Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-04-28@20:51:52 GMT

ایران از بازار گاز منطقه حذف‌شدنی نیست

تاریخ انتشار: ۲۳ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۸۷۳۷۰۶

ایران از بازار گاز منطقه حذف‌شدنی نیست

خبرگزاری آریا - اداره کل روابط عمومی وزارت نفت به گزارش «وزارت نفت بی‌تفاوت به بازار صادرات گاز/ خطر حذف همیشگی ایران از بازار گاز همسایه‌های شرقی» توضیحاتی برای تنویر افکار عمومی ارائه داد و تاکید کرد: ایران از بازار گاز منطقه حذف‌شدنی نیست.
به گزارش شانا، متن اداره کل روابط عمومی وزارت نفت به این گزارش که پنجم بهمن‌ماه 1398 در خبرگزاری فارس منتشر شد به شرح زیر است:
«خبرگزاری فارس اخیراً در خصوص سیاست‌های صادرات گاز کشور گزارش‌هایی منتشر کرده است که در پاره‌ای موارد پاسخ لازم در مورد ابهامات مطرح ارائه شد، اما متأسفانه خبرگزاری فارس بدون توجه به این توضیحات، با استمرار طرح این موضوع که ایران از بازار گاز منطقه در حال حذف شدن است و ارائه کدهایی که می‌تواند از سوی رقبا و طرف‌های قراردادی مورد سوءاستفاده قرار گیرد، به رویه خود ادامه می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

لذا به‌منظور آگاهی مخاطبان طرح دوباره توضیحاتی اجمالی در این خصوص اجتناب‌ناپذیر است.
در مصاحبه اخیر خبرگزاری فارس با کارشناسی که خود را متخصص و تحلیلگر در حوزه انرژی معرفی کرده است، ادعا شده که پیمانکاران ایرانی در دولت دهم قرار بوده وامی از سوی دولت ایران دریافت کنند تا خط لوله‌ای جهت دریافت گاز صادراتی ایران در خاک پاکستان احداث کنند و پس از این کار، از محل فروش گاز در پاکستان بازپرداخت وام و سود آن را انجام دهند که با روی کار آمدن دولت تدبیر و امید و صدارت مهندس زنگنه در وزارت نفت، جلوی این کار گرفته شده است. برای اطلاع این متخصص و تحلیلگر عزیز که ظاهراً مطلقاً هیچ آشنایی با سازوکارهای مالی و اجرای پروژه ندارند، باید گفت ایران در سال 1392 و در اوج تحریم‌های ظالمانه غرب و استمرار رشد منفی اقتصادی کشور و برخلاف نص صریح قرارداد امضاشده برای صادرات گاز به پاکستان، چرا باید از اساس هزینه ساخت خط لوله دریافت گاز را در خاک پاکستان متقبل می‌شد؛ که اگر می‌شد امروز ایشان و سایر همفکرانشان فریاد بر باد رفتن اموال بیت‌المال و باج گازی ایران به دیگران را سر می‌دادند.
ایران در خرداد 1388 یک قرارداد رسمی برای صادرات گاز به پاکستان به امضا رسانده است که تمامی موارد در آن ازجمله شرایط استنکاف طرف مقابل از دریافت گاز پیش‌بینی شده است، مسئله اینجاست که در یک قرارداد بلندمدت، علاوه بر تعهدات طرفین، ملاحظات متنوع دیگری نیز وجود دارد که تصمیم در مورد آنها فراتر از اختیارات وزارت نفت بوده و در سطوح بالای دولت باید در مورد آن تصمیم‌گیری شود. در قرارداد یادشده که مذاکرات برای رفع اختلاف‌های فی‌مابین ادامه دارد اصل بر حفظ قرارداد با رعایت منافع ملی و اصول حسن هم‌جواری است و با توجه به ملاحظات طرفین این فرآیند ممکن است تا حصول نتیجه موردنظر مدتی ادامه پیدا کند، اما معنای آن حذف ایران از بازار گاز پاکستان نیست. چه واردات این کشور از طریق ال‌ان‌جی دو برابر شود و چه خط لوله ساخته‌نشده تاپی، روزی روزگاری بتواند گاز ترکمن‌ها را به پاکستان بیاورد، تعهد طرف قراردادی برای دریافت گاز از ایران پابرجاست و البته ایران با رعایت منافع خود فروشنده و پاکستان نیز براساس نیاز خود، خریدار گاز ایران است.
نکته‌ای که یادآوری آن ضروری می‌نماید این است که سیاست کلان جمهوری اسلامی ایران به‌عنوان بزرگ‌ترین دارنده ذخایر گاز جهان، جایگزینی حداکثری این سوخت پاک با سوخت مایع در داخل کشور است و پس از آن صادرات گاز با رعایت منافع ملی و با اولویت صدور آن به کشورهای همسایه نیز برنامه‌ریزی شده است. امری که وزارت نفت در سال‌های اخیر با توسعه پرشتاب میدان گازی پارس جنوبی و همچنین اجرای طرح‌های گازرسانی شهری و روستایی در داخل کشور از یکسو و از سوی دیگر پیشبرد مذاکرات قراردادی برای صادرات گاز به همسایگان برای تحقق آن تلاش کرده است که در همین زمینه صادرات گاز به عراق آغاز شده و مذاکرات قراردادی با کشور عمان نیز پیشرفت داشته است.
بدیهی است با رفع تحریم‌های ظالمانه جهان استکبار، شاهد روند جهشی در اجرای سیاست‌های صادرات گاز به سایر کشورهای منطقه و جهان خواهیم بود زیرا چه بخواهند و چه نخواهند ایران از بازار گاز منطقه و جهان حذف‌شدنی نیست.»

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: ایران از بازار گاز منطقه برای صادرات گاز رعایت منافع خبرگزاری فارس حذف شدنی نیست دریافت گاز وزارت نفت خط لوله

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۸۷۳۷۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توسعه همکاری‌های دفاعی و نظامی ایران و هند

به گزارش خبرگزاری مهر، امیر سرتیپ آشتیانی در دیدار با دبیر کل وزارت دفاع هند با اشاره به اشتراکات تمدنی، تاریخی و فرهنگی بر ضرورت رایزنی در خصوص موضوعات دو جانبه، منطقه‌ای و بین المللی میان دو کشور تاکید کرد.

وزیر دفاع ایران با اشاره به واقع شدن دو کشور در یک منطقه راهبردی اظهار داشت: ظرفیت‌های متعدد همکاری تهران و دهلی نو می‌تواند در برقراری صلح و امنیت در منطقه حساس غرب آسیا و شبه قاره هند به کار گرفته شود.

وزیر دفاع ایران با توجه به تحرکات داعش در منطقه بر ضرورت همکاری مشترک جهت پیشگیری از قدرت گیری این گروه تروریستی و نیز رایزنی در خصوص تحولات منطقه افغانستان تاکید کرد.

امیر سرتیپ آشتیانی با اشاره به اهمیت همکاری‌های دفاعی و نظامی دو کشور در برقراری ثبات و امنیت در منطقه آمادگی خود را جهت توسعه همکاری‌های دفاعی و نظامی میان دو کشور با طرف هندی در حوزه‌های مختلف اعلام نمود.

دبیر کل وزارت دفاع هند نیز در این دیدار ضمن ابراز همدردی و تسلیت شهادت مستشاران نظامی جمهوری اسلامی ایران در سوریه بر ضرورت برقراری امنیت و و آرامش منطقه تاکید کرد.

وی با اشاره به حوزه تمدنی مشترک دو کشور بر ضرورت توسعه همکاری‌های اقتصادی و زیر ساختی به ویژه مشارکت دهلی نو در پروژه بندر چابهار تاکید کرد.

دبیر کل وزارت دفاع هند با اشاره به اهمیت همکاری‌های دفاعی دو کشور بر ضرورت توسعه هرچه بیشتر مناسبات فیمابین در حوزه‌های دریایی، شرکت در رزمایش دریایی، تحقیقات دفاعی، آموزشی و تبادل دانشجو تاکید نمود.

کد خبر 6089700 هادی رضایی

دیگر خبرها

  • توسعه همکاری های دفاعی و نظامی ایران و هند 
  • تاکید وزیر دفاع بر همکاری با هند در مقابله با داعش در منطقه
  • تور منطقه‌ای «جان بس» برای رایزنی درباره افغانستان
  • ایران و هند همکاری‌های دفاعی و نظامی را گسترش می‌دهند
  • راه‌حل نظریه‌پرداز توسعه دانشگاه جان هاپکینز برای تورم ایران
  • توسعه همکاری‌های دفاعی و نظامی ایران و هند
  • سیاست‌گذاری هوشمندانه ایران در جهت فعال شدن بند جریمه در صورت عدم اتصال کامل خط لوله صلح در پاکستان
  • سفر ریاست جمهور ایران به پاکستان در راستای زمینه سازی وحدت و همکاری منطقه بود
  • دست رد پاکستان به سینه آمریکا درباره رابطه با ایران
  • هوشمندی ایران در از سرگیری سوآپ گاز ترکمنستان، تمدید صادرات گاز عراق و تکمیل خط لوله صلح