Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-29@03:40:19 GMT

ضرورت هماهنگی دو بخش آموزش و پژوهش دانشگاه‌ها

تاریخ انتشار: ۱۲ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۷۱۱۵۹۴۵

ضرورت هماهنگی دو بخش آموزش و پژوهش دانشگاه‌ها

معاون آموزشی وزارت بهداشت بر ضرورت هماهنگی دو بخش آموزش و پژوهش دانشگاه‌های علوم پزشکی تاکید کرد و گفت: آموزش و پژوهش با عنوان بال‌های پرنده هستند که باید ضمن تقویت هریک از بال‌ها، همسویی و هماهنگی در مسیر حرکت شکل بگیرد.

به گزارش ایسنا، دکتر علی اکبر حق دوست در دومین جلسه مشترک معاونت آموزشی و پژوهشی وزارت بهداشت که با هدف هماهنگی هرچه بیشتر جهت دستیابی سریعتر به اهداف و سیاست های مشترک هر دو معاونت برگزار شد از آموزش و پژوهش با عنوان بال‌های پرندهای یاد کرد و گفت: باید ضمن تقویت هریک از بال‌ها، همسویی و هماهنگی در مسیر حرکت مدنظر باشد تا پرواز به اوج انجام شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی خاطرنشان کرد: شاید در برخی حوزه ها، اهداف متفاوتی در  دو معاونت آموزشی و پژوهشی وزارت بهداشت وجود داشته باشد اما در نهایت این اهداف از هم جدا نیستند و اگر بخواهیم کاری انجام بدهیم باید هماهنگ باشیم.

دکتر حق دوست افزود: تاسیس مرکز ملی آموزش های مهارتی و حرفه ای در راستای توسعه ی آموزش های مهارتی و مدیریت از اقدامات مهم معاونت آموزشی وزارت بهداشت است که علاوه بر اینکه یک فرصت استثنائی برای کشور است به نظر می رسد در حوزه ی پژوهش می تواند خیلی مهم و کاربردی باشد.

معاون آموزشی وزارت بهداشت با ابراز خرسندی از اعتباربخشی برنامه ی پزشکی عمومی دانشگاه های ایران توسط WFME تاکید کرد: این امتیاز بزرگی است که تنها کشور ما موفق به کسب آن در منطقه شده است و باید برای حفظ آن با نهایت قدرت تلاش کنیم. بنابراین هماهنگی بین آموزش و پژوهش در راستای تحکیم زیرساخت های ماموریت های ویژه در دانشگاه ها و همسویی این دو حوزه را می طلبد تا توسعه ی کیفیت بر کمیت غلبه یابد.

دکتر حق دوست گفت: استقرار سند آمایش سرزمینی در عرصه  سلامت برگ برنده ی وزارت بهداشت است و معاونت آموزشی در احصاءحیطه های اولویت دار ملی بر اساس اسناد بالادستی و تدوین ماموریت های ویژه، کمک و همیاری معاونت پژوهشی را می طلبد.

معاون آموزشی وزارت بهداشت تاکید کرد: ترکیب و ادغام نظام اعتباربخشی  و رتبه بندی دانشگاه ها یا دانشکده ها، افزایش همراهی  دو معاونت فوق در تبیین ماموریت های ویژه ی دانشگاه ها یا دانشکده ها، افزایش همکاری در حوزه ی مرجعیت علمی، افزایش همکاری بین نیماد و نصر، همکاری در اصلاح نمودار سازمانی و تشکیلات تفضیلی دانشگاه‌ها یا  دانشکده ها،‌ همکاری در نظام بودجه ریزی دانشگاه‌ها در حوزه علمی و افزایش همکاری عملی بین بخش های IT دو معاونت برای گفتگوی موثر بین سامانه ها و زیرساختها از جمله اقدامات فوق است. 

به گزارش معاونت آموزشی وزارت بهداشت، در ادامه این جلسه دکتر ملک زاده معاون پژوهشی وزارت بهداشت ضمن تقدیر از فعالیت های معاونت آموزش، مجموعه ی فعالیت ها را روبه جلو خواند و گفت: لازم است در برنامه ریزی ها به نیروی انسانی به عنوان مجری برنامه ها توجه ویژه ای داشته باشیم و در این راستا باید پتانسیل تک تک نیروها شناسایی شود، صحبت هایشان را شنید و به آنها امیدواری داد؛ لذا طراحی برنامه ای برای استفاده ی بهینه از نیروی انسانی در اولویت است.

وی تصریح کرد: باید تلاش شود تا در دانشگاه ها علاوه بر آموزش و پژوهش، شواهد علمی خلق شود و این وظیفه ی خطیری است که بر عهده ی معاونت آموزشی است.

معاون پژوهشی وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: توجه به توسعه کیفی و مهارت آموزی نیز از مسائل بسیار مهم است و 90 درصد اطلاعات در مکالمه اولیه پزشک با بیمار قابل دست یابی است و جدی گرفتن بحث درمان سرپایی نقش بسزایی در کاهش هزینه ها خواهد داشت.

دکتر ملک زاده با بیان اینکه یکی از مسائل خیلی مهم مرجعیت علمی است افزود: معاونت پژوهشی در حیطه مرجعیت علمی کارهای متعددی انجام داده که می توان آنها را با مجموعه ی فعالیت های معاونت آموزشی ادغام کرد و به یک ساختار مشترک دست یافت اما این مسئله اصلاح ساختارها را می طلبد.

وی یادآور شد: باید تلاش کنیم در مراکز تحقیقاتی، پژوهش را با آموزش همراه نماییم و زیرساخت های جدیدی تعریف شود تا به برنامه های مطلوب دست یابیم.

دکتر ملک زاده همچنین بر اصلاح نظام هیئت جذب تاکید کرد و گفت: بهتر است نظام پرداخت نیز بر اساس کار، تحقیق و میزان آموزشی باشد که ارائه می شود.     

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: معاون آموزشی وزارت بهداشت وزارت بهداشت مرکز ملی آموزش های مهارتی آموزشی وزارت بهداشت پژوهشی وزارت بهداشت معاونت آموزشی ی وزارت بهداشت آموزش و پژوهش معاونت آموزش ی دانشگاه ها دو معاونت ی معاونت بال ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۱۱۵۹۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تدوین آئین‌نامه تاسیس و اداره موزه‌های دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی و پژوهشی کشور

ایسنا/اردبیل مدیرکل دفتر سیاستگذاری و برنامه‌ریزی پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری اعلام کرد: آئین نامه تاسیس و اداره موزه‌های دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی و پژوهشی کشور در حال تدوین است.

صمد نژادابراهیمی ۸ اردیبهشت در نشست موزه‌های دانشگاهی در دانشگاه محقق اردبیلی به هم‌اندیشی بین وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و موزه‌های دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی با وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی و کمیته ملی موزه‌ها تاکید کرد و گفت: هماهنگی کامل این سه رکن جهت ارتقای جایگاه، کیفیت و انسجام حرفه‌ای، فنی و تخصصی بسیار مهم است.

وی با اشاره به بررسی پیش‌نویس آئین‌نامه موزه‌های دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی، افزود: انتظار می‌رود نظرات تکمیلی به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری اعلام تا آئین نامه تاسیس و اداره موزه‌های دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی و پژوهشی کشور بر اساس اسناد بالادستی و طبق مقررات موزه‌ای کشور و با هماهنگی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی نهایی شود.

اسماعیل چمنی رئیس دانشگاه محقق اردبیلی با اشاره به تاسیس موزه تاریخ علوم این دانشگاه در سال‌های اخیر، گفت: این موزه با ابتکار و خلاقیت خود توانسته است در دوره‌های مختلف در ردیف موزه‌های برتر کشور قرار گرفته و جایزه ترویج علم جمهوری اسلامی ایران را نیز از آن خود کند.

وی با بیان اینکه برگزاری اولین کنفرانس بین‌المللی موزه‌ها برای اولین بار در کشور در دانشگاه محقق اردبیلی از اقدامات خوب این موزه است، ادامه داد: نگاه علمی به موزه و موزه‌داری و توجه به این امور و نشان‌دادن سیر تحول علوم به دانش‌آموزان و دانشجویان در موزه‌های علمی و دانشگاهی بسیار مهم است.

میرسید احمد محیط طباطبایی رئیس کمیته ملی موزه‌های ایران(ایکوم ایران) گفت: با توجه به شعار روز جهانی موزه‌ها در سال ۲۰۲۴ مبنی بر آموزش و پژوهش در موزه‌ها و نقش ویژه‌ای که دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی و موزه‌های آنها در تحقق این امر دارند، باید برنامه‌ها و اهداف ویژه‌ای در همه موزه‌های دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی پیش بینی و اجرا شود و نقش آموزشی و پژوهشی آنها پررنگ نشان داده شود.

وی افزود: لازم است شرایط و وضع موجود موزه‌های دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی بررسی شده و برای رفع و کاهش مسائل و چالش‌های موجود با هماهنگی کامل وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی تلاش شود.

محمد انوار رئیس موزه تاریخ علوم دانشگاه محقق اردبیلی نیز با اشاره به بیانیه پایانی اولین کنفرانس بین‌المللی موزه‌ها در این دانشگاه، گفت: وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی بطور مشترک خواستار توجه ویژه در امر آموزش، ترویج و پژوهش در موزه‌ها و حفظ  میراث فرهنگی، علمی و طبیعی به عنوان بقای هویت ایرانی اسلامی و حرکت در مسیر تمدن‌سازی و مرجعیت علمی با تمام قوا، ارکان و شئونات کشور و جامعه می‌باشند.

وی با اشاره به اهتمام معاونت پژوهشی و بالاخص دفتر سیاستگذاری و برنامه‌ریزی امور پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در خصوص ساماندهی موزه‌های دانشگاهی و موسسات آموزشی و پژوهشی کشور و تدوین پیش‌نویس آئین‌نامه مربوطه، افزود: تدوین این آئین‌نامه امری لازم و ضروری جهت حفظ هویت علمی و پژوهشی کشور و ترویج آن می‌باشد.

رئیس موزه تاریخ علوم دانشگاه محقق اردبیلی ادامه داد: انتظار می‌رود به جهت معرفی کلیه موزه‌ها اعم از دانشگاهی و غیردانشگاهی در سطح کشور، تمامی موزه‌های کشور در آئین موزه برتر کمیته ملی موزه‌های ایران(ایکوم ایران) شرکت نموده و تجربیات ارزنده خود را در اختیار دیگران قرار دهند.

وی با بیان اینکه دبیرخانه دائمی کنفرانس بین‌المللی موزه‌ها در موزه تاریخ علوم دانشگاه محقق اردبیلی دایر و این کنفرانس با حمایت وزارت علوم، تحقیقاتی و فناوری، وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، کمیته ملی موزه‌های ایران(ایکوم ایران) و کمیسیون ملی یونسکو تداوم یافته و بطور سالانه و یا دوسالانه برگزار خواهد شد، ادامه داد: انتظار می‌رود با توجه به شعار جهانی موزه‌ها در سالجاری مبنی بر آموزش و پژوهش در موزه، کلیه موزه‌های کشور بخصوص موزه‌های دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی و علوم و فناوری با اجرای برنامه‌های متنوع برای تحقق این شعار اهتمام ورزند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • کلاس تمام دانشگاه امروز به مدت ۲ ساعت تعطیل شد
  • جزییات تعطیلی کلاس‌ های دانشجویان امروز یکشنبه ساعت ۱۲ تا ۱۴
  • ضرورت توسعه تعاملات علمی دانشگاهی در راستای منافع دو کشور در عرصه بین‌المللی
  • تدوین آئین‌نامه تاسیس و اداره موزه‌های دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی و پژوهشی کشور
  • شهریه مدارس غیردولتی، شفاف می‌شود؟!
  • دانشگاه علوم پزشکی مشهد، میزبان جشنواره شهید مطهری
  • دهه سرآمدی آموزش در دانشگاه‌ها آغاز شد
  • دهه سرآمدی آموزش در دانشگاه‌ها از امروز آغاز شد
  • در قم مطرح شد: ضرورت توجه به عوامل کاهش‌دهنده جمعیت
  • چرا آموزش مهارت به کارگران ضرورت دارد؟