Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-29@01:16:11 GMT

تهدیدات زیستی مرز، دین، مذهب و قومیتی را نمی شناسند

تاریخ انتشار: ۱۱ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۷۰۹۴۳۳۹

تهدیدات زیستی مرز، دین، مذهب و قومیتی را نمی شناسند

ایسنا/هرمزگان یک تحلیل گر مسائل سیاسی و امنیتی گفت: امروزه با توجه به پدیده جهانی شدن و اینکه بسیاری از عوامل بیماریزا در این دو دهه اخیر بر اثر دستکاری بشری شکل گرفته اند دیگر بیماریها حد و مرزی را نمی شناسند.

دکتر مهدی ملاحی در گفت و پو با ایسنا، افزود: پیشرفت علوم زیستی در رشته های میکروب شناسی، بیوتکنولوژی و مهندسی ژنتیک سبب ابداع روشهای نوین در کاربردهای صنعتی و نظامی از میکرو ارگانیسم ها شده که سبب ظهور تهدیدات مدرن زیستی از جمله عوامل بیماریزا ویروسی و باکتریایی را به همراه داشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی اظهار کرد: در عین حال شواهد تولید و توسعه سلاحهای زیستی و بکارگیری آن در درگیری های نظامی، حوادث بیوتروریستی، آگروتروریستی(ضدمنابع نباتی) و اکو تروریستی(ضد منابع اقتصادی) و همچنین خطر توسعه عوامل بیماریزا میکرو ارگانیسم نوین, به عنوان تهدیدی زیستی بر علیه امنیت زیستی بشری مطرح شده است.
رئیس پژوهش دانشگاه پیام نور مرکز بندرعباس بیان کرد: در گذشته عوامل بیماریزا میکرو ارگانیسم در محیطزیست وجود داشت و نهایتا در محیطزیست براساس شرایط طبیعی دچار تغییر می شدند مانند آنفولانزا. در آن دوره نیز کنترل عوامل بیماریزا راحت تر بود اما امروزه با توجه به پدیده جهانی شدن و اینکه بسیاری از عوامل بیماریزا در این دو دهه اخیر بر اثر دستکاری بشری شکل گرفتهاند دیگر بیماریها حد و مرزی را نمیشناسند زیرا جابجایی گسترده انسان ها، حیوان ها و کالاها باعث گسترش و انتشار عوامل بیماریزا شده است.
وی اضافه کرد: تهدیدات مدرن زیستی، نیاز مبرم به توسعه ی روش های سریع و دقیق جهت شناسایی عوامل بیماری‌زا زیستی نوین خطرناک را ضروری می سازد. با توجه به اهمیت مبارزه با تهدیدات مدرن زیستی, آشنایی با دفاع زیستی ضرورت دارد زیرا این تهدیدات مدرن مرز، دین، مذهب و قومیت را نمی شناسند.

ملاحی ادامه داد: کسب آگاهی های لازم در مورد وجود اینگونه تهدیدات نوظهور در ایران و ارتقاء آگاهی های جامعه پزشکی و بهداشتی در خصوص نحوه برنامه ریزی، پیشگیری، مقاوم سازی نیروهای در معرض خطر و همچنین نیروهای امنیتی و نظامی و مدیران سیاسی در خصوص دفاع زیستی در شرایط بحرانی الزامی است.

این تحلیلگر مسائل سیاسی و امنیتی با اشاره به اینکه در شرایط کنونی مقابله با تهدیدات زیستی نوظهور باید در اولویت سیاستگذاری عمومی قرار بگیرد، تصریح کرد: در سیاست خارجی شرایط همکاری امنیت زیستی منطقهای با کشورهای همسایه جهت مقابله با تهدیدات نوظهور مشترک بی مرز با بهره‌گیری از متخصصان این رشته در بستر دیپلماسی محیط زیست مهیا و صورت پذیرد، در غیر اینصورت در آینده‌ای نزدیک تهدیدی برای صلح و امنیت منطقه محسوب می‌شود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی سیاسی تهدیدات مدرن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۰۹۴۳۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هوش مصنوعی آرتروز زانو را ۸ سال زودتر تشخیص می‌دهد

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از اینترستینگ اینجینرینگ، آرتروز (OA) به عنوان یکی از شایع‌ترین اشکال التهاب مفاصل شناخته می‌شود که تقریباً توسط ۳۵ میلیون بزرگسال درآمریکا با آن مواجه هستند. متأسفانه هنوز درمانی برای این بیماری وجود ندارد، اما تلاش‌ها برای پیدا کردن تراپی‌های جدید در حال انجام است.

در حال حاضر، یک مطالعه جدید توانسته راه‌حلی جایگزین ارائه دهد که می‌تواند بیماری را سال‌ها قبل از ظاهر شدن علائم به قربانی تشخیص دهد.

متخصصان توانستند با استفاده از یک آزمایش بیومارکر خون، آغاز آرتروز زانو را تا هشت سال قبل از زمانی که یک پرتو ایکس به طور معمول پیش‌بینی می‌کرد، پیش‌بینی کنند.

تشخیص بیماری سال‌ها قبل از بروز علائم

با استفاده از هوش مصنوعی، محققان نمونه‌های سرم افراد تجزیه و تحلیل کردند تا پپتید‌های خاصی که مرتبط با پروتئین‌ها هستند و نشان‌دهنده تغییرات مولکولی زودهنگام مرتبط با آرتروزهستند، شناسایی کنند.

این آزمایش توانست تشخیص‌های سنتی را در بیماران، سال‌ها قبل از بروز ناهنجاری‌های رادیوگرافی شناسایی کند.

۶ پروتئین موجود در سرم به دانشمندان کمک کرد تا تمایز بین افرادی که به آرتروزمبتلا شده‌اند و آنهایی که تا ۸ سال بعد با احتمال ۷۷ درصد به این بیماری مبتلا می‌شوند تشخیص دهند.

ویرجینیا بایرز کراوس، نویسنده ارشد این مقاله می‌گوید: «در حال حاضر، برای نشان دادن شواهد واضح از آرتروز زانو، باید عکس‌برداری اشعه ایکس انجام دهید، و زمانی که بیماری شما در این روش تشخیص داده شود، بیماری شما برای مدتی در حال پیشرفت است.

وی افزود: آنچه آزمایش خون ما نشان می‌دهد این است که تشخیص این بیماری خیلی زودتر از مجوز تشخیص فعلی ما امکان پذیر است.

تحلیل نمونه‌های سرم ۲۰۰ زن سفیدپوست

نشانگر‌های زیستی یا بیومارکرها، تغییرات مولکولی را که در بافت مفصل اتفاق می‌افتند، قبل از اینکه آسیب ساختاری در اشعه ایکس قابل توجه باشد، نشان دادند. این امر حتی قبل از بروز علائم بالینی مانند زانو درد نیز آشکار است.

به منظور شناسایی پپتید‌های سرم از ۲۰۰ زن سفیدپوست نمونه سرم گرفته شد. نیمی از این زنان قبلاً مبتلا به آرتروز تشخیص داده شده بودند.

آنها خاطرنشان کردند که استفاده از سن و شاخص توده بدنی (BMI) برای پیش بینی آرتروزکافی نیست، زیرا ناحیه زیر منحنی (AUC) ۵۱ درصد را نشان می‌دهد و وقتی درد زانو در نظر گرفته شد، این مقدار به ۵۷ درصد رسید.

درحالی که با استفاده از تست نشانگر زیستی ناحیه زیر منحنی  ۷۷ درصد بود که نشان دهنده اثربخشی بیشتر این روش نسبت به سایر روش‌های موجود است.

با شناسایی نشانگر‌های زیستی خون که می‌توانند آرتروز را قبل از ظهور این علائم سنتی پیش بینی کنند، می‌توان مداخلات پزشکی را زودتر شروع کرد و پیشرفت بیماری را کاهش داد.

هدف محققان ابداع این راه حل برای اهداف تشخیصی بالینی و همچنین یک ابزار تحقیقاتی بود. علاوه بر این، آزمایش نشانگر زیستی می‌تواند به تولید دارو‌های موثر برای درمان آرتروز کمک کند.

کراوس خاطرنشان کرد: این مهم است، زیرا شواهد بیشتری ارائه می‌دهد که ناهنجاری‌هایی در مفصل وجود دارد که می‌توانند توسط نشانگر‌های زیستی خون قبل از تشخیص آرتروز توسط اشعه ایکس شناسایی شوند. آرتروز در مراحل اولیه می‌تواند «پنجره‌ای از فرصت» برای توقف روند بیماری و بازیابی سلامت مفاصل فراهم کند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تبریک ویژه سپاهانی‌ها به ژوزه مورایس | عکس
  • هدیه سپاهان به مورایس؛ مهر، تسبیح و قرآن (+عکس)
  • هدایای ویژه بازیکنان سپاهان به مورایس (عکس)
  • عکس| سورپرایز ویژه سپاهانی‌ها برای مسلمان شدن مورایس
  • هوش مصنوعی آرتروز زانو را ۸ سال زودتر تشخیص می‌دهد
  • نگرانی روسیه درباره تهدیدات گروه‌های تروریستی از افغانستان
  • قدیمی ترین سد مدرن ایران هم سرریز شد (فیلم)
  • قدیمی ترین سد مدرن ایران هم سرریز شد | ویدئو
  • تهدیدات مصرف خودسرانه دارو‌های بدون نسخه
  • تهدیدات مصرف خودسرانه داروهای بدون نسخه