Web Analytics Made Easy - Statcounter

عصرایران؛ مصطفی داننده- رییس جمهور روحانی در جمع استانداران دولت‌اش گفت:« در آستانه سی و هفتمین انتخابات ملی هستیم. از آن انتخابات اولی که در فروردین سال ۵۸ با همه‌پرسی و رفراندوم شروع شد که البته بعضی‌ها از کلمه «رفراندوم» خوششان نمی‌آید، اما پایه انتخابات ما از رفراندوم بود و از همه پرسی شروع شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نظام ما روی رفراندوم است و پایه اصلی آن رفراندوم است و آن همه پرسی اول بود که تعیین کرد نظام ما جمهوری اسلامی است.»

این اولین بار نیست که رییس جمهور در یک سخنرانی خود به «رفراندوم» یا همان همه پرسی اشاره می‌کند. روحانی بر این باور است که در برخی از مسائل اختلافی کشور می‌توان به نظر و رای مردم مراجعه کرد.

در این میان اما معلوم نیست چرا روحانی با توجه به باوری که به رفراندوم در حل مشکلات کشور دارد، فقط در مرحله حرف باقی مانده است.

در اصل ۵۹ قانون اساسی آمده است: «در مسائل بسیار مهم اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی ممکن است اعمال قوه مقننه از راه همه‌پرسی و مراجعه مستقیم به آرای مردم صورت گیرد. در خواست مراجعه به آرای عمومی باید به تصویب دو سوم مجموع نمایندگان مجلس برسد.»  البته فرمان همه پرسی بر اساس اصل ۱۱۰ قانون اساسی بر عهده رهبری است.

آقای رییس جمهور لایحه‌ای را تنظیم و تقدیم مجلس کند تا نمایندگان به آن رای بدهند. اینکه نمی‌شود هر چند وقت یک‌بار درمورد رفراندوم حرف زد اما عمل نکرد. واقعا اگر روحانی به همه پرسی اعتقاد دارد، آن را عملیاتی کند. گویا روحانی فراموش کرده است که رییس جمهور کشور است و می‌تواند از طریق لایحه اقدام به همه‌پرسی کند.

گاهی فکر می‌کنم که رییس جمهور انتظار دارد ما رفراندوم برگزار کنیم. به خدا دست ما نیست و در قانون اساسی هیچ قدرتی به ما داده نشده است جز رای دادن.

آنکه باید برای رفراندوم تلاش کند حسن روحانی است نه من روزنامه نگار یا آن دانشجوی نشسته در کلاس دانشگاه.

در ادامه باید یک نکته مهم را هم به حسن روحانی یادآوری کنیم و آنهم اینکه اگر او به دنبال برگزاری رفراندوم است تا مجلس دهم برقرار است، آن را نهایی کند. آنگونه که از شواهد پیداست مجلس یازدهم در اختیار مخالفان جدی رییس جمهور قرار خواهد گرفت. در مجلسی که در آن نه از علی لاریجانی خبری هست نه از عارف.

در مجلس آینده روحانی نه تنها نمی‌تواند از رفراندوم حرف بزند بلکه باید خود را آماده سوال یا حتی استیضاح کند. آنهایی که در تمام این سال‌ها از تریبون‌های مختلف دولت را نواخته‌اند، عزم پارلمان کرده‌اند و با خود قرار گذاشته‌اند حسابی از خجالت دولت و روحانی در بیایند.

پس بهتر است روحانی از حرف زدن بکاهد و به عمل کردن بیفزاید که هیچ دهانی با حلوا حلوا کردن شیرین نمی‌شود. این که مردم بگویند که این آقا هم که فقط حرف می‌زند برای یک رییس جمهور که اتفاقا خود را حقوق‌دان می‌خواند و سابقه حضور 5 دوره‌ای در مجلس را هم دارد خوب نیست.

____________________

بیشتر بخوانید:

روحانی: بعضی‌ها از کلمه «رفراندوم» خوششان نمی‌آید/ بزرگترین خطر برای دموکراسی و حاکمیت ملی، تشریفاتی شدن انتخابات است فعال سیاسی اصلاح طلب: پیشنهاد رفراندوم روحانی را جدی بگیرید ابراهیم رئیسی: رفراندوم پیشکش، مردم را در جریان طرح‌ها قرار بدهید

__________________________

 

لینک کوتاه: asriran.com/002yvs

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: روحانی دولت رفراندوم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۷۹۳۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حمله مرگبار در اکوادور چند روز پس از رفراندوم سرکوب تبهکاران

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از تلویزیون مرکزی چین، در پی وقوع حمله مسلحانه در شهر «گوایاکیل» واقع در جنوب غربی اکوادور، دست کم هفت نفر کشته شدند.

رسانه‌های محلی در حالی به نقل از پلیس اکوادور این خبر را اعلام کرده‌اند که چندی پیش شهروندان این کشور با شرکت گسترده در همه‌پرسی درباره اعمال تدابیر سختگیرانه و سرکوب دارودسته‌های تبهکاری، با اکثریت قاطع به این اقدام رای دادند.

افراد مسلح نقاب‌دار که قاچاقچیان زندانی برخی از آنها را اجیر کرده بودند، در ماه ژانویه به یک شبکه تلویزیونی که در حال پخش زنده بود، یورش بردند. پس از این حادثه، دنیل دوبوآ، رییس جمهور ۳۶ ساله اکوادور در این کشور وضعیت «جنگ مسلحانه داخلی» اعلام کرد و حدود ۲۰ باند تبهکار را در فهرست «تروریستی» قرار داد.

کد خبر 6090723

دیگر خبرها

  • نگاهی به تمام جنجال‌های کریمی قدوسی | گاف تاریخی نماینده مشهد چه بود؟
  • حمله مرگبار در اکوادور چند روز پس از رفراندوم سرکوب تبهکاران
  • رییس‌جمهور فرانسه به آلمان می‌رود
  • درخواست کریمی قدوسی از دولت افغانستان برای بررسی رگ و ریشه اش /سخنگوی سپاه ادعای جنجالی را تکذیب کرد /گاف تاریخی نماینده مشهد چه بود؟
  • دو قانون مصوب مجلس از سوی قالیباف به دولت ابلاغ شد
  • نشست خبری معاون علمی رییس‌جمهور
  • مجلس به دنبال اجرای سند تحول رییس جمهور در حوزه ارز است
  • سخنرانی رییس‌جمهور در نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی آغاز شد
  • سخنرانی رییس‌جمهور آغاز شد
  • کریمی قدوسی و ادعای سلاح هسته ای!