Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، در پی کلاهبرداری‌های مختلفی که این سال‌ها از طریق مجازی صورت گرفته سرانجام طرح رمز پویا به اجرا رسید. این طرح برای جلوگیری از برداشت غیرقانونی از حساب اشخاص به اجرا درمی‌آید تا رمز اینترنتی به صورت یک بار مصرف فقط توسط صاحب حساب استفاده شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  اما در عملیات فیشینگ کلاهبرداران با شگرد‌های مختلف سعی می‌کنند به اطلاعات حساب بانکی اشخاص دسترسی یابند و از این حساب‌ها پول برداشت کنند.

 چند مورد از روش‌ها و شگرد‌های کلاهبرداری مجازی که این روز‌ها متداول است، نگاهی می‌اندازیم:

موسسات خیریه جعلی

اگر در گذشته افرادی بودند که از طریق مراجعه حضوری مدعی می‌شدند از موسسه خیریه آمده‌اند و به بهانه کار خیر از مردم پول جمع می‌کردند امروز همین کار در فضای مجازی انجام می‌شود.

این افراد از طریق تبلیغ در شبکه‌های اجتماعی و سایت‌ها با گذاشتن عکس از افراد کم‌بضاعت سعی می‌کنند احساسات کاربران را تحریک کنند. سپس از طریق لینک‌هایی افراد را به درگاه پرداخت جعلی خودشان می‌کشند و با گرفتن اطلاعات بانکی فرد اقدام به خالی کردن حساب می‌کنند.

پلیس فتا اعلام کرده برای جلوگیری از این نوع کلاهبرداری‌ها، کاربران کمک به نیازمندان را فقط از طریق موسسات خیریه معتبر انجام دهند.

انجمن‌های جعلی حمایت از بیماران خاص

یکی دیگر از ترفند‌های کلاهبرداران جلب احساسات مردم است. افرادی هستند که با پوشش انجمن‌ها و موسسات حمایت از بیماران خاص اقدام به کلاهبرداری می‌کنند.

آن‌ها با تبلیغات در شبکه‌های اجتماعی و گذاشتن عکس بیماران به ویژه عکس کودکان بیمار، افراد را به سایت‌های جعلی خود هدایت می‌کنند. بعضی افراد که به سرعت تحت تاثیر احساسات خودشان قرار می‌گیرند یا، چون می‌بینند دوستان ناآگاه‌شان این موسسات را تبلیغ می‌کنند وارد این سایت‌ها می‌شوند و در فرایند فیشینگ از آن‌ها کلاهبرداری می‌شود.

توصیه می‌شود که اشخاص برای کمک به بیماران به هر موسسه‌ای اعتماد نکنند.

کلاهبرداری به بهانه ثبت نام هدفمندی یارانه‌ها

نکته مهمی که وجود دارد این است که معمولا کلاهبرداران با شرایط و اتفاقات روز جامعه ظاهر عوض می‌کنند. مثلا از موقعی که بحث ثبت نام برای هدفمندی یارانه‌ها مطرح شده است و بحث انصراف یا درخواست ثبت نام یارانه وجود داشته، همزمان افرادی با ساخت وب سایت‌های جعلی افراد را به بهانه ثبت نام یارانه به سایت مد نظرشان می‌کشانند.

سارقان که متوجه مطالبه و دغدغه جامعه هستند با این کار اشخاصی ناآگاه را طعمه خودشان قرار می‌دهند. بار‌ها اعلام شده که اگر نیاز به ثبت نام یا ورود اطلاعاتی برای یارانه باشد از رسانه‌های رسمی سامانه معتبر اعلام خواهد شد.

 

سامانه جعلی سهام عدالت

در مدتی که موضوع اختصاص سهام عدالت مطرح شده همواره کلاهبرداری‌هایی به بهانه پیگیری این مطالبه مردمی انجام شده است. در این روش سودجویان با عنوان ثبت‌نام و واریز سود سهام عدالت، کاربران را به سایت‌های جعلی هدایت می‌کنند و به محض وارد کردن اطلاعات حساب از سوی کاربر، اقدام به برداشت غیرمجاز از حساب بانکی آنان می‌کنند.

پلیس فتا از مردم خواسته به‌هیچ‌عنوان به پیامک‌ها و تماس‌های تلفنی که در آن از مردم درخواست اطلاعات شخصی برای واریز سود سهام عدالت می‌شود، توجه نداشته باشند و هرگونه اطلاع و اخبار را تنها از طریق رسانه‌های معتبر پیگیری کنند.

ثبت نام جعلی کارت سوخت

از دیگر دغدغه‌های جامعه هم در سال‌های اخیر بحث کارت سوخت و ثبت نام اینترنتی مراجعان برای دریافت آن بوده است. مثلا با سهمیه‌بندی که در یک ماه اخیر صورت گرفته بحث جعل سایت‌هایی برای ثبت نام کارت سوخت دوباره داغ شده است.

ورود به این لینک‌های جعلی ممکن است از طریق یک جست‌وجوی ساده در گوگل هم اتفاق بیفتد حتی ممکن است این سایت‌ها در رتبه‌های بالای این جست‌وجو هم قرار بگیرند. فرد با ورود دوباره به همان ترتیب موارد قبلی، تحت عملیات فیشینگ قرار می‌گیرد و پول از حسابش خارج می‌شود.

فیشینگ به بهانه فروش سوالات کنکور

از دیگر جامعه‌های هدف کلاهبرداران، دانش‌آموزان و خانواده دانش‌آموزان به خصوص کنکوری‌ها و داوطلبان امتحان نهایی هستند. در یکی دو سال اخیر، آمار بازدید از سایت‌ها و صفحات مشاوره درسی، دانلود سوالات کنکور، مشاوره روان شناسی و... روندی رو به افزایش داشته است و به همین دلیل عده‌ای به کلاهبرداری از این طریق اقدام می‌کنند.

مسئولان پلیس فتا می‌گویند، در چنین شرایطی یکی از شگرد‌های افراد سودجو، طراحی صفحات و درگاه‌های بانکی جعلی است که با ترفند فروش سوالات امتحان نهایی و با در اختیار گرفتن اطلاعات بانکی دانش‌آموزان، اقدام به برداشت‌های غیر مجاز از حساب‌های بانکی قربانیان می‌کنند.

 

انتهای پیام//ف.غ

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: کلاهبرداری اینترنتی برداشت غیر قانونی روش های کلاهبرداری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۲۱۴۵۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار یه خریداران طلا؛ مراقب طلای تقلبی باشید

محمدحسین طاهری از ادامه برخورد‌های قانونی با فروشندگان مصنوعات طلا با عیار پایین، خبر داد.

به گزارش ایرنا، وی اظهار داشت: در پی گزارش‌های دریافتی مبنی بر عرضه مصنوعات طلا با عیار پایین در سطح شهر و شهرستان‌های استان تهران، تیمی از بازرسان استاندارد با حضور در سطح بازار اقدام به خرید و نمونه‌برداری از طلافروشی‌های سطح استان برای انجام آزمون کردند.

طاهری توضیح‌داد: این مصنوعات نمونه‌برداری‌شده برای انجام آزمون عیارسنجی به آزمایشگاه‌های مورد تأیید استاندارد ارسال و نتایج آن متعاقباً اعلام می‌شود.

این مقام مسؤول با اشاره بر سامانه پیامکی ۱۰۰۰۱۵۱۷ به‌منظور استعلام و اطمینان از صحت اعتبار پروانه استاندارد یا مجوز فرآورده‌های مشمول استاندارد اجباری از جمله مصنوعات طلا، گفت: شهروندان پیش از خرید مصنوعات طلا با ارسال پیامکی حاوی حرف G قبل از کد شناسایی (به عنوان مثال برای استعلام کد T ۶۸۳ باید پیامک GT ۶۸۳ ارسال شود) به این سامانه، وضعیت اعتبار کد‌ها را استعلام کرده و در صورت عدم اعتبار کد مذکور، مراتب را با شماره تلفن ۱۵۱۷ به اداره‌کل استاندارد استان تهران اطلاع دهند.

بر اساس اعلام اداره‌کل استاندارد استان تهران، طاهری درباره کد‌ها توضیح داد: این کد‌ها برای مشخص‌شدن تولید این مصنوعات توسط تولیدکنندگان معتبر داخلی و با رعایت عیار قانونی بر روی مصنوعات طلا درج می‌شود.

دیگر خبرها

  • شرایط دریافت وام ازدواج در سال ۱۴۰۳
  • شهروندان مراقب این مدل از کلاهبرداری پر رونق باشند | فیلم
  • کلاهبرداری از کارت سوخت شخصی/ مراقب تراشه های کارت سوخت باشید
  • مراقب باشید؛ این داروها و خوراکی‌ها پلاکت خون را کاهش می‌دهند
  • با این کلاهبرداری‌های اینترنتی آشنا شوید
  • هشدار به خریداران طلا؛ مراقب طلای تقلبی باشید
  • هشدار یه خریداران طلا؛ مراقب طلای تقلبی باشید
  • کلاهبرداری با ترفند رسیدساز جعلی
  • وب‌سایت‌هایی که بازدید می‌کنید چقدر ایمن هستند؟
  • اسکیمر چیست و چگونه در دام کلاهبرداران اسکیمری نیفتیم؟