیل شد، با تاکید بر برنامه محوری مسؤولان اظهار کرد: باید همه اقدامات منطبق بر برنامه باشد و در ارائه از زیاده گویی ها خودداری و بدون محاسبه منابع و محدودیت‌ها برآورد انجام ندهیم.

استاندار تهران با تاکید بر ضرورت انعطاف پذیری در برنامه‌ها گفت: با رعایت اصول و چارچوب ها و با توجه به اسناد بالادستی می‌توانیم به یک برنامه منعطف دست یابیم.

فخاری با تاکید بر ارزیابی مدیران بر اساس عملکرد برنامه‌ها عنوان کرد: برنامه‌های ارائه شده باید طبق واقعیت‌ها باشند و برای مشارکت در برنامه ریزی استان نیازمند ادبیات مشترک میان همه مسؤولان هستیم.

وی با اشاره به برنامه ریزی و آینده پژوهی دستگاه‌ها و سازمان‌ها بیان کرد: برای برنامه ریزی باید انتقادها را شنید و یک برنامه عملیاتی، اجرایی و واقع گرایانه تنظیم کرد و نتیجه کار را در قالب عملکرد دستگاه‌ها به قضاوت مردم بگذاریم، چرا که در این صورت سطح پاسخگویی به مردم با کیفیت بیشتری انجام می‌شود.

استاندار تهران با تاکید بر اینکه برنامه مورد ارائه توسط مدیران باید در بستر اتفاقات تنظیم و تهیه شود گفت: در این صورت است که نیازها و ضروریات شناخته می‌شود و می توان برای آن برنامه ریزی صحیح انجام داد، زمانی که مدیری در تعامل با مردم باشد نیازمندی‌ها و ضرورت‌ها را شناسایی و برای آها برنامه ریزی می‌کند.

وی با اشاره به همسو شدن افکار در مدیران بر ضرورت نظام برنامه ریزی تاکید و اظهار کرد: برای اداره کردن استان باید نسبت به میزان ظرفیت‌ها و محدودیت‌ها شناخت دقیق داشته باشیم.

فخاری در خصوص انتظارات از سازمان برنامه و بودجه در حوزه برنامه ریزی عنوان کرد: ضروری است که سازمان برنامه و بودجه از رخوت حضور در صحنه و توزیع کنندگی پول خارج و ناظر بر اقدامات اجرایی دستگاه‌ها در جهت تحقق برنامه شود و برای ارزیابی پروژه‌ها به میدان بیاید.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • مدیران برای برنامه ریزی استان تهران نیاز‌ها و ضروریات را شناسایی کنند
  • مدیران برای برنامه‌‌ریزی استان تهران نیازها و ضروریات را شناسایی کنند
  • مدیران برای برنامه‌ ریزی در استان تهران نیازها را شناسایی کنند
  • ضرورت توزیع عادلانه اعتبارات برای شهرستان‌های بهار و کبودراهنگ
  • نجم‌الدین شریعتی:ضرورت آماده سازی زیرساخت‌های فرزندآوری در کشور
  • ۴ نفر مبتلا به تب کریمه کنگو/مردم توصیه‌های بهداشتی را جدی بگیرند
  • ضرورت آماده سازی زیرساخت‌های فرزندآوری در کشور
  • دیدار دبیرکل سازمان جوانان حقوق بشر با سفیر ایران در سوریه
  • زمان بازنگری اساسی در تعریف حقوق بین‌الملل
  • امیرعبداللهیان: رژیم اسرائیل ریشه ناامنی و دشمن مشترک است/ گذشت زمان به قدرت اشغالگر مشروعیت نمی‌بخشد