Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسکانیوز»
2024-04-29@01:36:19 GMT

سال آینده وضعیت بودجه آموزش و پرورش وخیم است

تاریخ انتشار: ۲۵ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۸۹۱۱۸۰

سال آینده وضعیت بودجه آموزش و پرورش وخیم است

مهدی بهلولی در گفت‌و‌گو با خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز با اشاره تجهیزات نامناسب هنرستان‌ها با توجه به سرانه‌ای که در لایحه بودجه برای دانش‌آموزان روی کاغذ نوشته می‌شود اظهار کرد: بودجه‌هایی که به عنوان سرانه دانش‌آموزان در نظر گرفته می‌شود، معمولاً تامین‌ نخواهد شد.

وی ادامه داد: سرانه دانش‌آموزان 2 مدل حساب می‌شود، مدل اول سرانه‌ای است که به ازای هر دانش‌آموز به مدرسه اختصاص پیدا می‌کند به عنوان مثال سرانه هر دانش‌آموز در سال گذشته 55 هزار تومان بود، معمولا این هزینه به طور کامل به دانش‌آموزان اختصاص پیدا نمی‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

چندی پیش وزیر آموزش و پرورش اعلام کرده بود از 55 هزار تومانی که به عنوان سرانه دانش‌آموزی در نظر گرفته می‌شود، شاید بتوانیم 20 هزار تومان را به عنوان سرانه بپردازیم.

این کارشناس آموزش و پرورش با اشاره نحوه احتساب به مدل دوم سرانه دانش‌آموزی گفت: در این مدل تعداد دانش‌آموزان کل کشور را در نظر می‌گیرند و بودجه کل کشور را بر تعداد آنان تقسیم می‌کنند، بر این اساس مبلغی مشخص برای هر دانش‌آموز در هنرستان یا دبیرستان در نظر گرفته می‌شود.

لایحه بودجه 99 خیالی است

وی با بیان اینکه حدود 30 درصد بودجه آموزش و پرورش در سال‌های گذشته کاملا سوری بوده و تامین نشده اظهار کرد: در سال جاری وضعیت نسبت به سال گذشته وخیم‌تر است، مرکز پژوهش‌های مجلس و نمایندگان نیز اعلام کرده‌اند بودجه‌ای که امسال لایحه آن نوشته شده کاملا خیالی است و حدود 50 درصد آن تامین اعتبار نمی‌شود.

بهلولی با ذکر مثالی یادآور شد: سرانه بودجه برای دانش‌آموزان کار‌و‌دانش 8 میلیون تومان و برای دانش‌آموزان فنی‌و‌حرفه‌ای 6 میلیون تومان در نظر گرفته می‌شود؛ ولی در اصل نباید به این اعداد و ارقام توجه کرد. واقعیت آن است که این مبالغ برای دانش‌آموزان محقق نخواهد شد.

وی با اشاره به امکانات نامناسب هنرستان‌ها بیان کرد: متاسفانه تجهیزات و امکانات لازم در هنرستان‌ها وجود ندارد، اگر با معلمان و دانش‌آموزان هنرستان‌ها صحبت کنید در‌می‌یابید از نظر ابزار و تجهیزات در مضیقه قرار دارند. کافی است در یک کارگاه یک مته بشکند یا وسیله‌ای دچار آسیب شود. معمولا این وسایل یا تعمیر نمی‌شود یا به روش‌های متفاوت مانند جمع‌آوری پول از والدین باید تعمیر شود.

وظیفه آموزش و پرورش، تربیت تکنسین نیست

این کارشناس آموزش و پرورش گفت: اگر به روش‌های غلط دانش‌آموزان را مجبور به تحصیل در رشته‌های فنی‌وحرفه‌ای کنیم و تجهیزات و زیرساخت‌های لازم مانند شرایط کنونی در مدارس وجود نداشته باشد، انتقال مفاهیم درسی به صورت تئوری پیش می‌رود و خبری از آموزش مهارت به صورت عملی نیست.

وی با بیان اینکه آموزش و پرورش در کشورهای پیشرفته در زمینه مهارت‌آموزی چندان موفق نبوده اظهار کرد: در جهان کنونی «کار» متغیر و دگرگون شونده است و آموزش و پرورش از مسیر این تغییر عقب می‌مانند.

بهلولی با بیان اینکه آموزش و پرورش برای مهارت آموزی و پرورش تکنسین نیست خاطرنشان کرد: اگر امکانات خوبی در هنرستان‌ها فراهم شود، باز هم نمی‌توان از آموزش و پرورش انتظار چندانی داشت تا بتواند خروجی متخصص داشته باشد. در نهایت آموزش و پرورش می‌تواند نیرو را در حد یک کارگر ساده با مهارت‌های جزئی پرورش دهد. اگر امکانات لازم در هنرستان‌ها فراهم نشود، نتیجه خروجی از هنرستان‌ها کاملاً مشهود و مشابه به شرایط کنونی است.

انتهای پیام/

31 / 320 مهدی بهلولی آموزش و پرورش تربیت تکنسین هنرستان‌ لایحه بودجه 99 سرانه دانش‌آموزی

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: آموزش و پرورش تربیت تکنسین هنرستان لایحه بودجه 99 سرانه دانش آموزی نظر گرفته می شود برای دانش آموزان سرانه دانش آموزی عنوان سرانه آموزش و پرورش هنرستان ها دانش آموز لایحه بودجه هزار تومان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۸۹۱۱۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ثبت‌نام کلاس اولی‌ها از ۱۹ اردیبهشت آغاز می‌شود

به گزارش پارس نیوز، حمید طریفی حسینی، درباره ثبت نام دانش آموزان ابتدایی اظهار داشت: ستاد ثبت‌نام وزارت آموزش و پرورش ۱۹ اردیبهشت را برای ثبت‌نام کلاس اولی‌ها مشخص کرده است که این امر به صورت الکترونیک قابل انجام است.

وی ادامه داد: تاکنون سنجش سلامت جسمانی و آمادگی تحصیلی حدود یک میلیون نوآموز بدو ورود به دبستان انجام شده است و برای ثبت نام پایه اول این نوآموزان، والدین آن‌ها می‌توانند از تاریخ اعلام شده به سامانه irhttp://my.medu.ir مراجعه کنند.

سنجش سلامت و آمادگی تحصیلی؛ پیش شرط ثبت‌نام پایه اول

طریفی حسینی یادآور شد: سنجش سلامت جسمانی و آمادگی تحصیلی نوآموزان به عنوان پیش شرط مهم ثبت‌نام پایه اول است و از خانواده‌هایی که تاکنون برای سنجش نوآموز بدو ورود به دبستان خود اقدام نکرده اند، درخواست می‌کنم، نسبت به این امر اقدام کنند.

معاون وزیر آموزش و پرورش ادامه داد: ثبت‌نام اتباع نیز تابع ضوابط و مقررات خاص خود است که پس از ابلاغ شیوه نامه مربوطه ثبت‌نام آن‌ها آغاز خواهد شد.

طریفی حسینی درباره محدوده بندی مدارس با توجه به موقعیت جغرافیایی منازل توضیح داد: نحوه محدوده بندی جغرافیایی مدارس در دستورالعمل ثبت‌نام به استان‌ها اعلام می‌شود.

وی با اشاره به ماده ۴۱ آیین نامه اجرایی مدارس گفت: به منظور توزیع متوازن دانش آموزان، محدوده بندی جغرافیایی با اولویت ثبت‌نام دانش آموزان در نزدیکترین مدرسه به محل سکونت آنان لحاظ می‌شود و ثبت‌نام از دانش‌آموزانی که والدین آنان هر دو شاغل هستند، در مدرسه نزدیک به محل کار پدر یا مادر، منعی ندارد.

معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش اضافه کرد: ثبت‌نام موردی دانش آموزان ساکن در محدوده مدارس مرزی مناطق آموزش و پرورش به ویژه در کلانشهر‌ها با هماهنگی و نظارت ستاد‌های ثبت نام مناطق آموزشی همجوار امکان پذیر است.

وی درباره زمان ثبت‌نام و طرح سنجش سلامت دانش آموزان، یادآور شد: آموزش و پرورش تقویم اجرایی مرتبط با فعالیت مدرسه از جمله سنجش، ساماندهی نیروی انسانی، ثبت و سفارش کتاب درسی و ثبت‌نام دانش آموزان را به عقب کشیده و ساماندهی این موارد باید تا مرداد انجام شود تا فرصت برنامه‌ریزی آموزشی به مدارس داده شود.

منبع : دانشجو

دیگر خبرها

  • ثبت‌نام کلاس اولی‌ها از ۱۹ اردیبهشت آغاز می‌شود
  • ۱۰ هزار و ۲۰۸ معلم جدید در خراسان رضوی جذب می‌شوند
  • ۲ هزار مشاور در آموزش و پرورش جذب می شوند
  • برپایی بازارچه کسب‌وکار به همت دانش‌آموزان بندرانزلی
  • تقویت هنرستان‌های فنی و حرفه‌ای از اولویت‌های جدی ما است
  • استاندار فارس: باید به هنرستان‌ها توجه ویژه‌ای شود
  • آیین‌نامه توسعه و تقویت مهارت‌آموزی دانش‌آموزان تصویب شد
  • ۳۰۲ نفر جذب آموزش و پرورش قزوین خواهند شد
  • مهارت‌آموزی دانش‌آموزان به تصویب رسید‌
  • آموزش ۳۰۰ ساعت مهارت‌آموزی به دانش‌آموزان متوسطه نظری