Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایرنا، مرکز ترویج و توسعه تکنولوژی هراز یک سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی در شهر محمودآباد، استان مازندران است و در سال ۱۳۶۷ با همکاری کشور ژاپن تاسیس شده و در حال حاضر ۶ استاد در این مرکز مشغول فعالیت هستند.

مرکز تحقیقاتی و آموزشی هراز در سطح ۳۰ هکتار الگویی از سیر تحول نظام کشاورزی ایران از سنتی به مدرن است بطوریکه  این مرکز را دایره المعارف تحولات کشاورزی شمال کشور قلمداد می کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تمامی ملزومات نرم افزاری و سخت افزاری لازم برای توسعه نظام شالیزاری کشور در مرکز هراز موجود است و از این لحاظ الگویی ارزشمند برای کل نظام کشاورزی کشور محسوب می شود.  تجهیز، نوسازی و یکپارچه سازی اراضی شالیزاری، آبیاری و زهکشی، مکانیزاسیون و ماشین آلات کشاورزی،  صنایع تبدیلی از  عنوان‌های تخصصی دروه آموزشی مرکز هراز است که توسط مدرسان این مرکز برای کارشناسان داخلی و خارجی ارایه می شود.

گفته می شود به رغم این که افغانستان دارای حدود  ۲ میلیون هکتار زمین برای کشت غلات دارد اما  پاکستان و هندوستان تامین کننده اصلی برنج افغانی ها هستند و سالانه میلیون‌ها دلار ارز این کشور خارج می شود در حالی که در مناطق لغمان، بغلان، قندوز، خان آباد، لونگ وهرات افغانستان شرایط مساعدی برای کشت برنج دارد.

طبق اعلام روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی مازندران کارشناسان و محققان کشاورزی افغانستان  در یک دهه اخیر چندین دوره آموزشی ترویج برنجکاری را در مرکز هراز فرا گرفتند و چهارشنبه ۲۰ آذر نیز  آخرین دوره آموزشی پروژه برنج  نیز با حضور ۲۵ تن از متخصصان توسعه برنج این کشور در مرکز ترویج و توسعه تکنولوژی هراز شهرستان محمودآباد به پایان رسید.

استان مازندران ۲۳۰ هزار هکتار زمین شالیزاری دارد که سالانه با تولید حدود یک میلیون تن برنج سفید ۴۲ درصد برنج مورد نیاز کشور را تامین می کند.

طبق آماررسمی در حال حاضر حدود ۱۵ درصد خزانه گیری،   ۳۰ درصد نشا کاری و ۹۵ درصد برداشت در فعالیت برنجکاری مازندران به صورت مکانیزه است.

کد خبر 469657 برچسب‌ها استان مازندران ایران و افغانستان هند

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: استان مازندران ایران و افغانستان هند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۶۸۶۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاشت برنج به سبک مکانیزه در روستای کیامحله جویبار + فیلم

برنج پس از گندم یکی از پر تقاضاترین عنصر خانواده غلات است که در سفره‌های ما ایرانیان جایگاه ویژه‌ای دارد. شهر‌های شمالی کشور  به دلیل رطوبت، بارندگی های فراوان و زمین‌های مساعدی برای کشت برنج دارند.

در این روز‌های بهاری کشاورزان روستای کیامحله از توابع شهرستان جویبار استان مازندران نیز اقدام به کاشت برنج به روش مکانیزه کردند.

شهروندخبرنگار ما فیلمی ارسال کرده است که مشاهده می‌کنید.

منبع: فرهاد ولی‌زاده - مازندران

بیشتر بخوانید:

آغاز کاشت نشا برنج در شالیزار‌های بابل + فیلم

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

برای یادگیری اصول تصویربرداری خبری به صفحه «آموزش تصویربرداری برای شهروندخبرنگاران» مراجعه کنید.

 

باشگاه خبرنگاران جوان شهروند خبرنگار شهروند خبرنگار

دیگر خبرها

  • کاشت برنج به سبک مکانیزه در روستای کیامحله جویبار + فیلم
  • شادی فوتسالیست‌های افغان با صادق بوقی
  • خبر خوب برای دانشجویان افغان در ایران
  • دیپلمات افغان: جهان به سمت تعامل با کابل پیش می‌رود
  • برگزاری دوره آموزشی آفات مکنده در یزد
  • دوره آموزشی آفات مکنده در یزد
  • پایان نمایشگاه بین‌المللی افغان-قزاق در کابل
  • اجرای اعمال محدودیت‌های ترافیکی در محورهای مواصلاتی مازندران
  • برگزاری جلسه بررسی نحوه تقسیم و توزیع آب در دشت هراز
  • آزادی ۶۳ پناهجوی افغان از بازداشت پلیس در پاکستان