Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/لرستان یک متخصص بیماری‌های عفونی گفت: مردم عادی و بیماران ماسک n۹۵ فیلتردار استفاده نکنند.

دکتر محمدرضا ناظر در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه مهمترین راه پیشگیری از بیماری کرونا ویروس شستن دست‌ها و رعایت موازین بهداشتی است، اظهار کرد: البته منظور از شستن دست‌ها شستشوی معمولی نیست بلکه باید انگشت شصت، بین انگشتان، پشت ناخن‌ها  و کف دست را به مدت ۲۰ ثانیه شستشو دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در خصوص نحوه استفاده مردم از ماسک، گفت: بیماران باید ماسک معمولی بزند و و از زدن ماسک  n۹۵ فیلتردار اجتناب کنند چراکه با این ماسک می‌توانند بیماری را شدیدا به بیرون انتقال دهند؛ در این ماسک‌ها فیلتر یک طرفه بوده و هوای دم نمی‌تواند وارد فیلتر شود اما بازدم که تنفس بیمار است به بیرون انتقال پیدا می‌کند.

این متخصص بیماری‌های عفونی بیان کرد: افراد سالم نیز چون طرز استفاده از این ماسک را بلد نیستند ممکن است چشم‌ها و بینی را آلوده کرده و به بیماری مبتلا شوند.

ناظر با اشاره به اینکه خیلی از افردی که احساس می‌کنند سالم هستند ممکن است ناقل بیماری باشند، بیان کرد: بنابراین توصیه می‌شود افراد سالم و بیمار از ماسک معمولی استفاد کنند و پس از دو ساعت از زمان استفاده و یا هنگامی که مرطوب شد آن را در ظرف زباله درب بسته قرار دهند.

وی افزود: به افراد سالم نیز توصیه می‌کنم از  ماسک  n۹۵ فیلتردار استفاده نکنند چون نحوه استفاده از آن را بلد نیستند و طولانی مدت استفاده می‌شود و در این مدت ماسک مرطوب شده و منجر به جذب میکروب بیشتر می‌شود؛ همچنین قیمت این ماسک برای استفاده مقرون به صرفه نیست.

افرادی که دارای بیماری زمینه‌ای هستند از منزل خارج نشوند

این متخصص بیماری‌های عفونی اضافه کرد: یکی از عوامل کنترل بیماری در کشور چین این بود که به همه شهروندان خود توصیه کرد همگی ماسک استفاده کنند چون نمی‌توانست موارد خفیف را از افراد سالم تشخیص دهند؛ اما در ایران این موضوع امکان‌پذیر نیست و نیاز است مردم به شستن مکرر دست‌ها و رعایت موازین بهداشتی اهتمام ویژه داشته باشند.

ناظر با بیان اینکه دوره کمون بیماری کرونا ویروس از چند روز تا چند هفته است، عنوان کرد: افراد دیابتی، بیماران ریوی، سرطانی، کلیوی، دیالیزی،  قلبی و عروقی، افردی که شیمی درمانی می‌کنند و یا افرادی که نقص سیستم ایمنی دارند حتما در خانه بمانند.

افراد با علائم کرونا ویروس با سامانه ۴۰۳۰ تماس گرفته و مشاوره لازم را بگیرند

این متخصص بیماری‌های عفونی تصریح کرد: کرونا ویروس عامل ۳ درصد مرگ و میر است و ۹۷ درصد دیگر به شکل‌های مختلف افراد را درگیر می‌کند.

ناظر تب بالای ۳۸ درجه و معمولا سرفه خشک را از فاکتورهای ابتلای به کرونا ویروس عنوان کرد و با بیان اینکه افرادی که خفیف به این بیماری مبتلا می‌شوند بهتر است در منزل بمانند و درمان‌های خانگی (مایعات، سوپ، مایعات گرم و ...) را استفاده کنند و با سامانه ۴۰۳۰ تماس گرفته و مشاوره لازم را بگیرند، خاطر نشان کرد: افرادی که علائم فوق را بصورت شدید دارند با انجام اقدامات حفاظتی (داشتن دستکش و ماسک) حتما به مراکز تخصصی کرونا مراجعه کنند.

وی گفت: افرادی که نوع خفیف این بیماری مبتلا شدند باید در منزل بمانند چرا که ممکن است از لحظه خروج منزل به بیمارستان افرادی را مبتلا کنند و چنانچه کورنا نباشد و سرماخوردگی تشخیص داده شود ممکن است با مراجعه به مراکز تخصصی کرونا در معرض ویروس قرار گرفته و مبتلا شوند.

بهبودی افراد مبتلا حداقل بین سه تا ۱۰ روز به طول می‌انجامد

ناظر با اشاره به اینکه بهبودی افراد مبتلا بین سه تا ۱۰ روز یا بیشتر به طول می‌انجامد و البته این مهم بستگی به سیستم ایمنی بدن افراد و عملکرد ویروس دارد،  بیان کرد: دوره خروج این ویروس در هرشهری متفاوت است اگر رفتار ویروس تغییر نکند و به گرما خو نگیرد در استان‌های گرمسیر زودتر از بین می‌رود.

این متخصص عفونی ادامه داد: به عنوان مثال در شهرهای سردسیر و شال غرب کشور چنانچه مردم موازین بهداشتی را رعایت کنند ممکن است همه‌گیری بصورت تدریجی انجام و کاهش مرگ و میر را شاهد باشیم اما خروج ویروس از آن منطقه طولانی مدت شود.

ناظر بیان کرد: از بین رفتن این ویروس بستگی به وضعیت آب و هوایی، رعایت موازین بهداشتی توسط مردم و زمان ورود ویروس به شهر یا منطقه دارد.

وی با بیان اینکه مردم در تجمعات حضور پیدا نکنند، گفت: در ایام نوروز و تعطیلات چنانچه مجبور به رفت و آمد شدیم باید اهتمام جدی به رعالیت موازین بهداشتی داشته و دید و بازدید بدون دست دادن و روبوسی کردن باشد.

ناظر بیان کرد: در خانه یکبار ضد عفونی کردن سطوح در روز توصیه می‌شود اما در محل کار باید این مهم بیشتر انجام شود هر چند توصیه اکید داریم که شستن دست‌ها نه بصورت معمولی بلکه به مدت ۲۰ ثانیه که ذکر شد انجام شود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی علمی و آموزشی کروناویروس ماسك كرونا متخصص بیماری های عفونی موازین بهداشتی کرونا ویروس افراد سالم دست ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۱۴۲۲۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امکان تشخیص ام‌اس زودرس با آزمایش خون

داده‌های یک مطالعه جدید نشان می‌دهد نشانگر اولیه «مولتیپل اسکلروزیس» یا «ام‌ اس» می‌تواند به پزشکان کمک کند تا بفهمند چه کسی در نهایت طعمه این بیماری «دژنراتیو عصبی» می‌شود.

به گزارش ایسنا، متخصصان در تاریخ ۱۹ آوریل در مجله Nature Medicine گزارش دادند در یک مورد از هر ۱۰ مورد ابتلا به ام اس، بدن سال ها قبل از شروع علائم، شروع به تولید مجموعه مشخصی از آنتی بادی ها در خون می‌کند.

متخصصان دریافتند این الگوی آنتی بادی ۱۰۰ درصد تشخیص ام اس را پیش بینی می کند. هر بیمار حامل این مجموعه از آنتی بادی ها به ام اس مبتلا شد.

آنها امیدوارند این آنتی بادی ها روزی مبنای یک آزمایش خون ساده برای غربالگری ام اس باشند.

دکتر «مایکل ویلسون»، متخصص ارشد مغز و اعصاب از دانشگاه کالیفرنیا، سانفرانسیسکو (UCSF) گفت: در چند دهه اخیر، حرکت در زمینه درمان ام‌ اس جدی‌تر و قوی‌تر صورت گرفته است.

ام اس زمانی رخ می دهد که سیستم ایمنی بدن به سیستم عصبی مرکزی حمله می‌کند و به غلاف محافظ اطراف رشته‌های عصبی به نام میلین آسیب می‌رساند. این امر سیگنال‌های ورودی و خروجی مغز را مختل می‌کند و باعث بروز علائم مختلفی می‌شود که حواس را مختل کرده و بر توانایی حرکت تأثیر می‌گذارد.

برای این مطالعه، متخصصان نمونه های خون گرفته شده از ۲۵۰ بیمار مبتلا به ام اس را که قبل و بعد از تشخیص آنها جمع آوری شده بود، غربالگری و آنها را با نمونه خون افراد سالم مقایسه کردند.

متخصصان تصور می‌کردند با مشاهده اولین علائم بیماری در بیماران ام‌ اس، شاهد جهش در آنتی‌بادی‌ها خواهند بود.

در عوض، آنها دریافتند که ۱۰ درصد از بیماران ام اس سال ها قبل از تشخیص، سطوح بالایی از آنتی بادی های اتوآنتی بادی - آنتی بادی هایی که می توانند به خود بدن حمله کنند – داشتند.

به گزارش نشریه تخصصی «مدیکال اکسپرس»، هنوز مشخص نیست که چه چیزی باعث ام اس در ۹۰ درصد دیگر بیماران می شود، اما متخصصان بر این باورند که آنها اکنون یک علامت هشدار اولیه قطعی مبنی بر بروز این بیماری، دارند.

علائم ام‌ اس می تواند حاد یا مزمن باشد و از فردی به فرد دیگر متفاوت است. مهم این است که از علائم مختلف این بیماری آگاه بود. علائم بیماری ام‌ اس ممکن است شامل موارد زیر باشد:

- مشکلات حرکتی مانند احساس خستگی یا ضعف هنگام راه رفتن، صحبت کردن یا بلعیدن

- گزگز یا بی حسی در اندام ها

- اختلال عملکرد مثانه و روده

- اختلال شناختی

- تغییرات خلقی یا افسردگی

- لرزش یا اسپاسم

- سرگیجه

- اختلال بینایی

در موارد شدید، افراد مبتلا به ام‌اس ممکن است دچار نابینایی و/یا فلج شوند.

در حال حاضر هیچ درمان شناخته شده‌ای برای ام‌اس وجود ندارد. بنابراین، مدیریت علائم، فاکتوری ضروری برای داشتن یک زندگی سالم همراه با این بیماری است. پزشک ممکن است بسته به شدت علائم بیماری درمان‌های استروئیدی، تزریق خون یا فیزیوتراپی را انتخاب کند.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • آزمایش خون ممکن است ام‌اس زودرس را تشخیص دهد
  • ام‌ اس زودرس قابل تشخیص است؟
  • چند باوراشتباه درباره بیماری ام اس
  • امکان تشخیص ام‌اس زودرس با آزمایش خون
  • بیماران«ای‌ال‌اس» با امانت دادن تجهیزات به یکدیگر زنده‌اند
  • عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!
  • زخم‌های دیابت، کشنده‌تر از سرطان
  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد
  • ضرب و شتم پرستار در بیمارستان این شهر
  • ضرب و شتم شدید یک پرستار در بیمارستان چالوس/ پیگیری قضایی در حال انجام است