Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-04-29@06:18:51 GMT

نکات کلیدی برای مدیریت استرس کروناویروس

تاریخ انتشار: ۱۷ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۷۱۷۹۲۵۳

نکات کلیدی برای مدیریت استرس کروناویروس

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، ملیحه مکی آبادی کارشناس گروه ارتقای سلامت دانشکده بهداشت و کارشناس ارشد روانشناسی شیراز اظهار کرد: شیوع ناگهانی کروناویروس به عنوان ویروس نوظهور موجب بروز وحشت و اضطراب غیر واقعی در بین مردم شده است.

او ادامه داد: این ویروس زمانی قدرتمند و مخرب است که با سیستم ایمنی ضعیف روبه رو شود و مهم‌ترین عاملی که سیستم ایمنی را تضعیف و این ویروس را قوی می‌کند، استرس است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ملیحه مکی آبادی تصریح کرد: تغییر ترشح هورمون‌ها به هنگام استرس سبب کاهش تعداد و اختلال عملکرد گلبول‌های سفید خون می‌شود که به مثابه سربازان محافظ بدن در مقابل بیماری‌های عفونی عمل می‌کنند؛ بنابراین سیستم ایمنی تضعیف می‌شود و مجموعه تغییرات ناشی از استرس، انسان را در معرض انواع اختلالات قرار می‌دهد.

کارشناس گروه ارتقای سلامت دانشکده بهداشت و کارشناس ارشد روانشناسی شیراز گفت: مهم‌ترین عامل برای مصونیت بخشی در شرایط کنونی، برنامه ریزی صحیح برای آرامش بخشی به خانه است.

او با اشاره به راهکار‌هایی برای مدیریت استرس پیشنهاد می‌شود، ادامه داد: به خداوند بزرگ توکل کنیم، از او کمک بخواهیم و همه امور را به خداوند بزرگ بسپاریم، چرا اینکه هر آنچه خدا بخواهد همان می‌شود. انسانی که ایمان واقعی به قدرت خداوند دارد هرگز ناامید و مایوس نخواهد شد.

ملیحه مکی آبادی با بیان اینکه استرس خود را تا حدی طبیعی بدانیم، تصریح کرد: داشتن ترس منطقی برای اقدامات پیشگیرانه و مقابله با آن ضروری است. بی احتیاطی، مراقبت نکردن و شوخی تلقی کردن آن عواقب غیر قابل جبرانی دارد؛ اما در طرف مقابل، اضطراب بیش از حد موجب استیصال، تضعیف سیستم ایمنی بدن و موفقیت ویروس کرونا می‌شود. پس اضطراب طبیعی داشته باشیم و با توکل بر خداوند مهربان به دنبال مقابله با مشکل و برقراری آرامش در زندگی باشیم.

کارشناس گروه ارتقای سلامت دانشکده بهداشت و کارشناس ارشد روانشناسی شیراز اضافه کرد: این روز‌ها دریچه ذهن پر از افکار منفی است، پس افکار منفی را از خود دور کنیم و به آنچه در ذهنمان می‌گذرد دقت کنیم. سعی کنیم فکر‌های مثبت و کارآمد را جایگزین فکر‌های منفی کنیم.

او افزود: نگرانی خود را به راهکار تبدیل کنیم. به جای گفتن چرا من نگرانم و پرسش‌هایی از این قبیل، از خود بپرسیم من در این موقعیت چه کار می‌توانم بکنم و راهکار‌های سازگارانه برای کنترل نگرانی پیدا کنیم.

ملیحه مکی آبادی گفت: تکنیک‌های مدیریت استرس را تمرین کنیم. تکنیک‌هایی نظیر ریلکسیشن، مدیتیشن، تنفس عمیق، ورزش کردن، مطالعه کردن، صحبت کردن با همسر، دوست، همکار و موارد مشابه در این زمینه مفید است.

او ادامه داد: سبک زندگی معنادار و هدفمند داشته باشیم. خانه را به محل امن و آرام برای همه اعضای خانواده تبدیل کرده و برای ایجاد آرامش در فضای خانواده، از تجربیات بزرگتر‌ها بهره ببریم.

کارشناس گروه ارتقای سلامت دانشکده بهداشت و کارشناس ارشد روانشناسی شیراز بیان کرد: عادت به تغییر شرایط زندگی و دور ماندن از فضا‌های کاری، آموزشی، تفریحی و دیگر شرایط زندگی را با ایجاد خلاقیت، ابتکار عمل و مشارکت دادن همه اعضای خانواده در تصمیم گیری‌ها آسان‌تر کنیم. با برنامه ریزی بر اساس نیازها، انتظارات و نگرانی‌های اعضای خانواده، دریافت مشاوره، صحبت کردن، مطالعه، ایجاد سرگرمی، برنامه‌های لذت بخش درون خانوادگی، نوشتن خاطرات مثبت، تغذیه مناسب و پیدا کردن تکنیک‌های آرامش بخش بر حسب سبک زندگی خود، استرس و اضطراب را کنترل کنیم و به دیگران روحیه، امید و شعف را منتقل کنیم.

او با بیان اینکه استرس را به فرزندان خود منتقل نکنیم، تصریح کرد: کودکان و نوجوانان افراد در معرض خطر هستند. اغراق در پرداختن به خطر کرونا سبب افزایش استرس و اضطراب در اطرافیان ما شده است و پس از پایان این همه گیری که به زودی اتفاق می‌افتد، در صورت نبود توجه خانواده، تبعات منفی اضطراب، موجب بروز انواع اختلالات از جمله بیش فعالی، کاهش اعتماد به نفس و عزت نفس، افسردگی و وسواس می‌شود. کودکان نمی‌توانند فشار زیادی را تحمل کنند. باید بدانیم کودکان از مشاهده اضطراب ما بیش از کرونا آسیب می‌بینند.

ملیحه مکی آبادی افزود: سالمندان و افراد با بیماری‌های زمینه‌ای جسمی و روانی، در مقابل استرس و اضطراب شکننده‌تر هستند. استرس‌ها مانند آتشی که به خرمن زده شود به تجارب ناخوشایند قبلی جرقه می‌زند که مهار و مقابله با آن مشکل است؛ بنابراین مراقب سالمندان و کسانی که بیماری‌های زمینه‌ای جسمی و روانی دارند باشیم. آن‌ها را در معرض نگرانی‌های ایجاد شده قرار ندهیم و تغذیه مناسب و شرایط روحی و روانی مطلوبی برای آن‌ها فراهم کنیم.

او گفت: در شرایط حاضر، انتشار اطلاعات ناصحیح و شایعات بی اساس اثرات تخریبی بسیار دارند. برای خودمان منابع مطمئن اخبار را در نظر بگیریم و بکوشیم با ارسال هر مطلبی تا حد امکان چرخه انتشار شایعات را قطع کنیم.

کارشناس گروه ارتقای سلامت دانشکده بهداشت و کارشناس ارشد روانشناسی شیراز تصریح کرد: مراقب حال اطرافیانمان باشیم و اخبار خوب را برای اطرافیان مخابره کنیم و اگر تحمل استرس برایمان سخت است از یک روانشناس کمک بگیریم.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: علوم پزشکی استان فارس ویروس کرونا وزارت بهداشت سیستم ایمنی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۱۷۹۲۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اگر از زندگی خسته و کلافه شده‌اید بخوانید

 اگر از زندگی خسته شده‌اید، ممکن است زمان آن رسیده باشد که سرعت خود را کم کنید. این کار می‌تواند به شما کمک کند آرامش خود را دوباره به دست آورید. این در مورد تنبلی یا بی تفاوتی نیست ، فقط به خود فرصتی برای نفس کشیدن و تمرکز مجدد بدهید.

در این مطلب قصد داریم ۹ کار ساده را با شما به اشتراک بگذاریم که می‌تواند دنیایی از تفاوت را در زندگی شما ایجاد کند؛ بنابراین اگر احساس می‌کنید همه چیز خیلی کلافه‌کننده شده است، ممکن است زمان آن رسیده که سرعت خود را کم کنید.

۱) با تنفس عمیق شروع کنید
ما اغلب قدرت نفس عمیق را دست کم می‌گیریم. این یک چیز بسیار ساده است، اما می‌تواند تأثیر عمیقی بر وضعیت روانی ما داشته باشد.

گاهی انقدر در ریتم تند زندگی غرق می‌شوید که بدون اینکه بفهمید ضربان قلبتان افزایش می‌یابد، افکارتان مغشوش می‌شود و ممکن است احساس کنید که کنترل خود را از دست می‌دهید.

با این حال، با تمرکز آگاهانه بر نفس خود و کاهش سرعت آن، می‌توانید سیگنالی به مغز خود ارسال کنید که زمان استراحت فرا رسیده است.

تمرین تنفس عمیق در طول روز می‌تواند به شما کمک کند حتی در میان هرج و مرج متمرکز و آرام بمانید. این یک مکث کوچک است که می‌تواند موجی از آرامش را در زمانی که به آن نیاز دارید به ارمغان بیاورد؛ ؛ بنابراین دفعه بعد که احساس خستگی کردید، یک نفس عمیق بکشید. شاید تعجب کنید که چقدر کمک می‌کند.

۲) قدرت طبیعت را در آغوش بگیرید
گویی چیزی در طبیعت وجود دارد که روح را آرام می‌کند و استرس را از بین می‌برد.

بنابراین، مهم نیست که چقدر مشغله دارید یا گرفتار هستید، کمی وقت بگذارید و به طبیعت بروید. حتی اگر فقط برای چند دقیقه باشد، می‌تواند دنیای متفاوتی ایجاد کند.

۳) ذهن‌آگاهی را تمرین کنید
ذهن آگاهی به معنای حضور و تمرکز بر اینجا و اکنون است. این یک پادزهر برای زندگی اغلب شلوغ و چندوظیفه‌ای ما است که در آن ذهن ما دائماً از یک فکر به فکر دیگر می‌پرد.

تمرین منظم ذهن آگاهی در واقع می‌تواند ساختار مغز شما را تغییر دهد. مطالعه هاروارد نشان داد که ذهن آگاهی می‌تواند تراکم ماده خاکستری را در نواحی مغز مرتبط با یادگیری، حافظه، تنظیم احساسات و همدلی افزایش دهد.

بنابراین، زمانی که احساس خستگی می‌کنید، چند لحظه را به تمرین ذهن آگاهی اختصاص دهید. این می‌تواند به سادگی توجه به نفس خود، یا تمرکز واقعی بر طعم و بافت غذای خود در حین خوردن باشد.

این مکث در روال شما می‌تواند به شما کمک کند تا کنترل افکار و احساسات خود را دوباره به دست آورید و احساس آرامش درونی کنید.

۴) زمان استراحت را برنامه‌ریزی کنید
گاهی اوقات، بهترین راه برای مقابله با استرس این است که از همه چیز دور شوید.

هر روز زمانی را برای استراحت به خود اختصاص دهید. می‌تواند ۱۰ دقیقه یا یک ساعت باشد ، از این زمان برای قطع ارتباط با دنیای بیرون و ارتباط مجدد با خودتان استفاده کنید.

شما می‌توانید مجله یا کتاب بخوانید  یا به سادگی در سکوت بنشینید. هدف «دستیابی» به چیزی در این مدت نیست، بلکه صرفاً بودن است.

۵) شکرگزاری را تمرین کنید
هنگامی که ما غرق در شلوغی‌های زندگی می‌شویم، اغلب بر روی آنچه اشتباه است یا آنچه باید انجام شود تمرکز می‌کنیم. اما تغییر تمرکز بر روی آنچه که خوب پیش می‌رود می‌تواند تفاوت بزرگی ایجاد کند.

تمرین قدردانی یک راه قدرتمند برای تغییر طرز فکر شما و کاهش احساس غرق شدن است. این در مورد تصدیق چیز‌های خوب در زندگی شما است، مهم نیست که چقدر کوچک به نظر می‌رسند.

هر روز، لحظه‌ای را به یادداشت کردن سه موردی که بابت آنها سپاسگزار هستید اختصاص دهید. آنها نباید بزرگ باشند- حتی چیزی به سادگی یک فنجان قهوه گرم یا لبخند یک غریبه می‌تواند به این لیست راه پیدا کند.

شناخت جنبه‌های مثبت زندگی‌تان می‌تواند به متعادل کردن استرس کمک کند و حس آرامش را به شما بدهد.

۶) با عزیزانتان تماس بگیرید
گاهی اوقات، به راحتی می‌توان فراموش کرد که در این سفر تنها نیستیم. زمانی که به نظر می‌رسد سنگینی دنیا بر دوش شماست، در به اشتراک گذاشتن احساسات خود با کسی که به او اعتماد دارید، تردید نکنید.

گفتگوی صمیمانه با یکی از عزیزانتان می‌تواند حمایت عاطفی مورد نیازتان را فراهم کند. این کار برای گرفتن راه حل یا مشاوره نیست. بلکه در مورد احساس شنیده شدن، دیده شدن و تأیید است.

بنابراین، زمانی که احساس ناراحتی می‌کنید، لحظه‌ای با عزیزان خود ارتباط برقرار کنید. این کار می‌تواند احساس راحتی و آرامش را به همراه داشته باشد و بار شما را سبک‌تر کند.

۷) به موسیقی آرام‌بخش گوش دهید
موسیقی روش قابل توجهی برای تأثیرگذاری بر خلق و خو و احساسات ما دارد. آهنگ درست می‌تواند ذهن شما را آرام کند و روح شما را تسکین دهد تا در میان هرج و مرج احساس آرامش کند.

می‌توانید یک لیست پخش از آهنگ‌های آرامش‌بخش بسازید که در مواقعی که احساس خستگی می‌کنید، به آن مراجعه کنید. آن را امتحان کنید. شاید تعجب کنید که چقدر کمک می‌کند.

۸) به فعالیت بدنی بپردازید
هنگامی که غرق در زندگی می‌شویم، بدنمان اغلب مملو از هورمون‌های استرس مانند کورتیزول می‌شود. فعالیت بدنی یک راه عالی برای مقابله با این است.

خواه یک پیاده روی سریع، یک جلسه یوگا یا فقط حرکت دادن بدنتان باشد، این کار می‌تواند به کاهش سطح استرس و پاکسازی ذهن شما کمک کند. مانند فشار دادن یک دکمه تنظیم مجدد روی خلق و خوی شماست.

لازم نیست ماراتن بدوید یا تمرین شدید انجام دهید. حتی تنها چند دقیقه کشش یا پیاده روی می‌تواند تفاوت ایجاد کند؛ بنابراین وقتی احساس خستگی می‌کنید، لحظه‌ای را به حرکت اختصاص دهید. این مکث برای فعالیت بدنی می‌تواند حس تعادل و آرامش را به روز شما بیاورد.

۹) پذیرش کلید رهایی است
پذیرش نقش مهمی در مقابله بیش از حد با مسائل ناخوشایند زندگی است. این در مورد پذیرش احساسات خود بدون قضاوت یا مقاومت است.

گاهی اوقات آنقدر انرژی صرف مبارزه با احساس خستگی و کلافگی می‌کنیم که فقط استرس را تشدید می‌کند. پذیرفتن این موضوع که گهگاه این احساسات مشکلی ندارد، می‌تواند فوق العاده رهاکننده باشد.

به یاد داشته باشید، این نشانه ضعف یا شکست نیست. این فقط به این معنی است که شما انسان هستید؛ و مانند همه انسان‌ها، شما این توانایی را دارید که از آن عبور کنید و در طرف مقابل قوی‌تر ظاهر شوید. این پذیرش می‌تواند آرامش و انعطاف‌پذیری بی‌نظیری به ارمغان بیاورد.

منبع: همشهری آنلاین

باشگاه خبرنگاران جوان وب‌گردی وبگردی

دیگر خبرها

  • اختلال ترس از فراموش شدن چیست؟
  • عادت‌هایی که خواب راحت را از شما می‌گیرند
  • اگر از زندگی خسته و کلافه شده‌اید بخوانید
  • نکات مهم در طراحی و اجرای دکوراسیون مغازه لوازم تحریر
  • بازیگر کلیدی سریال نون خ از کوه افتاد و در بیمارستان بستری شد
  • نقش کلیدی صندوق‌های سرمایه گذاری بازار سرمایه در جمع‌آوری نقدینگی‌های بلاتکلیف
  • مدیرعامل شرکت فولاد اکسین خوزستان بر نقش کلیدی طبقه کارگر در رونق اقتصادی تاکید کرد
  • نکات مهم قبل از انتخاب و خرید بهترین باربیکیوها
  • بازیگر کلیدی سریال نون خ از کوه افتاد و در بیمارستان بستری شد  + عکس
  • نکات تربیتی فرزند از زبان استاد قرائتی + فیلم