Web Analytics Made Easy - Statcounter

شورای‌عالی سیاست‌گذاری جبهه اصلاح‌طلبان در بیانیه‌ای اعلام داشت: هشدار می‌دهیم که چنانچه دایره انتخاب مردم همچنان بسته بماند ما نمی‌توانیم زینت المجالس انتخابات باشیم و به دلیل سلب امکان معرفی فهرست نامزدها از ما، لیست قابل قبولی برای معرفی به مردم نخواهیم داشت

به گزارش ایرنا، در بیانیه عصر سه‌شنبه شورای‌عالی سیاست‌گذاری جبهه اصلاح طلبان با عنوان "گزارش به مردم"، آمده است: ایران امروز در بزنگاهی سرنوشت‌ساز قرار گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از یک سو مخالفان ایران با اعمال فشارهای بی سابقه و ظالمانه بر کشور در تلاشند تا با ناتوانی و منزوی کردن ایران و ایجاد شکاف و بی‌اعتمادی بین حاکمیت و مردم و بین مردم و نخبگان، تمامی راه‌هایی که به اصلاح امور منجر می شود را یکی پس از دیگری فاقد اثرگذاری کنند و از سوی دیگر تلاش‌های گسترده و مستمر جریان‌های تندرو و رفتارهای نادرست و هزینه ساز برخی دستگاه‌ها در حاکمیت که باعث ایجاد یأس و سرخوردگی در جامعه شده و خسارتهای جبران ناپذیری در پی خواهد داشت، این باور را در جامعه ایران القاء می‌کند که هیچ راهی برای اصلاح وجود ندارد. ناگفته پیداست که جریان های تندرو چه خوابهایی دیده اند و در صورت موفقیت چه سرنوشت تلخی در انتظار ایران عزیز خواهد بود.

این بیانیه افزود: اصلاح طلبان با این استدلال و درک واقع بینانه از فرصت‌ها و تهدیدهای پیش روی کشور، و به رغم همه موانعی که پیش پای اصلاح طلبان به چشم می خورد، با فعال کردن شورای‌عالی سیاست‌گذاری جبهه اصلاح‌طلبان همچنان بر این باور بوده و هستیم که یکی از مهم ترین عرصه های موجود برای بازدارنگی دشمنان کشور و اصلاح امور و برون رفت از مشکلات و بحران‌ها و نیز سیاست‌ورزی اصلاح طلبانه که می تواند مقوم وجوه جمهوریت و اسلامیت نظام باشد، مبنا قرارگرفتن خواست مردم است که از طریق صندوق رأی و مشارکت حداکثری در انتخاباتی واقعی و غیر نمایشی تحقق می‌یابد.

به نظر می‌رسد تکلیف بیش از ۱۶۰ کرسی مجلس از پیش معلوم است

شورای‌عالی سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان در ادامه با تشریح روند فعالیت این شورا در یکسال پرداخت و ادامه داد: متاسفانه ردصلاحیت‌های گسترده و بی سابقه، اکثریت قریب به اتفاق چهره‌های اصلاح‌طلب را از صحنه انتخابات حذف کرده است و از هم اکنون به نظر می‌رسد تکلیف بیش از ۱۶۰ کرسی مجلس، از پیش معلوم است و اساسا هیچ رقابتی در آنها، حتی بین اصولگرایان نیز شکل نخواهد گرفت و در نزدیک ۷۰ کرسی، در بهترین حالت، رقابتی کم رمق فقط بین اصولگرایان برقرار است.

این بیانیه خاطرنشان کرد: در استانهای سراسر کشور به جز حوزه انتخابیه تهران، حدود ۳۰ نامزد اصلاح طلب، شانس رقابتی کم رمق در انتخابات را دارند و تقریبا بیش از ۹۰ درصد نامزدهای حزبی ما نیز از گردونه رقابت در انتخابات با دلایلی نظیر عدم التزام به نظام و اسلام و قانون اساسی یا رد صلاحیت شده اند و یا صلاحیتشان احراز نشده است. در حالی که مبنای تشکیل حزب، طبق همین قانون اساسی و عضویت در آن روشن است.

شورای‌عالی سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان یادآور شد: در حوزه انتخابیه تهران نیز علاوه بر حذف نامزدهای شاخص اصلاح‌طلب بخش قابل توجهی از نمایندگان فعلی مجلس نیز ردصلاحیت شده‌اند. این حذف، شامل تقریبا بیش از ۹۰ درصد نمایندگان اصلاح طلب در دیگر حوزه‌های انتخابیه غیر از تهران است.

شورای‌عالی سیاست‌گذاری جبهه اصلاح‌طلبان در ادامه خطاب به مردم اعلام داشت: تلاش ما تا این لحظه، مشارکت فعال در انتخابات بوده است. به رغم سردی عرصه سیاست و تازیانه‌های سرمایه‌سوز سختی که در این روزها با بی‌تدبیری و پنهان‌کاری بر پیکره جامعه وارد آمده، همچنان تصور می‌کنیم که اگر انتخاباتی عادلانه و رقابتی برگزار شود و مبنای عمل مجریان و ناظران انتخابات، مرّ قانون باشد، و همگان به وصایای بنیانگذار کبیر انقلاب عمل کنند، می‌توان با حضور پر شور مردم، به اصلاح روندها و رویکردها و تحقق مطالبات شهروندان امید داشت. اما در شرایطی که امروز با ردصلاحیت‌های پیش روی ما عملا امکان رقابت و مشارکت فعال را از ما سلب کرده اند.

این بیانیه اضافه کرد: تأکید می‌کنیم که مبنای عمل ما برای حضور در انتخابات، منافع ملی و به کرسی نشاندن خواست مردم وحفظ تمامیت ارضی و دور کردن سایه شوم تحریم و جنگ و دروغ و بی ثباتی و فساد و ناکارآمدی از سر کشور بوده و در این راه، حداکثر توان خود را به کار بسته‌ایم و تلاش کرده‌ایم با رای‌زنی و تعامل با مقامات ذیربط بخشی از مشکل رد صلاحیت ها را در چارچوب قانون حل و فصل کنیم.

شورای‌عالی سیاست‌گذاری جبهه اصلاح‌طلبان تاکید کرد: ما با پذیرش همه ضعف‌ها و کاستی‌های خود در دفاع از حقوق ملت، بر این باوریم که اگر در روند انتخابات تجدید نظر اساسی انجام نگیرد خواست مردم به عنوان ولی‌نعمتان کشور و نظام‌ تحقق پذیر نخواهد بود. البته این نافی مسؤولیت مسؤولان نیست. چه این که عملکرد وزارت کشور در این دوره انتخابات در خور نقد فراوان است واین وزارت به عنوان مجری انتخابات باید بیش از پیش در پاسداری ودفاع از حقوق مردم تلاش می‌کرد وتلاش بکند.

هشدارهای رییس‌جمهوری را باید جدی گرفت

این بیانیه افزود: هشدارهای رییس جمهور محترم در خصوص احتمال هدم و حذف جمهوریت نظام را باید بسیار جدی گرفت. رییس جمهور به عنوان رییس شورای عالی امنیت ملی، از منظر مخاطراتی که عملکرد ناصواب هیات‌های نظارت و دیگر دست‌اندرکاران در انتخابات متوجه انسجام ملی و امنیت کشور می‌کند، و به عنوان مجری قانون اساسی، می‌تواند به دلیل تعطیلی فصل حقوق ملت، از اختیارات قانونی خود و ظرفیت‌های قانون اساسی نظیر اخطار قانون اساسی استفاده کند.

شورای‌عالی سیاست‌گذاری جبهه اصلاح‌طلبان تصریح کرد: به‌رغم همه مشکلات و برای دفع هرگونه بهانه، ما درعین حال منتظر اعلام نظر شورای محترم نگهبان می‌مانیم و امیدواریم شورای محترم نگهبان با تجدید نظر اساسی در این وضعیت مخاطره‌آمیز که انتخابات را از هویت واقعی ان خارج خواهد کرد، شرایط یک انتخابات پرشور و واقعی و رقابتی را فراهم کند. هشدار می‌دهیم که چنانچه دایره انتخاب مردم با تنگ نظری همچنان بسته بماند ما نمی‌توانیم زینت المجالس انتخابات باشیم و به دلیل سلب امکان معرفی فهرست نامزدها از ما، لیست قابل قبولی برای معرفی به مردم نخواهیم داشت.

 

لینک کوتاه: asriran.com/002z0N

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: اصلاح طلبان شورای عالی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۹۹۱۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توضیحات مهم سخنگوی شورای نگهبان درباره لایحه عفاف و حجاب/ تشکیل سازمان «سپند» تأیید شد

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، هادی طحان نظیف عضو حقوقدان و سخنگوی شورای نگهبان صبح یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۲در نخستین نشست خبری خود، به گزارشی از نظرات اخیر شورای نگهبان درباره مصوبات مجلس شورای اسلامی پرداخت و گفت: طرح ساماندهی بازار زمین، مسکن و اماره بها که از سال گذشته میان محلی و شورای نگهبان در رفت و آمد بود، در نهایت خلاف موازین شرع و قانون اساسی شناخته نشد و امیدواریم این طرح به اهداف خود دست یابد.

تشکیل سازمان «سپند» به تایید شورای نگهبان رسید

بنابر روایت ایسنا، وی افزود: طرح تشکیل سازمان پژوهش و نوآوری دفاعی (سپند) نیز در جلسه اخیر شورای نگهبان مورد بررسی قرار گرفت و مغایر با موازین شرع و قانون اساسی شناخته نشد. لایحه ارجاع اختلاف شرکت مهندسی گاز ایران با هند به داوری نیز مورد تایید شورای نگهبان قرار گرفت. طرح اصلاح ماده ۱۰۴ قانون مجازات اسلامی نیز است سوی شورای نگهبان نگهبان مورد بر سی قرار گرفت که به تایید شورا نرسید. همچنین اصلاح قانون نظام صنفی کشور نیز با ایراداتی از سوی شورای نگهبان مواجه شد.

وی همچنین گفت که شورای نگهبان نسبت به قانون مصباح نشان صنفی ابهاماتی وارد کرده است.

سخنگوی شورای نگهبان افزود: دو طرح تامین مالی تولید و زیرساخت‌ها و استفساریه ماده ۵ قانون بیمه‌های اجتماعی کارگران اجتماعی و همچنین لایحه دو فوریتی تمدید امرای قانون اساسنامه شرکت ملی پست و لایحه ارجاع اختلاف توانیر و شرکت گنت ترکیه به داوری خلاف موازین شرع و قانون اساسی شناخته نشد.

طحان نظیف با اشاره به اساسنامه‌های بررسی شده از سوی شورای نگهبان گفت: اصلاح اساسنامه صندوق حمایت از قهرمانان و پیشکسوتان ورزش کشور، اصلاح اساسنامه صندوق نوآوری و شکوفایی، اصلاح اساسنامه سازمان منطقه آزاد تجاری و صنعتی اردبیل و همچنین اصلاح اساسنامه سازمانهای مناطق آزاد کیش،قشم، ارسباران، جلفا و انزلی نیز خلاف موازین شرع و قانون اساسی شناخته نشد

وی با بیان این‌که « ۳ استعلام از دیوان عدالت اداری از سوی فقهای شورای نگهبان مورد بررسی قرار گرفته است» اظهار کرد: دو مورد از این موارد خلاف موازین شرع شناخته نشد و یک مورد بر خلاف موازین شرع تشخیص داده شد.

فرصت ثبت‌نام نمایندگان کاندیداها در سامانه داوطلب آغاز شد

به گزارش ایسنا سخنگوی شورای نگهبان در پاسخ به پرسشی درباره تمهیدات شورای نگهبان برای دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی گفت: در انتهای هفته مرحله دوم انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی برای تعیین تکلیف ۴۵ کرسی باقیمانده در ۱۵ استان برگزار می‌شود؛ در ۸ خوزه انتخابیه که بالای دو نفر از داوطلبان آن‌ها تعیین تکلیف نشدند (تبریز، ری، آبادان، شیراز، کرمانشاه، خرم‌آباد، قائم شهر و ملایر) انتخابات بصورت تماماً الکترونیک برگزار می‌شود.

طحان نظیف افزود: از امروز فرصت ثبت‌نام نمایندگان کاندیداها در سامانه داوطلب آغاز می‌شود.

وی با بیان این‌که «تعداد ناظران شورای نگهبان برای دور دوم انتخابات بیش از ۴۰ هزار نفر هستند»، عنوان کرد: در مرحله قبل همه موارد تخلفاتی که به شورای نگهبان اعلام شد، مورد بررسی قرار گرفت؛ برخی از موارد در روز انتخابات و طی تذکر، برخی با اعزام بازرس و باز شماری و برخی دیگر نیز به دستگاه قضا ارجاع شد.

هنوز بررسی لایحه عفاف و حجاب به اتمام نرسیده است

سخنگوی شورای نگهبان درباره آخرین وضعیت لایحه عفاف و حجاب تاکید کرد: اخیرا اصلاحیه مجلس را در این خصوص دریافت کردیم و در حال رسیدگی هستیم هنوز بررسی به اتمام نرسیده است؛ تا اینجای کار برخی از ایرادات شورای نگهبان همچنان به قوت خود باقیست که عمدتا این موارد شامل مواد ۴۷ و ۴۸ است.

ادامه دارد ...

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902985

دیگر خبرها

  • مزیت اصلاح‌طلبان رو به اضمحلال؛ بالشتک ضربه‌گیر بین جامعه و حکومت از میان رفته
  • ادعای بدون سند حجاریان درباره روحانی/ سخنی که خاندوزی باید تکذیب کند
  • اصلاح‌طلبان؟ خیر، متشکرم!
  • ماده واحده «اصلاح ماده ۴ آیین‌نامه شورای تخصصی حوزوی» ابلاغ شد
  • ماده واحده «اصلاح ماده 4 آیین‌نامه شورای تخصصی حوزوی»
  • ضرورت مشارکت ذینفعان حوزه علوم انسانی در تدوین سیاست‌ها
  • توضیحات مهم سخنگوی شورای نگهبان درباره لایحه عفاف و حجاب/ تشکیل سازمان «سپند» تأیید شد
  • افغانستانی‌ها بمانند یا بروند؟!/ ردّ پای ۲۰ ساله لیدر اصلاح‌طلبان در مشکلات مردم و ایران
  • افغانستانی‌ها بمانند یا بروند؟!/ ردّ پای 20 ساله لیدر اصلاح‌طلبان در مشکلات مردم و ایران
  • ویژگی‌های یک نماینده شایسته در مجلس چیست؟