Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از فارس، براساس آمارهای به دست آمده حجم واقعی بدهی بانک‌ها به بانک مرکزی که شامل اصل و سود خطوط اعتباری و اصل و جریمه اضافه برداشت بانک‌ها از منابع بانک مرکزی است، بسیار بیشتر از ارقام اعلامی بانک مرکزی است.

بعد از محرمانه شدن غیرمنطقی گزارش گزیده آمارهای اقتصادی آمار متغیرهای پولی، بانکی و بودجه‌ای از دسترس خارج شد و از خرداد ماه هیچ آماری از بدهی بانک‌ها به بانک مرکزی وجود ندارد و صرفا رئیس کل بانک مرکزی بدون ذکر آمار از کاهش اضافه برداشت بانک‌ها خبر داده بود و اساس معلوم نبود این کاهش، کاهش رشد اضافه برداشت‌ها بوده است یا کاهش میزان آن.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

روز پنج شنبه رئیس جمهور با استناد به گزارش بانک مرکزی در جلسه مجمع عمومی بانک مرکزی اعلام کرد  بدهی بانک‌ها (اعم از خط اعتباری و اضافه برداشت) به بانک مرکزی به 111 هزار میلیارد تومان رسیده است در حالی که زمانی این عدد معادل 160 هزار میلیارد تومان بود.

بر اساس این گزارش، به نظر می‌رسد این گزارش بانک مرکزی از بدهی بانک‌ها به بانک مرکزی بدون احتساب سود خطوط اعتباری و وجه التزام (جریمه) اضافه برداشت‌هاست و صرفا اصل اضافه برداشت‌ها و اصل خط اعتباری را شامل می‌شود. در حالی که طبق قانون بانک باید اصل، سود و جریمه را بازپرداخت کند.


بر اساس این گزارش، طبق این ارقام که از بانک مرکزی اخذ شده است، حجم کل بدهی بانک‌ها تا پایان آبان ماه معادل  208 هزار و 500 میلیارد تومان است. در صورتی که مانده سپرده‌گذاری بانک‌ مرکزی نزد بانک‌ها را جزء‌ بدهی بانک‌ها به بانک مرکزی محسوب نکنیم، حجم کل بدهی بانک‌ها به مرکزی با احتساب سود خطوط اعتباری و جریمه اضافه برداشت‌ها تا پایان آبان ماه سال 98 به رقم 197 هزار و 200 میلیارد تومان می‌رسد.

سهم بانک‌های دولتی تجاری از کل بدهی‌ها معادل 3900 میلیارد تومان، سهم بانک‌های تخصصی دولتی 63 هزار و 600 میلیارد تومان (بخش عمده این بدهی، اصل و سود خط اعتباری بانک مرکزی است) و بدهی بانک‌های خصوصی، خصوصی شده و موسسات اعتباری 141 هزار و 100 میلیارد تومان است.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: بانک مرکزی بودجه دولتی و خصوصی بدهی بانک ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۵۸۱۷۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سلطانی: پرسپولیس را به ظاهر واگذار کردند/ از ۱۰۰ میلیارد بدهی به پیشکسوتان می‌دهند!

بهروز سلطانی دروازه بان اسبق تیم فوتبال پرسپولیس  در گفتگو با خبرنگار ورزشی باشگاه خبرنگاران جوان درباره واگذاری سرخپوشان به کنسرسیوم ۶ بانک اظهار کرد: به نظرم از این کاسه آب به آن کاسه آب ریختند. تا زمانی که باشگاه‌های ما خصوصی نشوند و بخواهند به بانک‌ها و پتروشیمی بدهند همان آش و همان کاسه است و تغییری صورت نمی‌گیرد. به طور حتم مدیران پرسپولیس را دولت انتخاب می‌کند و سرخپوشان را به ظاهر  واگذار کردند. هیچ اتفاقی نیفتاده است. باشگاه پرسپولیس چه آورده‌ای دارد و فقط ۱۰۰ میلیارد تومان  بدهی دارد و چه انتظاری می‌توانیم از این باشگاه داشته باشیم. به هر حال ما داریم سر‌ ای اف سی  را کلاه می‌گذاریم.  

او افزود: این ۲ باشگاه پرسپولیس و استقلال را بفروشند و به بخش خصوصی بدهند و ببینند آنها چه کار می‌کنند. در بین ۱۶ تیم فقط یکی، ۲ تیم خصوصی هستند و بقیه تیم‌ها از سوی دولت حمایت می‌شوند و  به این صورت درست نیست. ما باید از ترکیه یاد بگیریم که چقدر زیبا بخش خصوصی در فوتبالش فعالیت می‌کند. متاسفانه باشگاه پرسپولیس دولتی‌تر از قبل شد. قبلا وزارت ورزش نظارت داشت، اما اکنون می‌بینیم که  این باشگاه به ۶ بانک سپرده شده است.  

سلطانی درباره اینکه قرار است ۵ درصد سهام سرخابی‌ها را به پیشکسوتان بدهند، گفت: باشگاهی که ۱۰۰ میلیارد تومان بدهی دارد، سهامش را می‌خواهند به پیشکسوتان بدهند چه چیزی می‌خواهند به ما بدهند. اگر جیب ما را نزنند شانس آوردیم. همه این‌ها اسم، حرف و کشک است. ۵ درصد سهام ۱۰۰ میلیارد بدهی را می‌خواهند به ما بدهند. پرسپولیس از کجا پول و درآمد دارد که می‌خواهند به ما پیشکسوتان بدهند. هر ۲ باشگاه پرسپولیس و استقلال زیان ده هستند. 

او ادامه داد: به نظرم اگر کارشناسان و اهالی فن درباره این ۲ باشگاه تصمیم بگیرند خیلی خوب است، اما چند نفر دور هم نشستند و  با هم زد و بند کردند و برای تایید‌ ای اف سی کار‌هایی انجام دادند تا این ۲ باشگاه از لیگ قهرمانان آسیا حذف نشوند.  

باشگاه خبرنگاران جوان ورزشی فوتبال و فوتسال

دیگر خبرها

  • بدهی کلان استقلال به بانک پرسپولیسی!
  • بدهی کلان استقلال به بانک سهام‌دار پرسپولیس!
  • مشکل بزرگ استقلال با مالک جدید پرسپولیس
  • سلطانی: پرسپولیس را به ظاهر واگذار کردند/ از ۱۰۰ میلیارد بدهی به پیشکسوتان می‌دهند!
  • عجیب اما واقعی؛ پرسپولیس به زاکانی رسید
  • ویدیو/ پرداخت کامل بدهی ایران به بانک توسعه اسلامی
  • پرداخت کامل بدهی‌های ایران به بانک توسعه اسلامی
  • حدادی: بدهی پرسپولیس به بانک شهر را به صورت تهاتری می‌پردازیم
  • خاندوزی: بدهی‌های بانک توسعه اسلامی را به صفر رساندیم
  • سقف برداشت از حساب های بانکی چقدر شد؟