Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری به نقل از ایرنا تا زمانی که اصلاح‌طلبان تمایل و توانی برای ارائه فهرست نداشتند و شورای عالی سیاستگذاری اصلاح‌طلبان سنت سال‌های اخیر خود را شکسته بود، جریان رقیب این اقدام را مظلوم‌نمایی، کاستن از شور انتخابات، عدم اقبال جامعه به این طیف، تاکتیکی برای منحرف کردن رقیب و تعبیراتی از این دست توصیف و تحلیل کردند اکنون اما به فاصله چند روز تا انتخابات برخی از اصلاح‌طلبان با احراز صلاحیت‌شدگان محدود خود فهرست‌های انتخاباتی ارائه کرده و درصدد حضور موثر در انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

موضوعی که بار دیگر اصولگرایان به آن واکنش نشان داده و به نوعی دیگر ابراز ناراحتی کرده اند.

حزب مردم‌سالاری، حزب اسلامی کار، مجمع فرهنگیان ایران اسلامی، خانه کارگر، انجمن اسلامی معلمان، مجمع فرهنگیان ایران اسلامی، حزب وحدت و همکاری ملی و حزب آزادی احزاب اصلاح‌طلبی بودند که روز گذشته ائتلاف برای ایران را تشکیل دادند و فهرستی به همین نام از کاندیداهای تایید صلاحیت شده خود منتشر کردند. حزب کارگزاران سازندگی هم امروز یکشنبه در روزنامه ارگانی خود اسامی ۳۰ نفر از نامزدهای مورد حمایت خود را منتشر کرد تا به این ترتیب انتخابات برای اصلاح‌طلبان هم جدی‌تر پیگیری شود.

واکنش‌های رقیب به فهرست اصلاحات

در حالی که اصولگرایان با وجود ماه‌ها تلاش برای وحدت و ارائه لیست مشترک نتوانستند به این مهم دست‌ یابند این روزها در کنار اختلافات داخلی خود نیم‌نگاهی هم به فهرست‌های منتشر شده از جریان رقیب دارند و حتی منتقد یا گلایه‌مند ارائه لیست اصلاحاتی هستند. یکی از کاربران توییتر و از چهره‌های شناخته شده اصولگرا در حساب شخصی خود نوشت: «در این ۴ سال چه نظارتی بر دولت داشتید یا چه قانون مفیدی تصویب کردید که بازهم برای تهران لیست ۳۰ نفره داده‌اید؟ »

«دوئل دو حزب پدرخوانده اصلاح‌طلبان بر سر تحریم یا شرکت در انتخابات» و «رفتار شترمرغی اصلاح‌طلبان برنامه قبلی است نه سردرگمی» عنوان دو گزارش یکی از روزنامه‌های اصولگرا در واکنش به ارائه فهرست از سوی اصلاح‌طلبان است. در بخشی از این گزارش آمده است: «اگر آنان معتقد به عدم وجود کاندیدای اصلاح‌طلب در تهران بودند باید سفت و سخت پای کار ایستاده و اجازه ارائه لیست از سوی احزاب اصلاح‌طلب را نمی‌دادند که اگر که دادند که داده‌اند. پس اصلاح‌طلبان در انتخابات گزینه دارند و شورای عالی اصلاح‌طلبان بی‌خبر از ماجرا مشغول صرف چای در جلسات کذایی هستند! »

روزنامه اصولگرای دیگری هم در خبر کوتاهی به موضوع فهرست‌های انتخاباتی اصلاح‌طلبان با این تیتر «از «کاندیدا نداریم» تا ارائه حداقل «۳ لیست» در تهران» اشاره کرده است.

انتقادهای فهرست‌ندادگان از فهرست‌دادگان

فهرست‌های برخی احزاب اصلاح‌طلب از سوی برخی دیگر از احزاب و شخصیت‌های این طیف مورد انتقاد قرار گرفته است. «اسماعیل گرامی مقدم» سخنگوی حزب اعتمادملی گفته است: «بنا نبود لیستی ارائه دهند که برخی احزاب اصلاح‌طلب به شدت منتقد برخی افراد آن لیست هستند و اصلا آنها را اصلاح‌طلب نمی‌دانند. بیش از دو سوم آنهایی که در لیست کارگزاران قرار گرفتند چهره‌های ناشناخته‌ای هستند. اینکه ناشناخته هستند یعنی نمی‌دانیم که دارای اندیشه اصلاح‌طلبی هستند یا نه. به همین دلیل است که من فکر می‌کنم انتظار اصلاح‌طلبان از کارگزاران برای انتشار لیست اصلاح‌طلبانه توقع بیجایی نبوده و کارگزاران ضمن اینکه می‌توانستند مرام و مسلک خود را به هر تقدیری بروز دهد اما باید ملاحظات اصلاح‌طلبان را نیز در نظر می‌گرفتند. »

«صادق زیباکلام» استاد دانشگاه تهران هم در واکنش به فهرست انتخاباتی حزب کارگزاران با نام یاران هاشمی گفته است: «کارگزاران از کجا می‌داند که اگر آیت‌الله هاشمی زنده بود، از این لیست حمایت می‌کرد؟ از کجا به این اطمینان رسیده‌اید که این کاندیداها را مورد حمایت هاشمی معرفی می‌کنید؟ »

«غلامرضا انصاری» عضو شورای مرکزی حزب اتحاد ملت هم گفته است: «تعدادی از احزاب مدعی اصلاح‌طلبی که در جریان کلی اصلاحات زیست می‌کردند تاامروز پایگاه رای‌شان مشخص نبوده و این انتخابات می‌تواند نوعی وزن‌سنجی به حساب آید و احزابی مثل کارگزاران که لیست مستقل ارائه داده یا ۸ حزب نسبتا کوچک اصلاح‌طلب که لیست ائتلافی داده‌اند، می‌توانند در این انتخابات وزن خود را مشخص کنند»

«علی باقری» رئیس دفتر سیاسی حزب توسعه ملی و عضو شورای عالی سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان هم در این زمینه گفته است: «احزابی که فهرست ارائه می‌دهند خودشان شاید به این نتیجه رسیده‌اند که نامزدهای موجود می‌توانند تامین کننده خواسته‌هایشان باشد و طبیعتا هرکسی که لیست می‌دهد باید پاسخگوی آن باشد. »

«مصطفی معین» وزیر علوم دولت اصلاحات و از چهره‌های اصلاح‌طلب هم ضمن تاکید بر اینکه قدرت و سیاست تنها ابزاری برای عمل به وظایف و مسوولیت اجتماعی است و نه بالعکس، گفته است: «نباید با هر شیوه و به هر بهایی به دنبال باقی بودن در قدرت یا به دست گرفتن افسار آن بود. حضور در صحنه می‌تواند در عرصه‌های آگاهی‌بخشی، تصمیم‌سازی و ارتقای توانمندی‌ها باشد. »

«محمدعلی ابطحی» رئیس دفتر رئیس‌دولت اصلاحات هم در واکنش به لیست‌های۳۰ نفره اصلاح‌طلبان گفته است: «اگر لیست ناقص از چهره های واقعیِ اصلاح طلب ارائه می کردند، اقدام مفیدی بود. هم می‌شد نشان داد اصلاح طلبان نیروی کافی برای حضور در مجلس ندارند و هم گزینه‌هایی برای آنها که به جریان های افراطی علاقه‌مند نیستند فراهم کند. »

آینده دوراهی که اصلاح‌طلبان برگزیدند

شورای عالی سیاستگذاری اصلاح‌طلبان و احزاب اصلی آن در انتخابات پیش‌رو به دلیل عدم تایید صلاحیت بسیاری از نامزدهای خود از ارائه فهرست انصراف دادند اما احزاب دیگر تصمیم گرفتند در صحنه رقابت حضور داشته باشند. حزب کارگزاران سازندگی در بیانیه خود دلیل این حضور را در مرحله نخست برای کشور و ایران، در مرحله بعد برای دفاع از آرمان‌های دموکراسی و در نهایت پایبندی به مرام اصلاح‌طلبی اعلام کرده‌اند. اینکه آیا این دو انتخاب راه این دو طیف را از هم جدا خواهد کرد یا نه در آینده مشخص خواهد شد. راه کدام یک با موفقیت همراه خواهد بود، آن‌هم پس از انتخابات دوم اسفند مشخص می‌شود اما آنچه مشخص است ریسک بالای هر دو انتخاب برای انتخاب کنندگان است،

هم گروهی که فهرست ارائه دادند ممکن است در جو نه چندان پرشور انتخابات کنونی بازنده دست پر جریان رقیب باشند و هم گروهی که از ارائه فهرست خودداری کردند می‌توانند در معرض حذف از سیاست و قدرت در ایران قرار گیرند. حدواسط در میانه این دو شکست و حذف که شرایط مطلوبی هم برای هر دوگروه خواهد بود، حضور اقلیتی از اصلاح‌طلبان در مجلس برای حراست از نام اصلاحات است تا هم زحمات فهرست‌بندان به نتیجه برسد و هم  کسانی به فهرست نداده اند،  از گردونه سیاست خارج نشوند.

کد خبر 484668 برچسب‌ها مجلس - انتخابات

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: مجلس انتخابات شورای عالی سیاست احزاب اصلاح طلب اصلاح طلبان اصلاح طلبان حزب کارگزاران شورای عالی ارائه فهرست ارائه لیست اصلاح طلبی جریان رقیب داده اند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۹۲۴۳۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سه بانک دیگر به فهرست ارائه دهندگان خدمت چک الکترونیکی اضافه خواهند شد

۱۱ آبان ۱۴۰۱ بود که از چک الکترونیکی رونمایی شد. ابزار پرداختی که بر اساس تبصره الحاقی به ماده یک قانون صدور چک مصوب سال ۱۳۹۷، امکان صدور آن به صورت قانونی فراهم شد و این نوع چک نیز مشمول قوانین و مقررات مرتبط با چک‌های کاغذی قرار گرفت.

چک الکترونیکی که آمنه نادعلی‌زاده، مدیر اداره توسعه و تدوین مقررات نظام‌های پرداخت بانک مرکزی در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان با ارائه آماری گفت: از ابتدای رونمایی چک الکترونیکی یعنی آبان سال ۱۴۰۱ تاکنون حدود ۲۵۰ هزار فقره چک دیجیتال صادر شده و حدود ۲۰۰ هزار فقره از این چک‌ها هم نقد شده است.

کدام بانک‌ها خدمت چک الکترونیکی را ارائه می‌دهند؟

این مقام مسئول در ادامه اظهار کرد: در حال حاضر ۱۲ بانک از جمله بانک صادرات، تجارت، پارسیان، رفاه، کشاورزی، پاسارگاد، رسالت، ملت، گردشگری، توسعه صادرات، توسعه تعاون و ملی خدمت چک الکترونیکی را ارائه می‌دهند.

پیش از این هم مهران محرمیان معاون فناوری‌های نوین بانک مرکزی گفته بود: در حال حاضر هر بانکی که دسته چک الکترونیکی به مشتری خود می‌دهد و آن مشتری، برگه چک الکترونیکی را صادر می‌کند و به ذی نفع می‌دهد، اگر ذی نفع یا گیرنده چک از طریق ابز‌ار‌های الکترونیکی همان بانک اقدام کند، می‌تواند وصول چک را به صورت کاملا غیر حضوری انجام دهد.

او افزود: چک‌های الکترونیک فعلا در بانک صادر کننده قابل پذیرش است، اما به تدریج با پیاده سازی کامل فرآیندها، امسال در سایر بانک‌ها نیز چک‌های الکترونیک نقد پذیر خواهد شد.

اما آیا بناست بانک جدیدی خدمت چک الکترونیکی را ارائه دهد؟ در همین رابطه آمنه نادعلی‌زاده، مدیر اداره توسعه و تدوین مقررات نظام‌های پرداخت بانک مرکزی به باشگاه خبرنگاران جوان پاسخ داد: بله. ۳ بانک آینده، مسکن و سپه در صف تست و آزمون و انجام اقدامات فنی هستند در صورتی که آزمون‌ها موفق باشد می‌توانند سرویس‌ها را دریافت و خدمت را ارائه دهند.

پیش از این هم محمد نوری کارشناس امور چکی به باشگاه خبرنگاران جوان گفته بود: چک الکترونیکی آخرین حلقه نهایی جهت تکمیل شدن فرآیند‌های مربوط به چک است که در قانون پیش بینی شده است به عبارتی چک الکترونیکی ابزاری جدید است اگر در ابتدای کار خیلی از بانک‌ها آن را ارائه نکنند در واقع سرعت حرکت آن کاسته می‌شود و اساسا به شکل صحیحی پا نمی‌گیرد. بنابر این ارائه خدمت چک الکترونیکی توسط بانک برای شکل گیری و پا گیری آن بسیار ضرورت دارد و باید به این فرآیند سرعت بخشید.

چک کاغذی تا سه سال آینده در شبکه بانکی حذف می‌شود

در ادامه هم محرمیان معاون فناوری‌های نوین بانک مرکزی تاکید کرد: اکنون ۱۲ بانک مجهز به سیستم صدور چک الکترونیکی هستند و به تدریج همه بانک‌ها به این سیستم مجهز می‌شوند و همچنین تمام بانک‌ها در حال حاضر مجهز به سیستم پذیرش چک الکترونیک هستند. بر اساس برنامه ریزی صورت گرفته چک کاغذی تا سه سال آینده در شبکه بانکی حذف و چک الکترونیکی جایگزین می‌شود.

به گفته کارشناسان این ابزار معاملاتی دارای مزیت‌های مختلفی از جمله امکات حذف دخل و تصرف است؛ موردی که فرزانی کارشناس اقتصادی با اشاره به آن در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان مطرح کرد: این نوع چک جذابیت‌های خودش را دارد. تسریع در صدور چک، حذف دخل، تصرف و جعل توسط دارنده چک و کاهش مراجعه حضوری از مزیت‌های آن محسوب می‌شود. اقدام به صدور چک‌های الکترونیکی و استفاده از فناوری اطلاعات در مبادلات سبب کاهش هزینه‌های مبادلاتی می‌شود. همچنین تسریع و شفافیت در معاملات را می‌تواند به همراه داشته باشد که این مورد می‌تواند به اقتصاد کشور کمک کنند.

در ادامه هم سیاوش غیبی پور دیگر کارشناس اقتصادی به باشگاه خبرنگاران جوان می‌گوید: افزایش شفافیت در حوزه معاملاتی که با چک‌های الکترونیکی شکل می‌گیرد علاوه بر مزیت‌هایی که برای خود افراد دارد در بحث‌های مالیاتی هم به کمک دولت خواهد آمد. همچنین می‌تواند به رونق معاملات و حتی کاهش بار ترافیکی و صرفه جویی در زمان و هزینه‌ها نیز کمک شایانی کند امکان جعل را از بین می‌برد.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی بانک و بیمه

دیگر خبرها

  • اصلاح‌طلبان؟ خیر، متشکرم!
  • ادعای‌های متعارض اصلاح‌طلبان در خصوص انتخاب هیئت رئیسه مجلس/ از نگاه چپ‌ها قالیباف با پایداری ائتلاف می‌کند یا با اعتدالی‌ها؟
  • لیست نامزدهای شورای وحدت در دور دوم انتخابات تهران
  • لیست جامعه اسلامی مهندسین برای دور دوم انتخابات مجلس در تهران
  • افغانستانی‌ها بمانند یا بروند؟!/ ردّ پای ۲۰ ساله لیدر اصلاح‌طلبان در مشکلات مردم و ایران
  • افغانستانی‌ها بمانند یا بروند؟!/ ردّ پای 20 ساله لیدر اصلاح‌طلبان در مشکلات مردم و ایران
  • افزایش گرایش مردم به لیست‌ها در دور دوم انتخابات مجلس
  • آنچه باید درباره انتخابات 21 اردیبهشت‌ بدانید | معرفی 6 فهرست انتخاباتی در دور دوم
  • سه بانک دیگر به فهرست ارائه دهندگان خدمت چک الکترونیکی اضافه خواهند شد
  • لیست نامزدهای شورای وحدت در دور دوم انتخابات اعلام شد