Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرعامل صندوق کارافرینی امید گفت: براساس تفاهم‌نامه‌ای که امروز با سازمان بسیج سازندگی منعقد شد، هزار صندوق در روستاها برای مشاغل خرد و روستایی ایجاد می‌شود.

اصغر نورالله‌زاده در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، در مورد تفاهم‌نامه‌ای که امروز بین صندوق کارآفرینی امید و سازمان بسیج سازندگی منعقد شد، گفت: براساس سیاست‌های مقاومتی که از سال 92 از سوی مقام معظم رهبری ابلاغ شد، برنامه‌های اجرایی ما ایجاد نهادهایی برای تامین مالی خرد در روستاها قرار گرفت که در این راستا به ایجاد صندوق‌های خرد روستایی مردم  محور اقدام کردیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی افزود: با توجه به اینکه بسیج سازندگی فعالیت‌های خوبی در سطح روستاها و در قالب گروه‌های جهادی انجام داده است، یک فصل مشترکی بین صندوق کارافرینی امید و بسیج سازندگی بود که آنها در شکل تسهیل‌گر در استان‌ها و روستاها حضور دارند و ما براساس توافق‌نامه امضا شده نقش کمک به کسب و کارهای کوچک در روستاها اقدام می‌کنیم و در این زمینه برای هزار روستا صندوق‌های خرد خانگی و محلی تاسیس می‌شود.

مدیرعامل صندوق کارافرینی امید گفت: صندوق‌های خرد اشتغال توسط خود روستائیان ایجاد می‌شود که 6 ماه دوره آموزشی برای آنها برگزار می‌شود که چگونه طرح خرد اشتغال روستایی توسط آنها تهیه شود و چگونه از اعضای خود سپرده‌گیری کنند و بعد از 6 ماه یک خط اعتباری از جانب صندوق‌کارآفرینی امید به این صندوق‌های روستایی می‌دهیم.

وی گفت: صندوق‌های خرد روستایی مانند صندوق‌های قرض‌الحسنه خانگی کار می‌کنند که بعد از 6 ماه خط اعتباری از صندوق کار آفرینی امید دریافت می‌کنند که البته باید بعد از طی دوره آموزشی و براساس مکانیزم‌های تعریف شده باشد و وقتی خط اعتباری به این صندوق‌ها می‌دهیم از طریق آنها وام‌های خرد به اعضا پرداخت می‌شود و ما به عنوان صندوق کارآفرینی امید مستقیم وارد روستا نمی‌شویم، بلکه از طریق مدیرعامل این صندوق‌ها که با معرفی سه نفر اعضای هیات مدیره مشخص می‌شود، خط اعتباری در اختیار آنها می‌گذاریم و بازپرداخت اقساط این تسهیلات را بعدا از آنها دریافت می‌کنیم.

وی در مورد اینکه این صندوق‌های خرد روستایی کجا ثبت می‌شود، گفت: صندوق‌ها در جایی ثبت نمی‌شوند و جنبه روستایی و محلی دارند و جنبه ثبتی و رسمی ندارند، یک صندوق براساس منابع خردی که از مردم در قالب سپرده جذب می‌کند، پول‌های آنها را جمع می‌کند و به هر میزان که جمع کنند، ما دو برابر آن مبلغ را تسهیلات می‌دهیم.

به گفته وی، در حال حاضر حداکثر اعضای این صندوق‌های  روستایی باید 50 نفر باشند و در فاز اول ما خط اعتباری 50 میلیون تومانی برای هر صندوق در نظر می‌گیریم در فاز دوم بعد از اینکه وام به اعضا پرداخت شد و از طرف مدیران صندوق‌ها گزارش‌گیری می‌شود و در خط اعتباری بعدی وام‌های بیشتری در اختیار صندوق می‌گذاریم. 

نوراله‌زاده در مورد اینکه اقساط این وام‌ها چگونه در یافت می‌شود،  گفت: اگر 50 میلیون تومان به یک صندوق دادیم، باید ظرف 48 ماه برگردد، البته سه ماه دوره تنفس است و بعد از سه ماه اقساط شروع می‌شود و ما با مدیرعامل صندوق روستایی طرف هستیم و هیات مدیره که مرکب از سه نفر هستند، باید سفته‌ها را امضا کنند تا وام جدید صندوق کارافرینی امید به آنها بدهیم. 

مدیرعامل صندوق کارافرینی امید درمورد پیش‌بینی ایجاد اشتغال گفت: اشتغال این صندوق‌های روستایی به صورت اشتغال خانگی و معیشتی است که نقش کمک به درآمدزایی بیشتر خانوار دارند و هر صندوق  حداقل سه تا چهار نفر ایجاد اشتغال می‌کند، ما دو هزار صندوق تاکنون در کشور ایجاد کرده‌ایم که اکثر کسب و کارهای خانگی را تامین مالی می‌کند. 

وی در مورد اینکه آیا الگوی شما برای صندوق‌های خرد روستایی الگوی بانک گرامین بنگلادش توسط محمد یونس ایجاد شد، است گفت: بله ما مثل الگوی بانک گرامین بنگلادش کار می‌کنیم، اما با فرهنگ بومی کشور خودمان است و در مرحله اول 50 میلیون تومان تسهیلات قرض‌الحسنه با کارمزد 4 تا 6 درصد به صندوق‌های خرد روستایی می‌دهیم.

نوراله زاده خاطرنشان کرد: در حال حاضر دو هزار صندوق در روستاهای کشور ایجاد کرده‌ایم و امروز با  تفاهم‌نامه‌ای که با بسیج سازندگی امضا شد، هزار صندوق جدید نیز ایجاد می‌شود. همچنین هزار صندوق دیگر هم با وزارت کشور ایجاد می‌شود و هزار صندوق نیز با همکاری وزارت جهاد کشاورزی در روستاها ایجاد می‌شود و در مجموع پنج هزار صندوق خرد روستایی برای ایجاد اشتغال ایجاد می‌شود.  

مدیرعامل صندوق کارآفرینی امید در مورد اینکه هر صندوق چقدر ایجاد اشتغال می‌کند، گفت: هر صندوق خرد روستایی سالانه حداقل سه تا چهار شغل ایجاد کرده است، برخی از صندوق‌ها بیشتر هم بوده‌اند. 

نوراله زاده در مورد میزان مطالبات معوق تسهیلات به این صندوق‌ها گفت: مطالبات معوق برای صندوق‌های خرد بسیار پایین است و در واقع مطالبات معوق ندارند، همچنین در مورد ایجاد شغل که یکی از بندهای توافق‌نامه ما با بسیج سازندگی است این است که برای اینکه این مشاغل پایدار باشند، از طریق برگزاری نمایشگاه‌های استانی، شهرستانی و هر ساله نمایشگاه برگزار می‌شود، برای محصولات انها بازاریابی شود.

به گفته وی، محصول کارگاه‌های خرد روستایی هم در شهرهای کوچک و هم در شهرهای بزرگ در قالب نمایشگاه عرضه مستقیم و در قالب جشنواره‌ها به مردم معرفی می‌‌شوند و هم بازاریابی صورت می‌گیرد و نیز به ارتقاء کیفی محصولات آنان کمک می‌کند و یکی از بندهای توافق ما با بسیج سازندگی، تاکید بر همین پایداری مشاغل خانگی است. 

انتهای پیام/ب

منبع: فارس

کلیدواژه: اشتغال سازمان بسیج امید روستاها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۹۵۳۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سقف تسهیلات اشتغال امسال افزایشی ندارد

مرتضی فیروزآبادی با اشاره به اینکه از سال ۱۴۰۰ در مصوبه بودجه سالانه، بندی مبنی بر ایجاد سالانه ۵۰۰ هزار فرصت شغلی توسط کمیته امداد لحاظ شده است، اظهار کرد: برای اجرای این بند از مصوبه پیش‌بینی‌هایی شده که باید زیرساخت‌های لازم توسط وزارتخانه‌های مربوطه فراهم شود که در سال ۱۴۰۲ حداقل ۲۶۰ هزار طرح اشتغال ایجاد شده است.

وی افزود: در سال ۱۴۰۲، منابع پیش‌بینی شده توسط قانون بودجه معادل ۳۵ هزار میلیارد تومان بود و ۵۰۰۰ میلیاردتومان نیز از محل جزء ۳ قانون بودجه سال ۱۴۰۲ تخصیص یافت. در سال گذشته برآورد کمیته امداد این بود که اگر سرانه اشتغال ۱۰۰ میلیون تومان باشد، می‌توان حدود ۴۰۰ هزار فرصت شغلی ایجاد کرد، اما در این زمینه امداد با چند مانع مواجه شد؛ مورد اول این بود که عملا جذب و فرآیند پرداخت تسهیلات جزء ۳ با تاخیر آغاز شد و تحقق آن بسیار پایین بود. همچنین به واسطه تورم، میزان سرانه تسهیلات برای هر فرد به میانگین ۱۲۰ میلیون تومان افزایش پیدا کرد که طبیعتا منجر به کاهش تعداد اشتغال خواهد شد.

معاون رئیس کمیته امداد ادامه داد: همچنین تنها ۳۰ هزار میلیارد تومان از منابع جزء ۴ کمیته امداد به استان‌ها ابلاغ شد که ۲۴.۸ همت از این میزان و معادل ۸۲ درصد جذب شده است.

فیروزآبادی درخصوص میزان سرانه تسهیلات اشتغال در سال گذشته بیان کرد: سال ۱۴۰۱ میزان سرانه تسهیلات ۸۰ میلیون تومان بود که این رقم در سال گذشته برای هر نفر میانگین معادل ۱۲۵ میلیون تومان افزایش یافته است؛ به عبارتی میزان سرانه تسهیلات با افزایش ۱.۵ برابری همراه بوده است.

مدیرعامل بنیاد حیات با بیان اینکه سرانه تسهیلات اثر مستقیمی بر کیفیت مشاغل و خودکفایی مددجویان دارد، گفت: تغییر سیاست به سمت افزایش سرانه تسهیلات منجر به افزایش خودکفایی افراد می‌شود، به طوریکه طی سال گذشته ۱۰۰ هزار نفر از مددجویان تحت پوشش کمیته امداد خودکفا شدند؛ این‌ افراد کسانی بوده‌اند که سنوات قبل دارای شغل شدند و به پایداری شغل رسیدند و پس از مدتی از تحت پوشش کمیته امداد خارج شدند.

فیروزآبادی در پاسخ به این سوال که چه کسانی مخاطبان اشتغال کمیته امداد هستند؟ تصریح کرد: ۵۰ درصد مخاطبان کمیته امداد زنان سرپرست خانوار هستند، همچنین ۵۰ درصد مخاطبان را نیز ساکنان روستاها تشکیل می‌دهند. ۹۰ درصد مخاطبان کمیته امداد فاقد مدارک دانشگاهی بوده و دارای دیپلم و پایین‌تر از دیپلم هستند که باید با مهارت‌آموزی برای اشتغال آماده شوند. به عبارتی عموما مراجعه‌کنندگان به کمیته امداد زن، روستایی و فاقد مدارک دانشگاهی هستند.

وی همچنین درخصوص رسته‌های شغلی ایجاد شده توسط کمیته امداد نیز گفت: عموما رسته‌های شغلی ایجاد شده توسط امداد شامل مشاغل روستایی مانند دام و دامپروری، صنایع دستی و قالیبافی و همچنین مشاغل خدماتی است. در حال تلاش هستیم تا جوانان تحت پوشش را نیز به سمت مشاغل مربوط به دانش بنیان حرکت دهیم.

مدیرعامل بنیاد حیات در ادامه درخصوص هدف‌گذاری امداد برای ایجاد اشتغال در سال ۱۴۰۳ نیز بیان کرد: با توجه به محدودیت‌های نظام بانکی و حسب نظر بانک مرکزی، سقف تسهیلات اشتغال در سال جاری نسبت به سال گذشته افزایش نیافته است و با توجه به بازتوزیع دستگاه‌ها در قانون بودجه ۳۰ هزار میلیاردتومان برای کمیته امداد پیش‌بینی شده که نسبت به سال گذشته با کاهش ۵۰۰۰ میلیارد تومانی همراه است. با این وجود در تلاش هستیم در سال جاری با بهره‌گیری از سایر منابع حداقل ۳۰۰ هزار اشتغال جدید در سال جاری ایجاد شود.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • سقف تسهیلات اشتغال امسال افزایشی ندارد
  • کاشت ۸۰ هکتار باغ زیتون در لرستان
  • تمدید نام نویسی بیمه رایگان بازنشستگی مادران روستایی و عشایری
  • تشکیل شورا‌های جوان‌سازی در روستا‌های فارس
  • کارگروه تخصصی روابط بانکی ایران و آفریقا تشکیل شد
  • پرداخت ۱۳۳ میلیارد تومان تسهیلات قرض الحسنه به نیازمندان کردستانی 
  • شورای جوان سازی روستا‌ها تشکیل می‌شود
  • ۱۱۶هزار روستایی و کشاورز در لرستان بیمه شدند
  • بیمه رایگان مادران غیر شاغل روستایی و عشایری لرستان
  • مهلت نام نویسی مادران روستایی و عشایر هرمزگان برای بیمه رایگان تمدید شد