Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-05-01@18:42:34 GMT

چند بررسی ساده‌ی سلامت در منزل

تاریخ انتشار: ۳۰ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۹۵۰۸۷۷

چند بررسی ساده‌ی سلامت در منزل

ما همیشه از بیماری‌ها گریزان هستیم. به ویژه اگر بدانیم که یک بیماری می‌تواند مزمن یا تهدیدکننده زندگی باشد. بدترین قسمت ماجرا این است که گاهی قبل ازآن که متوجه بیماری خود شویم، علایم مشکل به علایمی اجتناب ناپذیر تبدیل می‌شود. خودآزمایی‌های زیر می‌تواند کمک کننده باشد.

رنگ چشم‌ها؛ کلسترول بالا

شاید برایتان عجیب باشد، اما وجود سفیدی غیرطبیعی درچشم مثل وجود یک خط سفید دور عنبیه همچنین پلک چشم، دارای رنگ متمایل به زرد از نشانه‌های جدی بالا بودن کلسترول است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



شکل و اندازه خال‌ها؛ بیماری‌های پوستی

خال‌ها معمولاً بی‌ضرر هستند، اما اگر متوجه شدید بیشتر از ۵۰ خال روی بدن‌تان وجود دارد باید آن را یک علامت هشدار بزرگ درنظر بگیرید، به خصوص اگرخال‌ها رنگ‌های مختلفی دارند، از نظر اندازه رشد می‌کنند، ملتهب به نظر می‌رسند یا لبه‌های دندانه‌دار دارند.

ویژگی‌های مواد دفعی؛ سلامت روده‌ها

با توجه به ویژگی‌های مدفوع می‌توانیم از سلامت روده‌ها، روند هضم غذا و سطح آب رسانی به بدن آگاه شویم. به عنوان مثال رنگ زرد مدفوع می‌تواند نشانه چربی اضافی به دلیل یکی از اختلالات سوء جذب ازجمله بیماری سلیاک باشد؛ رنگ سیاه یا قرمز مدفوع نیز گاهی از خون ریزی معده یا روده حکایت می‌کند. ادرار کم‌رنگ نشانگر شرایط خوب سلامت است و رنگ زرد تیره آن ممکن است به معنای کمبود آب بدن باشد. اگر این تغییرات بیش از سه هفته طول بکشد با پزشک خود تماس بگیرید تا از نبود مشکلی اساسی مطمئن شوید.

ابروها؛ سلامت تیروئید

اگر متوجه کم‌پشت شدن غیرمعمول ابروهای‌تان شدید، بهتر است آن را از علایم کم‌کاری تیروئید (شرایطی که در آن غده تیروئید به اندازه کافی هورمون تولید نمی‌کند) بدانید. به ویژه اگر شرایط دیگری مثل افزایش وزن، احساس خستگی یا افسردگی را نیز تجربه می‌کنید.

تغییرات دمایی بدن؛ سلامت گردش خون

توجه به تغییرات دمایی بدن به ویژه در شرایط دمایی شدید می‌تواند شما را از سلامت رگ‌ها و گردش خون آگاه کند. گرمای بیش از حد، استرس و خوردن غذای بسیار تند ممکن است باعث برافروختگی صورت، قرمزی گونه‌ها و بینی شود. این شرایط بدان معنی است که رگ‌های خونی در حال گشاد شدن هستند و این نشانه خوبی نیست، به خصوص اگر بین ۳۰ تا ۵۵ سال سن دارید. سرد بودن دست‌ها و پا‌ها هم نشانه ضعف گردش خون است که می‌تواند به بیماری رینود (شرایطی است که قسمت‌هایی از بدن مانند انگشتان دست و پا، نوک بینی و گوش‌ها بی‌حس و سرد می‌شود) منجر شود.

شاخص توده بدنی؛ سلامت وزنی

اندازه‌گیری شاخص توده بدنی (BMI) برای سنجش سلامت وزن، بسیار متداول است. برای اندازه‌گیری BMI باید اندازه وزن (بر حسب کیلوگرم) را تقسیم برمجذور اندازه قد (برحسب متر) کنید. BMI طبیعی عددی بین ۱۸.۵ تا ۲۴.۹ است. اگر BMI شما بین ۲۵ تا ۳۰ باشد در ردیف افراد دارای اضافه وزن قرار می‌گیرید و BMI بالاتر از ۳۰ به این معناست که در گروه افراد چاق قرار دارید.

نسبت دور کمر به باسن؛ چاقی شکمی
نسبت اندازه دور کمر به دور باسن (WHR)، شاخصی برای برآورد احتمال بروز چاقی شکمی و درنتیجه، مشکلات قلبی‌عروقی است. نتایج بسیاری از تحقیقات نشان می‌دهد نسبت دور کمر به دور باسن ۸۵/۰ یا کمتر برای زنان و ۹/۰ یا کمتر برای مردان نشان‌دهنده سلامت بیشتر و باروری بالاتر است.

بالا بودن این نسبت می‌تواند یکی از نشانه‌های اضافه وزن و چاقی باشد که از مهم‌ترین خطرات برای سلامتی به شمار می‌رود.

سازمان بهداشت جهانی نسبت دور کمر بالاتر از یک را برای مردان و زنان به عنوان مقیاس چاقی شکمی و عامل خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی و دیگر بیماری‌های مرتبط با اضافه وزن تعیین کرده‌است. برای اندازه‌گیری این نسبت، اندازه دور مفصل ران را که از پهن‌ترین قسمت باسن عبور می‌کند و محیط دور کمر را که باریک‌ترین قسمت کمر و درست بالای ناف است، اندازه‌گیری و اندازه دور کمر را بر اندازه دور باسن تقسیم کنید.

رنگ کف دست و چهره؛ کم‌خونی

کم‌خونی فقر آهن، افراد زیادی را در جهان تحت تاثیر قرار می‌دهد. با وجود این، هنوز هم آگاهی زیادی در مورد کم‌خونی و مشکلات سلامت ناشی از آن مانند خستگی، ضعف، تپش قلب، تنگی نفس، سردرد و سرگیجه وجود ندارد. کمبود آهن در خون معمولا با تغییرات قابل مشاهده در بدن همراه است. بررسی‌های ساده‌ای که خودتان می‌توانید انجام دهید شامل بررسی قرمزی لثه، کف دست و قسمت داخلی پلک هاست. اگر هر یک از این موارد از حد معمول کم رنگ‌تر به نظر برسند، بهتر است با پزشک‌تان برای انجام آزمایش خون مشورت کنید.    
منبع:برترین ها

منبع: پارسینه

کلیدواژه: سلامت سلامت عمومی پارسی خبر نسبت دور کمر اندازه گیری اندازه دور دور کمر ترین قسمت بیماری ها چاقی شکمی اضافه وزن گردش خون دور باسن کم خونی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۹۵۰۸۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پرخطرترین مشاغل برای کارگران/ این بیماری ها سلامت کارگران را تهدید می کند

حسن اصیلیان مهابادی،  با بیان اینکه مشاغل گوناگونی در جوامع انسانی وجود دارد، اظهار کرد: بررسی وضعیت مشاغل بیانگر این است که هرکدام از گروه‌های شغلی بنا به ماهیت خود با مشکلات سلامت و ایمنی مواجه هستند.

وی با بیان اینکه سازمان بین‌المللی کار، «سلامت» را در کانون توجه قرار داده، خاطرنشان کرد: به طور قطع، رعایت‌نکردن اصول ایمنی و بهداشت در محیط‌های کار منجر به بروز مشکلات فراوان برای جامعه کارگری می‌شود که در صنایع مختلف مشغول به فعالیت هستند. براساس آخرین برآوردهای سازمان بین‌المللی کار، سالانه حدود ۳ میلیون کارگر به دلیل حوادث و بیماری‌های ناشی از کار، جان خود را از دست‌ می‌دهند.

استاد گروه مهندسی بهداشت حرفه‌ای و ایمنی کار دانشگاه تربیت‌مدرس ادامه داد: میزان مرگ و میر کارگران به دلیل حوادث و بیماری‌های ناشی از کار در سال جاری میلادی نسبت به سال ۲۰۱۵ بیش از ۵ درصد افزایش یافته است. بنابر بر گزارش سازمان بین‌المللی کار، بیشترین میزان مرگ‌ومیر کارگران به دلیل حوادث و بیماری‌های ناشی از کار مربوط به بیماری‌های شغلی می‌شود که معادل ۲.۶ میلیون از ۳ میلیون مرگ‌ومیر سالانه حوادث و بیماری‌های ناشی از کار در دنیا است. همچنین حوادث ناشی از کار که جزو مقوله ایمنی به حساب می‌آید موجب مرگ ۳۳۰ هزار کارگر در هر سال می‌شود. 

بیماری‌هایی که سلامت کارگران را تحت تاثیر قرار می‌دهند

رئیس انجمن بهداشت حرفه‌ای ایران با بیان اینکه برخی از بیماری‌ها تاثیر بیشتری بر سلامت کارگران دارند، اظهار کرد: بیماری‌های قلبی_عروقی، سرطان و بیماری‌های تنفسی جزو مواردی هستند که سلامت کارگران را تحت تاثیر قرار می‌دهند؛ به نحوی که سه‌چهارم مرگ‌ومیرهای ناشی از کار مربوط به این بیماری‌های است.

وی با بیان اینکه «ساخت‌وساز»، «جنگل‌داری»، «کشاورزی» و «ماهیگیری» جزو پرخطرترین مشاغل  هستند، افزود: ۶۳ درصد از آسیب‌های شغلی منجر به مرگ برای مشاغل «ساخت‌وساز»، «جنگل‌داری»، «کشاورزی» و «ماهیگیری» است. 

وضعیت بهداشت حرفه‌ای و ایمنی کار در ایران

اصیلیان درباره وضعیت بهداشت حرفه‌ای و ایمنی کار کشور اظهار کرد: وضعیت بهداشت حرفه‌ای و ایمنی کار کشور نسبت به روزهای نخست انقلاب از وضعیت خوبی برخوردار است. بررسی وضعیت بهداشت حرفه‌ای و ایمنی کار ایران در مقایسه با برخی از کشورهای منطقه  بیانگر این است که این مولفه، شرایط نسبتا خوبی دارد اما در مقایسه با کشورهای پیشرفته، با وضعیت مطلوب فاصله زیادی دارد.

لزوم به‌روزرسانی قوانین سلامت محیط کار

وی با بیان اینکه قوانینی در زمینه بهداشت حرفه‌ای و ایمنی کار تدوین شده، افزود: اگرچه قوانین حوزه بهداشت حرفه‌ای و ایمنی کار  کشور طی سال‌های گذشته بهبود یافته، اما با سطح مطلوب فاصله دارد. وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور نسبت به ابلاغ قوانین سلامت محیط کار اقدام کرده و علاوه بر قوانین ابلاغی وزارت بهداشت، «قانون کار» نیز تدوین شده است. اگرچه قوانین ابلاغی وزارت بهداشت و قانون کار در کشور اجرا می‌شود اما این قوانین باید به‌روزرسانی شوند. 

این استاد دانشگاه با بیان اینکه فرهنگ‌سازی در حوزه بهداشت حرفه‌ای و سلامت کار یک موضوع ضروری قلمداد می‌شود، خاطرنشان کرد: به طور قطع، فرهنگ‌سازی سبب بهبود وضعیت بهداشت حرفه‌ای و ایمنی کار می‌شود. فرهنگ توجه به نکات ایمنی باید در وهله نخست در میان کارفرمایان جاری شود؛ پس از آن، کارگران باید به نکات ایمنی و بهداشتی خود توجه ویژه داشته باشند. فرهنگ‌سازی در زمینه توجه به نکات ایمنی باید در کانون توجه قرار گیرد و تلاش‌های فراوانی در این راستا محقق شود. 

اصیلیان گفت: سازمان بین‌المللی کار،  موضوع فرهنگ‌سازی توجه به سلامت را با توجه به میزان مرگ‌ومیر بیماری‌های و حوداث ناشی از کار در کانون توجه قرار داده و در این مسیر گام برمی‌دارد. سازمان بین‌المللی کار با توجه به ضرورت و اهمیت بهداشت حرفه‌ای و سلامت کار، ۲۷ آوریل را به عنوان روز جهانی «ایمنی و بهداشت حرفه‌ای» لحاظ کرده و هر ساله شعاری برای این روز تعیین می‌کند. سال گذشته، شعار «محیط کار سالم و ایمن، حق مسلم هر نیروی کار است» را انتخاب کرد.

تاثیر تغییرات اقلیمی بر محیط کار

وی درباره شعار روز جهانی ایمنی و بهداشت حرفه‌ای نیز اظهار کرد:  «تغییرات آب و هوایی» در کانون توجه شعار سال جاری قرار گرفته است. دخل ‌و تصرف و توسعه فعالیت‌های انسانی در کره زمین سبب تغییرات اقلیمی و گرم‌شدن کره زمین شده و سبب بروز سیلاب، طوفان، کولاک و سونامی در نقاط مختلف کره‌زمین شده است. افزایش دمای کره زمین، تغییرات اقلیمی، افزایش اشعه ماورای بنفش خورشید و همچنین افزایش حشرات که عامل بیماری به حساب می‌آیند، می‌تواند برخی از محیط‌های کاری را تحت تاثیر قرار دهد.  

رئیس انجمن بهداشت حرفه‌ای ایران ادامه داد: کارگرانی که در مناطق رو باز فعالیت می‌کنند تحت تاثیر تغییرات اقلیمی قرار می‌گیرند. موضوع تاثیر تغییرات اقلیمی بر محیط‌های کار در کانون توجه سازمان بین‌المللی کار قرار گرفته است و با توجه به اهمیت این موضوع باید در داخل کشور نیز مهم قلمداد شود. سازمان محیط زیست، وزارتخانه‌های «بهداشت» و «کار» و انجمن بهداشت حرفه‌ای می‌توانند دست به دست یکدیگر دهند و در این زمینه اقداماتی انجام دهند. 

وی در پایان گفت: طرح جدید سازمان بین‌المللی کار، محیط کار سالم از سال جاری تا سال ۲۰۳۰ اجرا می‌شود و برای تحقق این منظور سه هدف در نظر گرفته است. نخستین راهبرد برای تحقق این موضوع، «بهبود چارچوب ایمنی و بهداشت کار» است. همچنین ۲ راهبرد «تقویت هماهنگ، مشارکت و سرمایه‌گذاری در زمینه ایمنی و بهداشت کار» "OSH" و "تقویت OSH"  نیز به عنوان دیگر راهبردهای سازمان بین‌المللی کار در زمینه ارتقای سلامت محیط کار به حساب می‌آید. اگر به سه راهبرد سازمان بین‌المللی کار توجه کنیم به حد مطلوبی در زمینه بهداشت حرفه‌ای و ایمنی کار نایل می‌آییم. 

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • خدمات رایگان وزارت بهداشت برای درمان کودکان
  • 56 راز سلامت مردان که حتما باید بدانید
  • واکسیناسیون مؤثرترین مداخله بهداشتی برای ارتقای سلامت
  • چند روش ساده برای تقویت مو
  • پرخطرترین شغل ها برای کارگران
  • بیماری‌های مُخِل سلامت کارگران
  • پرخطرترین مشاغل برای کارگران/ این بیماری ها سلامت کارگران را تهدید می کند
  • آلودگی هوا باعث تشدید بیماری‌های زمینه‌ای می‌شود
  • گوشت قرمز از مراکز معتبر و موردتایید دامپزشکی تهیه شود
  • ۴ ماده غذایی ضروری برای مردان