Web Analytics Made Easy - Statcounter

عضو هیئت علمی موسسه تحقیقات جنگل‌ها و مراتع کشور با اشاره به وقوع ۱۴۰۰ مورد آتش سوزی در جنگل ها و مراتع ایران از ابتدای امسال گفت: این آتش‌سوزی‌ها حدود ۱۵ هزار هکتار از عرصه‌های منابع طبیعی ما را سوزانده‌‌اند. ۲۴ دی ۱۳۹۸ - ۱۰:۰۷ اقتصادی کشاورزی نظرات - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، خسرو ثاقب طالبی، عضو هیئت علمی موسسه تحقیقات جنگل‌ها و مراتع کشور در برنامه چرخ شبکه چهار سیما گفت: آتش‌سوزی در هر کشور و منطقه و قاره‌ای اهمیت خاص منطقه‌ی خاص خودش را دارد اما در عین حال وقتی این‌ها را در کنار هم قرار می‌دهیم، اهمیت آن در اندازه‌ی کره‌ی زمین مطرح می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: تغییر اقلیم باعث شده که نه‌تنها زمین گرم و خشک شود، بلکه بی‌نظمی‌های شدیدی در خشکی‌های بلندمدت و همین‌طور در بارندگی‌های ناگهانی و شدید پیدا شود. ما در سال‌های 2019 و 2020 سه آتش‌سوزی بزرگ در جهان داشتیم؛ آتش‌سوزی‌های کالیفرنیا، آمازون و استرالیا. در استرالیا آتش‌سوزی‌ها بسیار شدید و وحشتناک است. سطحی حدود 10 میلیون هکتار جنگل سوخته، 25 نفر جان خود را از دست داده‌اند و حدود یک میلیارد حیوان از بین رفته‌اند. ما در استرالیا پوشش گیاهی منحصربه‌فرد و ویژه‌ای داریم، همان‌طور که حیوانات ویژه‌ای داریم که هیچ کجای دنیا وجود ندارند.

ثاقب‌طالبی در ادامه گفت: محیط‌زیست ما یک اکوسیستم بزرگ جهانی است و اتفاقات مختلف آن روی زندگی ما موثر هستند. آتش‌سوزی‌های جنگل‌های آمازون بسیار مهم است چون 20 درصد اکسیژن کره‌ی زمین را تامین می‌کنند. جنگل‌ها نه‌تنها برای حفظ خاک و تنظیم نفوذ آب نقش مهمی دارند، بلکه در تامین اکسیژن لازم نقش حیاتی دارند. همان‌طور که آمریکای جنوبی از آتش‌سوزی آمازون ضرر و خسارت می‌بیند، بعدها به نقاط مختلف کره‌ی زمین هم منتقل می‌شود.

1400 آتش‌سوزی در جنگل‌های ایران
ثاقب‌طالبی در ادامه‌ی حرف‌هایش به آتش‌سوزی جنگل‌ها و مراتع در ایران پرداخت و گفت: در ایران امسال حدود 1400 فقره آتش‌سوزی در عرصه‌های منابع طبیعی داشته‌ایم. این آتش‌سوزی‌ها حدود 15 هزار هکتار از عرصه‌های منابع طبیعی ما را سوزانده‌‌اند و 30 درصد آنها در جنگل‌ها و 70 درصد آنها در مرتع ها اتفاق افتاده است. 50 درصد این آتش‌سوزی‌ها در زاگرس بوده است. اکوسیستم شکننده‌ی جنگلی زاگرس که 40 درصد آب کشور از آن تامین می‌شود، زندگی ما را به مخاطر انداخته است.

وی افزود: توسعه‌های شهری و صنعتی، آتش‌سوزی و ... محیط زیست و عرصه‌ی زندگی را به ما تنگ می‌کند. بحران آب در آینده بزرگترین بحران ما خواهد بود. بیشترین موارد آتش‌سوزی‌ها در جنگل‌ها و مراتع ما به خاطر خطاهای انسانی است. آتش‌سوزی‌های طبیعی هم به دلیل تغییرات اقلیمی اتفاق می‌افتد. بیشترین آتش‌سوزی‌ها در جنگل‌ها و مراتع گلستان و کردستان اتفاق می‌افتد. بعضی آتش‌سوزی‌ها عمدی است و بعضی غیرعمدی. پلاستیک‌ها و شیشه‌ها به راحتی نقش ذره‌بین را بازی می‌کنند و با تابش نور خورشید به آتش‌سوزی تبدیل می‌شوند. بعضی از آتش‌سوزی‌ها عمدی است چون با آتش‌سوزی جنگل‌ها می‌خواهند از آن زمین برای کشاورزی، دامداری و ... استفاده کنند.
 

انتهای پیام/

R1012122/P/S7,83/CT12 واژه های کاربردی مرتبط آتش سوزی جنگل ها و مراتع

منبع: تسنیم

کلیدواژه: آتش سوزی جنگل ها و مراتع آتش سوزی جنگل ها و مراتع

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۵۰۶۸۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مهارت آموزی ۲ هزار و ۱۹۸ نفر در فروردین امسال

مطابق آمارهای سازمان فنی و حرفه ای در فروردین ماه ۱۴۰۳, حدود ۲هزار و۱۹۸ نفر مهارت دیدند و حدود ۱هزار و ۱۹۲نفر واحد پذیرنده در این طرح شرکت کرده اند. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگاراقتصادی خبرگزاری تسنیم، سیاست‌های بازار کار بیانگر خط‌مشی و تصمیم‌گیری‌های دولت در استقرار و استمرار فرآیندهای توسعه بازار کار است. این تصمیم گیری ها از طریق ایجاد زیرساخت­ ها و بهبود عملکرد وظایف حاکمیتی دولت در بازار کار و اقدامات حمایتی برای بهبود فضای کسب ‌و ‌کار و همچنین تقویت و نهادینه‌سازی فـرآیند پایداری و توسعـه اشتغـال انجام می شود.

وزارت کار، برای تحرک بخشی به بازارکار و ایجاد فرصت­ های شغلی به ­ویژه برای جوانان و فارغ ­التحصـیلان دانشگاهی، زنان و خـانواده‌های کم درآمد در طول اجرای برنامه ششم، اقدامات و برنامه‌هایی را در دستور کار خود قرار داده است که ضمن حفظ اشتغال موجود و صیانت از مشاغل آسیب پذیر از طریق توانمند­سازی و ارائه آموزش­ های شغلی و مهارتی، کمک‌های بلاعوض و استفاده از منابع و هزینه­‌های جاری و سرمایه در گردش؛ به توسعه اشتغال جدید و پایدار کمک کرده است. یکی از این طرح‌ها و برنامه‌ها، طرح مهارت آموزی در محیط کار واقعی است.

مطابق آمارهای سازمان فنی و حرفه ای  از آمار محیط واقعی کار بیانگر این است که تعداد شاغلین بنگاه های اقتصادی در دولت سیزدهم  در بازه زمانی 30ماهه حدود 340هزار و 199 نفر دوره یا به عبارتی 45میلیون و126هزار و 845 نفر ساعت است که نسبت به دوره قبلی یعنی در دولت دوازدهم حدود 85درصد رشد داشته است. در دولت دوازدهم حدود 183هزار و 547 نفر دوره در بازه زمانی 30ماهه آموزش دیده اند.

در فروردین ماه 1403 در سراسر کشور حدود 2هزار و198 نفر مهارت دیدند و حدود 1هزار و 192نفر واحد پذیرنده در این طرح شرکت کرده اند.

انتهای پیام/

 

 

دیگر خبرها

  • وقوع مهاجرت معکوس در ۲۰۰ روستای کردستان
  • مهارت آموزی ۲ هزار و ۱۹۸ نفر در فروردین امسال
  • افزایش ۳۵۳ درصدی آتش سوزی در طبیعت ایران / بیشترین آتش سوزی جنگل در چه ساعاتی رخ می‌دهد؟
  • کاهش ۵۰ درصدی تلفات ناشی از تصادفات جاده‌ای در ابتدای امسال
  • افزایش ۳۵۳ درصدی آتش سوزی در طبیعت ایران | بیشترین آتش سوزی جنگل در چه ساعاتی رخ می دهد؟ | ۹۵ درصد حریق ها عامل انسانی دارد
  • بازنگری تعاریف درجه بندی مراتع
  • کاهش ۸۶ میلیمتری بارش‌ها در تهران
  • سازه‌های کشور باید در برابر زلزله‌های ۸ ریشتری مقاوم باشند
  • لزوم حضور به موقع در بحران‌های طبیعی/وقوع۳۰ آتش‌سوزی در مراتع سقز
  • تعویض بازیساز پرسپولیس در ابتدای نیمه دوم