Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبستان»
2024-05-07@03:16:32 GMT

بهره مندی از ۹۹ منبع برای نگارش «ندای فاطمیه»

تاریخ انتشار: ۹ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۷۰۷۵۲۷

بهره مندی از ۹۹ منبع برای نگارش «ندای فاطمیه»

حجت الاسلام خدامیان آرانی با بیان اینکه در «ندای فاطمیه » به ارتباط امام زمان(عج) با حضرت زهرا(س) پرداختم، گفت: فاطمیه اعتراض به غفلت انسان هاست .

خبرگزاری شبستان، سرویس فرهنگی- مریم داوری: کتاب «ندای فاطمه» نوشته «حجت الاسلام مهدی خدامیان آرانی» به مناسبت سالروز شهادت حضرت فاطمه زهرا(س)، برای دهمین بار از سوی انتشارات بهار دلها چاپ و روانه بازار کتاب شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به منظور اطلاع از جزئیات این کتاب گفتگویی با حجت الاسلام خدامیان آرانی که نویسنده، پژوهشگر و استاد حوزه و دانشگاه است، ترتیب دادیم. این نویسنده تاکنون کتابهای بیشماری از جمله زیارت مهتاب، روشنی مهتاب، فریاد مهتاب، حوادث فاطمیه، سرزمین یاس، دعای مادرم، نور مهتاب و اشک مهتاب را در مورد حضرت فاطمه (س) به رشته تحریر در آورده است. این گفتگو بدین شرح است:

 

کتاب «ندای فاطمیه» مشتمل بر چند فصل یا بخش و صفحه است؟ عناوین فصول چه نام دارد؟

این کتاب دارای 128 صفحه و 12 فصل است. برای فصول کتاب عنوانی انتخاب نکردم و آنها را شماره گذاری کردم.

 

این کتاب به چه بعدی از زندگی حضرت فاطمه (س) می پردازد؟

«ندای فاطمیه» اهمیت و پیام ایام فاطمیه و ارتباط فاطمیه با امام زمان(عج) را برای خوانندگان تبیین و تشریح می کند. این کتاب به فلسفه فاطمیه اشاره می کند و به راه های زنده نگه داشتن فاطمیه می پردازد.

 

مهم ترین پیام ایام فاطمیه چیست؟

فاطمیه به عنوان اساس مذهب ما، صرفا یک حادثه تاریخی نیست بلکه یک مسیر است که تا امروز ادامه دارد. فاطميه چيزى جز فرياد اعتراض به ادامه غيبت امام زمان(عج) نيست. فاطمیه  اعتراض به غفلت انسان هاست . حضرت فاطمه(س) این همه سختی کشیدند و مصیبت دیدند تا امام زمانشان در جامعه غریب و مظلوم نباشد. این بانوی بزرگوار به ميدان آمدند تا حجت خدا بى يار و ياور نماند و اشك غريبانه امام زمان در نخلستان ها و خارج از شهر جارى نشود. امروز مهدى فاطمه، مولای ما در غيبت هستند و مردم  سرگرم دغدغه هاى دنیوی و مادی شدند. بسيارى از مردم فراموش كردند كه اصلا امام زمانى وجود دارد و  به روزگار غيبت امام زمان(عج) عادت كرده اند. مردم نمى دانند كه همه گرفتارى آنان به خاطر اين است كه حجت خدا را از ياد برده اند، چشمه آب حیات را رها کردند و به سراب پناه بردند.  

 

در کتابهای ما تا چه اندازه با نگاه مهدوی به ایام فاطمیه و زندگی حضرت فاطمه (س) پرداخته شده است؟

خیلی کم. در مورد زندگی و ابعاد شخصیت حضرت فاطمه(س) و سبک زندگی ایشان کتاب زیاد نوشته شده است. در مورد حضرت فاطمه(س) با رویکرد مهدوی یکی دو کتاب داریم که آن هم علمی و دارای ادبیات ثقیل است.

 

چرا این دست کتابها کم است و حتی در سخنرانی های مذهبی هم به این موضوع کم پرداخته شده است؟

 شاید چون ذهن ما مدل ریاضی شده است و جزئی نگر شدیم. ما همه چیز را دسته بندی کردیم. نیمه شعبان را تنها مختص امام زمان (عج) می دانیم و ایام فاطمیه را برای حضرت فاطمه زهرا(س) و با این پیش فرض جلو می رویم. ما نیازمند نگاهی وسیع هستیم. آسیبی که متوجه جامعه ماست، این است که آموزه ها را مقطعی کردیم. به عنوان مثال عاشورا را صرف امام حسین(ع) می دانیم و ارتباطها را در نظر نمی گیریم چون افق دید محدودی داریم. همین می شود که فاطمیه را مختص حضرت فاطمه(س) می دانیم و به ارتباط حضرت زهرا (س) و امام زمان (عج) پی نمی بریم. این مساله را فراموش کردیم که اگر امام زمان (عج) را نشناسیم ، مرگ ما مرگ جاهلیت است. ما برای امام حسین (ع) عزاداری می کنیم اما ارتباط امام حسین (ع) را با امام زمان (عج) نمی دانیم. محور معرفت در مذهب شیعه، زنده نگه داشتن نام امام زمان(عج) است. امام صادق(ع) فرمودند« اگر امام زمان خود را درک می کردید همواره خدمت ایشان را می کردید».نویسندگان و فرهنگیان از هر موقعیتی باید استفاده کنند و در کارها و آثار خود یاد امام زمان (عج) را زنده نگه دارند تا دلها را به سوی آن حضرت سوق دهند. ربیع یکی از القاب حضرت مهدی(عج) است یعنی یاد ایشان بهار دلهاست و به دلها امید می دهد. ما همواره حتی در عزاداری ها برای ائمه اطهار (ع) باید به یاد امام زمان (عج) باشیم. فلسفه این کار این است که امید به آینده روشن و فردایی بهتر داشته باشیم و هرگز دچار یاس و ناامیدی نشویم. مهدویت یعنی امید و امید حلقه مفقوده جامعه ماست.

 

برای نگارش «ندای فاطمیه» از چه منابعی استفاده کردید؟

بنده از منابع شیعی و سنی برای نگارش این کتاب استفاده کردم و در مجموع می توان گفت از 99 منبع که همگی عربی بودند، بهره بردم. ندای فاطمیه 121 پیوست نیز دارد که در آنها متن عربی احادیث آورده شده است.

 

چقدر طول کشید تا کتاب «ندای فاطمیه» را نوشتید؟

سه ماه

 

مخاطب کتاب «ندای فاطمیه » بیشتر چه گروه سنی را شامل می شود؟

این کتاب را نیز مانند سایر کتابهایم برای جوانان نوشتم. تلاش کردم که روان و ساده بنویسم تا خواندن این کتاب هم قابل درک باشد و هم اینکه خسته کننده نباشد.

 

 

 

 

 

 

پایان پیام/31

منبع: شبستان

کلیدواژه: مسجد مسجد مسجد کانون های فرهنگی هنری مساجد شهادت حضرت فاطمه زهرا س کانون های فرهنگی هنری مساجد فهما کانون های فرهنگی هنری مساجد کانون های فرهنگی هنری مساجد رویداد ملی فهما بهار دلها مریم داوری حضرت فاطمه س امام زمان عج

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۷۰۷۵۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بهره‌مندی ۵۸۰ خانوار روستایی خراسان جنوبی از اینترنت پرسرعت

مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان خراسان جنوبی از راه‌اندازی ۶ سایت اینترنت پرسرعت همراه در اتان خبر داد و گفت: با راه‌اندازی این سایت‌ها، ۵۸۰ خانوار روستایی از اینترنت پرسرعت بهره‌مند شدند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، مصطفی بهی با اعلام این خبر اظهار داشت: از ابتدای اردیبهشت تاکنون با راه‌اندازی 6 سایت دیگر توسعه شبکه ملی اطلاعات 6 روستای استان از خدمات مبتنی بر این شبکه و اینترنت پرسرعت همراه بهره‌مند شدند.

وی گفت: از این تعداد، 4 سایت جدید در روستا‌های جمز و مرغوب شهرستان طبس، حیدرآباد شهرستان نهبندان و سهک شهرستان درمیان احداث و راه‌اندازی شده و این روستا‌ها را از پوشش تلفن و اینترنت پرسرعت همراه بهره‌مند کرده است.

مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان خراسان جنوبی افزود: همچنین با ارتقا تکنولوژی 2 سایت دیگر تلفن همراه، روستا‌های نوغاب شهرستان سربیشه و کلاته بالا (شهرک قدس) شهرستان قائنات، از پوشش اینترنت پرسرعت همراه بهره‌مند شدند.

بهی، با بیان اینکه  این سایت‌ها با اعتباری بالغ بر 236 میلیارد ریال از محل منابع طرح توسعه ارتباطات روستایی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات راه‌اندازی شده اظهار داشت: با راه‌اندازی این سایت‌ها، خدمات مبتنی بر شبکه ملی اطلاعات و اینترنت پرسرعت همراه، در دسترس بیش از 850 خانوار روستایی استان قرار گرفته است.

انتهای پیام/252/

دیگر خبرها

  • ساخت ١۵٠ هزار واحد مسکونی از ماه آینده آغاز می‌شود
  • بهره‌مندی ۵۸۰ خانوار روستایی خراسان جنوبی از اینترنت پرسرعت
  • بهره مندی بیش از ۵ هزار نفر در البرز از مشاوره ژنتیک
  • بهره مندی هزار و ۶۸۳ شهر و روستای کردستان از گاز طبیعی
  • بهره مندی بیش از ۱۲ هزار روستایی گلستان از تسهیلات قرض‌الحسنه
  • برنامه های دهه کرامت حرم حضرت فاطمه معصومه (س) تشریح شد
  • تفال به حافظ یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳؛ به آب روشن می‌عارفی طهارت کرد..
  • امام جعفر صادق (ع)؛ شخصیت مهم در جهان اسلام و مکتب شیعه
  • مذاکره با بازیگران «عشق» ادامه دارد / نگارش فیلمنامه بر اساس واقعیت‌های اجتماعی
  • بهره‌مندی ۱۲۳ شهر و ۲۴۶۹ روستای استان فارس از گاز