Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-05-07@08:26:52 GMT

مغذی‌های ایمنی بخش

تاریخ انتشار: ۱۴ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۷۱۴۷۳۰۷

مغذی‌های ایمنی بخش

سیستم ایمنی، محافظ بدن در برابر عفونت‌ها و بیماری‌‌ها است و گروهی از مواد غذایی محافظ سیستم ایمنی بدن هستند؛‌ این مواد مغذی را بشناسید و سلامت خود را تضمین کنید.

مصرف ناکافی از برخی مواد مغذی به اختلال عملکرد سیستم ایمنی منجر می‌شود. در ادامه با هشت ماده مغذی ضروری برای تقویت سیستم ایمنی بیشتر آشنا می شویم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


ویتامین C

احتمالا درباره ارتباط ویتامین C با شرایط سیستم ایمنی چیزهای زیادی شنیده اید و مرکبات را از بهترین منابع برای تامین این ماده مغذی می دانید اما مواد غذایی بسیاری وجود دارند که می توانند به دریافت ویتامین C بیشتر کمک کنند که از آن جمله می توان به سبزیجات برگدار مانند اسفناج و کیل، فلفل دلمه ای، جوانه های بروکسل، توت فرنگی و پاپایا اشاره کرد. ویتامین C در بسیاری از مواد غذایی وجود دارد و به راحتی می توانید نیاز روزانه خود به این ویتامین را از طریق مصرف یک رژیم غذایی متعادل تامین کنید.


ویتامین E

همانند ویتامین C، ویتامین E می تواند به عنوان یک آنتی اکسیدان قدرتمند عمل کرده که به بدن در مبارزه با عفونت کمک می کند. بادام، بادام زمینی، فندق، و دانه های آفتابگردان سرشار از ویتامین E هستند. از جمله سبزی های که این ماده مغذی در آنها وجود دارد نیز می توان به اسفناج و بروکلی اشاره کرد که می توانند به افزایش دریافت ویتامین E از طریق وعده هایی غذایی کمک کنند.


ویتامین B6

ویتامین B6 در نزدیک به 200 واکنش بیوشیمیایی در بدن نقش دارد و یک ماده مغذی مهم برای ارائه عملکرد درست سیستم ایمنی محسوب می شود. از جمله منابع غذایی خوب برای این ویتامین می توان به موز، سینه مرغ بدون چربی، ماهی های آب سرد، مانند تن، سیب زمینی پخته و نخود اشاره کرد.
ویتامین Aبرای دریافت ویتامین A می توانید مواد غذایی رنگارنگ را مصرف کنید.

مواد غذایی سرشار از ترکیبات رنگی به نام کاروتنوئیدها مانند هویج، سیب زمینی شیرین، کدو تنبل، طالبی و کدو مسما از آن جمله اند. بدن انسان این کاروتنوئیدها را به ویتامین A تبدیل می کند و آنها یک اثر آنتی اکسیدانی دارند که به تقویت سیستم ایمنی در برابر عفونت کمک می کند.


ویتامین D

در صورت امکان، دریافت مواد مغذی ضروری برای حفظ سلامت بدن از طریق رژیم غذایی به جای مکمل ها بهتر است اما ویتامین D ممکن است از این قانون مستثنا باشد. شما می توانید با مصرف مواد غذایی مانند ماهی های چرب از جمله سالمون، خالمخالی، تن و ساردین و غذاهای غنی شده مانند شیر، آب پرتقال و غلات صبحانه میزان دریافت ویتامین D خود را افزایش دهید. افراد بسیاری در جذب ویتامین D از غذا با دشواری مواجه هستند، از این رو، در صورت ابتلا به کمبود این ویتامین باید با پزشک خود درباره مصرف مکمل ها صحبت کنید.


فولات/ اسید فولیک

فولات شکل طبیعی و اسید فولیک شکل مصنوعی این ویتامین است که به واسطه فواید سلامت خود به غذاهای مختلف اضافه می شود. برای دریافت فولات بیشتر می توانید به طور منظم سبزیجات سبز برگ، لوبیاها و نخود فرنگی مصرف کنید. همچنین، شما می توانید اسید فولیک را از غذاهای غنی شده مانند نان ها، پاستاها، و برنج و همچنین محصولات تهیه شده از گندم 100 درصد کامل دریافت کنید.


آهن

آهن به حمل اکسیژن به سلول ها در بدن انسان کمک می کند و در اشکال مختلفی وجود دارد. بدن انسان می تواند آهن هِم را به راحتی جذب کند که در منابع حیوانی مانند گوشت بدون چربی و ماکیان مانند مرغ و بوقلمون و همچنین غذاهای دریایی وجود دارد. آهن موجود در منابع گیاهی به نام آهن غیر هِم شناخته می شود و از منابع خوب گیاهی برای این ماده مغذی می توان به لوبیاها، بروکلی و کیل اشاره کرد.


سلنیم

به نظر می رسد سلنیم اثر قدرتمندی بر سیستم ایمنی بدن انسان دارد، از جمله پتانسیل کند کردن واکنش های بیش از حد بدن به برخی از انواع تهاجمی سرطان را ارائه می کند. سیر، بروکلی، ماهی ساردین، ماهی تن، آجیل برزیلی و جو از جمله منابع غذایی خوب برای سلنیم هستند.

 

روی

از منابع غذایی خوب برای ماده معدنی روی می توان به صدف، خرچنگ، گوشت بدون چربی و ماکیان، لوبیای پخته، ماست و نخود اشاره کرد. به نظر می‌رسد روی به کند کردن واکنش بیش از حد سیستم ایمنی و کنترل التهاب در بدن کمک می‌کند.


زمانی که نمی توانید منابع غذایی تازه مصرف کنید از منابع منجمد استفاده کنید؛ بسته به این که کجا زندگی می کنید و در چه زمانی از سال قرار دارید، ممکن است همواره به محصولات غذایی تازه و با کیفیت بالا دسترسی نداشته باشید.

به خاطر داشته باشید منابع غذایی منجمد نیز مفید هستند؛ میوه‌ و سبز‌ی‌های منجمد از محتوای مواد مغذی مشابه با نمونه‌های تازه برخوردار باشند. تنها به این نکته توجه داشته باشید که محصولات فاقد شکر و سدیم افزوده را انتخاب کنید./ عصر ایران

 

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: دریافت ویتامین سیستم ایمنی منابع غذایی مواد غذایی بدن انسان مواد مغذی ماده مغذی ویتامین E ویتامین D ویتامین C

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۱۴۷۳۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درمان معجزه‌آسای حساسیت فصلی با عطر طبیعی

اوایل بهار و اواخر پاییز حساسیت فصلی میهمان بسیاری از خانه‌ها می‌شود. پیر و جوان و کودک و بزرگسال ندارد. داروهای شیمیایی رایج برای کنترل علایم حساسیت فصلی، «آنتی‌هیستامین» و «استرویید» است که اولی سیستم ایمنی بدن را گیج می‌کند و دومی باعث افزایش فشار خون می‌شود.

سیدمهدی فلسفی، طبیب سنتی و رایحه‌درمان‌گر (آروماتراپیست) برای درمان حساسیت فصلی راهکارهای مؤثر و بدون عوارض جانبی ارائه می‌کند.

حساسیت فصلی از کجا می‌آید؟

در قرن ۱۹ دکتر «چارلز هریسون برکلی» کشف کرد که اگر از هر ۴۰ هزار دانه‌ای که ما در روز تنفس می‌کنیم، فقط یکی از آن ها آلوده یا حساسیت‌زا باشد، برای ایجاد بیماری در بدن ما کافی است. این فرد در بهار و تابستان به سرماخوردگی عجیبی مبتلا می‌شد. او بررسی کرد تا بفهمد محرک این سرماخوردگی که فقط در این دو فصل دچارش می‌شد چیست؛ و فهمید عامل این مشکل گرده‌های گل‌ها بود.

سیدمهدی فلسفی دربارهٔ فراگیری مسألهٔ حساسیت فصلی می‌گوید «۱۵ درصد از مردم کل دنیا به حساسیت فصلی مبتلا هستند. در کشوری مثل ایران که گونه‌های گیاهی زیاد و پوشش گیاهی گسترده‌ای دارد این رقم حتی به ۳۰ درصد هم می‌رسد. جای تعجب ندارد که هر سال اوایل بهار یا اواخر تابستان حساسیت فصلی را بیشتر در افراد می‌بینیم.»

دلیل حساسیت فصلی چیست؟

وقتی بدن یک عامل خارجی یا یک دشمن را تشخیص می‌دهد، به آن حمله می‌کند. در حساسیت فصلی این عامل خارجی، معمولاً گرده‌های گیاهان است که چندان هم خطرناک نیست. اما چون سیستم ایمنی بدن به آن واکنش نشان می‌دهد، این علایم برای فرد ایجاد می‌شود.

فلسفی می‌گوید «وقتی سیستم ایمنی یا قوهٔ مدبرهٔ بدن، یک عامل مزاحم و آلوده را تشخیص می‌دهد، بدن برای مقابله با آن هیستامین تولید می‌کند.»

آنتی‌هیستامین بدن را گیج می‌کند

پزشکان با تجویز آنتی‌هیستامین، آنزیم‌هایی را که موجب تولید هیستامین می‌شوند از بین می‌برند. آنتی‌هیستامین سیستم ایمنی بدن را گیج می‌کند؛ چون چیزی که تشخیص می‌دهد با چیزی که اتفاق می‌افتد همخوانی ندارد (به خاطر دخالت داروهای شیمیایی).

فلسفی با بیان این نکته می‌گوید: «در این حالت یک دوگانگی در بدن اتفاق می‌افتد و سیستم ایمنی بدن دچار اختلال می‌شود؛ که در درازمدت پایداری را از بدن می‌گیرد و موجب ضعف سیستم ایمنی بدن می‌شود.»

ضمن اینکه آنتی‌هیستامین عوارضی مثل خواب‌آلودگی، سرگیجه، درد معده، حالت تهوع و... دارد.

اسطوخدوس، آنتی‌هیستامین طبیعی

سال ۲۰۱۴ مطالعه‌ای انجام شد که نشان می‌داد روغن ضروری یا جان گیاه اسطوخدوس یک آنتی‌هیستامین طبیعی است و تولید هیستامین را کاهش می‌دهد. فلسفی با اشاره به این پژوهش می‌گوید «اسطوخدوس خاصیت‌های زیادی دارد. این گیاه به سیستم ایمنی بدن هوشمندی می‌دهد و آن را تقویت می‌کند. ضمناً باعث ترشح دوپامین و سروتونین می‌شود و به همین خاطر در فرد آرامش اعصاب ایجاد می‌کند.».

نعنا، استرویید طبیعی برای درمان التهاب

بعضی پزشکان هم برای از بین بردن التهاب ناشی از حساسیت فصلی داروی «استرویید» را تجویز می‌کنند. این دارو مو افزایش فشار خون و افزایش وزن (در بازهٔ زمانی کوتاه) می‌شود. در رایحه‌درمانی به جای استرویید، عطر نعنا تجویز می‌شود که خاصیت استروییدی دارد و می‌تواند التهاب‌ها را از بین ببرد و انسداد سینوس‌ها را باز کند. بعضی از داروهای گیاهی مثل «منتول» برای این منظور ساخته شده‌اند.

فلسفی با اشاره به این نکات می‌گوید «توصیه می‌کنیم مبتلایان به حساسیت فصلی برای درمان از عطرهای طبیعی استفاده کنند. چون بدن از طبیعت است و با طبیعت هم‌خوانی دارد. سیستم‌های زیادی در تبادل انرژی و تبادل اطلاعات در طبیعت وجود دارد که هنوز کشف نشده‌اند. اینکه از تمام عوامل یک مادهٔ طبیعی فقط یک عامل را بگیریم و به شعور و انرژی گیاهان احترام نگذاریم، موجب می‌شود علایم بیماری به صورت مقطی کنترل شوند. اما مثلاً گیاه نعنا در کنار تمام خاصیت‌هایی که دارد سبب می‌شود اصل بیماری تا حد زیادی درمان شود و پیشروی نکند. نه اینکه تنها علایم آن کنترل شود.»

۴ روش مصرف عطر طبیعی

عطر هم از طریق پوست جذب می‌شود و هم از طریق استنشاق و تنفس. فلسفی، طبیب سنتی و رایحه‌درمان‌گر برای مصرف عطر طبیعی ۴ روش بیان می‌کند:

۱. اگر در حمام‌تان وان دارید، می‌توانید دو سه قطره از عطر تجویزشده را در آب گرم داخل وان بریزید و وارد وان شوید تا عطر از طریق پوست جذب شود.

۲. بعضی مبتلایان به حساسیت فصلی، بینی‌شان کاملاً مسدود و گرفته می‌شود که حتی به نفس‌تنگی شدید می‌انجامد و عضلات نای هم دچار انقباض می‌شود. در این حالت مصرف موضعی عطر نعنا روی قفسهٔ سینه و ماساژ آن کاملاً کمک‌کننده است و موجب رفع التهاب و انقباض عضلات نای می‌شود و تنفس به حالت عادی برمی‌گردد.

۳. روش دیگر بخور است. در یک ظرف حاوی آب داغ چند قطره از عطر را بریزید، پارچه‌ای روی سر بیندازید و از بخار ظرف حاوی عطر تنفس کنید. در این حالت حتماً چشم‌هایتان را ببندید.

۴. عطر را روی پارچه‌ای بزنید و پارچه را روی بالش‌تان بگذارید که تا صبح مرتب استنشاق انجام شود.

منبع: خبرگزاری فارس

دیگر خبرها

  • نقش تغذیه مناسب را در کنترل آسم جدی بگیرید
  • ویتامین B روی عصبانیت چه اثری دارد؟
  • افزایش ابتلا به آسم با مصرف این مواد غذایی
  • چه مواد غذایی از آسیب های آلودگی هوا محافظت می‌کند
  • اهمیت این ویتامین برای سلامتی قلب
  • درمان معجزه‌آسای حساسیت فصلی با عطر طبیعی
  • چه افرادی در معرض کمبود ویتامین B۱۲ قرار دارند؟
  • بخور نخور های تغذیه در تقویت چشم و بینایی + نکات مهم
  • تاثیر عجیب این ویتامین روی عصبانیت
  • تاثیر عجیب این ویتامین روی خلق و خو