Web Analytics Made Easy - Statcounter

آفتاب‌‌نیوز :

در روز ۱۹ ژانویه ۱۹۹۰ برابر با ۲۹ دی ۱۳۶۸ همزمان با فروپاشی نظام شوروی سابق جمع بسیار زیادی از مردم مسلمان آذربایجان با برچیدن موانع مرزی به خاک جمهوری اسلامی ایران سرازیر شدند که این اقدام با استقبال مردم مسلمان و غیور مرزنشینان ایرانی مواجه گردید.

این روز به نام روز همبستگی آذری‌های مسلمان جهان نامگذاری شده و هر سال گرامی داشته می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آیت الله سیدحسن عاملی شامگاه یکشنبه در مراسم گرامیداشت این روز افزود : این واقعه همه توطئه‌های بدخواهان سرزمین ایران را که با توسل به انواع تحریفات تاریخی و نیز رواج فرهنگ غرب در میان آذری‌ها سعی در از میان برداشتن دین اسلام و لطمه زدن به یکپارچگی سرزمین باعظمت ایران را داشتند نقش بر آب کرد.

وی افزود : شاه اسماعیل صفوی که از اردبیل برخاسته بود با ایمان، شجاعت و درایت خود توانست کشور ملوک الطوایفی ایران را یکپارچه کرده و تشیع را به عنوان مذهب رسمی این سرزمین اعلام کند.

وی با اشاره به اینکه سرزمین ایران از زمان صفویه و شاه اسماعیل صفوی پس از یکپارچگی مراحل پیشرفت خود را آغاز کرد و این روند در دوره نادرشاه افشار نیز ادامه یافت افزود : با تاسف در دوره‌های بعد به خاطر نالایقی حکام ایران ازجمله قاجاریه ایران آن عظمت و شکوه گذشته خود را به تدریج ازدست داد.

او برپایی اینگونه همایشها و فراهم شدن زمینه صحبت درباره عزیزان آذری زبان سراسر دنیا را که مظهری از دیانت؛ غیرت و شجات هستند را یک اقدام پسندیده دانست.

رییس شورای فرهنگ عمومی استان اردبیل افزود : از میان آذری‌های مسلمان انسان ها و شخصیت‌های بزرگ و برجسته ای از علامه طباطبایی به عنوان ارایه دهنده خدمات ارزشمند به قرآن مجید و نیز علامه امینی به عنوان بزرگترین خادم اهل بیت (ع) گرفته تا نظامی گنجوی و ...برخاسته اند که بطور قطع نقطه اشتراک میان همه آذری‌های مسلمان جهان محسوب می‌شوند.

او با بیان اینکه جمعیت بسیاری زیادی از برادران آذری در نقاط دور و نزدیک دنیا سکونت دارند ادامه داد : اینکه هر کدام از این عزیزان رهبر معظم انقلاب اسلامی را به عنوان رهبر و هدایتگر خود می‌دانند افتخار بزرگی برای مردم ایران اسلامی است.

وی در پایان با تاکید بر خدمات صفویه و قزلباش ها به دین اسلام و نیز سرزمین پهناور ایران از مدیران ارگانهای ذیربط خواست تا میدانی را در حوالی بقعه شیخ صفی الدین اردبیلی به عنوان میدان قزلباش‌ها نامگذاری کنند.

شعرخوانی و نیزط اجرای سرود در گرامیداشت روز ۱۹ ژانویه و نیز خدمات شاه اسماعیل صفویه از برنامه های جنبی این مراسم که در سالن اجتماعات نگارخانه خطایی اردبیل ترتیب یافت بودند.

منبع: خبرگزاری ایرنا

منبع: آفتاب

کلیدواژه: امام جمعه اردبیل آذربایجان شوروی سابق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۷۳۲۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ستون خیمه هویت ایرانی شعر است/فصل دوم برنامه به اوایل تابستان خواهد رسید + فیلم

علی زارعان: همه چیز جامعه ما از شعر است. فلسفه آن از شعر است، ادبیات و هویت آن نیز همینطور. بسیاری از ضرب‌المثل‌هایی که ما در زندگی روزمره استفاده می‌کنیم، برگرفته از مصراع‌های شعرها است و از نظر من ستون خیمه هویت ایرانی شعر است.

به گزارش گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری دانشجو-سید رضا میرجعفری، علی زارعان تهیه‌کننده برنامه «سرزمین شعر» در گفت‌وگویی با دانشجو پیرامون وجه تمایز این برنامه با مجموعه‌های مشابه گفت: من برنامه‌هایی که در حوزه شعر هستند را به 3 دسته تقسیم می‌کنم: برنامه‌های برای شعر، برنامه‌های درباره شعر و برنامه‌های به بهانه شعر. این تقسیم بندی به قضاوت درست ما در مورد برنامه‌های تلوزیونی پیرامون شعر، کمک می‌کند.

وی ادامه داد: برنامه‌های به بهانه شعر، برنامه‌هایی هستند که برای مثال در کنار جشنی، از یک شاعر نیز دعوت می‌شود. برنامه‌های درباره شعر، برنامه‌هایی مثل تفسیر مثنوی در شبکه 4 هستند. اما «برای شعر»، موضوع مغفولی بوده است. مخاطبان مشتاق این سبک از برنامه بوده‌اند اما رسانه هنوز به قالبی نرسیده بود که طبق آن بتواند یک شاکله منظم و تکرارپذیر را برای مخاطب ایجاد کند.

زارعان خاطرنشان کرد: این سبک از برنامه‌ها در طول این این 45 سال به ندرت وجود داشت. کاری که فقط برای شعر باشد را می‌توان در برنامه «قندپهلو» دید که آن هم فقط در دایره شعر طنز است.

تهیه‌کننده «سرزمین شعر» اظهار داشت: برنامه ما ابتدا در شورای عالی شعر وزارت ارشاد مطرح شده بود و ما به یک طرح کلی از «سرزمین شعر» رسیده بودیم. «سرزمین شعر» یک برنامه استعدادیابی نیست اما از ساختار تَلِنت برخوردار است و ما به این جمع بندی رسیده بودیم که چنین فرمی، می‌تواند مقبول و فرآیند ساز باشد.

-چه عواملی باعث شد تا سیار به عنوان مجری انتخاب شود؟

زارعان در پاسخ به سوال دانشجو در مورد علت انتخاب محمدمهدی سیار به عنوان مجری این برنامه گفت: اگر می‌خواستیم برنامه‌ای بسازیم که در حوزه شعر و ادبیات بوده و میزان سرگرمی آن محدود باشد و بتوانیم با آن به هدف نهایی که حمایت از شعر معاصر و تغییر سلیقه مخاطب نسبت به آن است، برسیم، لازم بود که فردی مولف را انتخاب کنیم.

وی افزود: آقای سیار ابتدا در مقابل اینکه اجرا کنند، مقاومت داشتند اما با قبول کردن این پیشنهاد، شاهد هستیم که با گذشت 30 قسمت از برنامه، به یک پختگی در اجرا رسیدند و می‌توان گفت در آخرین برنامه‌ها، ما به یک کشف جدید در حوزه اجرا هم رسیدیم.

زارعان همچنین پیرامون چرایی انتخاب علیرضا افتخاری برای حضور در این برنامه توضیح داد: مناسب‌خوانی از سنت‌های قدیمی و تاریخی شعرخوانی بوده که شاعر یک فرد را با خود در محفل شعر برای خوب خواندن شعر به اشکال مختلف از جمله آوازخوانی همراه می‌کرد.

وی ادامه داد: ما به این نتیجه رسیدیم که در فضای برنامه سرزمین شعر به فردی نیاز داریم که فضای کلماتی شعرخوانی ما را تلطیف کند و آوازخوانی را هم به برنامه اضافه کند و برای این هدف بود که شاعر شنیدنی را دیدنی کنیم.

تهیه‌کننده «سرزمین شعر» گفت: علیرضا افتخاری با اشتیاق زیاد در این برنامه حاضر شد و باعث گرمی برنامه سرزمین شعر شد. از نظر من حضور آقای افتخاری، یک افتخار برای برنامه «سرزمین شعر» بود.

زارعان همچنین اشاره کرد که فصل دوم برنامه «سرزمین شعر» اوایل تابستان از شبکه چهار سیما پخش خواهد شد.

-چه کنیم که حوزه شعر چه در فضای مجازی و چه در رسانه ملی بیشتر جریان ساز شود؟

وی در پاسخ به سوال دانشجو گفت: همه چیز جامعه ما از شعر است. فلسفه آن از شعر است، ادبیات و هویت آن نیز همینطور. بسیاری از ضرب‌المثل‌هایی که ما در زندگی روزمره استفاده می‌کنیم، برگرفته از مصراع‌های شعرها است و از نظر من، ستون خیمه هویت ایرانی شعر است. اگر این واقعیت انکار ناپذیر را قبول کنیم، هرچقدر که برای شعر ارزش قائل شویم، به هویت خود ارزش داده‌ایم.

زارعان اظهار داشت: اگر می‌خواهیم جامعه جوان و نوجوان کشور را هویت‌مند سازیم، هر اندازه که روی حوزه شعر سرمایه گذاری کنیم، کم گذاشته‌ایم.

وی در مورد پیشنهادات خود در این حوزه نیز در پایان توضیح داد: پیشنهاد من این است که کسانی که در سایر حوزه‌ها مشغول هستند، از این فرآیند حمایت کنند. همین حالا هم «سرزمین شعر» با حمایت همراه اول روی آنتن مانده است. اگر این حمایت‌ها قطع شود، طبیعتا افت خواهد کرد.

پیشنهاد دوم من این است که بیایند دنباله زنجیره ارزش محتوایی را پیش ببرند. اگر شب شعرها و جمع‌های شاعرانه و ناشران با «سرزمین شعر» همراهی کنند، قطعا این برنامه نیز مشتاقانه با آ‌ن‌ها همراهی خواهد کرد و این فرآیند تک محور رسانه، به فرآیندی چند محور تبدیل خواهد شد.

اگر بتوانیم زنجیره ارزش افزوده را تکمیل کنیم، می‌توانیم امیدوار باشیم که نسل آینده از شعر معاصر ایران، بهره‌مند‌تر خواهد بود.

دیگر خبرها

  • ببینید | واکنش متفاوت یک امام جمعه به بازگشت دوباره گشت‌ ارشادها
  • امام جمعه اردبیل به بذرپاش: خودت را در این پروژه بدنام نکن /امام جمعه تبریز: دولت و مجلس برای معیشت کارگران توان مضاعف بگذارند
  • خلیج فارس جزو هویت ملی ایران
  • امام جمعه اردبیل: وعده صادق، قدرت ایران را قبولاند
  • مهمترین پیشران تولید، مشارکت واقعی مردم است
  • آمریکا به معنای واقعی شیطان بزرگ است
  • داوطلبان هلال احمر ایثارگران واقعی هستند
  • موزه چینی خانه شیخ صفی مهمترین مکان برای معرفی هویت ملی
  • هویت ملی در هر حوزه‌ای ثبت جهانی شود
  • ستون خیمه هویت ایرانی شعر است/فصل دوم برنامه به اوایل تابستان خواهد رسید + فیلم