Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-29@23:38:12 GMT

دردسر جدید گوگرد برای صنعت پالایش  

تاریخ انتشار: ۷ دی ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۲۶۹۰۳۲

دردسر جدید گوگرد برای صنعت پالایش  

استانداردهای سازمان بین‌المللی دریانوردی از سال 2020 یعنی تا چند روز دیگر تغییر می‌کند؛ بر این اساس سوخت کشتی‌ها دیگر نمی‌تواند درصد بالای گوگرد  را داشته باشد و باید از ۳.۵ درصد فعلی به زیر نیم درصد کاهش پیدا کند.

اینکار که با هدف کاهش انتشار گازهای آلاینده انجام می‌شود اما موانع جدی دارد که مهمترین آن را می‌توان نبود زیرساخت لازم برای تولید نفت کوره کم‌سولفور دانست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر اساس مقررات جدید، قرار است نفت کوره دارای سولفور اندک یا همان LSFO، جای تقاضا برای نفت کوره با سولفور بالا یا همان HSFO را بگیرد اما این در حالی است که صنعت کشتیرانی ۳.۵ میلیون بشکه در روز HSFO مصرف می‌کند و پالایشگاه‌ها در سراسر جهان قرار است تنها ۱.۵ میلیون بشکه در روز سوخت VLSFO تولید کنند.

بنابراین همچنان تولید نفت کوره کم سولفور ۲ میلیون بشکه در روز کمتر از تقاضا خواهد بود و این باعث می‌شود تا همچنان تقاضا برای HSFO از سوی کشتی‌هایی که سیستم اسکرابر یا همان سیستم حذف سولفور از خروجی موتور را نصب کرده‌اند وجود داشته باشد.

از همین رو استانداردهای سوخت جدید شوکی را در سراسر زنجیره تامین صنعت کشتیرانی از تولیدکنندگان نفت خام گرفته تا پالایشگاه‌ها و معامله‌گران و مصرف کنندگان نهایی کالاهای حمل شده توسط کشتی‌ها طنین انداز خواهد کرد.

بنابراین باید منتظر کاهش تقاضا برای نفت‌های سنگین و ترش در جهان باشیم زیرا تولید فرآورده‌ها با گوگرد پایین، با نفت سبک و شیرین آسان‌تر است و این موضوع بر بازار نفت کشورهای خاورمیانه که بیشترین تولیدشان نفت ترش و سنگین است می‌تواند اثرگذار باشد.

از سوی دیگر از آنجا که نفت کوره تولید شده در این کشورها با گوگرد بالا،‌ دیگر خریدار نخواهد داشت، این موضوع می‌تواند بر صنعت پالایش این کشورها نیز اثرگذار باشد زیرا از یک سو امکان تغییر سریع در فرآیند پالایش وجود ندارد و از سوی دیگر نمی‌توان نفت کوره تولید شده را ذخیره کرد و از همین رو ممکن است کل فرآیند پالایش با کاهش تولید رو به رو شود و تولید سایر فرآورده ها مانند بنزین و گازوئیل نیز تحت تاثیر قرار بگیرد.

ایران نیز از این قاعده مستثنی نیست. بیشترین تولید نفت ایران نفت خام سنگین و ترش است و از همین رو پالایشگاه‌های نفت این کشور نیز بر اساس همین نفت طراحی شده‌اند. همچنین ایران در سال‌های اخیر با اجرای طرح‌های بهبود کیفیت تولید فرآورده‌های نفتی تلاش کرده تا گوگرد موجود در بنزین و گازوییل را به حداقل برساند اما در مورد نفت کوره همچنان مشکلاتی وجود دارد.

در این رابطه «حمید قاسمی ده چشمه» قائم مقام مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران به ایرنا گفته که اگر سوخت مورد نیاز گازوئیل باشد،‌ امکان تولید گازوییل با گوگرد ۱۰ پی پی ام در کشور وجود دارد و می‌توانیم بدون مشکلی سوخت مورد نیاز شناورها را تامین کنیم.

وی البته تاکید کرده، ‌تولید نفت کوره با گوگرد درصد پایین نیازمند اصلاحاتی در فرآیند پالایش است.

این عوامل باعث شده صنعت پالایش با دردسر جدیدی روبه رو باشد زیرا در عین حالی که باید تولید خود را به صورت مستمر ادامه دهد باید راه حلی برای تولید نفت کوره با گوگرد بالا پیدا کند و همچنین سوخت مورد نیاز کشتی‌ها را نیز تامین نماید.

اگرچه مشکل صنعت پالایش در مورد مازاد تولید نفت کوره با گوگرد بالا همچنان وجود دارد اما مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران درباره تامین نفت کوره کم سولفور (۰.۵ درصد ) برای کشتی‌ها از سال ۲۰۲۰ میلادی بر اساس استانداردهای IMO گفته که هیچ مشکلی در تامین این سوخت مورد نیاز کشتی‌ها نداریم و در حال حاضر نیز در کشور تولید می‌کنیم؛ به این ترتیب ایران تنها تولیدکننده نفت کوره کم سولفور در خاورمیانه است.

از سوی دیگر به گفته صادق آبادی، طبق قوانین موجود اگر کشتی‌ها تلاش کنند تا سوخت کم سولفور استفاده کنند، اما موفق به دریافت و خرید آن نشوند، IMO جریمه ای برای آنها در نظر نمی‌گیرد.

در خصوص مشکل مازاد تولید نفت کوره نیز، ‌بر اساس استانداردهای جهانی، کشتی‌ها می توانند از سیستم‌های معروف به اسکرابر برای حذف سولفور از گازهای خروجی منتشره نصب کرده باشند استفاده کنند و بنابراین می‌توانند همچنان از نفت کوره سولفور بالا بهره ببرند.

اما این موضوع نیز موقتی خواهد بود و تا دیر نشده باید فکری به حال تغییر ساختار و اصلاح فرآیند پالایشی در کشور باشیم در غیر این صورت،‌ گوگرد به دردسر تازه‌ای برای صنعت پالایش تبدیل خواهد شد.

برچسب‌ها ایرنا نفت خام خاورمیانه حمید قاسمی شرکت ملی پالایش و پخش فراورده های نفتی ایران

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ایرنا نفت خام خاورمیانه حمید قاسمی شرکت ملی پالایش و پخش فراورده های نفتی ایران ایرنا نفت خام خاورمیانه حمید قاسمی شرکت ملی پالایش و پخش فراورده های نفتی ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۲۶۹۰۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«اراک» دردسر بزرگ سرمربی پرسپولیس

اوسمار ویرا برای دومین‌بار در اراک ناکام بود و باید برای اثبات مجدد خود، بدون خطا تا پایان لیگ ادامه بدهد.

به گزارش فوتبال 360، هنوز زمان زیادی از روزهای ابتدایی انتخاب اوسمار ویرا به عنوان سرمربی پرسپولیس نگذشته است. کارنامه نه‌چندان قابل اعتنای او در قامت یک سرمربی و انتظار بخشی از هواداران تیم سرخ‌پوش تهرانی برای حضور یک نام سرشناس روی نیمکت، باعث شده بود تا ویرا به شدت تحت فشار باشد.

نتایج ضعیف در اردوی امارات و دیدارهای دوستانه پیش از آغاز رسمی نیم‌فصل دوم مزید برعلت شد و باخت به آلومینیوم در هفته شانزدهم خیلی‌ها را به این نتیجه رساند که مرد برزیلی روی نیمکت پرسپولیس دوام نخواهد داشت و به زودی برکنار می‌شود اما ماجرا به گونه دیگری پیش رفت.

اوج‌گیری پس از شکست در اراک

مدافع عنوان قهرمانی لیگ و جام حذفی، با جانشین یحیی گل‌محمدی اوج گرفت. آن‌ها 4 پیروزی متوالی در لیگ و جام حذفی به‌دست آوردند. توام شدن بازی هجومی و کسب نتیجه مورد نظر، دقیقا همان چیزی بود که پرسپولیسی‌ها می‌خواستند. تساوی بدون گل در داربی و مجددا 4 برد سریالی دیگر، اوضاع را در شکلی رویایی قرار داد و شباهت جالبی بین پرسپولیس در ابتدای سال 1402 و 1403 به‌وجود آورده بود. سرخ‌ها با یحیی با بردن تمامی رقبای خود، قهرمانی لیگ و جام حذفی را به‌دست آوردند و 2 مرتبه در داربی بزرگ تهران به عنوان فاتح از زمین خارج شدند. ویرا و شاگردانش هم با همین فرمول پیش می‌رفتند و نمایش تماشاگرپسندانه آن‌ها حکم خامه روی کیک را داشت. تیم تا صدر یک قدم فاصله داشت و در جام حذفی هم حضور داشت تا اینکه بازهم اراک، رُل یک دست‌انداز را ایفا کرد.

بازهم اراک، بازهم دست‌انداز برای اوسمار

شکست در ضربات پنالتی و تعویض‌هایی که جواب نداد، اوسمار را زیر ذره‌بین گذاشته است. پیش از این مسابقه، او گزینه اصلی و نخست پرسپولیس برای فصل بعد به‌حساب می‌آمد اما حذف زودهنگام از جام شگفتی‌ها، نظرات را درباره این سرمربی برزیلی با شک و تردید همراه کرده است. حسین بادامکی، معاون ورزشی باشگاه پرسپولیس، در پاسخ به این سوال که آیا این باخت در روند تمدید قرارداد اوسمار ویرا تاثیرگذار خواهد بود یا خیر، گفت: «بالاخره فوتبال است و ما هم یک روزی می‌بازیم. قرار نبود همه بازی‌ها را ببریم. این اتفاق امروز و در ضربات پنالتی افتاد. فکر می‌کنم آقای اوسمار تا به اینجا عملکرد خوبی داشتند و تصمیم‌گیرنده مدیر و مدیرعامل باشگاه است.»

بار دیگر خودت را ثابت کن سرمربی!

شواهد و قرائن، نشان می‌دهد که همه‌چیز در رابطه با آینده ویرا در پرسپولیس و تمدید قراردادش بستگی به نتایج تیمش طی 6 هفته پایانی لیگ برتر خواهد داشت و پس از آن مشخص می‌شود که همکاری طرفین ادامه‌دار خواهد بود یا او باید پس از نیم‌فصل به فعالیتش در پرسپولیس در نقش سرمربی، پایان دهد. پرسپولیس باید مقابل تیم‌های سپاهان اصفهان، نساجی مازندران، هوادار تهران، استقلال خوزستان، شمس‌آذر و مس رفسنجان پیکار داشته باشد. ویرا باید یک مرتبه دیگر توانایی و پتانسیلش را به منصه ظهور بگذارد و برای دومین مرتبه، پس از بازی با آلومینیوم، خود را اثبات کند. او به خوبی می‌داند که برای قهرمانی دیگر نباید اتفاقات اراک تکرار شود.

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: شکست جانشین یحیی در اولین ایستگاه سرمربی پرسپولیس در نشست خبری حاضر نشد و به رستوران رفت!

دیگر خبرها

  • عکس جنجالی از یک مراسم که برای بهروز افخمی دردسر شد!
  • راه اندازی دوباره واحد پتروشیمی آبادان
  • نشست تخصصی نفت، گاز، پتروشیمی و پالایش در دومین اجلاس بین‌المللی ایران و آفریقا
  • استفاده از سهمیه سوخت حدود ۱۵ هزار تاکسی و وانت‌بار محدود می‌شود
  • آتش سوزی در پتروشیمی آبادان مهار شد
  • مقصر هدر رفت ۳۰ هزار لیتر نفت کوره محکوم شد
  • قهرمانی تیم پالایش نفت بندرعباس در مسابقات پدل برد انتخابی تیم ملی
  • «اراک» دردسر بزرگ سرمربی پرسپولیس
  • میمند شهر ملی شیشه گری
  • امیدی که در «هفت‌تپه» زنده شد