Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-04-29@05:02:27 GMT

آسیا در مدار همگرایی

تاریخ انتشار: ۲۳ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۰۹۴۷۵۸

آسیا در مدار همگرایی

با توجه به اینکه مجمع مجالس آسیایی دارای ۴۲ پارلمان عضو دائم و ۱۶ پارلمان عضو ناظر همچون ژاپن و استرالیا است، بنابراین این اجلاس با گردهمایی بالای کشورها می‌تواند در تحولات کنونی آسیا و منطقه بستر مناسبی برای تبادل نظر و ارائه ساز وکارهایی در راستای حل مسائل عراق، سوریه، پاکستان، فلسطین، تحریم های ایران و.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. باشد. چنانکه به نظر می‌رسد مقامات پارلمانی جمهوری اسلامی ایران در این دور از مجمع اجلاس آسیایی نیز در راستای دیپلماسی فعال و ایفای نقش اثرگذار در تحولات منطقه ای گام بردارد.

قدس آنلاین: رئیس مجلس شورای اسلامی در رأس هیات پارلمانی برای شرکت در دوازدهمین مجمع عمومی مجالس آسیایی(APA ) عازم ترکیه شد.

علی لاریجانی پیش از عزیمت به کشور ترکیه در جمع خبرنگاران گفت: مجمع مجالس آسیایی در سال های اخیر، تلاش های خوبی برای ایجاد فرصت های تجاری، علمی و همچنین رایزنی در حوزه مسائل امنیتی و امنیت پایدار فراهم کرده است و در این اجلاس نیز  همین تفکر دنبال خواهد شد؛  چرا که رویکرد قرن معاصر ، توجه به تاثیرگذاری کشورهای آسیایی است.

دوازدهمین مجمع عمومی مجالس آسیایی امروز به میزبانی مصطفی شنتوپ، رئیس مجلس ملت کبیر ترکیه و با حضور روسا و هئیت‌های پارلمانی و اعضای ناظر از ۴۲ کشور، از جمله ایران در آنتالیا آغاز به کار کرده است.

خنثی‌سازی تلاش‌ها برای انزوای ایران

 وجود اشتراکات فرهنگی و ظرفیت فراوان موجود در کشورهای آسیایی از جمله انرژی و منابع طبیعی، از جمله مواردی است که می تواند دولت های منطقه را برای ایجاد اتحادیه و مجامع درون قاره ای برای بهره گیری از چنین ظرفیت ها و توسعه اقتصادی و سیاسی ترغیب کند.

 مجمع مجالس آسیایی که در سال ۲۰۰۶ از سوی مجلس شورای اسلامی ایران پایه گذاری شد، می تواند فرصت خوبی برای رایزنی های کشورمان در راستای برقراری روابط اقتصادی با همسایگان و سایر کشورهایی آسیایی، دور زدن تحریم ها و کم کردن اثر تلاش های غربی ها برای انزوای ایران باشد.

با توجه به اینکه مجمع مجالس آسیایی دارای ۴۲ پارلمان عضو دائم و ۱۶ پارلمان عضو ناظر همچون ژاپن و استرالیا است، بنابراین این اجلاس با گردهمایی بالای کشورها می تواند در تحولات کنونی آسیا و منطقه بستر مناسبی برای تبادل نظر و ارائه ساز وکارهایی در راستای حل مسائل عراق، سوریه، پاکستان، فلسطین، تحریم های ایران و... باشد. چنانکه به نظر می رسد مقامات پارلمانی جمهوری اسلامی ایران در این دور از مجمع اجلاس آسیایی نیز در راستای دیپلماسی فعال و ایفای نقش اثرگذار در تحولات منطقه ای ایفا کند.

مجمع مجالس آسیایی؛ مرکز ثقل همگرایی در آسیا

علاوه بر جنبه های سیاسی و دیپلماتیک مجمع مجالس آسیایی، قاره آسیا به عنوان پر جمعیت ترین قاره جهان و نیز حضور کشورهایی همچون ژاپن، چین و کره جنوبی می تواند قطب مهم اقتصادی در برابر اتحادیه های اقتصادی و سیاسی جهان همچون اتحادیه اروپا و  مجمع پارلمانی شورای اروپا باشد ودر واقع به نوعی مرکز ثقل همگرایی در آسیا قرار گیرد.

چنانچه عبدل قیوم رییس هیات پاکستانی چندی پیش در حاشیه نشست کمیته سیاسی مجمع مجالس آسیایی درباره لزوم تاسیس چنین اجلاسی گفت: اگر همه کشورهای آسیا باهم متحد شوند و به هم کمک کنند، می‌توانند راه حل سیاسی برای حل مناقشات منطقه پیدا کنند. ما نمی‌خواهیم قدرت های بزرگ به کشورهای منطقه زور بگویند و دست به ارعاب بزنند.

بهره‌گیری از ظرفیت مجمع اجلاس آسیایی برای عبور از تحریم‌ها

کارشناس مسائل سیاسی بر این باور است که مجمع مجالس آسیایی از اعتبار خوبی در بین کشورها برخوردار است به همین دلیل می تواند در تأمین سیاست های مدنظر کشورها موثر باشد و به همگرایی کشورهای آسیایی کمک کند و قاره آسیا نیز در میان سایر قاره ها به عنوان پیش برنده تحولات در مسائل اقتصادی، سیاسی و حتی امنیتی جهان اثرگذار باشد.

صباح زنگنه در گفت و گو با «قدس آنلاین» افزود: با توجه به توسعه ای که کشورهای آسیایی پیدا کردند و جمعیت عظیمی که دارند طبعاً سهم بیشتری در معادلات ژئوپلیتیک جهان ایفا می کنند. کشورهای مانند چین، اندونزی، هند، پاکستان، بنگلادش، مالزی به لحاظ جمعیت، بعد اقتصادی و فناوری های جدید کشورهای مهمی ههستند، بنابراین شرکت در مجمع مجالس آسیایی می تواند از یکسو نشانگر اهتمام و اهمیت دادن ایران به همگرایی و همکاری در آسیا باشد و از طرف دیگر این اجلاس فرصت مناسبی برای تحکیم روابط جمهوری اسلامی ایران با ترکیه است.

وی ادامه داد:همکاری ایران و ترکیه می تواند نتایج مثبت بسیاری را در برقراری ثبات منطقه ای و غلبه بر چالش های عظیم  بوجود آمده مانند تروریسم و مشکلات اقتصادی که آمریکا برای بسیاری از کشورهای آسیایی بوجود آورده، تاثیر گذار باشد. حدود دوازده کشور آسیایی مشمول تحریم های آمریکا شده اند و این کشورها خودشان می توانند بلوک کشورهای مخالف با تحریم را ایجاد کنند و با سایر کشورهایی در حوزه سیاسی و اقتصادی هماهنگ شوند تا تحریم های ظالمانه آمریکا را با شکست مواجه کنند.

این کارشناس مسائل سیاسی تصریح کرد: ایران باید از فرصت و ظرفیت چنین اجلاسی برای عبور از تحریم ها و خنثی کردن اقدامات کشورهای تحریم گر همانند آمریکا بهره ببرد. ثانیاً بیان مواضع و تبیین سیاست های ایران در مجمع مجالس آسیایی می تواند موج تبلیغاتی و جنگ روانی بی سابقه ای را که در حال حاضر از سوی دولت های غربی و اسرائیل وجود دارد بی اثر کند.

صباح زنگنه اظهار داشت: اقدام دیگر در این راستا، هماهنگی و طراحی برنامه های اجرایی برای همگرایی و برقراری ارتباطات اقتصادی است که برای اجرای آن باید قوانین مربوطه توسط پارلمان ها به تصویب برسد. از جمله تصویب چنین قوانین می توان به تبادل تهاتری کالا، تبادل ارز محلی کشورها با یکدیگر و کنار گذاشتن دلار از مبادلات بین کشورها اشاره کرد. اجرای چنین اقداماتی مسلما قوانین و مقرارت خاص خود را می خواهد که قطعا پارلمان ها می توانند به تحقق آن کمک کنند.

افزایش فروش نفت به شرق آسیا در این اجلاس پیگیری شود

از سوی دیگر، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس نیزمعتقد است که حضور مقامات ایرانی در این مجمع و برقراری ارتباطات رو در رو می تواند گام موثری برای ارتباطات تنگاتنگ و دوستانه دولتها و حتی بخش خصوصی آنها باشد.

ابوالفضل حسن بیگی به قدس آنلاین گفت: علاوه بر این، جمهوری اسلامی ایران به دنبال فروش به کشورهایی همچون چین، ژاپن و دیگر دولت های آسیایی است و طبیعتاً ایران می تواند در این اجلاس راهکارهای افزایش فروش نفت به دولت های شرق آسیا را پیگیری کند.

 نماینده مردم دامغان در مجلس بیان کرد: امروزه ما ظرفیت تولید یک و نیم میلیون مازاد بشکه نفت را برای صادرات داریم و می توانیم از بعد اقتصادی رایزنی های خوبی داشته باشیم. همانطور که توانستیم از ظرفیت های خود برای حضور و عضویت اجلاس شانگهای استفاده کنیم، این اجلاس نیز می تواند در راستای استراتژی روابط با کشورهای آسیایی دنبال شود.

انتهای پیام/

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: مجمع مجالس آسیایی علی لاریجانی ترکیه آمریکا صباح زنگنه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۹۴۷۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بخشی‌نگری مانع پیشرفت مازندران می‌شود

ایسنا/مازندران استاندار مازندران با اشاره به این که تعهد ساخت ۱۶۴ هزار واحد طرح نهضت ملی مسکن مازندران دست یافتنی است و فقط به همت و تلاش و همگرایی وابسته است‌، گفت: بخشی نگری مانع پیشرفت و آبادانی مازندران می‌شود.

یوسف نوری روز شنبه در جلسه شورای تامین مسکن مازندران، با عنوان اینکه طرح نهضت ملی مسکن در دولت سیزدهم به صورت جدی پیگیری می‌شود، اظهار کرد: تامین مسکن در افزایش نرخ ازدواج و باروری مازندران بسیار تأثیرگذار است لذا از فرمانداران  تقاضا داریم تا در تامین زمین مسکن حمایتی همت بیشتری داشته باشند.

وی افزود: موانع تامین زمین مسکن حمایتی مازندران باید با همکاری و مشارکت دستگاه‌های اجرایی برطرف شود لذا روش‌ها و همگرایی‌ها در اجرای طرح‌ها بسیار مهم است و هر یک از شهرستان‌های مازندران در طرح نهضت ملی مسکن باید برای مسکن حمایتی وارد عمل شوند.

نماینده عالی دولت سیزدهم در مازندران تصریح کرد: مازندران حدود سه میلیون و ۴۰۰ هزار نفر جمعیت دارد و بنا به اعلام دو نهاد بهزیستی و کمیته امداد امام خمینی (ره) بیش از ۲۴۰ هزار خانوار زیر پوشش خود دارد و از خدمات حمایتی برخوردار هستند.

وی با بیان اینکه داشبورد طرح نهضت ملی مسکن مازندران باید در فناوری‌های جدید عملیاتی شود، تصریح کرد: یعنی شماره انداز پیشرفت روزانه ساخت نهضت ملی مسکن مازندران باید طراحی شود.

استاندار مازندران با بیان این که عمده مشکلات و موانع استان در سایه همگرایی حل و فصل می‌شود، گفت: طرح‌های هادی روستایی مازندران باید متناسب با ظرفیت‌های هر منطقه طراحی شود، این که در روستایی خالی از سکنه، طرح‌های هادی تهیه شود، صحیح نیست.

نوری با اشاره به اینکه، نظام مسائل هر شهرستان با همکاری فرمانداران باید بدون مراجعه به استان حل و فصل شود و به جلسات استانی منتقل نشود، بیان کرد: ساخت مسکن محرومان مازندران را خیلی جدی بگیریم، چراکه این مقوله سبب رضایت مردم از نظام می‌شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • دیدار عضو شورای حزب الله لبنان با دبیرکل مجمع تقریب مذاهب اسلامی
  • سپاهان و تراکتور محکوم به پیروزی برابر استقلال و پرسپولیس
  • تائید زیرساخت‌های شیراز برای میزبانی از رویداد آسیایی هندبال
  • عضو مجمع تشخیص: برجام و FATF همچنان در اولویت است / نباید روابط دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران به یکی دو کشور خاص محدود شود
  • بدرقه ساحلی بازان زیر ۱۹ سال والیبال به مسابقات آسیایی
  • بخشی‌نگری مانع پیشرفت مازندران می‌شود
  • برگزاری اردوی تیم تنیس روی میز دختران جوان
  • حضور بیش از ۳۳ کشور آسیایی در اجلاس آسیا(ACD) به میزبانی اصفهان
  • رضوانی عضو هیات رئیسه ورزش‌های آبی جهان شد/ فتاحیان مدیر اجرایی آسیا باقی ماند
  • برنده پلی‌آف آخرین مسافر آسیایی جام‌جهانی / افغانستان و قرقیزستان به‌دنبال کسب سهمیه پنجم