Web Analytics Made Easy - Statcounter

 حسین حاجیلو کارشناس مسائل تحریم و دیپلماسی اقتصادی درباره تصمیم‌­گیری مجمع تشخیص مصلحت نظام درباره لایحه الحاق ایران به کنوانسیون CFT گفت: این گزاره که تا زمانی که تحریم‌­ها به طور کامل برداشته نشود، د خصوص CFT تصمیمی گرفته ن­شود؛ حرف درستی است و ما هم با آن موافق هستیم. 

حاجیلو اضافه کرد: اصلی‌­ترین دلیل منتقدان FATF این است که اجرای کامل استانداردهای FATF منجر به انتقال اطلاعات اقتصادی کشور به خارج از کشور و اثرگذاری بیشتر تحریم‌­ها می­‌شود که به بدتر شدن وضعیت معیشت مردم می‌انجامد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی اظهار داشت: اما زمانی که تحریمی وجود نداشته باشد، عمده نگرانی‌­های ما هم مرتفع خواهد شد. در آن صورت ما می‌­توانیم بگوییم اگر تحریم­ها لغو شود و تضمین محکمی وجود داشته باشد که تحریم­‌ها به سادگی برنگردد، خودمان موافق سرسخت اجرایFATF می‌­شویم. اما مساله اینجاست که اولا با توجه به تجربه برجام، تحریم‌­ها به این سادگی رفع نمی‌­شود و دوما اگر رفع شود هیچ تضمینی نیست که در آینده دوباره اعمال نشود.

حاجیلو تصریح کرد: از طرفی افزودن این حق شرط لغو تحریم‌­ها در این کنوانسیون هم فایده­‌ای ندارد و سرکاری است زیرا طبق متن کنوانسیون و معاهده ژنو، امکان اعمال چنین حق شرطی در این کنوانسیون وجود ندارد. ضمن آنکه حق شرط قائل شدن در کنوانسیون‌­های بین‌­المللی برای کشوری مانند ایران که مورد تهاجم کشورهای غربی است، معنای چندانی ندارد زیرا راه در روهای زیادی برای طرف مقابل وجود دارد.

این کارشناس مسائل تحریم درباره تاثیر پیوستن ایران به لایحه CFT بر دور زدن تحریم‌­ها اظهار داشت: بخش زیادی از تحریم­‌ها توسط سپاه دور زده می­‌شود. نمونه عینی آن هم تحریم تعدادی از مؤسسات مالی و بانک­‌های سپاه در نوروز سال گذشته بود زیرا این نهادها می­‌توانستند تحریم‌­ها را دور بزنند و ارز نقد وارد کشور کنند. همچنین بخشی از فروش نفت کشور به وسیله واسطه‌­های سپاه انجام می­‌شود. احداث سازوکارهایی مانند احداث پالایشگاه ستاره خلیج فارس هم به دلیل دور زدن تحریم‌­های از سوی سپاه صورت گرفت که موجب خنثی‌­سازی تحریم بنزین شد. بنابراین سپاه مجموعه‌­ای از اقدامات مختلف را انجام می­‌دهد تا تحریم‌­ها را دور بزند و معیشت مردم از اینکه هست بدتر نشود.

وی ادامه داد: این در حالی است که موضوع کنوانسیون CFT مقابله با تامین مالی تروریسم است و چون آمریکا سپاه را در لیست تروریستی خود قرار داده، با پیوستن ایران به این کنوانسیون آمریکایی‌­ها می­‌توانند از دولت بخواهند که سپاه را تحت فشار بگذارد. به لحاظ حقوقی همین الان آمریکایی­‌ها این مطالبه را از ایران دارند که سپاه را تحت فشار بگذارد و در داخل کشور خودتحریمی انجام دهد ولی اکنون این درخواست‌­ها سیاسی است و از لحاظ حقوقی برای پیشبرد آن هیچ دستاویز حقوقی بین­‌المللی ندارند.

حاجیلو تاکید کرد: براین اساس با عضویت در این کنوانسیون ما در دور زدن تحریم‌­ها به مشکل برخواهیم خورد. در نتیجه، وضعیت معیشت مردم بهم می‌­ریزد. مسئله بعدی این است که در کنوانسیون CFT زیرساخت انتقال اطلاعات وجود دارد و هر کشوری که به این کنوانسیون بپیوندد باید اشتراک‌­گذاری اطلاعات اقتصادی خود را تسهیل کند. به عنوان مثال کشور دیگری که عضو این کنوانسیون است می­‌تواند به ایران بگوید من نسبت به حمایت مالی شما از داعش مشکوکم، در مقابل ایران برای رفع این شبهه باید تراکنش­‌های مورد درخواست را شفاف کند.

این کارشناس مسائل تحریم خاطر نشان کرد: لذا CFT زیرساختی برای خروج اطلاعات اقتصادی کشور به خارج را فراهم می­‌کند. اگر این اتفاق رخ دهد معیشت مردم دچار تنگی بیشتری خواهد شد زیرا ما در جنگ اقتصادی بسر می‌­بریم. جنگ اقتصادی هم مثل جنگ نظامی است، یعنی هر کسی که به اطلاعات طرف مقابل دست پیدا کند می­‌تواند ضربه بیشتری بزند. ضمن آنکه هر اطلاعاتی که از کشور خارج شود احتمالش زیاد است که به دست آمریکایی­‌ها برسد.

وی با اشاره به تجربه پرونده هسته‌­ای ایران عنوان کرد: تجربه هسته‌­ای کشورمان نشان می‌­دهد این اتفاق خواهد افتاد. با انتقال اطلاعات اقتصادی، تحریم‌­های آمریکا موثرتر می­‌شود. بنابراین پیوستن به کنوانسیون CFT به نفع معیشت مردم نیست بلکه به ضرر معیشت مردم است. طبق آنچه رسانه­‌های آمریکایی گفته‌­اند آمریکاییها برای به دست آوردن فقط یک شماره حساب از حساب­های نفتی ایران حاضر هستند یک میلیون دلار جایزه بدهند. با تصویب CFT ما این کار را بدون هیچ هزینه‌­ای برای آمریکا انجام خواهیم داد. زیرا اطلاعات اقتصادی کشور را تقدیم طرف مقابل می­‌کنیم. 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: کنوانسیون CFT تحریم ها دور زدن تحریم ها کنوانسیون CFT

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۳۳۶۹۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایران و عراق در مبادلات اقتصادی از ارز ملی خود استفاده کنند

معاون اول رئیس‌جمهور با تاکید بر اینکه ایران و عراق باید در مبادلات اقتصادی از ارز ملی خود استفاده کنند، گفت: روابط دوستانه، ‌عمیق و تاریخی دو کشور ایجاب می‌کند که در تبادلات تجاری و اقتصادی، به جای استفاده از ارز کشور ثالث، از پول ملی خود استفاده کنیم.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، محمد مخبر ظهر امروز _دوشنبه هفدهم اردیبهشت_ در دیدار با «سلمان الغریری» وزیر تجارت عراق، با بیان اینکه توفیقات دولت و ملت عراق همواره برای جمهوری اسلامی ایران از اهمیت ویژه‌ای برخوردار بوده است اظهار کرد: امید است روز به روز شاهد افزایش توفیقات و رفاه مردم دو کشور باشیم.

وی همچنین لازمه توسعه مناسبات اقتصادی ایران و عراق را تسهیل همکاری بخش خصوصی دو کشور دانست و افزود: بخش خصوصی ایران به‌دلیل روابط صمیمانه دو کشور و همچنین وجود عتبات عالیات، انگیزه بالایی برای فعالیت در عراق دارند که لازم است کمیسیون همکاری‌های مشترک، موانع پیش روی توسعه مراودات تجاری فی مابین را شناسایی و نسبت به رفع این مشکلات اقدام کند.

معاون اول رئیس‌جمهور با تاکید بر اینکه ایران و عراق باید در مبادلات اقتصادی از ارز ملی خود استفاده کنند، تصریح کرد: روابط دوستانه، عمیق و تاریخی دو کشور ایجاب می‌کند که در تبادلات تجاری و اقتصادی، به جای استفاده از ارز کشور ثالث، از پول ملی خود استفاده کنیم.

مخبر در بخش دیگری از سخنان خود از وعده صادق و پاسخ محکم جمهوری اسلامی ایران به رژیم اشغالگر قدس به‌عنوان یک نقطه تاریخی یاد کرد و اظهار کرد: امروز هیمنه آمریکا و اسرائیل با ایستادگی محور مقاومت کاملاً در هم شکسته و علی رغم اینکه آن‌ها تمامی امکانات خود را بسیج کرده‌اند نتوانسته‌اند به اهداف خود دست پیدا کنند به همین دلیل به کشتار زنان و کودکان در غزه روی آوردند.

سلمان الغریری وزیر تجارت عراق نیز در این دیدار ایران را سرزمین تاریخ، تمدن و اندیشه توصیف کرد و گفت: بغداد به‌دنبال تقویت جدی در مناسبات تجاری با تهران است و این موضوعی است که نخست وزیر عراق نیز آن را به عنوان یک اولویت دنبال می‌کند.

وی با اشاره به وجود کالاها و محصولات ایرانی در عراق افزود: عراق بازار خوبی برای کالاهای ایرانی است و ما همواره خواهان تقویت واردات محصولات ایرانی به عراق هستیم.

وزیر تجارت عراق از ایران به‌عنوان یکی از مهم‌ترین شرکای تجاری خود یاد کرد و عنوان کرد: به‌عنوان وزیر تجارت عراق و رئیس طرف عراقی کمیسیون همکاری‌های مشترک دو کشور آمادگی دارم موانع و مشکلات پیش روی تجار ایرانی را برای توسعه فعالیت‌های خود در عراق مرتفع کنم.

کد خبر 751184

دیگر خبرها

  • ایران و عراق در مبادلات اقتصادی از ارز ملی خود استفاده کنند
  • نخست‌وزیر بلژیک: در حال بررسی اعمال تحریم‌های اقتصادی علیه اسرائیل هستیم
  • دهه ۹۰؛ دهه‌ی «رکود، عبرت، تجربه»
  • رویکرد ایدئولوژیک دولت رییسی، ریشه ادامه چالش‌های اقتصادی
  • با «ساخت ایران» مشکل دارند!
  • تحریم‌های اقتصادی به قالی‌بافان سنتی در ایران ضربه زده است
  • رشد اقتصادی کشور با مشارکت مردم در گروی دانش بنیان شدن صنایع بزرگ است
  • خاتمی: دشمن برای کشور مشکل اقتصادی ایجاد کرده است/ دشمن می خواهد حیا و عفت بانوی ایرانی را نابود کند
  • سرمایه‌گذاری در ۱۰۰ شرکت بورسی ایران هیچ ریسکی ندارد | بزرگ‌ترین بازار بورس ناشناخته جهان مربوط به ایران است
  • رکوردشکنی در فروش نفت و رشد اقتصادی بالا با تکیه بر بازطراحی تجارت انرژی در دولت سیزدهم