Web Analytics Made Easy - Statcounter

کارشناس مسائل سیاسی گفت: تصمیمات نابخردانه راجع به حوزه‌های اقتصادی تنش‌هایی را برای مردم ایجاد کرد، نمایندگان در مجلس یازدهم باید برای این دغدغه مردم برنامه داشته باشند.

علیرضا احساندوست امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در اصفهان اظهار کرد: با توجه به اینکه جریان انقلابی در کشور توانست بیشترین کرسی‌های مجلس یازدهم را از آن خود کند، پیش‌بینی می‌شود مجلس آینده یک مجلس کارآمد و در راستای منافع مردم و انقلاب اسلامی خواهد بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این کارشناس مسائل سیاسی گفت: البته کارهای بر زمین مانده زیادی به لحاظ قانون‌گذاری وجود دارد اما بیشتر از اینکه درباره نوع مصوبات و قوانین حرف بزنیم باید بر روی رویکرد نظارتی مجلس بر قوه مجریه و بخش‌هایی که به عنوان وظیفه ذاتی مجلس مطرح است، تمرکز کرد.

وی افزود: مجلس دهم در بعد نظارتی مجلس نتوانست به وظیفه خود عمل کند و بخشی از تحقیق و تفحص‌ها بر زمین ماند و در حقیقت مجلس دهم تمام و کمال در راستای دولت دوازدهم عمل کرد، به ویژه در نوع قوانینی که به منافع ملی و عزت ملت مربوط می‌شد، بنابراین برای مجلس آینده بخش نظارت بر عملکرد و اجرای قوانین باید برجسته باشد.

شناسایی و رفع مشکلات دارای اولویت کشور

احساندوست با بیان این‌که مجلس یازدهم باید به دنبال شناسایی اولویت‌های کشور باشد، تصریح کرد: در حالی که در کشور مشکلات زیادی وجود دارد اما اولویت اول ما مسائل اقتصادی است و ما از این حیث به مجلس انقلابی نیاز داریم که بتواند ابَرمشکلات کشور را حل و فصل کند.

کارشناس مسائل سیاسی تأکید کرد: بنابراین بیشترین سهمی که مجلس باید برای آن وقت‌گذاری کند بخش اقتصادی کشور است، به معنای اینکه چرخه تولید کشور و در صادرات و واردات فعال شود، مجلس باید بتواند سیاست‌های اقتصاد مقاومتی را به  قوانینی کاربردی در حوزه اقتصاد تبدیل کند.

وی در ادامه خاطرنشان ساخت: اولویت دوم کشور بحث‌های فرهنگی است که مجلس باید در این حوزه هم کارآمدی خود را نشان بدهد چرا که بسیاری از مشکلات اجتماعی و فرهنگی موانعی را بر سر راه مردم و کشور ایجاد کرده که بخشی به دلیل قانون‌گذاری در این حوزه است.

احساندوست یادآور شد: سومین نکته در خصوص اولویت‌های مجلس یازدهم، حوزه سیاست خارجی است که مجلس آینده در این حوزه باید بیشتر در راستای منافع کشور و انقلاب فعال‌تر عمل کند.

به  یک خود نظارتی در مجلس نیازمندیم

این کارشناس مسائل سیاسی اذعان داشت: البته خود مجلس در ارتباط با خودنظارتی هم باید فعال باشد، اینکه گفته شد تعدادی از نمایندگان فعلی مجلس مشکلاتی از حیث مباحث اقتصادی و... داشتند و توسط شورای نگهبان رد صلاحیت شدند به حیثیت مجالس بعد از انقلاب ضربه زد و مردم نگران شدند که چرا نظارتی بر روی نمایندگان نیست.

وی ادامه داد: حداقل در خود مجلس باید سیستم فعالی وجود داشته باشد که مشخص کند چه تشکیلاتی بر رفتار نمایندگان نظارت می‌کند، موضوع رد صلاحیت برخی نمایندگان توسط شورای نگهبان باید برای مجلس آینده درسی باشد که خودنظارتی را در طی چهار سال در ابعاد مختلف تشدید و در صورت لزوم برخورد کنند تا این‌طور مطرح نشود که عده‌ای در درون قوه‌ای که در رأس امور است در حال ضربه زدن و لکه‌دار کردن آن هستند.

احساندوست با اشاره به آمار میزان مشارکت در انتخابات مجلس یازدهم عنوان داشت: بحث مشارکت در انتخابات تابع لوازم و شرایطی است که اگر این بسترهای مشارکت خیلی خوب فراهم شد قطعاً حضور مردم چشمگیر و حداکثری خواهد بود.

تأثیر اقتصاد و ناکارآمدی دولت در میزان مشارکت

کارشناس مسائل سیاسی با بیان این که باید دید چه شرایطی باعث مشارکت می‌شود، گفت: چندین عامل در کاهش مشارکت مردم در انتخابات تأثیرگذار بود که اولین مورد مباحث اقتصادی است.

وی اضافه کرد: به ویژه مسائلی که طی دو سال اخیر اتفاق افتاده و دولت با تصمیمات نابخردانه راجع به حوزه‌های اقتصادی تنش‌هایی را برای مردم ایجاد کرد، در نتیجه عدم شفافیت و تصمیم‌گیری‌های نامناسب و بدون تدبیر لازم در کاهش مشارکت مردم در انتخابات مجلس دوم اسفند مؤثر بود.

احساندوست اظهار کرد: دومین مسأله در کاهش مشارکت نارضایتی است، نارضایتی مثل بازی دومینو است و به یک‌باره اتفاق نمی‌افتد، در طول 6 سال گذشته مردم در ابعاد مختلف ناکارآمدی دولت در اداره کشور را به ویژه در حوزه اقتصادی دیدند و انباشته شدن این نارضایتی‌های موردی، یکجا خودش را نشان می‌دهد.

بروز نارضایتی‌ها پای صندوق‌های رأی

کارشناس مسائل سیاسی افزود: نارضایتی، خود را در عرصه انتخابات و زمانی که مردم باید پای صندوق‌های رأی بیایند نشان می‌دهد، نکته بعدی جنگ روانی پردامنه و پر شدت دشمن است که بسیار تأثیرگذار است و بی در و پیکری فضای مجازی در کشور ما توانسته برگ برنده‌ای برای دشمن باشد که از طریق رسانه‌های معاند و... فضای افکار عمومی را در اختیار خود قرار بدهد و در فضای انتخاباتی اثرگذار باشند.

وی با اشاره به آمارهای ارائه شده توسط وزارت کشور در خصوص واجدان شرایط تأکید کرد: آمار حدود 57 میلیون نفری که وزارت کشور برای آمار واجدان شرایط رأی اعلام کرد، قابل تأمل و بررسی است، به عنوان مثال گفته می‌شود حداقل چهار تا 6 میلیون نفر از این آمار خارج کشور زندگی می‌کنند و امکان شرکت در انتخابات مجلس را ندارند و این آمار نباید به افرادی که به لحاظ سن قانونی دارای شرایط رأی هستند اضافه شود.

احساندوست تصریح کرد: با فضاسازی‌هایی که انجام شد و اقداماتی که دولت در اداره کشور در حوزه مباحث مالی بانکی، اقتصادی، تولید، بنزین، معیشتی و...نشان داد همه تأثیرگذار است، ضمن این‌که شرطی کردن مردم در حوزه‌های اقتصادی که عملی نشد باعث ایجاد سرخوردگی می‌شود.

کیفیت انتخاب مردم کاهش مشارکت را پوشش می‌دهد

وی تأکید کرد: بااین حال مردم با همه این مشکلات و ناکارآمدی‌ها خوب وارد صحنه شدند، ممکن است نسبت به گذشته کمبود مشارکت وجود داشته باشد اما نوع انتخاب مردم و کیفیت انتخاب آن‌ها نسبت به مجلس گذشته به تنهایی می‌تواند مشارکت را جبران کند، نمایندگان منتخب باید قدر جهادی که مردم انجام دادند را بدانند و در راستای منافع مردم اقدام کنند.

نقش برجسته‌سازی بیماری کرونا در کاهش مشارکت

احساندوست اذعان داشت: گفته می‌شود موضوع ویروس کرونا نیز حداقل بین ۸ تا ۱۰ درصد در حضور مردم پای صندوق‌های رأی تأثیر داشت، البته شیطنت در اعلام ویروس کرونا و جنگ رسانه‌ای دشمن در خصوص سرایت بیماری پای صندوق‌های رأی توانست تأثیرگذار باشد.

این کارشناس مسائل سیاسی خاطرنشان ساخت: برجسته‌سازی این موضوع سر بزنگاه انتخابات نقشه از قبل طراحی شده‌ای بود که برخی عوامل داخلی هم به این فضای روانی و در نگرانی مردم کمک کردند، هرچند موارد دیگری که مطرح شد نمره بالاتری در کاهش مشارکت داشتند.

انتهای پیام/۶۳۰۹۵/ج۳۰/

منبع: فارس

کلیدواژه: کارشناس مسائل سیاسی مجلس یازدهم انتخابات 98 میزان مشارکت استان اصفهان قانونگذاری نظارت تحقیق و تفحص منافع ملی سیاست خارجه مشکلات فرهنگی اجتماعی آسیب شناسی اجتماعی مجلس کارآمد کرونا ویروس کرونا رسانه های معاند من و تو ایران اینترنشنال شیطنت رسانه ای واجدین شرایط بنزین مباحث مالی تولید اقتصاد مقاومتی انرژی هسته ای تحریم مذاکره برجام اسناد بالادستی بزنگاه انتخابات کارشناس مسائل سیاسی پای صندوق های رأی کاهش مشارکت مجلس یازدهم مجلس آینده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۱۲۱۸۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۱ هزار و ۵۰۰ شعبه در مرحله دوم انتخابات مجلس فعال است

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، محسن اسلامی با اشاره به آمادگی وزارت کشور برای برگزاری مرحله دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی، گفت: انتخابات در برخی از حوزه‌ها به دور دوم کشیده شده است. حوزه‌های انتخابیه تبریز، شبستان، میانه، پارس‌آباد، سمیرم، لنجان، کرج، تهران، ورامین، بیرجند، مشهد، آبادان، رامهرمز، خدابنده، زنجان، شیراز، مرودشت، خرم‌آباد، قائمشهر، ملایر، کرمانشاه و گنبدکاووس، ۲۲ حوزه انتخابیه‌ای هستند که انتخابات در آنها به دور دوم کشیده شده است.

وی اضافه کرد: در این حوزه‌های انتخابیه ۹۰ نفر برای کسب ۴۵ کرسی باقیمانده مجلس شورای اسلامی با هم رقابت می‌کنند.

سخنگوی ستاد انتخابات کشور با اشاره به شیوه برگزاری انتخابات در مرحله دوم، تصریح کرد: انتخابات در ۸ حوزه انتخابیه تبریز، تهران، آبادان، شیراز، کرمانشاه، خرم‌آباد، قائم‌شهر و ملایر به صورت تمام الکترونیکی برگزار می‌شود. در تهران برای هر شعبه ۴ صندوق الکترونیکی و در باقی حوزه‌های انتخابیه برای هر شعبه، ۳ صندوق الکترونیکی در نظر گرفته شده است تا ازدحامی را در شعب مشاهده نکنیم و رأی‌دهندگان به راحتی و سهولت رأی خود را به صندوق بیاندازند.

آموزش لازم به دست اندرکاران انتخاباتی داده شده است

اسلامی اظهار کرد: آموزش لازم به همکاران ما در ستاد انتخابات و ۲۲ حوزه انتخابیه داده شده است و تربیت مدرس، آموزش لازم را دریافت و طی ۱۰ روز گذشته به مدرسان استانی آموزش داده‌اند و آنها(مدرسان استانی) در حال آموزش باقی همکاران در استان‌ها هستند.

وی اعلام کرد: گرچه رأی دادن در شیوه الکترونیکی بسیار ساده است، اما یک ویدئوی آموزشی از سوی کمیته فناوری ستاد انتخابات کشور تهیه شده است که برای آموزش همگانی به صداوسیما و ستادهای انتخابات ارسال شده است. در برخی از مراکز عمومی مثل نماز جمعه و یا نمایشگاه کتاب، آموزش‌های لازم به مردم داده می‌شود.

سخنگوی ستاد انتخابات کشور با تأکید بر اینکه کسانی می‌توانند در مرحله دوم رأی بدهند که حتما در دور اول در همان حوزه انتخابیه رأی داده باشند و یا اصلا در کل کشور رأی نداده باشند، گفت: رأی‌دهنده با این پیش فرض وارد شعبه می‌شود و با ارائه هریک از مدارک هویتی پنج‌گانه (کارت ملی، شناسنامه، گذرنامه، گواهینامه و کارت پایان خدمت)، احراز می‌شود. برای فرد یک کارت رأی دادن صادر شده و در اختیار او قرار می‌گیرد. رأی‌دهنده کارت را در صندوق ثبت رأی الکترونیک وارد می‌کند و گزینه رأی دادن فعال می‌شود.

اسلامی با بیان اینکه سپس کد انتخاباتی نامزد مورد نظر را وارد کرده و عکس و مشخصات فرد به نمایش درمی‌آید، اظهار کرد: کد هر نامزدی که وارد شود، اطلاعات او در صفحه به نمایش درمی‌آید. نهایتاً رأی‌دهنده اتمام رأی دهی را ثبت می‌کند و پرینتی از رأی، رأی‌دهنده از زیر صندوق الکترونیکی قرار می‌گیرد. رأی‌دهنده کارت تعرفه را به منشی ما در شعبه، تحویل می دهد و سرانجام کارت شناسایی خود را دریافت می‌کند. فرآینده رأی‌دهی الکترونیکی ساده و در یک وقت بسیار کم صورت می‌گیرد.

۱۱ هزار و ۵۰۰ شعبه در مرحله دوم انتخابات فعال است
وی گفت: در حوزه‌هایی که اشاره کردم ـ حدود ۱۱ هزار و ۵۰۰ شعبه داریم ـ که شامل شعب شهری، روستایی، ثابت و سیار می‌شود. براساس تجربه‌ای که در مرحله دوم وجود دارد، تعداد شعب مرحله دوم نسبت به مرحله اول، کمتر است. البته در این دوره، نظر هیأت‌های اجرایی حوزه‌های انتخابیه را دریافت کردیم و نظر آنها ملاک اصلی ما بود. اگر هیأت اجرایی در آن حوزه انتخابیه تشخیص داده بود که هیچ حوزه‌ای کم نشود، ما همان را اعمال کردیم.

سخنگوی ستاد انتخابات کشور یادآور شد: عوامل اجرایی در کل ۲۲ حوزه انتخابیه مشخص شده و تا ۱۳ اردیبهشت در سامانه جامع انتخابات نهایی خواهد شد.

اسلامی با بیان اینکه در خصوص تبلیغات انتخاباتی نامزدها و سامانه شفافیت به نامزدها اطلاع‌رسانی شده است که حتما تبلیغات و هزینه‌های خود را وارد کنند، خاطر نشان کرد: تبلیغات از ساعت ۰۰:۰۰ بامداد پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت آغاز می‌شود و تا پنجشنبه ۲۰ اردیبهشت ساعت ۸ صبح ادامه دارد. دستورالعمل تبلیغات و قانون مرتبط با تبلیغات که در مرحله اول اطلاع‌رسانی شده، ملاک خواهد بود. البته امکاناتی در استان‌ها از ناحیه دستگاه‌های اجرایی در اختیار نامزدها قرار گرفته که می‌توانند استفاده کنند.

استان‌ها تعرفه‌های انتخاباتی را از امروز دریافت می‌کنند
وی گفت: صداوسیما هم قرار است مناظراتی را در شبکه‌های استانی برای ۹۰ کاندیدا تنظیم کند که همگی در حال ضبط است و از تاریخ اعلام شده، پخش خواهد شد.

دبیر ستاد انتخابات کشور خاطرنشان کرد: در استان تهران، صرفا حوزه انتخابیه تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس الکترونیکی خواهد بود و در حوزه انتخابیه ورامین و قرچک ثبت رأی به صورت تعرفه است. تعرفه‌ها هم چاپ شده و در حال ارسال است. استان‌ها تعرفه‌ها را از امروز دریافت می‌کنند و مشکلی در این زمینه وجود ندارد.

انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی ۱۱ اسفند ۱۴۰۲ برگزار شد و از میان کاندیداهای حاضر در عرصه رقابت ۲۴۵ نفر به مجلس راه یافتند و سرنوشت ۴۵ کرسی باقی مانده در دور دوم انتخابات که در ۲۱ اردیبهشت برگزار می‌شود، روشن خواهد شد.

طبق اعلام وزارت کشور تعداد رأی صحیح مأخوذه در حوزه انتخابیه تهران ۱ میلیون و ۵۶۹ هزار و ۸۵۷ رأی بود از بین نامزدها تعداد ۱۴ نفر به طور مستقیم وارد مجلس شدند و ۳۲ نفر دیگر نیز به مرحله دوم انتخابات راه یافتند که برای تصدی ۱۶ کرسی باقی مانده بهارستان در ۲۱ اردیبهشت به رقابت خواهند پرداخت.

دیگر خبرها

  • ۲۱ اردیبهشت؛ تعیین تکلیف ۴۵ کرسی مجلس
  • اسلامی: ۱۱ هزار و ۵۰۰ شعبه در مرحله دوم انتخابات مجلس فعال است
  • ۱۱ هزار و ۵۰۰ شعبه در مرحله دوم انتخابات مجلس فعال است
  • جزئیات برگزاری دور دوم انتخابات مجلس
  • موضوع چای دبش را لاپوشانی کردند | واقعیت سفره مردم را هم منعکس نمی‌کنند
  • مشارکت بیشتر در انتخابات، هزینه‌های امنیتی را کاهش می‌دهد
  • طرح ۵۵۰ هزار هکتاری کشاورزی باید در اولویت مجلس پیش رو باشد
  • چرا مشارکت در دور دوم انتخابات مجلس مهم است؟
  • مردم نباید به انتخابات دور دوم مجلس بی‌اعتنا باشند
  • آمادگی کشور برای برگزاری دور دوم دوازدهمین دوره انتخابات مجلس