Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس پژوهشگاه مطالعات توسعه سازمان جهاد دانشگاهی تهران با انتقاد از مغفول ماندن مدیریت منابع انسانی در سازمان‌ها، گفت: وقتی سرمایه انسانی داریم که منابع انسانی خلق ارزش کنند.

به گزارش ایسنا، دکتر تیمور مرجانی امروز (چهارشنبه، ۳۰ بهمن) در افتتاحیه شانزدهمین همایش و دهمین جشنواره ملی نظام پیشنهادها که در تالار علامه امینی دانشگاه تهران برگزار شد، در ارتباط با موضوع «نقش شایستگی در خلق ارزش» با تأکید بر ضرورت وجود نظام بهره‌ور مدیریت منابع انسانی اظهار کرد: سرمایه انسانی به لحاظ داشتن تفکر خلق ارزش برای سازمان‌ها اهمیت دارد چون بدین ترتیب اثرگذاری لازم را هم خواهد داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی لازمه خلق ارزش را تلاش برای اول بودن دانست و گفت: در دنیای کنونی می‌توان سخت‌افزارها و نرم‌افزارها را خرید اما تهیه مغزافزارها دشوار است پس باید دید در هر سازمانی چقدر سرمایه‌های انسانی برای آن سازمان اهمیت دارد و در سازمان مربوطه چقدر برای آن ارزش قایل می‌شوند؟!

رئیس پژوهشگاه مطالعات توسعه سازمان جهاد دانشگاهی تهران میزان وقت گذاشتن کارکنان برای یک سازمان را از نکات حایز اهمیت برشمرد و افزود: در پاسخ به این پرسش که کدام سازمان می‌تواند منابع انسانی خود را به سرمایه انسانی تبدیل کند، باید گفت سازمان‌های خلاق، یادگیرنده، توانمندساز و دانایی‌محور توان تبدیل منابع انسانی به سرمایه‌های انسانی را دارند.

مرجانی با استناد به مطالب کتابی گفت: دانش‌آموزان ممتاز همواره برای دانش‌آموزان ضعیف کار می‌کنند این بدان معناست که سیستم آموزشی ما افراد را کارمند و خویش‌فرما تربیت می‌کند و افراد ضعیف‌تر سرمایه‌گذارانی می‌شوند که دانش‌آموزان ممتاز برای آن‌ها کار می‌کنند.

وی با بیان این‌که در گام نخست برای خلق ارزش باید در ابتداء رسالت و مأموریت سازمانی تعریف شود، خاطرنشان کرد: سپس باید اهداف و استراتژی‌های سازمانی تعیین و تعریف شود و تحلیلی از نظام مدیریت منابع انسانی از نظر ساختاری، محتوایی و ... وجود داشته باشد، هم‌چنین باید دید چطور می‌توان برای سازمانی طراحی توسعه مناسب داشت.

رئیس پژوهشگاه مطالعات توسعه سازمان جهاد دانشگاهی تهران با بیان این‌که برای افراد اثرگذار هر سازمانی بازنشستگی بی‌معناست، افزود: باید برای برنامه‌های بهبود ارزیابی شایستگی منابع انسانی و توسعه شایستگی منابع انسانی وجود داشته باشد.

مرجانی با طرح این پرسش که چند درصد نیروهای کیفی سازمان‌ها توسط دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی کشور تربیت می‌شوند؟، ادامه داد: متأسفانه هیچ نیروی فارغ‌التحصیل دانشگاهی برای سازمان‌ها تربیت نمی‌شود.

وی با بیان این‌که باید توجه داشت اهمیت شایستگی در یک سازمان تا چه میزان است، افزود: ارزیابی نیروی انسانی، تأمین منابع انسانی شایسته، مدیریت عملکرد، وجود سیستم تشویقی و پاداشی، توسعه مسیر شغلی، بهبود مستمر و یادگیری مستمر و ... از شاخصهای سنجش میزان اهمیت شایستگی در یک سازمان است.

رئیس پژوهشگاه مطالعات توسعه سازمان جهاد دانشگاهی تهران دانش، مهارت، بینش، رفتار، انگیزه و ... را از فاکتورهای شایستگی برشمرد و افزود: مهارت حل مسأله، تفکر انتقادی، خلاقیت، توانایی مدیریت افراد، روحیه همکاری و کار تیمی، هوش هیجانی، مهارت، قضاوت و ... از مهارت‌های کلیدی در سال ۲۰۲۰ اعلام شده است.

مرجانی با بیان این‌که افراد شایسته خودشناسی مناسبی از خود دارند و دارای برنامه توسعه فردی هستند، افزود: آن‌ها علاوه‌بر علاقه‌مندی متعهد هم هستند، مرجع تحقیقند، پا بر روی شانه غول‌ها قرار داده‌اند، ظرفیت توسعه و میل به یادگیری هم دارند.

وی با بیان این‌که این افراد(شایسته) آینده‌شان زندانی گذشته‌شان نیست، یادآور شد: هم‌چنین آن‌ها صاحب دانش و چشم‌انداز هستند، توانایی ارائه توانمندی‌های خود را دارند و خود را در محاصره افراد، کتاب‌ها و ایده‌های خوب قرار می‌دهند نیازهای خودشان را افزایش می‌دهند و بالاخره تفکر خلاق دارند.

رئیس پژوهشگاه مطالعات توسعه سازمان جهاد دانشگاهی تهران خاطرنشان کرد: شایستگی‌ها هم شامل شایستگی‌های فردی، «فکری – ذهنی»، مدیریتی، اختصاصی و ارزشی و اخلاقی است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: مدیریت منابع انسانی سرمایه انسانی برای سازمان دانش آموزان سازمان ها یک سازمان خلق ارزش برای آن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۹۵۴۷۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جنبه‌های اقتصادی مالكیت فكری مغفول مانده است

به گزارش گروه علم و فناوری خبرگزاری علم و فناوری آنا، میترا امین لو، مدیر كانون مدیریت دارایی‌های فكری معاونت علمی و فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری در یک مصاحبه رادیویی اظهار كرد: مالكیت فكری در دنیا از دو قرن پیش بر اساس مسئله اقتصاد شكل گرفته و بنابراین ارزش اقتصادی دارد.

مدیر كانون مدیریت دارایی‌های فكری معاونت علمی و فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری گفت: تحولات جدی كه در حوزه فناوری و نوآوری ایجاد شده توجه فناوران و دانشگاهیان را به این موضوع جلب كرده اما گاهی در برخی حوزه‌ها توجه به این بخش بیش از حد شده و جنبه‌های اقتصادی مالكیت فكری مغفول مانده است.

این مقام مسئول خاطرنشان كرد: مالكیت فكری در سال‌های اخیر فقط به سمت اختراعات حركت كرده و در اختراعات هم فقط به موضوع ثبت توجه شده است.

امین لو با اشاره به اینكه قانون مالكیت صنعتی هنوز بعد از ۱۶ سال در مجلس به تصویب نرسیده است افزود: با الحاق قانون جامع کپی‌رایت به قانون مالكیت صنعتی، روند كار به‌شدت كند شد و متأسفانه قانون کپی‌رایت نیز به‌طور كامل متوقف شد.

وی در این باره افزود:  ما در حال حاضر در یك سری حوزه‌ها از جمله انیمیشن و فیلم و نشر ادبی مزیت‌های رقابتی جدی پیدا كردیم و این در حالی است كه نه تنها قانون ملی پاسخگو نیست بلكه هیچ به روزرسانی هم صورت نگرفته است.

مدیر كانون مدیریت دارایی‌های فكری معاونت علمی و فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری گفت: بحث مالكیت فكری، قوانین سرزمینی دارد یعنی همه كشورها قانون ملی خودشان را دارند اما یك سری كنوانسیون‌ها هم شكل گرفته تا همگرایی را زیاد كنند و به همین دلیل برخی كشورها به كنوانسیون‌های بین‌المللی پیوستند.

امین لو با بیان اینكه تقریباً همه كشورهای دنیا به كنوانسیون برن پیوستند افزود: در حال حاضر فقط ایران و چند كشور معدود به این كنوانسیون نپیوستند و این در شرایطی است كه بستر فضای مجازی هم ایجاد شده و آثار به‌صورت برخط در فضای مجازی وجود دارد و فناوری‌هایی مانند هوش مصنوعی و بلاكچین نیز قوانین حقوق کپی‌رایت و مالكیت صنعتی را تغییر داده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • در کشورهای پیشرفته نخبه ترین افراد وارد رشته علوم انسانی می‌شوند
  • منافع شخصی دلیل عدم عمل به قانون در شهرداری ها / استمرار کاهش کیفیت زندگی در کلانشهرها و شهرها /نتایج وخیم عدم مشارکت در انتخابات شوراها
  • شورا رکن چهارم نظام تصمیم‌گیری کشور/ انتقاد از تضعیف جایگاه شوراها
  • ۲۵ هزار نیروی جدید در وزارت بهداشت جذب می شوند
  • انتقاد مدیریت بحران استان از نبود تخصیص اعتبار بحران به استان
  • افزایش ۳۵۳ درصدی آتش سوزی در طبیعت ایران | بیشترین آتش سوزی جنگل در چه ساعاتی رخ می دهد؟ | ۹۵ درصد حریق ها عامل انسانی دارد
  • جنبه‌های اقتصادی مالكیت فكری مغفول مانده است
  • نشست بررسی مسائل و مشکلات حوزه سرمایه انسانی صنعت نفت برگزار شد
  • نشست بررسی مسائل و مشکلات حوزه منابع انسانی صنعت نفت برگزار شد
  • ضرورت افزایش نقش اقتصاد دیجیتال در اقتصاد کشورها