Web Analytics Made Easy - Statcounter

قائم مقام وزیر علوم تاکید کرد: دانشگاه باید تجربیات بین المللی در حوزه علمی کاربردی و مهارتی را بومی سازی کند و از ظرفیت مراکز تحقیقاتی استفاده کند تا ایده یابی در مراکز نوآوری، انعطاف و تجربه دانشگاه های بین المللی کمک کند و بهترین نیروها را تربیت کرده و به جامعه تحویل دهد.

به گزارش ایسنا، دکتر عبدالرضا باقری قائم مقام وزیر علوم، تحقیقات و فناوری ، در حاشیه نشست روسای واحدهای استانی دانشگاه جامع علمی کاربردی در خراسان رضوی، ضمن تائید فعالیت های این دانشگاه از حمایت دانشگاه جامع علمی کاربردی توسط  وزارت علوم نیز خبر داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با تسلیت ایام فاطمیه و سردار شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی و شهدای سانحه هواپیمایی، ضمن قدردانی از فعالیت های موثر انجام گرفته در مجموعه دانشگاه جامع علمی کاربردی گفت: مجموعه فعالیت های کیفی سالهای اخیر این دانشگاه موجب شد تا به ماموریت اصلی خود در حوزه مهارت آموزی بازگردد و ما در وزارت علوم از فعالیت های انجام شده در این دانشگاه حمایت می کنیم چرا که در راستای اهداف کیفی سازی و ماموریت گرایی دانشگاه ها در وزارت علوم است.

قائم مقام وزیر علوم با اشاره به جمعیت دانشجویی در سالهای قبل گفت: تقاضای ورود به آموزش عالی در مقطعی از زمان باعث رشد بی رویه مراکز آموزش عالی و افت کیفیت در بسیاری از دانشگاههای کشور شد بطوری که آسیب های زیادی را تقریبا در همه سطوح زیر نظام آموزش عالی متحمل شدیم لذا در دولت یازدهم و دوازدهم وزارت علوم با شعار توسعه کیفی به اتخاذ سیاست هایی که منجر به کیفیت و پالایش آموزش عالی، ماموریت گرایی، ساماندهی و آمایش و شبکه سازی در نظام آموزش عالی باشد پرداخت.

دکتر عبدالرضا باقری عنوان کرد: لذا با توجه به مصوبات شورای انقلاب فرهنگی، برنامه ششم توسعه  و اقتضای شرایط آموزش عالی کشور، وزارت علوم اقدام به ساماندهی و آمایش مراکز آموزش عالی کشور کرد که یکی از مهمترین برنامه ها ،توسعه کیفی دانشگاه های مهارتی و دانشگاه جامع علمی کاربردی که بصورت تخصصی در این زمینه فعالیت دارد بود. یکی از کاستی های آموزش عالی عدم تسلط مهارتی دانشجویانی بود که از مراکز آموزش عالی ما در سطح کشور فارغ التحصیل می شدند وزارت علوم، توسعه مهارتی در کنار آموزش نظری را برای تمام دانشگاههای کشور تعریف کرد

وی اظهار داشت: در حوزه مهارتی دو دانشگاه داریم که در این زمینه فعالیت دارند. دانشگاه فنی حرفه ای که قبلاً ذیل وزارت آموزش و پرورش فعالیت می کرد و اکنون تحت نظارت وزارت علوم قرار گرفته و بیشتر به آموزش های عام می پردازد و دانشگاه جامع علمی کاربردی که بصورت تخصصی تر و جنبه اشتغال و در سطح آموزش عالی مهارتی فعالیت دارد ما در کشور نیازمند نیروی تخصصی تکنسین،کاردان و کارشناس فنی تخصصی هستیم و دانشگاه جامع علمی کاربردی با تربیت این نیروها برای رفع نیاز کشور فعالیت موثر و قابل حمایتی دارد که جای تقدیر نیز دارد.

قائم مقام وزارت علوم، تحقیقات و فناوری خاطر نشان کرد: یکی دیگر از اهداف وزارت علوم، شبکه سازی دانشگاه های استان هاست که بصورت پراکنده قرار دارند تا استفاده مناسبی از امکانات و ظرفیت های آموزش عالی در سطح استانها انجام گیرد بسیاری از مراکز آموزش عالی دارای امکانات خوبی هستند اما دانشجوی کمی دارند و دانشگاههایی هستند که دانشجوی زیادی دارند و امکاناتشان کافی نیست و کفایت همه دانشجویان را نمی کند لذا وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در حال برنامه ریزی مناسبی است تا با رعایت قوانین و مقررات، دانشگاهها بتوانند در این شبکه سازی از امکانات همدیگر بهره مند شوند چراکه شبکه سازی آموزش عالی در راستای  ماموریت گرایی و استفاده از منابع کشور امری ضروری و مورد تاکید این وزارتخانه است. مراکز آموزش علمی کاربردی که عمدتاً خصوصی و در جوار محیط کار است حتماً باید کیفیت را سرلوحه کار خود قرار دهند ما نیز از فعالیت های کیفی دانشگاه و مراکز حمایت می کنیم.

وی در ادامه با اشاره به دیدارهای وزیر علوم با رهبر انقلاب گفت: تاکید رهبر معظم انقلاب در حوزه آموزش کشور کیفیت است و موکدا سفارش نمودند کیفیت را فدای هیچ چیزی نکنید و حسب شرایط کشور همین موضوع را اقتضا می نماید.

دکتر عبدالرضا باقری افزود: توسعه مراکز نوآوری مورد تاکید وزارت علوم است که دانشگاه جامع علمی کاربردی در این زمینه اقدامات بسیار خوبی انجام داده است و امید است این روند ادامه یابد چرا که باید بستری فراهم شود تا از ایده های قابل تبدیل به محصول و ثروت حمایت شوداین از وظایف دانشگاههاست که از کوچکترین ایده های دانشجویان و مدرسان حمایت به عمل اورد.

وی گفت: یکی دیگر از کارهای موثر این است که پایش شود که چه تعدادی از دانشجویان در حوزه مهارت و دانش آموختگی خود مشغول به کار شدند و یا کارآفرینی کردند که با بررسی این موضوعات کاستی ها و آسیبها نیز مشخص می شود و برای این آسیب ها برنامه ریزی خواهد شد.

قائم مقام وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در ادامه گفت: یکی از مهمترین امتیازات دانشگاه جامع علمی کاربردی، انعطاف پذیری آن است چرا شرایط دانشگاه اقتضا می کند که شرایط ثابتی نداشته باشد و باتوجه به نیاز و تقاضای جامعه رشته تدوین کند و برنامه ریزی کند. لذا کیفیت مهارتی و بروزرسانی این کیفیت ها از برنامه های دانشگاه جامع علمی کاربردی است زیرا نمی شود در روزگاری که مثلا ماشین های هیبریدی به بازار می آیند به دانشجو آموزش دوره های تعمیرخودرو کلاسیک داد و باید آموزش های دانشجویی بروز باشد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه جامع علمی کاربردی، قائم مقام وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در پایان گفت: دانشگاه باید تجربیات بین المللی در حوزه علمی کاربردی و مهارتی را بومی سازی کند و از ظرفیت مراکز تحقیقاتی استفاده کند تا ایده یابی در مراکز نوآوری، انعطاف و تجربه دانشگاه های بین المللی کمک کندو  بهترین نیروها را تربیت و به جامعه تحویل نماید. ما در وزارت علوم نیز از این فعالیت دانشگاه حمایت می کنیم چرا که در راستای ماموریت ها و اهداف تعیین شده وزارت علوم است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: دانشگاه علمی کاربردی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۳۸۴۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکنش دانشگاه تهران به حواشی برخی انتصابات در دانشکده خانواده

دانشکده علوم خانواده دانشگاه تهران با انتشار اطلاعیه‌ای نسبت به حواشی برخی انتصابات رییس دانشگاه در این دانشکده واکنش نشان داد.

به گزارش ایسنا، رییس دانشگاه تهران در مراسم افتتاح دانشکده تازه تاسیس خانواده این دانشگاه جمیله علم الهدی، عضو هیأت علمی دانشگاه شهید بهشتی را به عنوان هیأت اجرایی جذب هیأت علمی و انسیه خزعلی، معاون امور زنان و خانواده رییس جمهور را نیز به عنوان عضو وابسته هیأت علمی و عضو هیأت اجرایی جذب هیأت علمی این دانشکده منصوب کرد.

اقدام رییس دانشگاه تهران در دو انتصاب فوق واکنش های زیادی همراه داشت که روابط عمومی دانشکده علوم خانواده این دانشگاه در این خصوص توضیحی ارائه داد که متن آن به شرح ذیل است:

«در پی انتشار هدفمند برخی اخبار در خصوص انتصابات صورت گرفته در دانشکده علوم خانواده دانشگاه تهران به استحضار عموم دانشگاهیان می‌رساند که دانشکده علوم خانواده با هدف تامین نیروی انسانی متخصص در راستای تحکیم بنیان خانواده، افزایش مشارکت اجتماعی، اقتصادی و سیاسی زنان، توجه به عرصه خانواده، جمعیت و سلامت آن، تولید دانش بومی، بازبینی و طراحی رشته‌های مرتبط به منظور کاهش چالش‌های این حوزه و بر اساس اصول حاکم بر قانون اساسی، منویات مقام معظم رهبری و سیاست‌های دولت مردمی شکل گرفته است. برای تحقق اهداف مذکور، شورای راهبردی دانشکده علوم خانواده تشکیل گردیده است که برخی از کارکردهای مورد انتظار این شورا عبارتند از:

• سیاستگذاری و نیازسنجی برای جذب هیات علمی دانشکده بر اساس سیاست‌ها و استانداردهای دانشگاه تهران؛
•  تعیین راهبردها برای متمرکزسازی و ایجاد پایگاه علمی، پژوهشی، تخصصی و همچنین اجرایی در راستای بهبود نقش‌پذیری خانواده در نظام اجتماعی در قالب نگرش خانواده به مثابه بنیان اجتماع.
• تجمیع میان رشتگی‌های موجود در حوزه مطالعات خانواده و رشته‌های مشابه
• زیست بوم‌سازی و توسعه چندبعدی فعالیت‌های مرتبط با خانواده، زنان و جمعیت
• توسعه مطالعات میان رشتگی با هدف قرار دادن محور سلامت خانواده از منظرهای سلامت اجتماعی، سلامت جسمی، روحی، معنوی و فکری
• طراحی الگوهای علمی و نهادهای پژوهشی برای توسعه و ارتقای شاخص‌های رفاه اجتماعی بر پایه و محوریت خانواده
• تقویت مشارکت اجتماعی خانواده محور و زنان در مواردی همچون نوآوری، کارآفرینی، اقتصاد خانواده محور و کارآفرینی مبتنی بر مشارکت خانواده
• طراحی سازوکارها و برنامه‌ها به‌منظور مشارکت فعال و پویا در حوزه مسائل و چالش‌های مرتبط با خانواده
• طراحی سازوکارهای عملیاتی به‌منظور پرورش و ارتقای شایستگی‌های پژوهشگران کوشا در حوزه خانواده  

شورای راهبردی دانشکده علوم خانواده مرکب از اعضایی با شخصیت حقوقی و حقیقی است که برخی از اعضای حقوقی آن عبارتند از:
معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده یا نماینده تام‌الاختیار (خانم دکتر انسیه خزعلی)
دبیر ستاد تعلیم و تربیت شورای عالی انقلاب فرهنگی یا نماینده تام‌الاختیار (خانم دکتر جمیله علم الهدی)
دبیر ستاد خانواده و زنان شورای عالی انقلاب فرهنگی یا نماینده تام‌الاختیار (خانم دکتر فهیمه فرهمندپور)
مشاور امور زنان و خانواده وزیر علوم، تحقیقات و فناوری (خانم دکتر فخرالسادات نصیری)
مشاور امور زنان و خانواده رئیس دانشگاه تهران (خانم دکتر فاطمه یزدیان)

علاوه بر شخصیت‌های حقوقی مذکور، برخی شخصیت‌های علمی و دانشگاهی فعال در حوزه زنان و خانواده از دانشگاه تهران و سایر دانشگاه‌های ایران و جهان نیز عضو حقیقی شورای راهبردی دانشکده علوم خانواده هستند که توسط رئیس دانشگاه تهران منصوب شده و یا خواهند شد.

همچنین دانشکده علوم خانواده به منظور تحقق مطالبه رئیس محترم دانشگاه تهران جهت ایفای نقش محوری در زمینه فعالیت‌های علمی، تحقیقاتی و حل مسایل حوزه زنان و خانواده در کشور، علاوه بر جذب اعضای هیات علمی جوان، از ظرفیت استادان پیشکسوت و برجسته دانشگاه‌های مختلف که دارای تخصص‌های مرتبط با رشته‌ها و گروه‌های آموزشی این دانشکده هستند، به صورت استاد وابسته بهره خواهد برد».

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ضرورت مشارکت ذینفعان حوزه علوم انسانی در تدوین سیاست‌ها
  • مجوز اجرای ۲۴دوره کوتاه مدت اشتغال‌محور صادر شد
  • کسب رتبه ۱۴ دانشگاه مازندران در بخش آموزش در میان دانشگاه‌های کشور
  • لزوم کاربردی کردن محصولات پژوهشی برای تبدیل علم به ثروت
  • وضعیت لایحه بودجه حوزه آموزش عالی، تحقیقات و فناوری
  • واکنش روابط عمومی دانشکده علوم خانواده به برخی حاشیه‌سازی‌ها
  • توضیح دانشکده علوم خانواده دانشگاه تهران درباره حاشیه‌های اخیر
  • پاسخ به حاشیه‌سازی‌ها پیرامون انتصابات در دانشکده علوم خانواده
  • واکنش دانشگاه تهران به حواشی برخی انتصابات در دانشکده خانواده
  • دانشگاه تهران رتبه اول همکاری‌های بین‌المللی را دارد