Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/مرکزی رییس مرکز ملی تایید صلاحیت ایران گفت: در حال حاضر در سطح کشور بالغ بر 750 آزمایشگاه آزمون و کالیبراسیون در تطبیق کامل با الزامات بین‌المللی وجود دارد که نتایج آزمایشات این آزمایشگاه‌ها در کشورهای دیگر نیز دارای اعتبار است.

علیرضا خاکی‌فیروز، امروز شنبه در نشست خبری با رسانه‌های استان مرکزی اظهار کرد: مرکز تایید صلاحیت ایران بر اساس اصول و الزامات بین المللی درخصوص تایید آزمایشگاه‌ها برای فرآیند ارزیابی محصولات و خدمات مطابق با الزامات استاندارد و با هدف اصلی اطمینان بخشی به مصرف کنندگان فعالیت می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: مرکز تایید صلاحیت ایران امسال در زمینه تایید صلاحیت سیستم مدیریت انرژی، زیست محیطی و مدیریت کیفیت ارزیابی به عضویت اتحادیه آسیا و اقیانوسیه درآمده که به دنبال این عضویت، گواهی‌های این مرکز در بیش از ۳۸ کشور دنیا دارای اعتبار بین المللی است، البته به دلیل تحریم‌های آمریکا گواهینامه‌های تایید صلاحیت مرکز ملی تایید صلاحیت ایران در مجمع بین المللی تایید صلاحیت‌ها با مشکلاتی مواجه شده که البته به دنبال برطرف کردن این مشکلات هستیم.

خاکی فیروز با بیان اینکه گواهینامه‌های تایید صلاحیت‌ این مرکز به دلیل عضویت در مجمع بین‌المللی تایید صلاحیت‌، در ۷۳ کشور جهان دارای اعتبار است، بیان کرد: مرکز ملی تایید صلاحیت ایران دارای بخش‌های تایید صلاحیت آزمایشگاه‌های آزمون و کالیبراسیون، تایید صلاحیت شرکت‌های بازرسی فنی و تایید صلاحیت نهادهای گواهی کننده است.

وی ادامه داد: در حال حاضر در سطح کشور بالغ بر 750 آزمایشگاه آزمون و کالیبراسیون در تطبیق کامل با الزامات بین‌المللی وجود دارد که نتایج آزمایشات این آزمایشگاه‌ها در کشورهای دیگر نیز دارای اعتبار است.

رییس مرکز ملی تایید صلاحیت ایران اضافه کرد: 2300 آزمایشگاه بر اساس رویه‌های اجرایی سازمان ملی استاندارد در کشور تایید صلاحیت شده ، همچنین امسال تایید صلاحیت ۱۵۰ آزمایشگاه جدید نیز صادر شده است.

خاکی فیروز اضافه کرد: حدود 300 شرکت بازرسی فنی از سوی مرکز ملی تایید صلاحیت ایران تایید صلاحیت شده  و 16 نهاد گواهی کننده در سطح کشور فعالیت می‌کنند.

رییس مرکز ملی تایید صلاحیت ایران تصریح کرد: این مرکز با پنج کشور ایتالیا، ترکیه، روسیه، بلاروس و بلغارستان تفاهم‌نامه دارد و انعقاد تفاهمنامه با کشور سوییس را نیز در دستور کار قرار داده است.

مدیرکل استاندارد استان مرکزی نیز در این نشست با اشاره به تحقق 126 درصد تعهدات این اداره در راستای صدور گواهینامه‌های صادراتی گفت: تا پایان آذرماه امسال ۷۵۶ اظهارنامه صادراتی برای فرآورده‌های مشمول استاندارد اجباری توسط این اداره صادر شده و مجوز صادراتی قریب به ۱۰ هزار فرآورده نفتی نیز با همکاری اداره کل گمرکات و ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز تحت کنترل قرار گرفته است.

مهناز جعفریان تعداد آزمایشگاه های تایید صلاحیت شده در استان مرکزی را 65 مورد عنوان کرد و گفت :۴۵ درصد این آزمایشگاه‌ها در شهرستان ساوه و مابقی در سایر شهرستان‌های استان قرار دارند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اقتصادی استاندارد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۵۶۱۹۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آزمایشگاه‌های تشخیص طبی دارای کمترین شکایت هستند

 شهروز همتی رئیس انجمن دکترای علوم آزمایشگاهی تشخیص طبی ایران در خصوص اخبار منتشر شده در برخی رسانه‌ها از نتایج، کیفیت و انجام آزمایشات پزشکی در سطح آزمایشگاه‌های کشور، جهت آگاهی افکار عمومی، اظهار داشت: آزمایشگاه‌های تشخیص طبی چه در بخش دولتی یا خصوصی به واسطه صدور جواب کتبی جزء مراکزی هستند که عملکرد شفافی داشته و این عملکرد قابل راستی آزمایی است و آزمایشگاه در قبال صدور جواب باید پاسخگو باشد. 

وی گفت: نتیجه هر آزمایش باید در خروجی هر دستگاه وجود داشته باشد و ما از این خروجی به نام سند یاد می‌کنیم. در واقع از لحظه پذیرش درخواست آزمایش و این که توسط چه فردی خونگیری انجام شده، توسط چه دستگاه یا دستگاه‌هایی آزمایش انجام شده و توسط چه کسی آزمایش تحویل بیمار شده همگی مستند و قابل رهگیری و اثبات بوده و هر گونه مخدوش بودن آن‌ها می‌تواند مورد بررسی و شکایت قرار گیرد.

همتی افزود: آزمایشگاه‌های تشخیص طبی کشور تحت نظارت ادارات امور آزمایشگاه‌های استان‌ها بوده و در سال چند بار در خصوص استقرار استاندارد‌های سخت گیرانه ایزو ۱۵۱۸۹ که از سال ۱۳۸۶ اجباری شده است، مورد بازرسی قرار می‌گیرند و تمدید پروانه آزمایشگاه‌ها منوط به استقرار این الزامات است. 

وی ادامه داد: این استاندارد‌ها تمامی آیتم‌های را که در انجام آزمایش‌ها دخیل هستند مانند پذیرش، جوابدهی، قیمت‌های اعلام شده توسط دولت، انجام آزمایش‌های کنترل کیفیت در بخش‌های مختلف، ایمنی فضا و تجهیزات، استخدام و آموزش پرسنل و بسیاری از موارد دیگر را شامل می‌شود.

رئیس انجمن دکترای علوم آزمایشگاهی تشخیص طبی ایران یادآور شد: از چند سال پیش که پذیرش نسخ به صورت کاغذی حذف شده و پذیرش به صورت آنلاین صورت می‌گیرد، آزمایش توسط پزشک درخواست داده شده و توسط آزمایشگاه‌ها ثبت می‌شود و این درخواست قابل دخل و تصرف نیست. 

همتی تاکید کرد: امروزه حدود ۸۰ درصد آزمایش‌های درخواستی بیماران به صورت آنلاین بوده که در سایت بیمه‌های پایه نیز همزمان ثبت می‌گردد؛ بنابراین امکان صدور جواب‌هایی که ضروری نباشد وجود ندارد.

وی همچنین گفت: از طرفی در سال‌های اخیر جهت افزایش کیفیت خدمات آزمایشگاهی تعداد زیادی از آزمایشگاه‌ها وارد فرآیند اعتبار بخشی داوطلبانه شده اند. بدین صورت که آزمایشگاه‌ها خود را به صورت داوطلبانه طی فرآیند سخت گیرانه‌ای مورد ممیزی نهاد اعتبار بخشی قرار می‌دهند.

همتی بیان داشت: علیرغم این که سالانه میلیارد‌ها جواب توسط آزمایشگاه‌های کشور صادر می‌گردد، آزمایشگاه‌های تشخیص طبی در بین گروه‌های مختلف پزشکی دارای کمترین شکایت در نظام پزشکی و دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور هستند.

وی افزود: جهت حفظ و افزایش کیفیت، آزمایشگاه‌ها سه نوبت در سال توسط نهاد‌های کنترل کیفیت خارجی مورد پایش قرار گرفته و نتایج این ارزیابی‌ها نیز توسط ادارات امور آزمایشگاه‌ها مورد بررسی قرار می‌گیرد. بر اساس الزامات ۱۵۱۸۹ آزمایشگاه‌ها مکلفند بسته به نوع آزمایش، نمونه‌های بیماران را برای مدت مشخصی نگهداری کنند و اگر ادعایی مبنی بر عدم نمونه گیری و وجود نمونه در آزمایشگاه صورت گیرد این ادعا کاملا قابل بررسی است و وجود نمونه در آزمایشگاه قابل اثبات می‌باشد.

وی تاکید کرد: ذکر این نکته قابل توجه است که علی رغم تحریم ها، مشکلات اقتصادی و بالا رفتن قیمت ارز، آزمایشگاه‌ها در تلاشند تا کیفیت خدمات خود را حفظ کنند. از آنجا که نتایج آزمایش‌ها ۷۰ درصد در تصمیم گیری بالینی تاثیر دارد، آزمایشگاه‌ها تمامی تلاش خود را در ارائه یک جواب درست و قابل قبول معطوف داشته، زیرا معتقدند که افزایش کیفیت خدمات و ارائه به موقع و درست آن تاثیری انکار ناپذیر در سلامت بیماران داشته و از طرفی موجب کاهش هزینه بیماران و نظام سلامت خواهد شد.

 همتی تصریح کرد: با وجود مشکلات فراوانی که آزمایشگاه‌های کشور با آن دست و پنجه نرم می‌کنند، صحبت‌هایی که در خصوص نتایج آزمایشگاه‌ها می‌شود، علاوه بر اینکه زحمات ۶۰۰۰ آزمایشگاه تشخیص طبی در کشور را زیر سوال می‌برد بلکه بازرسی و نظارت ادارات امور آزمایشگاه‌های کشور و بیمه‌ها را نیز زیر سوال خواهد برد.

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی بهداشت و درمان

دیگر خبرها

  • دیوان بین‌المللی کیفری در جنگ اسرائیل و حماس صلاحیت قضایی ندارد
  • محیط زیست معادن تفت پایش می شود/متولیان الزامات را رعایت کنند
  • رئیس سازمان ملی استاندارد: امضای ایرانی جهانی شد
  • فرصت یک‌هفته‌ای داوطلبان کنکور ۱۴۰۳ برای مشاهده و تایید سوابق تحصیلی
  • اعمال محدودیت تردد در ۵محور آزاد راهی و شریانی کشور
  • رایزنی چهارمحال وبختیاری با تجار خارجی در رویداد بین المللی اکسپو ۲۰۲۴
  • ترجیح آزمایشگاه‌های تشخیص طبی به تعطیلی مراکز تا ادامه فعالیت
  • ◄ تعیین حق توقف کامیون ها وظیفه سازمان راهداری است/ محکومیت شورای عالی هماهنگی ترابری
  • آزمایشگاه‌های تشخیص طبی دارای کمترین شکایت هستند
  • حضور استان اردبیل در نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی (ایران اکسپو ۲۰۲۴)