Web Analytics Made Easy - Statcounter

داریوش بهارلویی روز دوشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا حجم خالی سدهای خوزستان را ۹.۱ میلیارد مترمکعب بیان کرد و افزود: ورودی آب به سدهای خوزستان بین ۵۰۰ میلیون تا ۷۰۰ میلیون مترمکعب برآورد شده است که با توجه به ظرفیت خالی سدها، هیچ نگرانی از بابت کنترل آن وجود ندارد.

وی با اشاره به احتمال فعال شدن حوضه‌های میانی در پی بارندگی‌ها اضافه کرد: خروجی همه سدهای خوزستان به منظور تعادل بخشی و جلوگیری از تداخل با جریان رودخانه‌ها کاهش یافته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بهارلویی ادامه داد: کاهش خروجی سدها به دلیل پیش بینی بارش‌های شدید به ویژه در جنوب و جنوب شرقی خوزستان (حوضه‌های مارون و کارون) بوده و هم اکنون خروجی سد مارون پنج مترمکعب درثانیه، سد جره یک مترمکعب درثانیه، سد کرخه ۶۰ مترمکعب درثانیه، سد دز ۸۰ مترمکعب درثانیه و سد گتوند (کارون) ۱۸۰ مترمکعب درثانیه است.

به گفته وی دبی رودخانه کارون در مقطع اهواز روز یکشنبه هفته جاری ۳۸۰ مترمکعب در ثانیه بود.

بهارلویی با اشاره به کاهش مصرف آب در بخش کشاورزی بیان کرد: خروجی سدهای خوزستان بر اساس میزان مصرف در پایین دست تنظیم شده است.

وی همچنین گفت: سدها امکان مهار بارندگی در پایین دست را ندارند، بنابراین در صورت وقوع بارش‌های شدید احتمال آبگرفتگی در مناطق شهری و یا طغیان مسیل‌ها وجود دارد.

بر اساس این گزارش، در پی پیشبینی هواشناسی خوزستان مبنی بر بارندگی شدید از صبح روز دوشنبه، شورای مدیریت بحران خوزستان آماده باش اعلام کرده و مدارس ۱۴ شهرستان را تعطیل کرد، اما این پیش بینی تا ظهر امروز محقق نشد.

به‌ گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت نیرو (پاون)، میزان بارندگی‌های کشور از ابتدای سال آبی جاری (ابتدای مهر) تا ۲۳ آذر ماه به ۶۶ میلیمتر رسیده که این رقم در مقایسه با سال آبی گذشته کاهش ۲۳ درصدی و در مقایسه با مدت میانگین ۵۱ ساله افزایش ۲۵ درصدی دارد.

کاهش بارش‌ها بر میزان ورودی آب به سدهای کشور نیز تاثیر گذاشته و کاهش ۲۵ درصدی را نسبت به پارسال شاهد هستیم. حجم آب ورودی به مخزن سدهای کشور از ابتدای سال آبی جاری تا نیمه آذر امسال به ۵.۸۱ میلیارد مترمکعب رسیده است.

در پی طغیان رودخانه‌های کرخه، کارون و دز در زمستان پارسال و بهار امسال، ۳۰ سیلاب بزرگ و کوچک در خوزستان رخ داد. ۲۱ شهرستان درگیر سیل شدند، ۱۳۳ روستا به زیر آب رفت و ۳۷۴ روستا به صورت جزیی و کلی تخلیه شدند. از میان ۲۵ استان، خوزستان بیشترین آسیب را در سیل گذشته متحمل شد.

شورای مدیریت بحران خوزستان، از مرداد امسال نسبت به وقوع سیل احتمالی در خوزستان هشدار داده و خواستار آمادگی دستگاه‌ها برای مقابله با سیل احتمالی شده است.

برچسب‌ها هواشناسی سازمان مدیریت بحران کشور بارندگی استانداری خوزستان مدیریت بحران خوزستان سیل

منبع: ایرنا

کلیدواژه: هواشناسی سازمان مدیریت بحران کشور بارندگی استانداری خوزستان مدیریت بحران خوزستان سیل هواشناسی سازمان مدیریت بحران کشور بارندگی استانداری خوزستان مدیریت بحران خوزستان سیل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۲۶۴۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سیلاب‌های خوزستان با مدیریت سدها مهار شد/ ذخیره سدها به 81 درصد رسید

مدیرعامل سازمان آب و برق خوزستان از مهار سیلاب‌های سامانه بارشی توسط سدهای این استان خبر داد.

عباس صدریان‌فر امروز ۱۵ اردیبهشت ماه اظهار کرد: طی ۱۰ روز گذشته و براساس هشدارهای هواشناسی و بررسی مدل‌هایی که در اختیار داشتیم، تمهیدات لازم را برای مدیریت مناسب حوضه‌های آبریز و سدها اتخاذ کردیم.

وی افزود: با توجه به عدم قطعیت این نوع سامانه‌های بارشی و همچنین قرارگیری در روزهای پایانی آبگیری سدها، مدیریت بارش‌های رخ داده از پیچیدگی‌های فنی بالایی برخوردار بود که خوشبختانه با اقدامات به موقع کنترل شد.

صدریان فر با اعلام حوضه آبریز دز به عنوان بحران‌ ترین حوضه آبریز در این سامانه بارشی عنوان کرد: در حوضه آبریز دز با توجه به میزان انباشت پشت سد دز و میزان بارش‌های احتمالی در این بخش، طی روزهای گذشته و به منظور مدیریت مناسب حوضه آبریز حجم خالی سد جهت کنترل سیلاب افزایش داده شد.

مدیرعامل سازمان آب و برق خوزستان بیان کرد: در این سامانه بارشی دو موج قدرتمند در روزهای ۱۳ و ۱۴ اردیبهشت رخ داد که در روز اول با کاهش خروجی سد دز از همپوشانی فعالیت مسیل‌های پایین دست و خروجی سد و ایجاد خسارت جلوگیری شد و در روز دوم یک سیلاب با پیک دو هزار مترمکعب در ثانیه به صورت کامل مهار شد.

وی گفت: در حال حاضر ۸۱ درصد از مخازن سدهای استان آبگیری شده و مجموع ذخیره سدهای استان به ۱۷ میلیارد و ۲۵۶ میلیون مترمکعب رسیده است.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • وضعیت سدهای کشور پس از بارش‌های اخیر | هنوز ۱۱ استان دچار کم بارشی هستند
  • پرشدگی سدها به ۶۵درصد رسید
  • پرشدگی ۸۱ درصدی سدهای خوزستان با بارش های اخیر
  • ۶۵ درصد ظرفیت سدهای کرمانشاه پُر شد
  • آبگیری ۸۱ درصد کل مخازن سدهای خوزستان
  • ذخیره سازی پنج میلیون متر مکعبی رواناب در سدهای مخزنی خراسان جنوبی
  • سیلاب‌های خوزستان با مدیریت سدها مهار شد/ ذخیره سدها به 81 درصد رسید
  • ۸۱درصد کل سدهای این استان پر شد
  • آورد آب سد دز خوزستان در حد سیلاب نیست
  • ۸۱درصد کل سدهای این استان پر شد | اگر بارش ها شدید هم باشد نگران نیستیم