Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-04-29@03:58:02 GMT

از حال و روز بازار خودرو چه خبر؟

تاریخ انتشار: ۱۸ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۰۲۱۹۳۴

از حال و روز بازار خودرو چه خبر؟

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایسنا، به نظر می‌رسد که میزان فروش خودرو در بازارهای جهانی چندان وضعیت قابل قبول و مناسبی ندارد و بازار خودرو در بسیاری از کشورهای مهم جهان با کاهش قابل توجهی روبرو شده است.

همانطور که پیشتر نیز بسیاری از کارشناسان و تحلیلگران فعال در حوزه خودرو برآورد و اعلام کرده بودند عوامل مختلفی همچون شرایط مختلف سیاسی، تجاری و اقتصادی که کشورهای مختلف جهان با آن دست و پنجه نرم می کنند، موجب کاهش رشد بازارهای جهانی خودرو خواهد شد، به نظر می رسد که در نه ماهه نخست سال جاری میلادی همین اتفاق افتاده و حال و روز بازارهای فروش خودرو در مناطق و کشورهای مختلف در جهان چندان مناسب گزارش نشده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آنها قبلا پیش بینی کرده بودند که بازار فروش خودرو حداقل در شش ماهه نخست سال ۲۰۱۹ با افت و کاهش قابل ملاحظه‌ای روبرو خواهد شد که بیشتر آن تحت تأثیر مسائلی همچون احتمال تداوم جنگ تجاری آمریکا با چین و اروپا و افزایش تعرفه‌های گمرکی که در نهایت منجر به افزایش هزینه‌های خودروسازان و رشد قیمت خودرو در جهان می‌شود، خواهد بود. 

با نگاه مختصری بر نمودارهای تهیه و منتشر شده از میزان فروش خودرو، می‌توان دریافت که بجز ژاپن و برزیل، سایر بازارهای مهم جهان با رشدی منفی مواجه بوده است. 

بر اساس آمار و گزارش‌های منتشر شده در وب سایت best-selling-cars،  نمودارهای زیر از میزان فروش خودرو در بازار مناطق و کشورهای مختلف که از اهمیت بالایی برخوردارند، تهیه و ارائه شده است که در زیر به مروری بر اطلاعات آن خواهیم پرداخت:

میزان فروش خودرو در بازار اروپا در بازه زمانی سه ماهه نخست تا سوم سال جاری میلادی، ۱۲ میلیون و ۱۱۵ هزار و ۹۰۰ دستگاه بوده این در حالیست که این رقم در مدت مشابه سال گذشته ۱۲ میلیون و ۳۰۴ هزار و ۷۰۰ دستگاه ثبت شده بوده است. این بدان معناست که میزان فروش خودرو در بازار کشورهای اروپایی از ابتدای سال ۲۰۱۹ میلادی تا پایان فصل سوم آن، با کاهش ۱.۶ درصدی روبرو شده است.

از دیگر بازارهای مهم و حائز اهمیت صنعت خودرو می توان به ایالات متحده آمریکا، ژاپن، چین، روسیه ، برزیل و هند اشاره کرد که همواره کارشناسان و تحلیلگران با بررسی آمار و ارقام مربوط به فروش خودرو در بازار کشورهای مذکور، به روند و الگوهای ثابتی دست پیدا کرده و با انتشار آنها در رسانه های خبری، سعی دارند به شرکت های خودروسازی و تمامی صنایع وابسته به آنها برای افزایش یا کاهش تولیدات آتی هشدار دهند.

میزان فروش خودرو در بازار روسیه در بازه زمانی نه ماهه نخست سال جاری میلادی، یک میلیون و ۲۷۱ هزار و ۴۰۰ دستگاه بوده در حالی که این رقم در مدت مشابه سال قبل، یک میلیون و ۲۹۷ هزار و ۴۰۰ دستگاه بوده است. به عبارتی دیگر، بازار خودروی روسیه با یک افت ۲ درصدی در این بازه زمانی مواجه شده است.

در بازار ایالات متحده آمریکا نیز با یک کاهش ۱.۱ درصدی نسبت به مدت مشابه سال ۲۰۱۸، از ۱۲ میلیون و ۷۰۹ هزار و ۱۰۰ دستگاه به ۱۲ میلیون و ۸۴۱ هزار و ۷۰۰ دستگاه رسیده است.

در بازار خودروی ژاپن نیز ۳ میلیون و ۴۴۱ هزار و ۲۰۰ دستگاه در این بازه زمانی به فروش رفته است که نسبت به نه ماهه نخست سال گذشته که معادل ۳ میلیون و ۳۶۷ هزار و ۳۰۰ دستگاه بوده ، ۲.۲ درصد رشد و افزایش پیدا کرده است.

برزیل میزبان بیشترین رشد و افزایش در میان بازار کشورهای مهم مشتریان خودرو بوده است به گونه ای که میزان فروش خودرو در این کشور واقع در آمریکای جنوبی، از یک میلیون و ۷۸۳ هزار دستگاه به یک میلیون و ۹۴۰ هزار و ۲۰۰ دستگاه رسیده و رشدی معادل ۸.۸ درصدی را برای خود به صبت رسانده است.

این در حالیست که هند و چین در این بازه زمانی ۹ ماهه نخست سال ۲۰۱۹ میلادی، شاهد بیشترین افت و کاهش در میزان فروش خودرو بوده اند.

میزان فروش خودرو در بازار هند از دو میلیون و ۶۰۵ هزار و ۸۰۰ دستگاه به دو میلیون و ۱۷۷ هزار و ۵۰۰ دستگاه رسیده و ۱۶.۴ درصد کاهش یافته است.

میزان فروش خودرو در چین نیز با یک کاهش ۱۱.۶ درصدی، از ۱۶ میلیون و ۹۲۲ هزار و ۶۰۰ دستگاه به ۱۴ میلیون و ۹۶۳ هزار دستگاه رسیده است.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: خودرو قیمت خودرو فروش خودرو تولید خودرو بازار خودرو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۲۱۹۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فروش اقساطی خودرو کارکرده؛ رونمایی از تب جدید معاملات خودرویی

فرارو- خرید و فروش اقساطی خودرو کارکرده را باید جدید‌ترین راهکار خریداران و فروشنده‌ها در بازار بدانیم.

به گزارش فرارو؛ همزمان با افزایش قیمت خودرو در سال‌های گذشته و انتشار گاه و بیگاه اخبار مربوط به رکود شکل‌گرفته در بازار، بخشی از خریداران راهی جز خرید اقساطی خودرو پیدا نمی‌کنند. همزمان فروشنده‌ها با تن دادن به معامله اقساطی، از یک طرف از شر خودرو باقی‌مانده در پارکینگ و مخارج نگه‌داری از آن خلاص می‌شوند و از یک طرف دیگر به لطف سودی که به معامله تعلق می‌گیرد، دنبال جبران ضرر و زیان می‌روند. فروش اقساطی خودرو برخلاف چیزی که احتمالا تصور می‌کنید، فقط به‌مدل‌های اقتصادی و داخلی محدود نمی‌شود و خیلی از فروشنده‌ها بابت فروش ماشین‌های مونتاژی و میلیاردی بازار، از پیدا کردن مشتری دست‌به‌نقد ناامید شده‌اند.

قیمت پراید صفرکیلومتر با احتساب معدود مدل‌های باقی‌مانده‌ای که در بازار وجود دارد، حول‌وحوش ۳۵۰ میلیون تخمین زده می‌شود، اما فروشنده‌ای حاضر شده پراید دست‌دوم مدل ۹۰ را با قیمتی نزدیک ۲۰۰ میلیون به‌شکل اقساطی بفروشد.

پرایدی که درباره آن صحبت می‌کنیم، در این چند سالی که از عمرش می‌گذرد، حدود ۲۰۰ هزار کیلومتر راه رفته و فروشنده چیزی حدود یک‌چهارم از اصل پول تعیین شده برای خودرو را به‌شکل اقساطی و تحویل چک صیادی دریافت می‌کند.

کوییک دنده‌ای ساده که از خط تولید سایپا کنار رفته در بازار مدل‌های صفرکیلومتر کمی بیش از ۳۶۰ میلیون به خریداران پیشنهاد می‌شود. یکی از فروشنده‌های کوییک دنده‌ای مدل ۹۹ که در این سال‌ها ۳۸ هزار کیلومتر با خودرو راه رفته، آن را با رقمی بالاتر از مدل‌های صفرکیلومتر آگهی کرده است! چقدر؟ ۳۷۰ میلیون.

فروش اقساطی این کوییک به‌شکلی است که خریدار باید در قدم اول پولی در حدواندازه ۲۰۰ میلیون به عنوان پیش‌پرداخت بپردازد و بابت اقساط سه گزینه خواهد داشت. شش ماهه، ۳۵ میلیون. ۱۲ ماهه ۲۰ میلیون و ۲۴ ماهه ۱۳ میلیون. اینطوری خرید اقساطی خودرو با انتخاب بازپرداخت شش ماهه حدود ۱۰۰ میلیون کمتر آب می‌خورد.

فروش اقساطی خودرو فقط محدود به مدل‌های اقتصادی و داخلی نمی‌شود و انگار بخشی از خریداران برای سوار شدن شاسی‌بلند‌های مونتاژی و وارداتی هم از چنین شگردی برای خرید خودرو استفاده می‌کنند.

چانگان CS۳۵ مونتاژی مدل ۹۷ یکی از همین گزینه‌هاست. مدلی که بعد ۸۶ هزار کیلومتر کارکرد، با قیمت پایه ۹۵۹ میلیون به شکل اقساطی فروخته می‌شود. فروشنده حداقل مبلغ مورد انتظار برای پیش‌پرداخت را ۷۰۰ میلیون تعیین کرده و در شش قسط انتظار پرداخت چک‌های ۱۱۱ میلیون و ۱۱۱ هزار تومانی را دارد. نهایتا بعد اتمام اقساط، خریدار چیزی نزدیک یک میلیارد و ۳۶۶ میلیون یعنی ۴۰ درصد بیشتر از رقم پایه اولیه به حساب فروشنده واریز می‌کند.

جک J۴ در دسته ارزان‌ترین مونتاژی‌های بازار قرار می‌گیرد و جزو معدود مدل‌های زیر یک میلیارد است. همین جمله برای افزایش توجه‌ها به خرید جک J۴ کفایت می‌کند و از قضا فروشنده‌ای برای پیدا کردن مشتری سراغ فروش اقساطی رفته است.

قیمت جک J۴ کارکرده‌ای که درباره آن صحبت می‌کنیم، از طرف فروشنده حدود ۷۹۰ میلیون یعنی رقمی نزدیک مدل‌های صفرکیلومتر تعیین شده است. تصمیمی که احتمالا به‌خاطر کارکرد پایین خودرو گرفته شده. شرایط فروش اقساطی این مدل به شکلی است که رقم پیش‌پرداخت اولیه ۵۴۱ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان خواهد بود و خریدار در ۳۰ قسط باید برای پاس کردن اقساط ۱۱ میلیون ۷۰۰ هزار تومانی دست به کار شود. قیمت جک J۴ کارکرده‌ای که درباره آن صحبت می‌کنیم، با این اوصاف بعد دو سال و شش ماه از آغاز بازپرداخت اقساط به حدود ۹۰۰ میلیون تومان تبدیل می‌شود.

سوبا M۴ را می‌توانیم جزو گران‌قیمت‌ترین سواری‌های مونتاژی فعلی بدانیم. قیمت سوبا M۴ در کارخانه یک میلیارد و ۱۸۵ میلیون است، اما در بازار آزاد در دسته مدل‌های دو میلیاردی قرار می‌گیرد و به‌طور متوسط دو میلیارد و ۱۵۰ میلیون آگهی می‌شود.

قیمت سوبا M۴ دست‌دوم مدل ۱۴۰۲ که کمتر از پنج هزارکیلومتر راه رفته، در یکی از آگهی‌های فروش دو میلیارد و ۱۰۰ میلیون قید شده است.

فروشنده که احتمالا یکی از نمایشگاه‌داران غرب تهران است، در ازای ۷۶۰ میلیون به‌عنوان ودیعه اولیه و ۳۰۱ میلیون به‌عنوان ودیعه ثانویه (سه ماه بعد موعد پیش‌پرداخت اول) و اقساط یکساله ۹۰ میلیونی، دنبال مشتری برای سوبا M۴ مدل ۱۴۰۲ می‌گردد. قیمت سوبا M۴ کارکرده به این ترتیب بعد یک سال به حدود دو میلیارد و ۱۵۰ میلیون می‌رسد.

دیگر خبرها

  • لزوم رسیدگی سریع‌تر به پرونده شرکت‌های پیش‌فروش خودرو
  • کاهش شدید معاملات مسکن در شمال اسرائیل/ درِ فروش و اجاره تخته شد
  • دستگاه‌های نظارتی مشکلات شرکت پیش فروش خودرو را هشدار می‌دادند
  • فروش اقساطی خودرو کارکرده؛ رونمایی از تب جدید معاملات خودرویی
  • رانت ۴ میلیارددلاری مونتاژکاران؛ التهاب بازار خودرو نخوابید
  • پژو سقوط کرد؛ سرگردانی ایران‌خودرو برای تولید محصول محبوب
  • قیمت عجیب حواله‌های خودرو جانبازی؛ 12 میلیارد ناقابل!
  • حواله خودروی جانبازان هم‌قیمت خانه در نیاوران
  • قیمت عجیب حواله‌های خودرو؛ ۱۲ میلیارد تومان ناقابل!
  • یک پیش‌بینی جدید درباره قیمت خودرو در روز‌های آینده؛ زمان خرید خودرو هست یا خیر؟