Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرکل مدیریت بحران استانداری کرمانشاه گفت: یک‌هزار و 770 واحد غیرمجاز طی ادوار گذشته در بستر رودخانه‌های استان ساخته شده که در سیل فروردین‌ماه امسال 64 مورد از آن تخریب شد.

به گزارش خبرگزاری فارس از کرمانشاه، بعد از وقوع سیلاب اخیر در برخی از نقاط کشور، ساخت‌ و ساز در بستر رودخانه‌ها و حریم رودخانه‌ بیشتر به چشم می‌آئید و بیشترین خسارت را می‌بینند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ساخت و ساز در بستر رودخانه حتی اگر هم برای خود این واحدها خطرآفرین نباشد، به گفته بسیاری از کارشناسان، در ایجاد سیلاب‌های فصلی موثر هستند.

این در حالی است که بستر رودخانه‌ها جزء بستر واموال ملی محسوب می‌شود، یعنی به عبارتی کسی حق تملک آن را ندارد.

حریم کمی رودخانه پهنه‌ای با عرض 2 تا 20 متر در دو طرف بستر قانونی رودخانه و حریم کیفی رودخانه 150 متر از بستر رودخانه در طرفین این عرصه آبی به‌شمار می‌رود.

استان کرمانشاه با داشتن رودخانه‌های مهم قره‌سو، سیروان، گاماسیاب، رازآور، الوندو بسیاری از رودخانه‌های فصلی دیگر که احتمال سیلاب در آن و حریم آن وجود دارد بعد از وقوع سیلاب‌ بهار امسال، نگاه‌های بسیاری را به خود جلب کرده است.

یک‌هزار و  770 واحد غیرمجاز در بستر و حریم رودخانه‌های استان وجود دارد، هر چند حوادث غیرطبیعی غیر‌قابل پیش‌بینی است، اما مسؤولان با انجام برخی کارها می‌توانند بسیاری از این حوادث غیرمترقبه را کنترل و میزان تلفات و خسارت آن را به حداقل برسانند.

دستگاه‌های متولی حداقل کاری که می‌توانند انجام دهند این است که برای کاهش تهدید مردم، از صدور مجوز برای ساخت و ساز در بستر حریم رودخانه جلوگیری کنند.

با توجه به سیل‌خیز بودن بیشتر نقاط کشور، باید مدیریت بحران در برخورد با بلایای طبیعی منسجم‌تر، هماهنگ‌تر و کارآمدتر عمل کند.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری کرمانشاه در گفت‌وگو با خبرنگار فارس با اشاره به کاهش بارندگی امسال، اظهار داشت: در استان کرمانشاه در سال زراعی، 160 میلی‌متر بارندگی داشته‌ایم که نسبت به سال قبل با کاهش 54 درصدی و نسبت به بلند مدت کاهش 15 درصدی مواجه بوده است.

جلیل بالایی با بیان اینکه اقداماتی برای کاهش خطر سیل در استان صورت گرفته است، افزود: 32 رودخانه استان و نقاط حادثه‌خیز آن به‌طول 65 کیلومتر توسط امور آب لایه‌روبی شده است.

وی به اصلاح 31 نقطه از شهر که با آبگرفتگی مواجه بوده اشاره و بیان کرد: 13 مورد از این نقاط در داخل شهر کرمانشاه بوده است.

بالایی ادامه داد: 49 ایستگاه آب‌سنجی که گزارش ورودی و خروجی آب را برای کنترل سیلاب می‌دهند در استان فعال شده که تا پایان بهمن‌ماه جاری به 54 مورد افزایش خواهد یافت.

وی ظرفیت سدهای استان که آب‌های سیلابی را کنترل می‌کنند را یک‌هزار و 350 میلیون مترمکعب اعلام کرد و افزود: 500 میلیون مترمکعب از ظرفیت رودخانه‌های استان برای کنترل سیلاب‌ها در حال حاضر خالی است.

بالایی با اعلام آمادگی مدیریت کامل در هنگام وقوع سیلاب‌های احتمالی، تصریح کرد: یک‌هزار و 770 واحد غیرمجاز طی ادوار گذشته در بستر رودخانه‌های استان ساخته شده که در سیل فروردین‌ماه امسال 64 مورد از آن تخریب شد.

وی با بیان اینکه به هیچ وجه دیگر اجازه ساخت و ساز به واحدهای تخریبی بستر رودخانه(64 مورد) داده نمی‌شود، تصریح کرد: برای مالکان این واحدهای تخریبی زمین و تسهیلات ارزان قیمت برای ساخت و ساز در نظر گرفته‌ایم.

این مسؤول در خصوص مابقی واحدهایی متخلف که در بستر رودخانه هستند، گفت: پرونده این واحدهای متخلف توسط شهرداری‌ها و بنیاد مسکن برای تصمیم‌گیری و تعیین تکلیف حقوقی به کمیسیون‌های ماده 99 در روستاها و 100 در شهرها در حال ارسال است تا رای مراجع قانونی را برای تخریب این واحدهای غیرمجاز بگیریم.

وی ادامه داد: بعد از اینکه رای قانونی بگیریم برای واحدهایی که که به‌صورت متصرف غیرقانونی بوده و به صورت غیرمجاز نیز ساخت و ساز انجام داده کمکی در نظر نمی‌گیریم، ولی برای مالکانی که حق مختصر آن‌ها ثابت شود توسط شهرداری‌ها، دهیاری‌ها و امور آب کمک‌هایی در راستای جبران خسارتی در مقابل سیل اختصاص داده می‌شود.

انتهای پیام/پ

منبع: فارس

کلیدواژه: کرمانشاه فارس مدیرکل مدیریت بحران استانداری سیلاب حریم بستر رودخانه ساخت و ساز غیر مجاز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۵۷۰۴۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فعالیت شبانه‌روزی ۱۷۰۰ نیروی خدمات شهری برای رفع آبگرفتگی

محمد موحدی مجد مدیرکل هماهنگی و نظارت بر خدمات شهری شهرداری کرمانشاه در خصوص آبگرفتگی معابر شهر کرمانشاه بدنبال بارش‌های اخیر، گفت : با توجه به اینکه شدت بارش‌ها بالا بوده و حجم بارش در زمانی کوتاهی صورت گرفت، آبگرفتگی معابر یک امر طبیعی است و در تمام شهر‌ها و کلانشهر‌های دنیا رخ می‌دهد. مهم این است که این آبگرفتگی‌ها اختلال جدی ایجاد نکرده و طولانی مدت نشود.

وی خاطرنشان کرد: ظرفیت کانال‌های دفع آب‌های سطحی در تمام دنیا بر اساس میانگین بارندگی‌ها در هر منطقه طراحی و همین امر موجب می‌شود که در بارش‌های شدید در بازه زمانی کوتاه، شاهد آبگرفتگی معابر باشیم.

موحدی مجد با اشاره به صدور هشدار نارنجی هواشناسی برای بارش‌های اخیر، از آماده‌باش ۱۷۰۰ نیروی خدماتی شهرداری کرمانشاه خبر داد و گفت: با توجه به شدت بارندگی‌ها این نیرو‌ها در سه شیفت کاری تقسیم شده و در هر شیفت حدود ۶۰۰ نفر در حال خدمات‌رسانی هستند.

وی با بیان اینکه آماده‌باش نیرو‌ها تا پایان بارندگی‌ها ادامه دارد، از مردم خواست در این شرایط از تردد غیرضروری در شهر اجتناب کرده تا نیرو‌ها بتوانند راحت‌تر فعالیت کرده و مشکل ترافیکی ایجاد نشود.

موحدی مجد با بیان اینکه تاکنون مشکل حادی در خصوص بارندگی‌ها نداشته‌ایم، گفت: تنها یک مورد که قدری ایجاد مشکل کرده و نیرو‌ها پیگیر رفع آن هستند، آبگرفتگی زیرگذر میدان شهدا است.

وی افزود: این زیرگذر مشکل اساسی دارد و باید تاسیسات آن مانند زیرگذر امام حسین (ع) کاملا بازسازی شود تا دیگر شاهد آبگرفتگی مشکل ساز در این نقطه نباشیم.

طبق اعلام هواشناسی، سامانه ناپایدار مستقر در جو استان، تا روز شنبه به فعالیت خود ادامه خواهد داد .

باشگاه خبرنگاران جوان کرمانشاه کرمانشاه

دیگر خبرها

  • آموزش حلقه مفقوده حریم خصوصی در اینترنت/ کشورها برای محفاظت از کودکان چه کردند؟
  • جاری شدن سیل در بیش از ۴۰ نقطه در بستر رودخانه‌های شهرستان بردسکن
  • اراضی رودخانه‌های استان یزد رفع تصرف شدند
  • طغیان وحشتناک رودخانه بهمن آباد چوار ایلام
  • امکان ساخت ۴ و نیم میلیون واحد مسکونی جدید در بافت‌های فرسوده
  • امکان ساخت ۴.۵ میلیون واحد مسکونی جدید در بافت‌های فرسوده
  • وجود ۱۹ هزار واحد مسکونی در حال ساخت در سمنان
  • فعالیت شبانه‌روزی ۱۷۰۰ نیروی خدمات شهری برای رفع آبگرفتگی
  • برنامه ریزی برای ساخت ۱۳۰ هزار واحد مسکونی در استان همدان
  • ساخت ۴۶ واحد مسکن محرومان در ۲ بخش سنگر و کوچصفهان