Web Analytics Made Easy - Statcounter

ترامپ طی یک دستور اجرایی و بدون نیاز به پیچ و خم تصویب کنگره، مقرر کرد دسترسی دانشگاه‌ها و اساتیدی که اجازه انتقاد از اسرائیل را سر کلاس‌های خود می‌دهند به بودجه عمومی قطع شود.

سرویس جهان مشرق- لابی صهیونیستی بارها تلاش کرد قانونی را در کنگره آمریکا را بگذراند که طی آن از پیوستن شهروندان به جنبش بایکوت اسرائیل جلوگیری شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این کار در چند ایالت، به ویژه ایالت‌هایی که دست جمهوریخواهان است انجام شد اما در سطح فدرال به نتیجه نرسید.

حالا اما ترامپ طی یک دستور اجرایی و بدون نیاز به تصویب کنگره، دستور داد دسترسی دانشگاه‌ها و اساتیدی که اجازه انتقاد از اسرائیل را سر کلاس‌های خود می‌دهند به بودجه عمومی قطع شود. نه لزوماً حمایت، همین که با عامل آن برخورد نکنند یا به قول ترامپ آن را «تحمل کنند» مشمول این دستور اجرایی هستند.

بیشتر بخوانید:

توجیه چنین دستوری طبق معمول، مقابله با یهودستیزی و اقلیت‌ستیزی است اما چند پیش‌فرض غلط دارد:

۱- رژیم صهیونیستی یک چیز است و یهودیان یک چیز دیگر. یکسان انگاریِ این دو مانند آن است که بگوییم هر کس به عملکرد ترامپ انتقاد کند مخالف کل لیبرالیسم است.

۲- حتی اگر هدفِ پشت پرده یک جریان (به فرض) از تضعیف جایگاهِ نداشته رژیم صهیونیستی در افکار عمومی آمریکا فشار به یهودیان باشد، آیا هر نوع انتقادی مصداقِ یهودستیزی است؟ آنها برای ردِ این ابهام به تعاریفی از یهودستیزی تکیه می‌کنند که اتحادیه بین‌المللی یادآوری هولوکاست (IHRA) از یهودیت‌ستیزی ارائه کرده است. سه مورد از آن عبارت است از:

اعلان، کمک به یا توجیه قتل یا صدمه به یهودیان تحت نام یک ایدئولوژی رادیکال یا دیدگاهی افراطی از دین انکار حق مردم یهود برای دفاع از خود، مثلاً با نژادپرست خواندنِ دولت اسرائیل تبعیت از استاندارد دوگانه با درخواستِ چیزی از اسرائیل که از سایر دولت‌های دموکرات انتظار نمی‌رود خاخام آلیسا وایز می‌گوید دولت آمریکا به اسم مقابله با یهودستیزی، فلسطین‌ستیزی می‌کند و این تازه آغاز خفقان در دانشگاه‌ها است.

مشخص است که «صدمه» به یهودیان شاید شامل صدمه مالی باشد که جنبش بایکوت اسرائیل می‌خواهد بر رژیم صهیونیستی وارد کند یا وقتی این جنبش نسبت به سایر موارد تضییع حقوق مردم در اقصی نقاط جهان واکنش نشان نمی‌دهد و بیش و پیش از هر چیز خواهان بایکوت اسرائیل است، لابد دچار استاندارد دوگانه شده است!

این تعریف وسیع از یهودستیزی ان چنان قاب‌بندی شده که عملاً حق هر گونه انتقاد از رژیم صهیونیستی را نفی می‌کند. نه فقط اتحادیه‌ها و سمن‌های حامی حقوق مدنی بلکه برخی انجمن‌های یهودی در آمریکا نیز نسبت به محدوسازی آزادی بیان به اسم حمایت از یهودیان اعتراض کرده‌اند.

خاخام آلیسا وایز از گروه «صدای صلح یهودیان» (JVP) می‌گوید این دستور اجرایی نتیجه «دهه‌ها تلاش سازمان‌های ضدفلسطینی برای سرکوب سازمان‌های فلسطینی و دفاع و تحقیق و تدریس در دانشگاه‌ها است. این سرآغاز یک جو خفقان است که در آن مدیریت دانشگاه‌ها به سمت ساکت‌کردنِ فعالیت دانشجویان سوق می‌یابند».

سخنرانی جنجالی

اما محدودکردن آزادی بیان به همین جا ختم نمی‌شود. ترامپ حتی از اینکه برخی گروه‌های یهودی در آمریکا منتقد اسرائیل هستند نیز گلایه دارد و هیچ بعید نیست همین یهودیان، پس فردا به یهودستیزی متهم شوند!! وقتی رژیم صهیونیستی با یهودیت یکی دانسته می‌شود طبیعی است حتی یهودیان نیز نمی‌توانند از آن انتقاد کنند.

ترامپ روز نهم دسامبر جاری در نشست سالانه شورای اسرائیل-آمریکا حاضر شد و ۴۵ دقیقه صحبت کرد تا اثبات کند چقدر عاشق اسرائیل و رأی‌دهندگان یهودی است! او گفت: «برخی یهودیان که آدم‌های خوبی هم هستند اسرائیل را به اندازه کافی دوست ندارند. شما باید کاری کنید که بیشتر دوست داشته باشند».

او در این نشست که در فلوریدا برگزار شد، به یهودیان هشدار داد «هیچ گزینه دیگری» به جز او «ندارند» چون اگر به یک نامزد دموکرات رأی دهند آسان‌گیری های مالیاتی که در دوره ترامپ ایجاد شده تمام خواهد شد و «فقط حدود ۱۵ دقیقه لازم است تا شما کارتان را از دست بدهید». این سخنان که به نوعی تحقیر روحیه پول‌پرستی برخی یهودیان و همچنین تأکید بیجا بر وابستگی آنها به دولت ترامپ بود با واکنش تند چند انجمن یهودی روبرو شد.

شورای دموکراتیک یهودیان آمریکا (JDSA) در بیانیه‌ای اظهارات وی را «عمیقاً توهین‌آمیز» و خودش را بزرگترین تهدید برای یهودیان آمریکا دانست. یک گروه یهودی دیگر با نام J Street در توییتر اعلام کرد سخنان ترامپ نشان داد او «در دام یهودی ستیزی گیر افتاده، چیزی که دیدگاه به جهان را شکل داده است».

جمع‌بندی

ترامپ در فلوریدا گفت اسرائیل تا کنون هیچ دوستی در کاخ سفید بهتر از ترامپ نداشته است چون «من به قولهایم عمل کردم». بله،  او داشت از انتخابات سخن می‌گفت.  سیاستمداران آمریکایی وقتی نزدیک انتخابات می‌شوند خیلی بیشتر به اسرائیل عشق می‌ورزند. در این مورد فرقی میان جمهوریخواهان و دموکرات‌ها نیست. فراموش نمی‌کنیم اوباما در سال آخر ریاست‌جمهوری‌اش قرارداد هنگفت ۳۸ میلیارد دلاری را با رژیم صهیونیستی امضا کرد.

در واقع اگر برخی دموکرات‌ها از اسرائیل انتقاد می‌کنند، عمدتاً با عملکرد نتانیاهو مشکل دارند و زبان حالشان این است که «چرا جوری رفتار نمی‌کنی که ما در حمایت از تو دچار هزینه نشویم» و الا تا وقتی نفوذ لابی صهیونیستی در کنگره و ستادهای انتخاباتی در اوج است، هیچ سیاستمداری نمی‌تواند با آن درافتد و همچنان در رأس باشد.

این واقعیات بار دیگر نشان می‌دهد چه ملت فلسطین و چه هر ملت آزاده دیگری برای حفاظت از خود و استقلال و حاکمیتش به هیچ کسی جز خودش نمی‌تواند اتکا کند.

منابع

https://www.theguardian.com/us-news/۲۰۱۹/dec/۱۱/donald-trump-antisemitism-israel-colleges-order

https://www.theguardian.com/books/۲۰۱۹/dec/۱۴/trump-netanyahu-biography-america-israel-books

https://apnews.com/۳e۹۵۱۶۱۲۱۶۱۲۳۷ebbf۲۸۹ffc۰e۸۸bfeb

https://www.washingtonpost.com/nation/۲۰۱۹/۱۲/۰۹/trump-israeli-american-council-anti-semitic-claims

https://time.com/۵۷۴۸۶۶۸/trump-order-anti-semitism-college

منبع: مشرق

کلیدواژه: بازار سکه و ارز تحولات عراق استراماچونی سهمیه بندی بنزین ترامپ رژیم صهیونیستی لابی صهیونیستی آزادی بیان کاخ سفید دولت آمریکا اسرائیل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۴۶۰۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تفرقه در وزارت خارجه آمریکا/ اختلاف بر سر حمایت تسلیحاتی از اسرائیل است

به گزارش گروه سیاست خبرگزاری علم و فناوری آنا، خبرگزاری «رویترز» گزارش داده که برخی از مقام‌های بلندپایه دولت واشینگتن به «آنتونی بلینکن» وزیر خارجه ایالات متحده گفته‌اند که تضمین‌های اسرائیل را مبنی بر اینکه از تسلیحات اهدایی آمریکا در چارچوب موازین حقوق بشردوستانه بین‌المللی استفاده می‌کند، «معتبر و قابل‌اتکا» ارزیابی نمی‌کنند.

این در حالی است که بنابر یکی از اسناد درون‌سازمانی وزارت خارجه آمریکا که به رؤیت خبرگزاری رویترز رسیده است، سایر مقام‌های آمریکایی از موضع رژیم صهیونیستی حمایت کرده‌اند.

بر اساس تفاهم‌نامه امنیت ملی صادرشده از سوی «جو بایدن» رئیس‌جمهور آمریکا، بلینکن باید تا تاریخ ۸ ماه میلادی مه، در گزارشی به کنگره اعلام کند که آیا تضمین‌های اسرائیل درباره عدم نقض قوانین بین‌المللی هنگام استفاده از تسلیحات آمریکایی را معتبر ارزیابی می‌کند یا خیر.

تا امروز این واضح‌ترین تصویر از اختلاف درونی وزارت خارجه آمریکا در باب نحوه استفاده اسرائیل از تسلیحات آمریکایی است که به رسانه‌ها درز پیدا کرده است.

از میان ۷ اداره داخلی وزارت خارجه که تا ۲۴ مارس، موضع خود را اعلام کرده‌ بودند، چهار اداره شامل پناهندگی و مهاجرت، جمعیت و حقوق بشر و کار بابت عدم تطابق وعده‌های رژیم صهیونیستی با واقعیت، به‌شدت ابراز نگرانی کرده‌اند.

این ادارات، در بیانیه مشترک خود، از بمباران مداوم سایت‌ها و زیرساخت‌های شهری، سطح غیرقابل‌انکار آسیب به غیرنظامیان در راستای اولویت قائل شدن برای منافع نظامی و کشتن امدادگران و روزنامه‌نگاران به‌عنوان نمونه‌هایی از موارد نقض حقوق بشردوستانه بین‌المللی از سوی اسرائیل اشاره کرده‌اند.

بااین‌حال، اداره امور سیاسی و نظامی وزارت خارجه آمریکا هشدار داده است که هرگونه تعلیق کمک نظامی به رژیم صهیونیستی توانایی این رژیم برای مقابله با تهدید‌ها حول حریم هوایی فلسطین اشغالی را محدود می‌کند و مستلزم آن است که واشینگتن به‌نوبه خود درباره قرارداد‌های تسلیحاتی فعلی و آتی با سایر کشور‌های منطقه نیز تجدیدنظر کند.

این هشدار بدون در نظر گرفتن اعتبار یا عدم اعتبار تضمین‌های اسرائیل «و تنها با توجه به تعهد آمریکا به تأمین امنیت این رژیم» مطرح شده است.

اختلاف‌های داخلی وزارت خارجه آمریکا در حالی عیان می‌شود که مقام‌های دولت بایدن بار‌ها مدعی شده‌اند که هیچ مدرکی دال بر نقض قوانین بین‌الملل از سوی اسرائیل وجود ندارد. همین اواخر، «جان کربی» سخنگوی شورای هماهنگی راهبردی کاخ سفید، وجود مدارک مبنی بر ارتکاب نسل‌کشی از سوی رژیم صهیونیستی را رد کرد.

با عبور شمار قربانیان جنگ غزه از ۳۴ هزار نفر، عملکرد ارتش رژیم صهیونیستی به‌شدت زیر سؤال رفته و موج نارضایتی به دانشگاه‌های معتبر آمریکا هم رسیده است.

دانشجویان آمریکایی به قیمت بازداشت و درگیری با نیرو‌های ویژه پلیس، خواهان هرگونه قطع همکاری نهاد‌های آموزش عالی ایالات متحده با رژیم صهیونیستی هستند.

انتهای پیام/

مریم خرمائی

دیگر خبرها

  • سناتور آمریکایی: اقدامات اسرائیل در غزه قطعا نسل‌کشی است
  • انتقاد بایدن از ترامپ در مهمانی در کاخ سفید
  • جنایات اسرائیل نفرت مردم آمریکا را برانگیخته است
  • حمله به رفح دور اما نزدیک!
  • تفرقه در وزارت خارجه آمریکا/ اختلاف بر سر حمایت تسلیحاتی از اسرائیل است
  • (ویدئو) اعتراض یهودیان آمریکا علیه جنایات صهیونیست‌ها
  • اعتراض یهودیان آمریکا علیه جنایات صهیونیست‌ها | ویدئو
  • کمپ دانشجویان حامی فلسطین در دانشگاه‌های کارولینای شمالی و آریزونا برپا شد
  • اسرائیل مرتکب نسل کشی در غزه نشده است!
  • آمریکا: اسرائیل مرتکب نسل کشی در غزه نشده است!