Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-04-28@22:00:03 GMT

کاهش هزینه‌های دولت واجب است نه تحمیل فشار بر مردم!

تاریخ انتشار: ۱۶ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۷۹۴۳۴۵

کاهش هزینه‌های دولت واجب است نه تحمیل فشار بر مردم!

سرمنشأ تحول یا عقب‌ماندگی اقتصاد هر کشوری، سیاست‌های اقتصادی سیاست‌گذاران یا دولت است که می‌تواند عامل مهمی در ایجاد رونق و توسعه تولید یا رکود وعقب ماندن از بازارهای تولیدی و رقابتی جهان شود. ۱۶ بهمن ۱۳۹۸ - ۱۳:۵۱ رسانه ها خواندنی نظرات - اخبار رسانه ها -

به گزارش گروه رسانه های خبرگزاری تسنیم، علی اکبر نیکو اقبال طی یادداشتی در روزنامه قدس نوشت : سرمنشأ تحول یا عقب‌ماندگی اقتصاد هر کشوری، سیاست‌های اقتصادی سیاست‌گذاران یا دولت است که می‌تواند عامل مهمی در ایجاد رونق و توسعه تولید یا رکود وعقب ماندن از بازارهای تولیدی و رقابتی جهان شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کوچک شدن دولت‌ها موضوع بزرگی است، موضوعی که دولت‌هایی که به آن مبادرت ورزیده و اقتصاد را به دست مردم سپرده‌اند حال و روز خوب‌تری در رفاه اقتصادی و توان معیشتی جامعه خود خلق کرده‌اند. در حالی که مزایا و مزیت‌های کوچک شدن دولت‌های توسعه‌یافته به عینه دیده شده، اما دولت ما اقبال و رغبتی به الگوگیری از چنین روش‌هایی از خود نشان نداده است.

کاهش درآمدهای نفتی و وابستگی بودجه به درآمدهای مالیاتی وعوارض به جای اینکه دولت را به سمت کوچک ‌شدن سوق دهد، منجر به خلق راهکارهای تورم‌زایی چون نشر پول و افزایش پایه‌پولی شده است. موضوعاتی چون دریافت سود سپرده از حساب‌های بانکی باید به گونه‌ای اعمال شود که سرمایه‌های بانکی را به سمت بازارهای دلالی دلار و سکه سوق ندهد و رکود و گرانی مضاعفی را در پایان سال و آغاز سال 99 بر مردم تحمیل نکند.

راهکارهای خلق پول و نقدینگی که از سوی دولت اندیشیده شده، در انواع و اقسام مختلفی تورم‌زا و به نفع عده محدودی از مردم بوده در حالی که عده بی‌شماری از فشارهای اقتصادی در رنج و سختی به سر می‌برند، انتظار می‌رود دولت با کاهش مخارج خود و کوچک‌سازی، راه معقول و صواب را برگزیند و فشارهای خود را بر آحاد ضعیف جامعه تحمیل نکند. دولت به جای دست زدن به راه‌های تورم‌زا باید کوچک‌سازی و مصرف بهینه را در صدرفعالیت‌های خود قرار دهد. هیچ اقتصاد و اقتصاددانی یا مردم و فعالان اقتصادی نمی‌پذیرند که در شرایط تحریمی و سخت اقتصادی دولت ذره‌ای از مخارج گزاف و بعضاً بی‌فایده اقتصادی خود را کم نکند، اما همچنان به دنبال فشار با انواع و اقسام راه‌ها و ترفندها بر روی مردم و فعالان اقتصادی باشد. راه‌حل مشکلات اقتصادی کشور، مردمی‌شدن اقتصاد، حضور دولت به عنوان ناظر بر فعالان اقتصادی و کاهش هزینه‌هایی است که تا امروز از محل درآمدهای نفتی نصیب دولت می‌شد. کاهش درآمدهای نفتی تجربه خوبی برای عبور از وابستگی دولت به درآمدهای نفتی است، به شرط اینکه فشار تأمین بودجه بر مردم تحمیل نشود و دولت با الگوگیری از سایر دولت‌های متکی به درآمدهای شفاف مالیاتی، اقتصاد کشور را به نفع تولید و توسعه هر چه بیشتر هدایت کند.

انتهای پیام/

بازگشت به صفحه رسانه‌‌ها

R1437/P/S9,1299/CT12

منبع: تسنیم

کلیدواژه: فعالان اقتصادی درآمدهای نفتی رسانه ها دولت ها بر مردم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۷۹۴۳۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تبدیل شدن به شریک تجاری جدید نفتی با تکیه بر عرضه نفت به پالایشگاه های کوچک و سهامداری در پالایشگاه های فراسرزمینی

در حالی که ما طی سال گذشته میلادی برای فروش نفت و گاز خود با تحریم مواجه بودیم، صندوق بین المللی پول در جدیدترین گزارشش از سلسله گزارش های چشم انداز اقتصادی جهان که هر سه ماه یکبار منتشر می کند، از رشد ۵.۴ درصدی اقتصاد کشورمان خبر داد. ما در حالی این رشد اقتصادی را رقم زدیم که بسیاری از کشورهای دنیا سال خوبی را پشت سر نگذاشتند و رشد اقتصادی بالایی نداشتند. در این سال، اقتصادهای منطقه خاورمیانه به طور متوسط رشد ۲ درصدی داشتند و عربستان با رشد منفی ۱.۱ درصدی مواجه شد.

دولت سیزدهم برای تولید و فروش نفت و گاز کشور به سیاست های خاصی روی آورد. استفاده از تمام ظرفیت ها برای فروش منابع، افزایش تعاملات با کشورهای خریدار و استفاده از توان دانش بنیانی کشور از جمله سیاست هایی بود که به اجرا گذاشته شد. به زعم کارشناسان، این سیاست ها بود که در نهایت نتیجه داد و زمینه ساز رشد اقتصادی کشور شد.  به زعم بسیاری، رشد اقتصادی 5.4 درصدی کشورمان بر اثر سیاست گذاری های صحیح و اتکا به خود به دست آمد.

نظرات ایمان زنگنه، عضو انجمن اقتصاددانان ایران و استاد دانشگاه را در ادامه در خصوص فروش نفت و گاز کشورمان در شرایط تحریمی در ادامه می خوانید. زنگنه در خصوص رشد اقتصادی 5.4 درصدی کشور طی سال گذشته میلادی که صندوق بین المللی پول در آخرین گزارشش به آن اشاره داشت، تصریح کرد: بخش نفت همواره یکی از حوزه های پیشران در اقتصاد کشور ما بوده است. به تبع این بخش رشد اقتصادی را شاهد هستیم. تولید ثروت از حوزه نفت باعث شده است که بخش های دیگر نیز رشد را تجربه کنند.

وی ادامه داد: این که در شرایط تحریم توانسته ایم میزان فروش نفت و گاز خود را به دوران غیرتحریمی نزدیک کنیم، اهمیت بالایی دارد. دیپلماسی فعالی که دولت به اجرا گذاشت، در موفقیت ما برای فروش نفت موثر بود. این دیپلماسی در نهایت طرف مقابل را به این نتیجه رساند که تا حدی از سخت گیری هایش در تحریم ها بکاهد. تمام این مسائل، به افزایش فروش نفت و گاز کشور منجر شد.

این عضو انجمن اقتصاددانان ایران خاطرنشان کرد: باید این موضوع را در نظر داشته باشیم که فروش نفت و دسترسی به منابع مالی آن دو موضوع متفاوت هستند. ما در بخش فروش نفت موفقیت داشته ایم و توانسته ایم به طرق مختلف در شرایط تحریم نفت خود را به فروش برسانیم.

زنگنه در خصوص سیاست گذاری های دولت سیزدهم مبنی بر فروش نفت به مینی ریفاینری ها در شرق آسیا و سهامداری در پالایشگاه های فراسرزمینی خاطرنشان کرد: من این طور همکاری ها را مثبت ارزیابی می کنم. واقعیت این است که ما در گذشته تجربه موفقی در زمینه فروش نفت از طریق دستگاه ها و افراد نداشتیم. حالا با اعمال روش هایی مانند سهامداری در پالایشگاه های فراسرزمینی موفقیت بیشتری در فروش نفت کسب کرده ایم.

این استاد اقتصاد در دانشگاه خاطرنشان کرد: اقداماتی که در زمینه فروش نفت و گاز انجام داده ایم و موفقیت هایی که کسب کرده ایم، شرط لازم برای رشد اقتصادی کشور هستند. باید در بخش های دیگر نیز به همین ترتیب با دیپلماسی موفق به توسعه و رشد اقتصادی بریم. عرضه نفت به پالایشگاه های کوچک و سهامداری در پالایشگاه های فراسرزمینی به نحوی بازارسازی برای فروش نفت ماست و باعث می شود به عنوان شریک تجاری برای کشور هدف مطرح شویم که این موضوع رشد اقتصادی و همچنین توسعه تجارت نفت خام را به همراه داشته است.

زهرا طوسی

دیگر خبرها

  • پیشرفت اجتماعی ایران از سال ۲۰۱۹ کم و در سال ۲۰۲۳ منفی شد / در بخش فرصت ها وضعیت ایران خطرناک است / قربانی‌شدنِ پیشرفت اجتماعی در ساحتِ سیاست و اقتصاد
  • سیاست‌گذاری هوشمندانه حوزه انرژی، توسعه درآمدهای ارزی کشور در شرایط تحریم را میسر کرد
  • دولتی‌ها به جای رقابت، نظارت کنند
  • تبدیل شدن به شریک تجاری جدید نفتی با عرضه نفت به پالایشگاه های کوچک و سهامداری در پالایشگاه های فراسرزمینی
  • تبدیل شدن به شریک تجاری جدید نفتی با تکیه بر عرضه نفت به پالایشگاه های کوچک و سهامداری در پالایشگاه های فراسرزمینی
  • ببینید | اولین واکنش معاون ابراهیم رئیسی به خبر فشار دولت بر شرکت‌های اقتصاد دیجیتال
  • مردمی کردن اقتصاد چگونه محقق می‌شود؟
  • تولید زیر بار فشار دستورالعمل ها
  • دستاورد گواهی ۳۰ درصدی چه بود؟/ تولید زیر بار فشار دستورالعمل ها
  • سیاست ارزی غلط دلیل احساس نشدن درآمدهای سرشار نفتی و رشد اقتصادی در زندگی مردم