Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، این روزها مسئله عفاف و حجاب بیش از گذشته مورد توجه مردم و نخبگان جامعه قرار گرفته است. در این بین، عده‌ای آن را عامل محدودیت زنان معرفی می‌کنند که سبب سلب آزادی آنان می‌شود و عده‌ای با پذیرش اصل حجاب، صحبت از حد و حدود شرعی آن می‌کنند؛ چرا که این عده معتقدند مسئله حجاب ریشه در تمام ادیان الهی دارد و فقط باید درباره حد و حدود شرعی آن سخن گفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سوای از این چالش‌ها و سؤال‌هایی که در جامعه وجود دارد، آنچه ضرورت دارد به آن پرداخته شود، فلسفه عفاف و حجاب از نگاه آیات قرآن و تطبیق این آموزه‌ها با مسائل علمی است. خانم فاطمه علمداری، پژوهشگر مطالعات قرآنی بانویی است که منظر نوینی را در مطالعات عفاف و حجاب پیش گرفت. وی که مدیرمسئول مؤسسه فرهنگی اجتماعیِ "راهی به سوی نور" است، در این زمینه پژوهشی را با عنوان "رویکرد استدلالگرا و بیولوژیک وجوب حجاب بر مبنای قرآن کریم" داشته است.

علمداری معتقد است رابطه‌ای ناگسستی بین احکام عفاف و حجاب در قرآن با ساختارهای بیولوژیک بدن انسان وجود دارد. مشروح گفت‌وگوی علمی ـ قرآنی این پژوهشگر با خبرگزاری ما را در ادامه می‌خوانید.

پیوستی ناگسستنی بین حجاب با متابولیسم بدن وجود دارد

* چه ضرورتی ایجاب کرد که شما به مسئله عفاف و حجاب آن هم از منظر علمی بپردازید؟

این پژوهش برای من که با عموم بانوان و زنان در ارتباطم و به آنها مشاوره می‌دهم ضرورت داشت؛ چرا که با مردم به قول قرآن باید به زبان قوم سخن گفت. در این تحقیق به این نتیجه رسیدم که پیوندی ناگسستنی بین حجاب با بیولوژی بدن و سایر ابعاد وجود دارد.

ضمن آنکه لباس و پوشش مسئله‌ای است که خداوند آن را مختص انسان کرده است و آن را جزو موهبت‌های خود بر بشر معرفی می‌کند؛ مثلاً در آیه 81 سوره نحل می‌فرماید: «... وَ جَعَلَ لَکُمْ سَرابیلَ‏ تَقیکُمُ الْحَرَّ وَ سَرابیلَ‏ تَقیکُمْ بَأْسَکُمْ؛ تن‌پوش‏‌هایى براى شما پدید آورد که شما را از گرما نگه مى‌‏دارد و پیراهن‏‌هایى [ مقاوم ] که شما را از آسیب‏ و گزند حفظ مى‌‏کند.» و در انتهای آیه آن را یک نعمت معرفی کرده و می‌فرماید: کَذلِکَ یُتِمُّ نِعْمَتَهُ عَلَیْکُمْ لَعَلَّکُمْ تُسْلِمُون‏؛ این‏گونه نعمت‌هایش را بر شما کامل مى‌‏کند تا تسلیم فرمان‏‌هاى او شوید.»

* در تحقیقات خود درباره منظر علمی به مسئله حجاب چه آیاتی را مورد بررسی قرار دادید؟

اول اینکه موضوع حجاب مصداقی از مسئله عفاف است و عفاف نیز شامل گزاره‌هایی مثل عفت چشم، عفت کلام، عفت رفتار، عفت کلام و ... است؛ همچنین زمانی که از حجاب سخن به میان می‌آید، با عضوی از بدن به نام چشم بیشتر سر و کار داریم. اگر خداوند به زنان امر به پوشش خاص می‌کند، به دلیل مصون ماندن از نگاه نامحرم است همچنان که خود حجاب موضوعی فطری است که خداوند در ذات زنان نهاده و آن را با ارزشی به نام حیاء قوام بخشیده است؛ از این جهت در آیات ۳۰ سوره نور خطاب به مردان مؤمن می‌فرماید: قُلْ لِلْمُؤْمِنینَ یَغُضُّوا مِنْ أَبْصارِهِمْ وَ یَحْفَظُوا فُرُوجَهُمْ ذلِکَ أَزْکى‏ لَهُمْ إِنَّ اللَّهَ خَبیرٌ بِما یَصْنَعُونَ؛ به مردان مؤمن بگو چشمان خود را [ از آنچه حرام است مانند دیدن زنان نامحرم]فرو بندند و منافذ (فکری و روحی) خود را حفظ کنند؛ این براى آنان پاکیزه‏‌تر است؛ قطعاً خدا به کارهایى که می‌کنید آگاه است‏.»

در آیه ۳۱ خطاب به زنان مؤمن می‌فرماید چشمان خود را از آنچه حرام است فرو بندند» و در ادامه دستور به پوشش آن‌ها می‌دهد و می‌فرماید: «وَ لا یُبْدینَ زینَتَهُنَّ إِلاَّ ما ظَهَرَ مِنْها وَ لْیَضْرِبْنَ بِخُمُرِهِنَّ عَلى‏ جُیُوبِهِنَّ وَ لا یُبْدینَ زینَتَهُنَّ إِلاَّ لِبُعُولَتِهِن‏ ... و زینت خود را مگر مقدارى که پیداست آشکار نکنند و مقنعه‏‌هاى خود را به روى گریبان‏‌هایشان بیندازند و زینت خود را آشکار نکنند مگر براى شوهرانشان یا پدرانشان و ...»

با توجه به آنچه خداوند در آیه ۳۰ به مردان مؤمن دستور به حفظ چشم داده و آنچه در آیه ۳۱ امر به پوشش و حجاب زنان مؤمن داده است، می‌توان به ارتباط بین مسئله نگاه با حفظ حجاب پی برد.

اما سؤال اینجاست که نگاه چه پدیده‌ای به همراه دارد که خداوند این مقدار تأکید بر حفظ آن دارد؟

خداوند وقتی از چشم به عنوان منفذ و ورودی ذهن و روح انسان سخن می‌گوید، از سیستمی صحبت می‌کند که بیش از ۱۰۰ میلیون نورون در آن نهفته است؛ سرعت پردازش این نورون‌ها به قدری بالاست که دانشمندان تاکنون موفق به محاسبه ظرفیت ذخیره‌سازی دقیق و سرعت پردازش حتی یک نورون نشده‎اند. مغز ورودی‌های خودش را از طریق روش‌های حسی خود مثل چشم‌ها، گوش‌ها، دهان، بو، لمس و ... دریافت می‌کند؛ این اطلاعات وقتی دریافت می‌شوند، در قسمت‌های مختلف مغز پردازش می‌شوند و در مرحله بعد به یکدیگر می‌پیوندند و فرآیندی را شکل می‌دهند که در نهایت منجر به اقدامی فیزیکی و مادی می‌شود.

۸۰ درصد اطلاعات حسی مغز از طریق چشم است

نکته بسیار مهم در فرآیند مغزی این است که بیش از ۸۰ درصد از تمام اطلاعات حسی که به مغز وارد می‌شود، از طریق چشم و دیدن است؛ بنابراین کنترل ورودی‌های محرک‌های حسی از چشم‌ها می‌تواند در حد قابل توجهی بر عملکرد وظایف سایر سیستم‌ها مثل حافظه، تجزیه و تحلیل اطلاعات ذخیره‌شده، پردازش تفکر، طبقه‌بندی اطلاعات و ... تأثیر بگذارد. وظیفه اصلی نورون‌ها، ذخیره و پردازش تمام اطلاعات هوشی و آماده‌سازی و بازیابی دقیق در آینده است.

در نهایت، خروجی که در قالب کلمات، رفتار و اعمال جسمی بروز می‌یابد، وابسته به ورودی‌های اطلاعات به مغز است؛ یعنی رابطه‌ای تنگاتنگ بین خروجی و ورودی وجود دارد؛ بنابراین اگر محرک‌های حسی اشتباه یا نادرست وارد مغز شوند، نورون‌ها این اطلاعات را پردازش می‌کنند و در نهایت، عقاید، اندیشه‌ها، کلمات و اعمال نادرست به عنوان خروجی بروز می‌یابد؛ بنابراین خود مکانیزم چشم و افکار، بسیار موضوعیت می‌یابد؛ جالب است که در روایات متعددی این امر مورد توجه قرار گرفته است؛ مثلاً امام صادق (ع) می‌فرمایند «فکر، انسان را به سوی خوبی‌ها و عمل به آن دعوت می‌کند.» یا امیرالمؤمنین علیه‌السلام درباره مواظبت و حفاظت از چشم‌ها فرمود «چیزی در بدن کم‌سپاس‌تر از چشم نیست، خواسته‌اش را ندهید که شما را از یاد خداوند عز و جلّ باز می‌دارد؛ لَیْسَ فِی الْبَدَنِ شَیءٌ اَقَلَّ شٌکراً مِنَ الْعَیْنِ فَلا تُعطو‌ها سٌؤلَها فَتَشْغَلکُم عَنْ ذِکْرِ اللهِ عَزَّ وَجَل».

خداوند درباره حجاب راهکار‌های پیشگیرانه هم مطرح می‌کند

حسگر‌های مغزی دارای قدرت تشخیص صحیح از غیر صحیح نیستند و هر آنچه وارد مغز کنیم، آن را مورد پردازش قرار می‌دهد و بعد تبدیل به خروجی می‌کند؛ بنابراین مجموعه افکار یا آنچه در مغز به عنوان فکر تشکیل می‌شود، به تدریج تبدیل به طرحی برای عمل می‌شود و فرمان آن به سایر قوای بدن صادر می‌شود. وقتی انسان از محیط پیرامون خود محرک‌های بسیاری به ویژه از طریق چشم‌ها دریافت می‌کند، اعمالی متناسب با آن از او رخ می‌دهد؛ حال خداوند به انسان دستور می‌دهد مراقب این حسگر ورودی باش تا به تصویری نگاه نکند که منجر به تحریک تمایلات او شود. در واقع این آیات کریمه راهکار‌های پیشگیرانه را مطرح می‌کنند تا مؤمنان به ورطه گناه نیفتند.

* نکته جالب توجهی که در این آیات وجود دارد، خطاب خداوند به مؤمنان است نه تمام افراد؛ علت این امر چیست؟

علت آن است که حجاب و پوشش امر مقدسی است که هرکس در دایره ایمان به خداوند و آیاتش قرار بگیرد به آن بها می‌دهد؛ یعنی حجاب امری برخاسته از ایمان افراد است، افرادی که به دنبال تزکیه روحند؛ این مسئله حداقل از آیات سوره نور بر می‌آید. مثلاً در همان آیه ۳۰ سوره نور وقتی خداوند می‌فرماید چشم خود را فروگیرید، در انتها می‌فرماید «ذلِکَ أَزْکى‏ لَهُمْ» این امر برای شما مایه تزکیه بیشتر است.
حجاب و پوشش امر مقدسی است که هرکس در دایره ایمان به خداوند و آیاتش قرار بگیرد به آن بها می‌دهد؛ یعنی حجاب امری برخاسته از ایمان افراد است، افرادی که به دنبال تزکیه روحند.

حجاب، مسیرِ به سوی رستگاری انسان است

در صورت کلی در قرآن کریم سطوح دستورالعمل‌ها و مقامات انسان متفاوتند؛ مثلاً در خیلی از آیات خطاب خداوند به تمام انسان‌ها است و می‌فرماید «یا أَیُّهَا النَّاس‏» و یا می‌فرماید «یا أَیُّهَا الْإِنْسانُ»، اما در آیات سوره نور خطاب خداوند به مردان و زنان مؤمن است نه هر انسانی. این مسئله گویای آن است که خداوند با دسته‌ای از انسان‌ها صحبت می‌کند که وارد حیطه اسلام شدند و از آن بالاتر، ایمان به آیات الهی دارند؛ بنابراین غیر اهل ایمان درکی از این آیات ندارند. در واقع این نسخه الهی برای فردی که سعی خود را در مسیر رشد و معرفت الهی و نیز پالایش روح به کار نمی‌گیرد و توجهی به آخرت و رستگاری ندارد، مصداق ندارد بلکه برای کسی است که به دنبال فلاح و رستگاری است، همان نکته‌ای که خداوند در انتهای آیه ۳۱ سوره نور اشاره دارد؛ تُوبُوا إِلَى اللَّهِ جَمیعاً أَیُّهَا الْمُؤْمِنُونَ لَعَلَّکُمْ تُفْلِحُون‏؛ همگى به سوى خدا بازگردید تا [بر مشکلات دنیا و آخرت‏]رستگار شوید.».

اما برای کسانی که در دایره ایمانند، الزام دارد این نسخه‌های الهی را عمل کنند؛ زیرا ایمان به خداوند هزینه دارد و خداوند مؤمنان را در بوته آزمایش قرار می‌دهد. این نوع خطاب را در آیه دوم عنکبوت این‌طور می‌خوانیم: أَحَسِبَ النَّاسُ أَنْ یُتْرَکُوا أَنْ یَقُولُوا آمَنَّا وَ هُمْ لا یُفْتَنُون‏؛ وَ لَقَدْ فَتَنَّا الَّذینَ مِنْ قَبْلِهِمْ فَلَیَعْلَمَنَّ اللَّهُ الَّذینَ صَدَقُوا وَ لَیَعْلَمَنَّ الْکاذِبینَ‏؛ آیا مردم گمان کرده‌‏اند، همین که بگویند ایمان آوردیم، رها مى‌‏شوند و [ به وسیله جان، مال، اولاد و حوادث]مورد آزمایش قرار نمى‏‌گیرند؟ در حالى که یقیناً کسانى که پیش از آنان بودند، آزمایش کرده‏‌ایم [ پس اینان هم بى‌‏تردید آزمایش مى‏‌شوند]و مسلماً خدا کسانى را که [ در ادعاى ایمان]راست گفته‌‏اند مى‏‌شناسد و قطعاً دروغگویان را نیز مى‏‌شناسد.» حال یکی از دستورالعمل‌های خداوند به اهل ایمان، دستور به عفاف و پوشش است.

* در واقع هدف اصلی خداوند درباره عفاف و حجاب، رشد و رستگاری انسان‎هاست و خداوند در این باره دستورالعمل‌هایی ارائه داده تا انسان‌ها راحت‌تر این مسیر را طی کنند.

همین طور است. خداوند تمایلات، روحیات و سایر ابعاد را به انسان بخشیده و در این راستا دستور العمل‌هایی را به آن‌ها ارائه داده است تا این ابعاد به سوی کمال رشد یابند. از این منظر، حجاب حصنی برای بانوان جهت در امان ماندن از نگاه‌های زهرآلود است؛ نگاه‌هایی که هم به بیننده آسیب می‌رساند و هم به نگاه‌شونده؛ پیامبر خدا صلی الله علیه و آله فرمود: «نگاه (به نامحرم) تیز زهرآلودی از تیر‌های شیطانی است؛ النَّظَرُ سَهمٌ مَسْموُمٌ مِنْ سِهامِ اِبلیسَ.»

خداوند درباره راه رفتن زنان مدل ارائه داده

مثلاً در آیات دیگری تأکید بر توجه نسبت به لحن کلام و نوع راه رفتن زنان دارد؛ زیرا راه رفتن زنان با چشم مورد رصد قرار می‌گیرد؛ اگر بانویی با تبرج و خودنمایی گام بردارد، به طور قطع حریمش را مورد آسیب نگاه بیمار دلان قرار داده است. مدلی که خداوند ارائه می‌دهد، گام برداشتن منطبق بر عنصر حیا است آنجا که در ماجرای دختران شعیب می‌فرماید: «فَجاءَتْهُ إِحْداهُما تَمْشی‏ عَلَى اسْتِحْیاء؛ پس یکى از آن دو [ زن]در حالى که با حالت حیا گام برمى‏‌داشت، نزد او (موسی) آمد.» انسانی که برای خویش حریم ایجاد کند، کسی نمی‌تواند از آن حریم گذر کند.
حجاب حصنی برای بانوان جهت در امان ماندن از نگاه‌های زهرآلود است؛ نگاه‌هایی که هم به بیننده آسیب می‌رساند و هم به نگاه‌شونده.

همچنین خداوند درباره نحوه سخن گفتن زنان، نیز تأکیداتی در قرآن دارد. همان طور که قبلاً اشاره کردم، یکی از منافذ ورودی اطلاعات به مغز انسان، گوش است. یک بانوی مسلمان و با وقار هیچگاه به خود اجازه نمی‌دهد با ناز و عشوه سخن بگوید تا به این ترتیب موجب تحریک برخی بیماردلان شود؛ بنابراین یکی از ویژگی‌های وقار زنان، توجه در لحن کلامشان در جامعه و در حضور نامحرم است.

در این باره خداوند در آیه ۳۲ سوره احزاب می‌فرماید «یا نِساءَ النَّبِیِّ لَسْتُنَّ کَأَحَدٍ مِنَ النِّساءِ إِنِ اتَّقَیْتُنَّ فَلا تَخْضَعْنَ‏ بِالْقَوْلِ فَیَطْمَعَ الَّذی فی‏ قَلْبِهِ مَرَضٌ وَ قُلْنَ قَوْلاً مَعْرُوفاً؛ اى همسران پیامبر شما اگر تقوا پیشه کنید [ از نظر منزلت و موقعیت]مانند هیچ یک از زنان نیستید؛ پس در گفتار خود، نرمى و طنّازى [ چنانکه عادت بیشتر زنان است]نداشته باشید تا کسى که بیمار دل است طمع کند، و سخن پسندیده گویید.»

بدحجابی حریم امن خانواده‌ها را متزلزل می‌کند

* در پایان اگر صحبتی دارید بفرمایید.

مسئله‌ای که نیاز است در انتها به آن اشاره کنم، توصیه‌ای به بانوان است. خداوند حیطه‌ای را برای انسان‌ها مشخص کرده است که انسان‌ها با حرکت در آن حیطه به سعادت فردی و اجتماعی می‌رسند. درباره حجاب، توجه به حقوق مردم جامعه اهمیت دارد. بانویی که بدون توجه به محدودیت‌های شرعی و دینی وارد جامعه می‌شود، ناخودآگاه حقوق اقشاری از جامعه را زیر پا می‌گذارد. ممکن است مردی با نگاه به جلوه‌های زنی که به صورت نامرسوم وارد جامعه شده است، نسبت به همسر خود دلسرد شود. همچنان که هیچ زنی تمایل ندارد شالوده خانواده‌اش به خاطر توجه همسرش به دیگران مورد لطمه قرار نگیرد، باید به این میزان نسبت به حقوق سایرین احترام قائل شود و بانی برهم زدن گرمی خانواده‌ها نشود. تضییع حق دیگران خلاصه در یک‌سری مسائل مالی و اقتصادی نمی‌شود بلکه گاهی به این صورت جلوه‌گر می‌شود و این مسئله گناهی نیست که خداوند به سادگی از آن عبور کند.

منبع: تسنیم

انتهای‌پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: قرآن عفاف و حجاب زنان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۸۹۶۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

این مرد طراح لایحه عفاف و حجاب است /او در چه سمت هایی مشغول به کار بوده است؟ /آن اقبالی این اقبالی نیست!

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، خیلی‌ها دوست دارند بدانند لایحۀ حجاب و عفاف را کی نوشته که این قدر شورای نگهبان به آن ایراد شرعی و قانونی می‌گیرد؟ روشن است که یک روحانی و فقیه آشنا با شرع آن را ننوشته و گرنه این همه مشکل شرعی نداشت و آقای حسین شریعتمداریِ کیهان را هم به این نتیجه نمی‌رساند که قانون (لایحه نهایی نشده) را بگذارید کنار و با همین طرح نور (گشت ارشاد - ۲ نیروی انتظامی) جلو بروید. فرمانده کل فراجا هم از حرکت بی‌درنگ به جانب «عفت اسلامی»سخن گفته و به قانون خاصی استناد نمی‌شود. آنچه یک نماینده مجلس هم هر از گاهی می گوید پیشنهادهای محدود کننده اوست و هنوز تصویب و نهایی نشده.

بنابر گزارش عصرایران، اما این لایحه را کی نوشته؟ یک فقیه؟ نه! یک خانم؟ نه! چهرۀ اصلی این لایحه آقایی است به نام ابوالفضل اقبالی که سال ۸۸ و در گرماگرم التهابات انتخابات لیسانس علوم اجتماعی خود را از دانشگاه علامۀ طباطبایی گرفت و ۸ سال بعد موفق شد در رشتۀ مطالعات زنان فوق لیسانس خود را از دانشگاه غیر دولتی خوارزمی دریافت کند.

او وقت و همت خود را صرف مطالعات زنان کرده و حاصل آن چند مقاله و کتاب است که در نگاه اول این تصور را ایجاد می کند که نوشتۀ یک خانم باشد اما به قلم اوست که امسال ۴۰ ساله شد:

از گشت ارشاد تا چادر المیرا، زنان در دنیای وارونه، ساخت اجتماعی طلاق توافقی...

نگاهی به مشاغل او بعد از دریافت مدرک و حتی حین دانشجویی نیز نشان می‌دهد در جامعه به مفهوم عام آن کار و زندگی نکرده بلکه در نهادهای مختلف حکومتی و نه حتی دستگاه های اجرایی دولتی (دست‌کم تا پیش از روی کار آمدن دولت ابراهیم رییسی) مشغول بوده است: معاون رصد و پایش موسسه بینا وابسته به سازمان تبلیغات، مدیر روابط عمومی ستاد امر به معروف و نهی از منکر، کارشناس کودک و نوجوان سازمان رسانه ای اوج، دبیر کارگروه زنان در مؤسسۀ اشراق وابسته به بنیاد خاتم‌الاوصیا و سرانجام در دولت آقای رییسی وارد دولت می‌شود (ستاد حجاب و عفاف وزارت کشور).

چون در برخی گفت‌وگوها از او به عنوان «آقای دکتر» یاد می‌شود بررسی‌ها حاکی از آن است در دانشگاه علوم تحقیقات دانشگاه آزاد وارد تحصیل در مقطع دکتری جامعه شناسی شده اما ادامه نداده و گویا به تازگی در دانشگاه تهران از سر گرفته است.

ویژگی آقای اقبالی این است که مانند امامان جمعه به شرع استناد نمی‌کند (هر چند آقای علم‌الهدی مشهد هم به تازگی از شاهنامه گفت و این شعر را خواند: "منیژه منم، دُختِ افراسیاب/ برهنه ندیده تنم آفتاب" و تفاخر دختر افراسیاب به بیژن درباره جایگاه طبقاتی خود را بی‌توجه به ابیات قبل درباره شادنوشی این دو را به حساب الگوی حجاب و پوشش گذاشت!) یا به قانون. چون قانون را خودش نوشته و در گیر و دار رفع اشکالات شرعی است. از این رو تعابیر خاص خود را به کار می‌برد کما این که به تازگی در برنامه تلویزیونی «بدون گارد» گفت:

«تحمل مخالف، رفتار اخلاقی است اما بی‌حجابی مزاحمت برای ماست و تحمل مزاحم رفتاری انفعالی است». تعابیری که ما به ازای شرعی و قانونی ندارد.

پیش‌تر در مناظره با دکتر احمد بخارایی - جامعه شناس- هم وقتی مجری پرسید: "با توجه به این که برای سلبریتی ها جریمه های بیشتر تعیین کرده اید آیا نباید نگران بود این رفتار ها به مهاجرت بینجامد؟" او پاسخ داد: جریمه های آنان را بیشتر تعیین کردیم چون رفتارشان تبعیت اجتماعی دارد ولی اگر هم به مهاجرت بینجامد، خوب بینجامد!

منتها بلافاصله اضافه کرد: البته قدم هنرمندان روی چشم ما! انگار او میزبان و مالک است و دیگران قرار است وارد قلمرو او شوند. در فضای مجازی هم در واکنش گفته شد: قدم‌تان روی چشم برای فردی بیرونی به کار می‌رود. یک ایرانی متولد ۱۳۶۲ که نماینده اقلیت جامعه است ( به گواه انتخابات ۱۴۰۰ و ۱۴۰۲) نمی‌تواند به ایرانیان دیگر بگوید قدم‌تان روی چشم! چون این خاک که متعلق به اوی تنها نیست! بحث انگیزترین سخن او اما باز در همان مناظره با دکتر احمد بخارایی بود که در آن گفت:

بی حجابی جلوی حرص و ولع را می گیرد در حالی که هر چه افراد حریص تر و گرم تر و پرقدرت تر و ولع بیشتری داشته باشند برای تشکیل خانواده مصمم تر می شوند و اگر در غرب خانواده ها واقعی نیست به خاطر این است که ولع ندارند و بعد از آن آماری ارایه داد.

هنگامی که مجری گفت چون این آمارها را مراکز رسمی و حکومتی منتشر می کنند برخی در آنها تشکیک می کنند او این گونه پاسخ داد: آمارگیران پژوهشگاه فرهنگ و ارتباطات ظاهری کاملا مردمی دارند. با یک من ریش و انگشتر و یقه آخوندی که آمار نمی گیرند.

این که یک آقا و همکاران غالبا مرد او و نه خانم ها متولی طراحی و دفاع از لایحه حجاب هستند و تحصیلات فرد هم نه در فقه و حقوق که در زمینه علوم اجتماعی است ولی ماحصل صبغه مجازات دارد و ادبیاتی که به کار می گیرد مطلقا شبیه فقیهان و حتی واعظان یا حقوق‌دانان نیست در حالی که به شرع و قانون استناد می‌شود مورد توجه ناظران قرار گرفته و روشن شده بنای او بر دو اصل است: یکی این که حجاب کم یا بی‌حجابی حرص و ولع تشکیل خانواده و ارتباط مشروع را از بین می‌برد و دوم این که «مزاحم ما هستند». [این «ما»‌را هم توضیح نداده مشخصا شامل چه کسانی می‌شود؟ همه مردم ایران که بار تامین نصف بودجه دولت را با پرداخت انواع مالیات بر عهده دارند یا تنها همفکران ایشان؟]

با این اوصاف این سوال هم قابل طرح است که چرا آقای رییسی، ابوالفضل اقبالی را برای معاونت زنان و خانواده انتخاب نکرده با توجه به این که خانم خزعلی معاون کنونی بارها گفته اولویت خانم ها باید خانه و خانواده باشد و طبعا این قاعده شامل خود خانم انسیه خزعلی هم می‌شود.

در تاریخ معاصر ایران یک ابوالفضل اقبالی دیگر هم البته داریم که ربطی به حجاب و زنان نداشت و ۱۶ سال قبل از تولد این ابوالفضل اقبالی درگذشته و او نماینده آستارا در دوره ۲۱ مجلس شورای ملی بود و مدتی قائم مقام دکتر حسین خطیبی در جمعیت شیر و خورشید سرخ ایران.

آقای اقبالیِ مورد نظر این نوشته اما جایی قائم مقام نبوده او مدیر عامل موسسه فرهنگی هنری بصیرت است.

۲۷۲۱۵

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1903030

دیگر خبرها

  • مساله حجاب، دستور الهی است
  • این دهه‌شصتی خبرساز طراح لایحه حجاب است؛ سمت‌های او چه بوده است؟
  • خداوند برای انسان‌ها رستگاری می‌خواهد
  • چگونه اضطراب را درمان کنیم؟
  • آیت‌اللّه نوری همدانی: اسلام بزرگترین حامی حقوق زن است
  • این مرد طراح لایحه عفاف و حجاب است /او در چه سمت هایی مشغول به کار بوده است؟ /آن اقبالی این اقبالی نیست!
  • چه عواملی در مشارکت سیاسی زنان نقش دارد؟
  • ایرادهای سابق شورای نگهبان به لایحه عفاف و حجاب هنوز به قوت خود باقی است
  • «افتخار به حجاب» + فیلم
  • امام جمعه اهواز: طرح «نور» محله به محله اجرا شود