Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-28@21:16:02 GMT

خاطرات شفاهی احمدعلی راغب چاپ شد

تاریخ انتشار: ۲۵ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۸۹۰۸۸۹

خاطرات شفاهی احمدعلی راغب چاپ شد

به گزارش خبرنگار مهر،‌ کتاب «بانگ آزادی (خاطرات شفاهی احمدعلی راغب)» با تحقیق مهدی چیت‌ساز و مرتضی قاضی و تدوین محسن صفایی‌فرد به‌تازگی توسط انتشارات راه‌یار منتشر و راهی بازار نشر شده است. این‌کتاب چهارمین عنوان از مجموعه «تاریخ شفاهی جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی _ سرودها و ترانه‌ها» است که این‌ناشر منتشر می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

احمدعلی راغب، یکی از مهم‌ترین چهره‌های سرود و موسیقی انقلاب اسلامی است که خیلی از مردم او را با سرودهای «مدرسه‌ها وا شده»، «بابا خون داد»، «هم‌شاگردی سلام»، «بانگ آزادی»، «شهید مطهر»، «آمریکا ننگ به نیرنگ تو»، «خجسته باد این پیروزی» و ... به یاد می‌آورند. اولین آلبوم موسیقی پاپ پس از دفاع مقدس باعنوان «رقص گل‌ها» و قطعاتی مانند «گل می‌روید به باغ» یا «بیا به امداد ناتوانان» و ... هم از دیگر آثار این‌آهنگساز انقلاب هستند.

کتاب پیش‌رو دربرگیرنده ساعت‌ها مصاحبه با این‌چهره فرهنگی است که در ۳ محور گروه‌های سرود برجسته کشور، آهنگ‌سازان و خوانندگان انقلاب، و مدیران و تهیه‌کنندگان موسیقی انقلاب انجام شده‌اند.

«بانگ آزادی» به‌جز پیشگفتار ناشر و مقدمه، ۶ فصل اصلی دارد که عناوین‌شان به‌ترتیب عبارت است از: «صدای دریا و جنگل»، «اینجا تهران، صدای ایران»، «صدا به اوج می‌رسد (۱۳۵۷_۱۳۵۹)»، «این صدا خاموش نمی‌شود»، «صداوسیمای پس از جنگ» و «جستارهایی پراکنده درباره مبانی و فلسفه موسیقی». پس از این‌فصول، منابع و ماخذ کتاب و سپس هفتمین فصل آن با عنوان «پیوست» آمده که شامل این‌بخش‌ها می‌شود: مطبوعات، متن شعرها سرودها و ترانه‌ها، آلبوم‌ها، کتاب‌ها،‌ تقدیرنامه‌ها، آلبوم عکس و اعلام. راغب متولد سال ۱۳۲۳ در بندر انزلی است.

در قسمتی از این‌کتاب می‌خوانیم:

مدتی بعد از واقعه ترور شهید مطهری، به ما ابلاغ شد که به‌مناسبت سالگرد شهادت ایشان، سرودهای عاطفی و اثرگذار و جذاب تولید کنیم. می‌بایست همه مبانی ساخت سرود مارش‌گونه و حماسی را رعایت می‌کردیم. زمانی از ما خواستند این سرود را بسازیم که سرود شهید مفتح را برای ضبط آماده کرده بودیم.

مجید حداد کمی دراین‌باره با من صحبت کرد. دو کتاب به من داد و گفت اینها از نوشته‌های شهید مطهری است. اینها را بخوان، چون باید واقعیت شهیدمطهری را بشناسی و بدانی داری برای چه‌کسی اثر تولید می‌کنی. سرود شما باید تبلیغ اندیشه، تفکر، میزان سواد،‌ معنویت و روحانیت این‌شخص باشد. دست‌به‌قلم بودن او باید مطرح شود. سرودتان باید تبلیغ آثار ایشان باشد. سبزواری هم که توی اتاق حداد بود،‌ کمی راجع به ایشان صحبت کرد. گفت باید چنین اثری با کیفیت عالی ساخته شود. ایشان استاد همه ما و از شاگردان ممتاز حضرت امام بوده‌اند. شما دارید برای شخصیتی کار می‌کنید که نمونه ندارد. سبزواری با این حرفش چنان کوه عظیمی در مقابل من گذاشت و مرا به استرس و نگرانی انداخت که پیش خودم گفتم حالا من چطور باید چنین اثری بسازم؟! برای اینکه فشار روانی به من وارد نشود،‌ با سبزواری قرار گذاشتیم که به او زنگ نزنم و او هم به من زنگ نزند.

این‌کتاب با ۳۲۹ صفحه مصور، شمارگان هزار نسخه و قیمت ۴۲ هزار تومان منتشر شده است.

کد خبر 4852387 صادق وفایی

منبع: مهر

کلیدواژه: انقلاب اسلامی ایران موسیقی ایرانی قرارگاه عمار انقلاب اسلامی ایران ترجمه کتاب و کتابخوانی رایزنی فرهنگی دهه فجر مد و لباس ادبیات جهان گردشگری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان سردار سلیمانی میراث فرهنگی ادبیات جشنواره شعر فجر احمدعلی راغب بانگ آزادی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۸۹۰۸۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مشکلات موسیقی استان‌های فارس و بوشهر بررسی می‌شود

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی معاونت هنری، امیرحسین سمیعی مدیرکل دفتر موسیقی معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی فردا ۹ اردیبهشت برای بررسی وضعیت فعالیت موسیقی استان‌های فارس و بوشهر به این ۲ استان سفر می‌کند.

سمیعی در این سفر که با همراهی مسؤول دفتر سرود و برخی از کارشناسان دفتر موسیقی انجام می شود، ضمن بازدید از انجمن‌های موسیقی، با گروه‌های سرود، فعالان موسیقی، مدیران ارکسترهای استانی و مدیران ادارات کل فرهنگ و ارشاد استانی دیدار کند و از نزدیک در جریان مشکلات و مسایل آنان قرار گیرد.

همچنین در پایان این سفر ۲ روزه مدیر دفتر موسیقی ضمن بازدید از روند برگزاری جشنواره موسیقی خلیج فارس با هنرمندان حاضر در این جشنواره گفت‌وگو خواهد کرد.

کد خبر 6090001 علیرضا سعیدی

دیگر خبرها

  • «تاریخ تحلیلی پوستر انقلاب» بر اساس کتاب شهید آوینی بررسی شد
  • جلد سوم تاریخ شفاهی دفاع مقدس به زودی چاپ می‌شود
  • ببینید/ ماجرای حضور رهبر انقلاب در خانه شهید شیرودی
  • مشکلات موسیقی استان‌های فارس و بوشهر بررسی می‌شود
  • انتشارات شهید کاظمی با ۶۰ عنوان جدید به نمایشگاه کتاب می‌آید
  • انتشار کتاب یوسف گم گشته باز آید در ماهشهر
  • انتشارات شهید کاظمی با دست پر به نمایشگاه می‌­آید
  • تجمع دوباره مردم مشهددر حمایت از عملیات وعده صادق
  • نگاه رهبر انقلاب به مسائل حوزه کتاب همه جانبه است
  • کتاب «یوسف گم گشته باز آید» در ماهشهر منتشر شد