Web Analytics Made Easy - Statcounter

  رویداد۲۴ فرید زکریا ستون نویس مشهور آمریکایی این هفته در ستون مخصوص خود در واشنگتن پست به سخنرانی ملی گرایانه و پوپولیستی ترامپ در نشست اقتصادی داووس اشاره کرده و گفته این هفته هیچکس بر خلاف سال گذشته از اظهارات ترامپ تعجب نکرده است. زکریا دلیل این عدم تعجب را  در عادی شدن رویکردهای مشابه ترامپ در جهان جستجو کرده و گفته همه کشورها به تدریج به سمت حمایت از صنایع داخلی و جهانی شدن وارونه در حرکتند و از این رو سخنرانی عجیب رییس جمهور آمریکا هیچ کس را به تعجب وا نداشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  او در این یادداشت نوشته سخنرانی دونالد ترامپ در فروم اقتصاد جهانی داووس نسبتا خوب پیش رفت. بخشی از آن به این دلیل بود که داووس کنفرانسی در دست مدیران عامل کسب و کارهاست و آن‌ها پیام‌های تجاری ترامپ را می‌پسندند. اما بیشتر به این دلیل که او و نمود‌های او دیگر برای کسی عجیب و غیر قابل باور نیست. به اطراف و اکناف جهان نگاه کنید؛ خواهید دید که ترامپ و ترامپیسم عادی شده است.
به گفته فرید زکریا، داووس یک زمانی جایی بود که کشور‌ها برای نمایش تعهدشان به اقتصاد و جوامع در آن دور هم جمع می‌شدند. از این گذشته این نیرو‌ها در واقع نیرو‌های پیشران رشد جهانی بودند و صد‌ها میلیون فقیر را کم می‌کردند. هر ساله یک کشور متفاوت به ستاره این فروم تبدیل می‌شد و معمولا وزیر دارایی آن‌ها به عنوان معمار رونق اقتصادی شناخته و مورد تجلیل قرار می‌گرفت. آمریکا یکی از پر انرژی‌ترین مروج‌های ایده دوقلوی آزادی سیاسی و اقتصاد آزاد بود اما امروز داووس حسی کاملا متفاوت را منتقل می‌کند. با وجود اینکه رشد اقتصادی در جهان تقریبا ثابت بوده و کشور‌ها رو به جلو حرکت می‌کنند، زمانه تغییر کرده است. جهانی شدن که یک زمان عنوان اصلی مباحث بود امروز جایش را به پوپولیسم داده است.بیشتر بخوانید: کلینتون: آمریکا نمی‌تواند چهار سال دیگر با ترامپ ادامه دهدبه گزارش رویداد۲۴ این ستون نویس مشهور آمریکایی ادامه داد: این فقط یک حرف از روی هوا و یک لفاظی نیست. همان طور که یک زمان مورگان استنلی و روچیر شارما در سال ۲۰۰۸ گفتند، ما وارد عصر جهانی شدن زدایی شده‌ایم.
به گفته فرید زکریا، این رویکرد معکوس به خوبی در مورد هند قابل مشاهده است. در سال ۲۰۱۸ نارندرا مودی نخست وزیر هند به داووس آمد اعلام کرد بسیاری از کشور‌ها نگاه به درون دارند و جهانی شدن تضعیف شده است. از ان زمان دولت او به شدت تعرفه‌ها را برای صد‌ها قلم کالا افزایش داده و اقداماتی برای حفاظت از کشاورزان هندی، فروشندگان، کمپانی‌های دیجیتال و دیگر کسب و کار‌ها در رقابت با رقبای جهانی کرده است.   او به یادداشتی در اکونومیست اشاره کرده و نوشت: اکونومیست اخیرا در گزارشی اشاره کرده بود که اروپا به عنوان یکی از موتور‌های محرکه آزادی اقتصاد و سیاست نیز اخیرا به مداخلات بیشتر دولت برای پیشبرد صنایع داخلی روی آورده است. اگر فکر می‌کنید اینترنت از این رویکرد جدید مستثناست، باید بگویم اشتباه می‌کنید. مراکز اروپایی رصد سیاست و اقتصاد بین المللی اقدامات مختلفی را شناسایی کرده‌اند که در راستای حمایت از بومی سازی اقتصاد دیجیتال در ۶۴ کشور مختلف اجرا شده است. این اقدامات از سال ۲۰۰۸ شدت گرفته است.
او ادامه داد: البته ضروری است که درباره روند معکوس جهانی شدن اغراق نکنیم. گزارش DHL در سال ۲۰۱۹ نشان می‌دهد جهانی شدن هنوز یک رویکرد قوی و در حال توسعه است. مردم می‌خواهند به سراسر جهان سفر کنند و با هم تجارت داشته باشند، اما در سطح سیاست‌های دولتی، امروز قضیه برعکس شده است.   نوریل روبینی اقتصاددان استدلال می‌کند که نتیجه تجمعی همه این اقدامات اعم از حمایت از صنایع داخلی، یارانه به قهرمانان ملی، منع مهاجرت، کاهش سرعت رشد اقتصادی، کاهش شغل، اقتصاد‌های ناکارآمد است. ما در گذشته بار‌ها شاهد چنین چیزی بودیم نه فقط در هند، که چندین دهه است از رکود ناشی از سیاست‌های حمایتی رنج برده است. اما امروز ناسیونالیسم و حمایت گرایی داخلی غالب شده است.   زکریا در پایان خاطرنشان کرده این مرحله از «جهانی شدن زدایی» از بالا هدایت می‌شود. کشور‌های بزرگ جهان طبق معمول کار را در دست دارند. برای مثال به چین و اقدامات حفاظتی اش در برابر بازار‌های جهانی نگاه کنید و ببینید هنوز این کشور با سرعت در حال رشد است. آمریکا که خود را سردمدار اقتصاد آزاد می‌داند رییس جمهوری دارد که خواستار تحدید مهاجرت و اقدامات محافظتی در برابر رقبای خارجی است. در داووس ترامپ امسال بیش از سال‌های گذشته مورد استقبال قرار گرفت و از این به بعد این استقبال بیشتر هم خواهد شد. لینک کوتاه: www.rouydad24.ir/000qmA خبر های مرتبط

منبع: رویداد24

کلیدواژه: رویداد24 فرید زکریا دونالد ترامپ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۷۴۲۹۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشور‌های آفریقایی و خاورمیانه ذخایر طلا را از اقتصاد آمریکا خارج می‌کنند

نشریه آمریکایی هوستون پست نوشت: کشور‌های آفریقایی و خاورمیانه ذخایر طلا را از اقتصاد ایالات متحده خارج می‌کنند.

به نوشته این نشریه، کشور‌هایی که چنین اقداماتی را انجام می‌دهند عبارتند از نیجریه، آفریقای جنوبی، غنا، سنگال، کامرون، الجزایر، مصر و عربستان سعودی که هر کدام نماینده مناطق حساس آفریقا و خاورمیانه هستند. اقدامات آنها سؤالاتی را در مورد آینده دلار آمریکا به عنوان ارز ذخیره اصلی جهان ایجاد می‌کند.

نویسندگان مقاله خاطرنشان می‌کنند که اقتصاد راکد آمریکا خود کشور‌ها را به خارج کردن ذخایر طلایشان که در بانک‌های آمریکا هستند، سوق داده است. سایر نگرانی‌ها شامل تورم مداوم، افزایش سطح بدهی و نگرانی در مورد توانایی فدرال رزرو برای حفظ ثبات سیاست پولی آمریکاست.

این کشور‌ها با بازگرداندن ذخایر طلای خود به دنبال محافظت از خود در برابر سرایت مالی احتمالی و حفظ ثروت خود در مرز‌های خود هستند.

یادآور می‌شود: استفاده ابرازی آمریکا از دلار باعث شده عزمی جهانی برای پایین کشیدن این ارز به راه بیافتد. آمریکایی‌ها از واحد پولی خود به عنوان «ابزار فشار سیاسی» بر سایر کشور‌ها استفاده می‌کنند که این امر، ناخواسته یک عزم جهانی برای سرنگونی پادشاهی دلار را به راه انداخته است.

در همین راستا، کشور‌های عضو بریکس نیز اعلام کرده‌اند قصد دارند در آینده از ارز‌های داخلی در معاملات خود استفاده کرده و پس از مدتی یک ارز دیجیتال مشترک را جایگزین دلار کنند.

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل اقتصاد بین الملل

دیگر خبرها

  • عادی‌سازی روابط رژیم صهیونیستی و کشورهای منطقه قابل هضم و توجیه نیست
  • علی‌اف: صلح در قفقاز جنوبی تنها از طریق عادی‌سازی روابط باکو-ایروان حاصل می‌شود
  • عکس| تبریک عجیب و غریب بهرنگ علوی در روز معلم
  • فیلم| عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی هیچگاه مشکل غرب آسیا را حل نخواهد کرد
  • فیلم تعجب و بهت عرب‌ها از دیدن نیسان طلایی سایپا!
  • کشور‌های آفریقایی و خاورمیانه ذخایر طلا را از اقتصاد آمریکا خارج می‌کنند
  • وزیر خارجه آمریکا : روابط عربستان و اسرائیل به زودی عادی می شود
  • فیلم اظهارات عجیب سخنگوی شورای شهر تهران | مشکلات تقصیر گرگ‌های رسانه‌ای افتاد!
  • بلینکن: روابط عربستان و اسرائیل به زودی عادی می‌شود
  • ریاض: به توافق امنیتی با آمریکا نزدیک شده‌ایم